Νέα

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ο ελληνικός λαός πάντα στο επίκεντρο

[size=14pt] Επικοινωνιακό τρικ
[/size]
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, 21:50

Ήλθε, είδε και απήλθε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προσφέροντας την διακαώς αναμενόμενη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του, ενώ επί της ουσίας το ελληνικό ζήτημα παραμένει στα χέρια της Τρόικας.
[size=14pt]
«Θα αναμένουμε την έκθεση της Τρόικας» ήταν το συνεχές μότο της Γερμανίδας Καγκελαρίου[/size], η οποία παρουσιάστηκε φειδωλή στις δεσμεύσεις της για το μέλλον, ενώ αντιθέτως ήταν εξαιρετικά φλύαρη, ως προς τα… κοπλιμέντα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και ιδιαίτερα «ευαίσθητη» ως προς τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά το ζουμί της επίσκεψης, [size=14pt]τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν αόριστα[/size], με την τρόικα να κρατά τη μαγική μπαγκέτα από την οποία θα εξαρτηθεί ο ακριβής χρόνος εκταμίευσης της δόσης. Από τα 31 δις ευρώ θα κριθεί εάν θα επιβιώσει το τραπεζικό σύστημα, η ελληνική οικονομία και εν μέρει η ίδια η αγορά, καθώς απ' αυτά τα χρήματα θα αποπληρωθούν λογαριασμοί τριών ετών από τα οφειλόμενα του κράτους προς τους ιδιώτες.

Κατά το Μαξίμου η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα. Κατά τους Γερμανούς δημοσιογράφους η επίσκεψη όμως ήταν άκρως συμβολική.

Σύμφωνα με το δίκτυο Euronews, η παρουσία της Μέρκελ στην Αθήνα έγινε απλώς για να υπογραμμίσει το ενδιαφέρον του Βερολίνου για τη διατήρηση των ισορροπιών στον «εύθραυστο» ευρωπαϊκό νότο. Κατά τους Γερμανούς και τους Έλληνες επιχειρηματίες, αυτό που μετρά είναι να πληρωθούν οι γερμανικές εταιρείες (κυρίως του φαρμακευτικού κλάδου) από τα οφειλόμενα προς αυτές, ποσό που ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα εκταμιευτούν από την αναμενόμενη δόση πιθανότητα τον Νοέμβριο.

Σημειωτέον ότι το ποσοστό από τα χρήματα που θα δοθούν σε ιδιώτες από το ελληνικό κράτος ανέρχεται[size=14pt] στο 50% για τις γερμανικές εταιρείες.

Μετά από αυτό οι Γερμανοί επιχειρηματίες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να προβούν σε επενδύσεις. Εάν και εφόσον κριθούν θετικές για τη γερμανική πλευρά.
[/size]
Με λίγα λόγια η επίσκεψη Μέρκελ ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του να παίξουν ένα άριστα, μεθοδευμένο, επικοινωνιακό παιχνίδι, χωρίς απώλειες και με κερδισμένες τις εντυπώσεις.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, αν και μαζικές δεν έφτασαν ποτέ ούτε σε όγκο, ούτε σε παλμό, να απειλήσουν την δημόσια εικόνα που ήθελε να επιδείξει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επίσης, παραγκωνίστηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι αρκέστηκαν σε μία τηλεφωνική ενημέρωση το απόβραδο της Τρίτης. Οι κομματικοί αρχηγοί δεν προχώρησαν σε λεπτομέρειες, καθώς την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται να συγκαλέσουν σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με τους επιχειρηματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Έθεσαν όμως και το ζήτημα των χρεών του κράτους έναντι των επιχειρήσεών τους που δημιουργεί ασφυξία.

Η Άνγκελα Μέρκελ χαμογελαστή και κρατώντας σημειώσεις απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Συνδέσμου των Φαρμακοβιομηχάνων, Κώστα Φρουζή, πως θα πρέπει να εξετάσουν το θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών στην Υγεία. Χωρίς να μπει όμως σε περαιτέρω διάλογο.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ήταν σημαντική η παρουσία της κ. Μέρκελ στην συνάντηση των επιχειρηματιών καθώς βοηθά να ξεπεραστεί ο φόβος που υπάρχει για έξοδο της χώρας από το ευρώ, φόβος που δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την νομοθετική ρύθμιση για περαιτέρω μείωση των μισθών καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει ευελιξία στην αγορά εργασίας. Η κ. Μέρκελ [size=14pt]είπε ότι θα το μεταφέρει στην Τρόικα.[/size]

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
δεν ερχομαι να σου κλαφτω σαν μαλακας οτι παιρνω 1200 επειδη μου κοψανε τα 200... καλα εκαναν και τα εκοψαν εχουμε κριση εχουμε παρει ενα προγραμμα και πρεπει να το τηρησουμε.

Αυτά τα έχεις πει ποτέ στον πατέρα σου, που καθόταν να δουλεύει τόσα χρόνια κι έρχονται τώρα με το έτσι θέλω να του κόβουν μισθό-σύνταξη( δεν ξέρω) για να κάθεται ο τεμπέλης ο γιος του να γράψει μαλακοσοφίες στο ίντερνετ;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Αυτά τα έχεις πει ποτέ στον πατέρα σου, που καθόταν να δουλεύει τόσα χρόνια κι έρχονται τώρα με το έτσι θέλω να του κόβουν μισθό-σύνταξη( δεν ξέρω) για να κάθεται ο τεμπέλης ο γιος του να γράψει μαλακοσοφίες στο ίντερνετ;

αμα του κοψει το ιντερνετ στο δωματιο να δεις πως θα κλαφτει σα μαλακας

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
αμα του κοψει το ιντερνετ στο δωματιο να δεις πως θα κλαφτει σα μαλακας

Θα πηγαινει σε οπεν λαν με wifi
σε ολες τις σχολες εχει πλεον
κ σε αρκετα αλλα σημεια στην αθηνα
επισης μπορει να κλεβει απο τον γειτονα

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Σου λεω ειμαι ανεργος και παρολαυτα δεν κλαιγομαι....

δεν εχω να συντηρησω ουτε γκομενα αυτη τη στιγμη ουτε να παντρευτω ουτε να παρω αμαξι
παρολαυτα ξεκιναω την ημερα και την συζητηση με χαμογελο και με καλημερα και με διαθεση
δεν ερχομαι να σου κλαφτω σαν μαλακας οτι παιρνω 1200 επειδη μου κοψανε τα 200... καλα εκαναν και τα εκοψαν εχουμε κριση εχουμε παρει ενα προγραμμα και πρεπει να το τηρησουμε.

Αυτη ειναι η αποψη μου... συγγνωμη που δεν ειμαι αναρχικος και ψευτοτσαμπουκας
να θελω να κλεψω τα λεφτα των δανειστων. ΠΟυ με βοηθανε να τρωω σημερα και να πληρωνω μισθους
και συνταξεις.

Να μην ξεχασω πως αναμεσα στα τοσα παραπανω που ΔΕΝ εχω θα επρεπε να παω και στον Εβρο .
γαμημένο τρολ σκέψου να μεγαλώνεις και παιδιά με 700 και 800 ευρώ το μήνα

α στα διάλα πρωινιάτικα βλαμένε

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16

Νεανίες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ δε μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά του παίνρω τόσα ή λιγότερα.

Ζητάνε συγκεκριμένο ποσό allowance οπότε δεν τους νοιάζει πόσα περισσεύουν για τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Οι συγκεκριμένοι δε, είναι οι πιο αλαζόνες από όλους. Γιατί διαρκώς νομίζουν ότι είναι παιδιά ενός ανώτερου θεού αφού τα έχουν έτοιμα στο πιάτο.

Επισκέπτης
Τι πρωινιατικα ρε?
Χτεσινοβραδυνο ειναι το ποστ.
Αιντε..

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Μαλάκα μπορεί εγώ να χειροτερεύω,αλλά εσύ έπιασες πάτο..
Για πε τι σε είπε η Άνκγελα στο αυτί,θα'ναι πιο γλυκιά κ καλή μαζί μας ή θα συνεχίσει να μας πάει αίμα;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
γιατι σε καθε υπογραμμισμενο βγαινει διαφημιση?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom