Νέα

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pornopapos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Ενώ ας πούμε όταν ο Καραμανλής συνομιλούσε με τον Ερντογάν το θέμα ήταν που έχει καλλίτερο κεμπάπ, στον Μπαϊρακτάρη ή στην Πόλη....  Προφανώς δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης.

Ας θυμηθούμε λίγο τις μεταξύ τους συναντήσεις και σχέσεις:

Οκτώβριος 2003: Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Καραμανλής απηύθυνε χαιρετισμό στο 1ο συνέδριο του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Νοέμβριος 2003: Το βράδυ της νίκης του στις εκλογές ο Ερντογάν διαφοροποιείται από το στρατιωτικό κατεστημένο και τον προκάτοχό του Ετσεβίτ, δηλώνοντας ότι το στάτους κβο στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτό και πως έφθασε η ώρα να λυθεί το Κυπριακό.

Μάρτιος 2004: Δυο ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καραμανλή και του εύχεται καλή επιτυχία. Στο τέλος του ίδιου μήνα συμμετέχουν στον τετραήμερο διαπραγματευτικό μαραθώνιο της Λουκέρνης για το Κυπριακό.

Απρίλος 2004: Η απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τραυματίζει την προσωπική τους σχέση, όπως αποδεικνύει η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα δυο εβδομάδες αργότερα.

Μάιος 2004: Ο Ερντογάν γίνεται ο πρώτος Τούρκος πρωθυπουργός, μετά τον Οζάλ το 1988, που επισκέπτεται την Αθήνα. Με τη συγκατάθεση της Αθήνας γίνεται και ο πρώτος έπειτα από 52 χρόνια που περιοδεύει στη Θράκη.

Ιούλιος 2004: Η πολιτική σχέση αποκτά και «οικογενειακή» χροιά. Ο Καραμανλής γίνεται κουμπάρος στον γάμο της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού. Είναι μια κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό.

Ιούλιος 2005: Οι δυο ηγέτες εγκαινιάζουν μαζί στα σύνορα του Εβρου την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη


Τον Ιανουάριο του 2008 ο Κ. Καραμανλής μετέβη για επίσκεψη στην Άγκυρα. Και πάλι φαντάζομαι οι δύο πολιτικοί θα συζήτησαν για την γιαουρτλού.

Το αποκορύφωμα δε της επίσκεψης απετέλεσε η κατάθεση στεφάνου από τον τότε πρωθυπουργό στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Αττατούρκ.

Κατά τα άλλα το εθνικιστικό σκυλολόι τώρα θυμήθηκε να γαυγίσει.

Φαίνεται ότι το 2008 δεν υπήρχαν πετρέλαια για να προτάξει τα στήθη του Κωστάκης και να τα εκμεταλλευθεί. Μπααααααα, τα πετρέλαια τα ανακάλυψαν τους τελευταίου 6 μήνες.

Αλλά εγώ έχω μία απορία: όταν ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Θράκη γιατί πήγε στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή και συνάντησε εκεί τους εκπροσώπους της μειονότητας και όχι σε κανένα ζαχαροπλαστείο ή στο σπίτι της θειάς του της Φατιμάς αφού η επίσκεψη ήταν ιδιωτική;;;;;

Με τους εκπροσώπους δε της μειονότητας τι άραγε να συζήτησε;;;;;;
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010
"Στήνουν σκηνικό ελληνικού αφοπλισμού – Πάνε για λύση “a la ΔΝΤ” στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας"

"Για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Egemen Bagis προτείνει σε συνέντευξη του αυτή την φορά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την "αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος υπουργός «ένας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την...


Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «πρέπει να προστατεύει ο ένας τον άλλο και όχι να προστατευόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου». Μάλιστα αναφέρει ότι «δεν θέλουμε άλλα υποβρύχια, πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί κάποιες άλλες χώρες απολαμβάνουν τα προνόμια από τους δικούς μας εξοπλισμούς». Και τελειώνει τη δήλωση του λέγοντας ότι «η κρίση είναι ευκαιρία».

Αν και τα λόγια του Τούρκου υπουργού ακούγονται ωραία στα αυτιά του μέσου Έλληνα πίσω από αυτά τα λόγια κρύβονται αρκετά ψέματα και πολλές κεκαλυμμένες αλήθειες. Πρώτα από όλα με βάση τα στοιχεία που δίδονται κάθε χρονιά οι δαπάνες του ελληνικού κράτους για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων δεν ξεπερνούν το 0,8% του ΑΕΠ. Αν τώρα, στο ποσό αυτό προστεθούν οι δαπάνες για μισθούς συντάξεις, τα λειτουργικά έξοδα όπως καύσιμα, ανταλλακτικά, αναλώσιμα υλικά καθημερινής χρήσης, κλπ τότε πράγματι οι δαπάνες αγγίζουν το 2,8% του ΑΕΠ.

Όμως άραγε μπορεί να οδηγηθεί μία χώρα σε οικονομική κρίση όταν δαπανά το 0,8 % του ΑΕΠ της σε εξοπλισμούς? Διότι τα λοιπά έξοδα υπάρχουν και θα υπάρχουν ανεξαρτήτως αν αγοράζουμε νέα μαχητικά ή νέα πλοία ή άρματα μάχης γιατί είναι πάγια έξοδα.

Πρόκειται για τις πάγιες δαπάνες που εξασφαλίζουν το μίνιμουμ των δυνατοτήτων της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας. Επομένως τίθεται το απλό εξής ερώτημα, υπάρχει κάποια ελληνική κυβέρνηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει στον ελληνικό λαό την απώλεια της εθνικής και εδαφικής κυριαρχίας ή την δημιουργία ελλείμματος στην ασφάλεια του.

Αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν είναι ότι η Άμυνα της χώρας δεν είναι μία απλή υπόθεση. Δεν είναι σαν να διοικείς μία επιχείρηση που ακόμα και αν κάνεις κάποιος λάθος μπορείς άμεσα να το διορθώσεις με κάποιο σχετικά μικρό κόστος. Δεν γίνεται για παράδειγμα να αποσύρεις από την ενεργό δράση τόσα αεροπλάνα, και τόσα πλοία και όταν τα χρειαστείς να εκτιμάς ότι θα μπορείς να τα έχεις άμεσα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τα μαχητικά, τα άρματα μάχης, οι μονάδες επιφανείας τα υποβρύχια δεν τα βρίσκει κανείς στο ράφι και τα αγοράζει όποτε χρειαστεί. Χαρακτηριστικά ακόμα και αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να αγοράσει νέες φρεγάτες για το ΠΝ για να αντικαταστήσει τις 10 παλαιές φρεγάτες (μέσης ηλικίας 30 ετών) Standard το πρώτο πλοίο της παραγγελίας θα ήταν διαθέσιμο στο ΠΝ μετά από 6 χρόνια, με απλά λόγια το 2016. Και όλα αυτά όταν οι Τούρκοι διαθέτουν ήδη υπεροπλία στο Αιγαίο με το γιγαντιαίο ναυπηγικό τους πρόγραμμα σε εξέλιξη, το οποίο για την ιστορία περιλαμβάνει την ναυπήγηση

8 κορβετών
4 φρεγατών
6 αντιτορπιλικών AAW
1 Ελικοπτεροφόρου δυνατότητας μεταφοράς 8 ελικοπτέρων και 700 στρατιωτών
16 περιπολικών ανοικτής θαλάσσης
4 κορβετών για το Λιμενικό Σώμα
8 αποβατικών σκάφη LCT
2 αποβατικών πλοία LST (εκτοπίσματος 4000 τόνων περίπου)
6 υποβρυχίων Τ214ΤΝ
4 υποβρυχίων Τ209/12000 υπό εκσυγχρονισμό
8 φρεγατών O.H Pery υπό εκσυγχρονισμό εκ των οποίων οι 4 με πρόβλεψη για αυξημένες αντιαεροπορικές δυνατότητες
3 βοηθητικών πλοίων

Είναι πραγματικά αστείο κανείς να ακούει τον Τούρκο υπουργό να ισχυρίζεται ότι οι δύο χώρες δεν χρειάζονται υποβρύχια, όταν μόλις πριν από 6 μήνες ανακοινώθηκε το τελικό κόστος ναυπήγησης των 6 τουρκικών υποβρυχίων Τ214ΤΝ (2 δισ. ευρώ) και το ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον μία δωδεκάδας τουρκικών εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων στην ναυπήγηση των συγκεκριμένων υποβρυχίων. Αν όμως ο Τούρκος υπουργός εννοεί και αληθινά πιστεύει αυτά που προτείνει, τότε γιατί η Άγκυρα δεν δείχνει έμπρακτα την καλή της πρόθεση ακυρώνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα?

Γιατί δεν ενημερώνει ο Τούρκος υπουργός τις τουρκικές εταιρείες που προσδοκούν βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα της τάξης του 80% της αξίας της προμήθειας, ότι η ναυπήγηση των σκαφών δεν είναι αναγκαία πλέον; Μήπως γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, δεδομένου των χρημάτων που έχουν επενδυθεί από τις τουρκικές εταιρείες για την ανάπτυξη των συστημάτων που θα εγκατασταθούν στα νέα τουρκικά υποβρύχια 214;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την απόκτηση 100-120 μαχητικών F-35 κόστους τουλάχιστον τα 10 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να καταστεί "άνευ λόγου" το πρόγραμμα απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Π.Α. κόστους 4,5 δισ. ευρώ;

Γιατί δεν ακυρώνει άμεσα την ανάπτυξη του προγράμματος εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής του νέου άρματος μάχης ALTAY;

Πως μπορεί ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας να μας πείσει για τις φιλικές προθέσεις της χώρας του όταν τα τουρκικά μαχητικά στην κυριολεξία ξυρίζουν τις στέγες των σπιτιών στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου? Πως μπορεί ο κατά τα άλλα «καλοπροαίρετος» Τούρκος υπουργός να μας εξηγήσει γιατί το τουρκικό Ναυτικό αποφάσισε να δημιουργήσει μία μόνιμη δύναμη διατήρησης της ασφάλειας στην Μεσόγειο αποτελούμενη από τα κάτωθι πλοία επιφανείας

F-247, TCG Kemalreis, κλάση MEKO 200 TN II ,
F-241, TCG Turgutreis, κλάση MEKO 200 TN I ,
F-490, TCG Gaziantep, κλάση G (O.H Perry)
F-491, TCG Giresun, κλάση G , (O.H Perry)
A-580, TCG Akar, κλάση Akar σκάφος ανεφοδιασμού στόλου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού και ελληνικού τύπου είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποιεί κάτι τέτοιο. Η νέα στρατηγική του τουρκικού Ναυτικού είναι απλή και ξεκάθαρη, με βάση την NAVTEX101/10 η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελεί σε μόνιμη βάση την επιχειρησιακή αποστολή με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή αυτή.

Με λίγα λόγια η Τουρκία ανέλαβε με την ανακοίνωση αυτή τις στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας, υποδηλώνοντας ότι είναι η μόνη ναυτική δύναμη στην περιοχή (Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο) που παρέχει προστασία στα πλοία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε πρόσφατο δημοσίευμα της "Σε σύνοδο για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Ιταλία, ο εκπρόσωπος της Τουρκίας, πλοίαρχος Κενάνογλου, δήλωσε ότι με βάση σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την 1η Απριλίου 2006, η Τουρκία έχει αναλάβει επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας για την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών στην περιοχή του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου με την επωνυμία «Ασπίδα της Μεσογείου». Ανέφερε επιπλέον ότι "πρέπει - και παρακαλούνται - όλα τα πλοία, εμπορικά και πολεμικά, να δίνουν πληροφορίες στα τούρκικα πολεμικά πλοία που εκτελούν επιχειρήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου», προκειμένου να διευκολύνονται οι προσπάθειες της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας".

Ειδικά η τελευταία επισήμανση θα πρέπει να εξηγεί και την προσπάθεια της τουρκικής κορβέτας TCG BAFRA (F-505) να ελέγξει τα στοιχεία του δρομολογίου του ελληνικού φορτηγού πλοίου ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ (λιμένα απόπλου, κατάπλου, όνομα πλοίου) ενώ αυτό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κάτι που μόνο οι ελληνικές Αρχές έχουν δικαίωμα να πράξουν.

Την περίοδο εκείνη η ελληνική κοινή γνώμη είχε εκπλαγεί με την θρασύτητα των τουρκικών ενεργειών. Τελικά οι Τούρκοι εφήρμοζαν αυτό που είχαν δηλώσει τον Φεβρουάριο του 2010 και τίποτα περισσότερο δηλαδή την επιστροφή τους στα γνώριμα σε αυτούς από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ύδατα του Αιγαίου.

Προφανώς ο Τούρκος υπουργός αυτό εννοούσε όταν έλεγε «να προστατεύει ο ένας γείτονας τον άλλο». Ίσως τελικά οι Τούρκοι να είναι οι μόνοι στην περιοχή που "νοιάζονται" για εμάς, αφού με τον τρόπο αυτό θα περιορίσουμε τα έξοδα για την θαλάσσια ασφάλεια του αρχιπελάγους. Εξάλλου τι άλλο μπορούμε να κάνουμε είναι σίγουρο ότι η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας πιστεύει ότι η χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία στρατιωτικά λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Όπως είχε δηλώσει σε εκπομπή στην τηλεόραση ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Μπεγλίτης «Είτε μας αρέσει, είτε όχι για αντικειμενικούς λόγους (δημογραφικούς, μεγέθους, κτλ.) η Τουρκία είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη και εμείς πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας».

Η ομολογία αυτή αντικατοπτρίζει δυστυχώς την ψυχή και το πνεύμα της πολιτικής που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση. Αφού με λίγα λόγια τα πράγματα ήρθαν εδώ που ήρθαν και αφού δεν έχουμε τη θέληση και την ψυχική δύναμη να αγωνιστούμε με ότι έχουμε στη διάθεση μας έχουμε υποκύψει στο ψευδοδίλημμα "πόλεμος ή υποχώρηση" τη στιγμή που παντού διακηρύσσουμε ότι ποτέ μία υπό ένταξη στην ΕΕ Τουρκία θα ήταν στρατιωτική απειλή για την Ελλάδα.

Έτσι για άλλη μία φορά όπως και με την περίπτωση της οικονομίας που επιλέξαμε το ΔΝΤ οδηγούμαστε σε "μοναδική λύση" που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση για να έχουμε να δικαιολογήσουμε στους Έλληνες πολίτες γιατί δεν μπορούμε να υπερασπίσουμε την εθνική κυριαρχία και συμφέροντα της χώρας.

Οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο και μη παρουσιάζοντας καμία άλλη εναλλακτική λύση ακόμα και αποκλείοντας αυτές που έχουμε δικαιολογούμε την εγκατάλειψη όλων αυτών για τα οποία οι προηγούμενες γενιές αγωνίστηκαν.

Άλλωστε τι αξία έχει να εκχωρήσουμε μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αρκεί να κοιμόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε οικονομία, με τις τουρκικές φρεγάτες να προστατεύουν από τρομοκρατικές απειλές τα νησιά του Αιγαίου και τις ακτές της Αττικής."

 
OP
OP
pornopapos

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010
"Στήνουν σκηνικό ελληνικού αφοπλισμού – Πάνε για λύση “a la ΔΝΤ” στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας"

"Για άλλη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Egemen Bagis προτείνει σε συνέντευξη του αυτή την φορά στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ την "αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών". Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος υπουργός «ένας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την...


Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία».

Η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών πρέπει να είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της πολιτικής.
Ας δούμε πως μπορεί να εξειδικευτεί και το ξανασυζητάμε...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών πρέπει να είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της πολιτικής.
Ας δούμε πως μπορεί να εξειδικευτεί και το ξανασυζητάμε...

Τραγικό λάθος... ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της πολιτικής είναι ο αμοιβαίος σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο γειτονικών χωρών. Αμοιβαία μείωση εξοπλισμών είναι αποτέλεσμα του βασικού στόχου. Μείωση εξοπλισμού δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων (τα οποία σαφώς περιγράφονται και καθορίζονται τόσο σε διεθνείς όσο και σε ειδικές συνθήκες μεταξύ των δύο μερών) και το κυριώτερο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μονομερώς...

ΝΑ ΤΗΝ  ΧΕΣΩ μιά συμφωνία του τύπου "Μειώνουμε και οι δύο κατά 10% τις εξοπλιστικές μας δαπάνες αλλά εγώ (η Τουρκία) εξακολουθώ να διεκδικώ την κυριαρχία σε καμμιά 50ρια βραχονησίδες και στο μισό Αιγαίο"... είναι κατάπτυστη και αν υπογραφεί πρέπει ο πολιτικός που θα την υπογράψει εξ ονόματος της χώρας να οδηγηθεί στο Γουδί ...
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών πρέπει να είναι ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της πολιτικής.
Ας δούμε πως μπορεί να εξειδικευτεί και το ξανασυζητάμε...
αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών  σημαινει να μειωσουν και οι 2 πλευρες τις δαπανες και τα εξοπλιστικα τους προγραμματα!

Οταν η μια πλευρα καλειται να τα μειωσει ενω η αλλη εκπονει το μεγαλυτερο εξοπλιστικο προγραμμα ολων των εποχων, αυτο λεγεται κοροϊδια!

 

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.666
Like
661
Πόντοι
96
Nα μας κι αν έρθει, να μας κι αν οχι ΚΑΙ μ' αυτό το αρχίδι ! go get laid λέμε γιατί χανόμαστε!  :jerking:

LoMak62 — 25 Ιούλ 2007 — Νεοκλής Σαρρής

Ανάλυση της επομένης των εκλογών στην Τουρκία (η 3η Λαϊκή Επανάσταση).

Τα ποσοστά των εκλογών στην Τουρκία δεν τα παίρνει το κόμμα, τα παίρνει η παράταξη. Η λαϊκή παράταξη (ο λαός) εκφράζεται με ένα 70% και η παράταξη της στρατο-γραφειοκρατίας με ένα 30%. Αυτή είναι η τραγωδία και αυτή είναι η κωμωδία της πολιτικής πραγματικότητας στην Τουρκία.

Το κόμμα του Καρατζαφέρη (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι ένα ακρο-αριστερότατο κόμμα μπροστά στο κόμμα του Erdogan.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι ένα φασιστικό ακρο-δεξιό κόμμα, που αντίστοιχο στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Τα κόμματα στην Τουρκία που στηρίζονται στον εθνικισμό και ως αρχή ιδεολογική μέσα στα καταστατικά τους, αποτελούν επισήμως το 98% του συνόλου των κομμάτων.

Όταν η κα Ρεπούση πηγαίνει στην Τουρκία και ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μερικοί εθνικιστές, οι οποίοι είναι κατά του βιβλίου Ιστορίας, νομίζει ότι η Τουρκία είναι μία πάρα πολύ προοδευτική χώρα, είναι μία Δανία, μία Αγγλία ή μία σκανδιναβική χώρα.

 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΑΝ ΕΜΑΣ..ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ..Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ..ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΤΕΣ..
 

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Μηνύματα
6.784
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
τι σχέση έχει το παραπάνω σχόλιο με την επίσκεψη ερντογάν, μόνο ο αιγέας ξέρει....
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά εμείς δείχνουμε για άλλη μία φορά καλή θέληση,η Τούρκικη κυβέρνηση όχι!!! :P
Αν δηλαδή κατάλαβες καλά , καταλαβαίνεις πλέον και δινεις και τς σωστές απαντήσεις στον εαυτό σου.
Μπράβο ΠΑΠΑΡΑ καταλαβαίνεις ,πάς καλά! Ανεβασμένο σε κόβω προάγεσαι πλέον αστην Α νηπίου.


Σημ το ΠΑΠΑΡΑΣ ειναι το υπερθετικο με έμφαση της πάπιας!!!  :grin:
 

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Μηνύματα
6.983
Like
6
Πόντοι
66




Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο


Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή  (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να  παίρνει το υπόλοιπο.

 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166



Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο


Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή  (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να  παίρνει το υπόλοιπο.
ΜΑΛΑΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΧΙΔΙ..ΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ ΤΡΙΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΑΜΟΣΠΙΤΕ..ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ 4,5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ..ΕΤΣΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ..
 

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Μηνύματα
6.212
Κριτικές
14
Like
4.513
Πόντοι
3.715
τώρα λέω εγώ...φαντάσου με την πρεμούρα που έχει πιάσει Χαρδαβέλες και Κορδέλες κλπ. σχετικά με τα πετρέλαια, να φτιαχτούν αλά Ελληνικά πλατφόρμες και να παίξει καμμιά μαλακία όπως στον κόλπο του Μέχικο, τι σκατά έχει να γίνει όλο το νησιωτικό μας σύμπλεγμα, ωραία τσιπούρα γρασωμένη που θα φάμε...!

Ρε αφήστε τα πετρέλαια και τις λοιπές μαλακίες, τόσο ήλιο κι αέρα έχουμε γαμώ τον αντίχριστό σας,,,α στα διάολα πια.
 

Επισκέπτης



Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο


Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μαλιστα παλι θα πληρωνει ο λαος καποιους για να συσκεφτονται για το καλο του τοπου. Ποσα θα μας κοστισει αραγε αυτο το συμβουλιο ?
 

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Μηνύματα
691
Like
6
Πόντοι
6



Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο


Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός νέου ξεκινήματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μπορεί να έχει πολύ μεγάλη ατζέντα, αλλά αυτό που θα κυριαρχήσει είναι οι αποφάσεις για τα πετρέλαια του Αιγαίου. Μετά την μεγάλη περιπέτεια που έχει μπει η Ελλάδα με τα δημοσιονομικά προβλήματα, και την προσφυγή  (ουσιαστικά) στο ΔΝΤ, θα είναι πολύ ευκολότερο να γίνουν δεχτές λύσεις πού θα ακροβατούν στα όρια της «Εθνικής συνείδησης των Ελλήνων».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.
Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να  παίρνει το υπόλοιπο.

Τι λένε ρε;;;;;Τι έκανε αυτό το καθίκι ο Παπανδρέου;;;;;;;;Όταν ο πατέρας του πριν 23 χρόνια ήταν έτοιμος να κάνει πόλεμο στην Τουρκία που στείλαν ωκεανογραφικό να ψάξουν πετρέλαιο στο Αιγαίο,ο καθίκης ο Γιώργος δίνει το 40% από την εκμετάλλευση του πετρελαίου;;;;Το πετρέλαιο πως το μοιράζει;;;Γιατί αν η "φλέβα" ήταν μεταξύ Σμύρνης και Αιγαίου να πεις λογικό.Τώρα τι;;Θα αντλήσουν πετρέλαιο από τη Θάσο,τη Λέσβο και τριγύρω από ελληνικά νησιά και θα δίνει τα μισά από τα έσοδα στους Τούρκους;;;;Αυτός είναι επικίνδυνος ρε!!!!!Ντροπή και αίσχος!!!!!Μας ξεπούλα τα δικαιώματα μας που κατακτήσαμε με 1 λουτρό αίματος.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Δηλαδή Ελλάδα - Τουρκία 40% δλδ 20% + 20% και το 60% οι αμερικανοι. Αποτέλεσμα?? Χαρίζουμε το 80% σε κράτη που δεν τους ανηκει ΤΙΠΟΤΑ και εμεις παίρνουμε το 20% απο αυτο που μας ανήκει. ΩΡΑΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Ας το κανει αυτο και μετα θα σου πω εαν εχει μουτρα να βγει απο το κλουβι του
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Μηπως αντι να στειλουμε τα κομμαντο στα ιμια να τα στειλουμε στον Γιωργάκη? ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ και οποιος πει το αντιθετο ειναι προδότης
 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.075
Like
31
Πόντοι
166
Μηπως αντι να στειλουμε τα κομμαντο στα ιμια να τα στειλουμε στον Γιωργάκη? ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ και οποιος πει το αντιθετο ειναι προδότης

Λεπόν ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

(ΈΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ)
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Λεπόν ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

(ΈΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΚΛΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ)
Εγω? Οχι φιλε οταν ομως σου ερθει ο τουρκος και του περνεις  :pipa2: :pipa1:θα σου πω ποιος θα κλασει ποιανου....!Οταν θα πας στην ρόδο και θα δεις εκει τπτ χανουμακια και υπευθυνος ειναι ο Γιωργακης η ο Κωστάκης και ο καθε μαλακας πολιτικος που σιγουρα εαν οχι ποιο πριν ειναι στο εξωτερικο στυλ Δρακουλα(Μιτσοτακη) θα σου πω εγω ΜΑΛΑΚΑ ε ΜΑΛΑΚΑ
 

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Μηνύματα
11.075
Like
31
Πόντοι
166
Ας μην απομάκριναν την μεραρχία από την Κύπρο

[move]ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ[/move]

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom