Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

manolitos

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
1
αυτο που λεγανε οτι ο σηγκαλ ητανε εκπαιδευτης στα seals ητανε παραμυθι?

ghost rider

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Προσωπικά δεν εχω ακούσει κάτι.

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
θελω να χασω κιλα! βοηθαει να μαθεις καποια πολεμικη τεχνη στο να χασεις κιλα; (εννοειται οτι το φαγητο κομμενο) γυμναστηριο το βαριεμαι το διαδρομο!

Κick boxing θα γίνεις φέτες, τρελλή αεροβική.  :)

Και εγώ ξεκινάω πάλι την άλλη εβδομάδα!  :rockon:

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
ρε μαγκες κραβ-μαγκα η κικ-μποξ?
ποια η γνωμη σας?

ghost rider

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
6
Κραβ μαγκα δεν εχω ιδέα τι παίζει,οπότε δεν μπορω να προτεινω κάτι!

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Συναγωνιστες καλη χρονια! Οπως ολοι ετσι κι εγω εβαλα καποιους στοχους για το 2012 ενας πο αυτους να φτιαξω τη φυσικη μου κατασταση αλλα τη γυμναστικη τη βαριεμαι το τρεξιμο το μισω τα μπασκετ ποδοσφαιρα τα βαριεμαι πλεον το μονο που με φτιαχνει ειναι οι πολεμικες τεχνες.τι προτεινεται σε εναν 46αρη που δεν εχει ασχοληθει ποτε;η να το αφησω θα γινω ρεζιλι;

Γιατί να γίνεις ρεζίλι;  :think:

Η γυμναστική είναι για όλες τις ηλικίες. Εδώ κάνουν πολεμικές τέχνες άτομα μεγάλης ηλικίας (και πολύ καλά κάνουν δεν το γράφω αρνητικά  :)) και εσύ το σκέφτεσαι που είσαι μόλις 46;  :huh:

Και εγώ 30+ το ξεκίνησα. Και ξέρεις τι κατάλαβα; Απλά το μετάνιωσα που δεν το είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Είναι τρομερή γυμναστική. Κάθε φορά φεύγω από εκεί μούσκεμα στον ιδρώτα.  *P

Ήμουν από τους μεγαλύτερους βέβαια.  :P Αλλά στα @#$%^&* μου κιόλας.  :grin: Στην προπόνηση όλοι ίσοι είναι, δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Ίσα ίσα που θα σε παραδέχονται κιόλας. Τα τμήματα χωρίζονται συνήθως ανάλογα τις ηλικίες. Κάνε και μια συζήτηση με το γυμναστή θα το δεις. Μην το αφήσεις. Θα σου αρέσει πολύ.

Ξεκίνα το λοιπόν φίλε και μην το σκέφτεσαι ..... είναι γαμάτο. :sunglasses:

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
ρε μαγκες κραβ-μαγκα η κικ-μποξ?
ποια η γνωμη σας?

Εγώ κικ μπόξινγκ έχω κάνει και είναι υπέροχο. Είναι πολύ καλή μορφή αερόβιας γυμναστικής. Και ξεδίνεις απίστευτα.

To κραβ μάγκα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον (μόνο από ντοκιμαντέρ που έχω παρακολουθήσει έχω γνώση, είναι πολύ πρακτικό) αν και έχει να κάνει πιο πολύ με σώματα ασφαλείας, αστυνομικούς, security κλπ. Από το Ισραήλ έχει ξεκινήσει αν δεν κάνω λάθος. Γίνονται σεμινάρια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν γυμναστήρια ή σχολές που το διδάσκουν.

Φανούρης Τζούρας

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
10 Νοε 2011
Κριτικές
526
Like
3.957
Πόντοι
14.156

zeus1984

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Like
70
Πόντοι
1
για να χασεις κιλα βοηθα καμια πολεμικη τεχνη;

comms

Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Εγω θα σου προτεινα να δεις στο youtube
λιγο απo hapkido για να δεις τι ειναι...???

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
εγω προσωπικα θελω και να μαθω αλλα και να γυμναστω..
προσωπικα καταληγω στο κραβ-μαγκα αλλα κανεις δν ασχολειται να μας πει την γνωμη του? :think: :think:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
προσωπικα καταληγω στο κραβ-μαγκα αλλα κανεις δν ασχολειται να μας πει την γνωμη του? :think: :think:

το κραβ μαγκα δεν ειναι γυμναστικη ειναι στρατιωτικη τεχνικη. αφηστε τη μπουρδολογια και καντε οτι σας αρεσει αρκει να ειστε προετοιμασμενοι να λιανισετε αλλα βεβαιως και να σας λιανισουν/μηνυσουν/φυλακισουν/γδυσουν σε χρηματικη αποζημιωση.

the_crafty

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2011
Like
47
Πόντοι
1
...και το καποειρα ειναι εξαιρετικη πολεμικη τεχνη...και το αικιντο επισης..

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Noμίζω με το Κραβ Μαγκά θα κάνεις και τα δύο.

Η προπόνηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική από άποψη φυσικής κατάστασης. Αλλά πιστεύω δεν έχει να κάνει με την ηλικία, ότι ηλικία και να έχεις θα ανταπεξέλθεις αν κάνεις μια αλφα υγιεινή ζωή και φυσικά προπονείσαι τακτικά και με σοβαρότητα.

Το Κραβ Μαγκα στα εβραικά σημαίνει " κοντινή μάχη" ( close combat). Δεν είναι ακριβως πολεμική τεχνη ούτε άθλημα αλλά " αμυντικό σύστημα" . Σκοπός εκεί δεν είναι να κάνεις πάρεις τη νίκη με προκαθορισμένες τεχνικές σε κάποιο θεσμό ανταγωνισμού. Για το λόγο αυτό και δεν υπάρχουν κανόνες. "Επιτρέπεται" κάθε χτύπημα με κάθε τρόπο, οπουδήποτε. Ο σκοπός στο κραβ μαγκά, είναι να ξεφύγεις το γρηγορότερο δυνατό και με ασφάλεια από μια δύσκολη κατάσταση που θα σου τύχει. Ούτε είναι να κάτσες με τις ώρες να εμπλακείς σε μάχη.

Έχει μια σειρά από έξυπνες τεχνικές αποφυγής κλπ αλλά όλα αυτά πρέπει να "δένονται" σε ένα πλαίσιο καλής φυσικής κατάστασης αλλά και αντιληπτικής ικανότητας. Το ότι δεν έχει αγώνες είναι καλό, συν τοις άλλοις γιατί δε γίνεται προπόνηση προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα των αγώνων που μπορεί να κάνουν άλλες σχολές σε άλλες πολεμικές τέχνες.

Γενικά πάντως σημασία έχει σε όποια τέχνη προπονείσαι να το κάνεις με σοβαρότητα και πάθος. Αν είναι να πηγαίνεις και να ρχεσαι και εκεί να κοροιδεύεις να τη σκαπουλάρεις , να μην ακούς τι λέει ο προπονητής , τότε και για σένα αλλά και για τους άλλους που θαναι εκεί καλύτερα να το αφήσεις. Θέλει μια αλφα αφιέρωση άμα είναι να πας αυτό είναι το κυριότερο και όχι τι θα επιλέξεις. Δλδ πάνω από όλα μετράει πόσο θα δουλέψεις εσύ προσωπικά τι  " ιδρώτα" θα χύσεις.

Πάντως ωραίες τέχνες είναι οι πυγμαχία , το τζούντο και η πάλη - ελεύθερη ή ελληνορωμαική. Αλλά κάθε τέχνη έχει τη χάρη της και την ομορφιά της.

manolitos

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
1
:rockon:απο ανθρωπους που ασχουνται χρονιααααααααα λεω αικιντο.εχει και ωραια φιλοσοφια.το παν ομως ειναι με ποιον θα μαθεις οχι τι θα μαθεις.μην αφηνουμε στην ακρη και το παγκρατιο ομως τον πατερα του συνχρονου mma

sexomaniakos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Αν θές να μάθεις μια πολεμική τέχνη για να κάνεις γυμναστική τότε θα βρείς πολλές.. αν θές να μαθεις μια πολεμική τέχνη για να σκοτώνεις και να ρίχνεις άγριο ξύλο τότε πρέπει να κάνεις Ταυλανδέζικη πυγμαχία ή Μόι Τάι οπως λέγεται στα Ταυλανδέζικα..

Με τακτική προπόνηση σε 6 μήνες έχεις φτάσει το μάξιμουμ της απόδοσής σου, έχεις χάσει όλα τα περιττα κιλα και σε κανα χρόνο είσαι έτοιμος να κατέβεις για τον πρώτο σου αγώνα.. Το κακο είναι ότι πορώνεσαι και μπορεί για ασήμαντο λόγο να στείλεις κανένα στο νοσοκομείο.. χο χο χο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom