Νέα

Επιλογή Μεταπτυχιακού ΜΒΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Bourdeliaris22
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

solitonios

Τιμημένος
Εγγρ.
4 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
16
To ΟΠA δεν είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.Γενικά κάτι τέτοιο είναι υποκειμενικό!Εξαρτάται από τη σχολή του κάθε Πανεπιστημίου!
Όντως το ΜΒΑ Ιnternational Management είναι μια από τις top 3 επιλογές στην Ελλάδα!
Για να γίνει κάποιος δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν παίζει απόλυτο ρόλο η γενική βαθμολογία,η προυπηρεσία,οι γνώσεις...άλλα είναι κυρίως που μετρούν

Από τα καλύτερα προγράμματα ΜΒΑ στην Ελλάδα κατά προσωπική άποψη είναι:

1)MBA International Management (Ο.Π.Α.)
2)ΜΒΑ (ΠΑ.ΠΕΙ.)
3)ΜΒΑ ALBA

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
To ΟΠA δεν είναι το καλύτερο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.Γενικά κάτι τέτοιο είναι υποκειμενικό!Εξαρτάται από τη σχολή του κάθε Πανεπιστημίου!
Όντως το ΜΒΑ Ιnternational Management είναι μια από τις top 3 επιλογές στην Ελλάδα!
Για να γίνει κάποιος δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν παίζει απόλυτο ρόλο η γενική βαθμολογία,η προυπηρεσία,οι γνώσεις...άλλα είναι κυρίως που μετρούν

Από τα καλύτερα προγράμματα ΜΒΑ στην Ελλάδα κατά προσωπική άποψη είναι:

1)MBA International Management (Ο.Π.Α.)
2)ΜΒΑ (ΠΑ.ΠΕΙ.)
3)ΜΒΑ ALBA
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Αν διάφοροι λόγοι σε δεσμεύουν να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ελλάδα το MBA International του ΟΠΑ παραμένει το καλύτερο για όποιο λόγο και να θέλει κάποιος να κάνει ΜΒΑ. Αν κάποιος έχει την επιλογή να κινηθεί στο εξωτερικό προφανώς είναι καλύτερα να κινηθεί έξω. Θεωρώ αυτονόητο ότι κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι μοναδική και ο καθένας αναφέρει αυτό που ο ίδιος πιστεύει.

Παρ'όλο που έκανα ΜΒΑ στο ΠΑΠΕΙ (εκεί με δέχτηκαν τι να κάνουμε... :'(), πιστεύω ότι το καλύτερο ΜΒΑ σε δημόσιο πανεπιστήμιο είναι αυτό της ΑΣΟΕΕ.
Γενικά, η ΑΣΟΕΕ έχει το καλύτερο ίματζ απ'όλες τις οικονομικές σχολές στο Ελλαδιστάν κι ας χτυπάνε τον κώλο τους κάτω οι υπόλοιπες.
Και το ALBA είναι σοβαρό ίδρυμα, αλλά κατ'εμέ παραείναι ακριβό για τα ελληνικά δεδομένα, συν το ότι δεν αναγνωρίζεται απ'το δημόσιο (με επιφύλαξη το λέω).
Κατά τ'άλλα, αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει στο εξωτερικό (όχι ό,τι να'ναι όμως) ακόμα καλύτερα...

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

δεν ξερω αν ειπωθηκε ...

στην Ελλαδα , οποιος εχει σκοπο να ανοιξει δικη του δουλεια , να μην χανει τον χρονο του σε μεταπτυχιακα , γιατι εδω δεν εχει σημασια ΤΙ ξερεις , αλλα ΠΟΙΟΝ ξερεις .

lautrec

Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Επειδή ειπώθηκαν πολλά εκτός πραγματικότητας και πολλά που κρύβουν εμπάθεια του τύπου όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια για ΜΒΑ είναι στις ΗΠΑ. Από εκεί ξεκίνησε το ΜΒΑ και είναι και θα εξακολουθεί να είναι για αρκετό καιρό ο βασιλιάς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Επίσης οι μισθοί στις ΗΠΑ αυξάνονται θεαματικότατα με την απόκτηση ενός ΜΒΑ, σε σημείο που το κόστος να αποσβένεται από τον 1ο χρόνο!

Στην Ευρώπη η Μεγάλη Βρετανία έχει τα περισσότερα καλά πανεπιστήμια, αλλά πιο δυναμική είναι η Γαλλία. Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ, τα πανεπιστήμια της Γαλλίας ανεβαινουν διαρκώς, και σε όλα τα rankings μέσα στα top5 ευρωπαικά Βusiness Schools, τα γαλλικά είναι πλειοψηφία με προεξάχοντα την HEC και το Insead. Για αυτούς που δε ξέρουν τα μαθήματα και στη Γαλλία είναι στα αγγλικά. Η διαφορά αυτή οφείλεται κατά βάση στο ότι στην Αγγλία έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τους μισθούς των επισκεπτών καθηγητών και στο  ότι δεν είναι τόσο διαδεδομενή η διαδύνδεση πανεπιστημιών - επιχειρήσεων. Στη Γαλλία όποιος θέλει να κάνει internship το κάνει όποτε θέλει και συνήθως μένει και στην εταιρεία. Κλείνοντας με το θέμα των χωρών να πω ότι η Αγγλία παραμένει πάντα η νούμερο 1 επιλογή για τα χρηματοοικονομικά, λόγω της πληθώρας επιλογών στην αγορά εργασίας και της τεράστιας παράδοσης.

Πάμε στην Ελλάδα τώρα. Όποιος μπει στον κόπο να συγκρίνει την ΑΣΟΕΕ με Ευρώπη και ΗΠΑ κάνει άδικο κόπο, ξεκάθαρα. Τώρα όποιος πάει να συγκρίνει Καποδιστριακά, Αριστοτέλεια κλπ με ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και έσχατα ΠΑΜΑ ξεκινά με μια τελείως λάθος βάση. Συγκρίνει Πανεπιστήμια θεωρητικού χαρακτήρα και προσανατολισμού με Βusiness Schools. Όσο για το θέμα των καθηγητών και των δημοσιέυσεων να μη λέμε ό,τι μας κατεβαίνει πάνω στον οίστρο μας. Οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ ειδικά πάνω στα κομμάτι Διοίκηση Επιχειρησεων που έχει σα συστατικά του στοιχεία το Μάρκετινγκ, τη Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, τη Διοίκηση, την Επιχειρησιακή Έρευνα κλπ είναι έτη φωτός μπροστά από το Καποδιστριακό. Μιλάμε για μια σχολή οκτώ τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης, όπως και να το κάνουμε οι καθηγητές της είναι περισσότεροι, μοιραία λοιπόν και οι δημοσιεύσεις. Επίσης ο πλούτος της βιβλιοθήκης της ΑΣΟΕΕ ειδικά σε επιστημονικά περιοδικά είναι αξιοζήλευτος ακόμα και από Πανεπιστήμια πολύ καλύτερα από αυτήν στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό όμως που την κάνει ξεχωριστή είναι η κουλτούρα της. 90 χρόνια στις επιστήμες των οικονομικών και της διοίκησης δεν νομίζω να έχουν πολλά πανεπιστήμια... Για να μη μιλήσουμε για διασύνδεση με επιχειρήσεις και επαφές φοιτητών με αυτές μέσα από προτζεκτς κλπ. Όπως και να το κάνουμε είναι κάποια πράγματα που είναι αντικειμενικά.

Τώρα για όποιον θέλει να κάνει ΜΒΑ στην Ελλάδα η επιλογή του ανάμεσα σε ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και ALBA θα πρέπει να βασιστεί στο δίκτυο που δημιουργείς. Ίσως αυτή τη στιγμή το ALBA να έχει το καλύτερο από τα άλλα δύο με την ΑΣΟΕΕ να το ακολουθεί από κοντά.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Φιλε μου συμφωνω απολυτα.
εγω τελειωσα Σκωτια και τωρα δουλευω ως συμβουλοσ επιχειρησεων στον τομεα του Επιχειρησιακου Ρισκου
συμφωνώ μαζί σας.
Όταν όμως πριν από 6 χρόνια ήθελα να κάνω risk management, στην Ελλάδα δεν υπήρχε (δεν ξέρω αν τώρα υπάρχει) και αν υπηρχε κάπου χρειαζόταν να έχεις κάνει ΜΒΑ πρώτα. Και είναι και κάτι που στην Ελλάδα δεν θα πληρωθεί ποτέ. Κάποιες τράπεζες που το ζητούνε, δεν το πληρώνουνε.
Στην Ελλάδα το μόνο risk management που αναγνωρίζεται είναι το πόσα μαύρα θα χρειαστεί να δώσεις...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι, βέβαια και εκεί που το είχαν μάθει καλά το risk management είδαμε πως το εφαρμόσανε.
Για να μην πω δε για την στρατηγική του Μάντοφ.
Κανένας δεν την καταλάβαινε, κανένας δεν την είχε αναλύσει θεωρητικά από 500 πλευρές, ούτε οι ίδιοι οι υπάλληλοι του καταλάβαιναν τίποτε αλλά την εφαρμόζανε.
Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν η ίδια η στρατηγική των Αλβανών λωποδυτών με τις τράπεζες.
Για να μην πω ότι τα Αλβανά μπορεί να είχαν και καλλίτερη στρατηγική από τα MBA του Γουώρτον, του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
για το BCA  εχει ακουσει κανεις κατι?τι παιζει γενικα??

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Επειδή ειπώθηκαν πολλά εκτός πραγματικότητας και πολλά που κρύβουν εμπάθεια του τύπου όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια για ΜΒΑ είναι στις ΗΠΑ. Από εκεί ξεκίνησε το ΜΒΑ και είναι και θα εξακολουθεί να είναι για αρκετό καιρό ο βασιλιάς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Επίσης οι μισθοί στις ΗΠΑ αυξάνονται θεαματικότατα με την απόκτηση ενός ΜΒΑ, σε σημείο που το κόστος να αποσβένεται από τον 1ο χρόνο!

Στην Ευρώπη η Μεγάλη Βρετανία έχει τα περισσότερα καλά πανεπιστήμια, αλλά πιο δυναμική είναι η Γαλλία. Και για να ξεκαθαρίσω τι εννοώ, τα πανεπιστήμια της Γαλλίας ανεβαινουν διαρκώς, και σε όλα τα rankings μέσα στα top5 ευρωπαικά Βusiness Schools, τα γαλλικά είναι πλειοψηφία με προεξάχοντα την HEC και το Insead. Για αυτούς που δε ξέρουν τα μαθήματα και στη Γαλλία είναι στα αγγλικά. Η διαφορά αυτή οφείλεται κατά βάση στο ότι στην Αγγλία έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τους μισθούς των επισκεπτών καθηγητών και στο  ότι δεν είναι τόσο διαδεδομενή η διαδύνδεση πανεπιστημιών - επιχειρήσεων. Στη Γαλλία όποιος θέλει να κάνει internship το κάνει όποτε θέλει και συνήθως μένει και στην εταιρεία. Κλείνοντας με το θέμα των χωρών να πω ότι η Αγγλία παραμένει πάντα η νούμερο 1 επιλογή για τα χρηματοοικονομικά, λόγω της πληθώρας επιλογών στην αγορά εργασίας και της τεράστιας παράδοσης.

Πάμε στην Ελλάδα τώρα. Όποιος μπει στον κόπο να συγκρίνει την ΑΣΟΕΕ με Ευρώπη και ΗΠΑ κάνει άδικο κόπο, ξεκάθαρα. Τώρα όποιος πάει να συγκρίνει Καποδιστριακά, Αριστοτέλεια κλπ με ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και έσχατα ΠΑΜΑ ξεκινά με μια τελείως λάθος βάση. Συγκρίνει Πανεπιστήμια θεωρητικού χαρακτήρα και προσανατολισμού με Βusiness Schools. Όσο για το θέμα των καθηγητών και των δημοσιέυσεων να μη λέμε ό,τι μας κατεβαίνει πάνω στον οίστρο μας. Οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ ειδικά πάνω στα κομμάτι Διοίκηση Επιχειρησεων που έχει σα συστατικά του στοιχεία το Μάρκετινγκ, τη Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, τη Διοίκηση, την Επιχειρησιακή Έρευνα κλπ είναι έτη φωτός μπροστά από το Καποδιστριακό. Μιλάμε για μια σχολή οκτώ τμημάτων οικονομικής κατεύθυνσης, όπως και να το κάνουμε οι καθηγητές της είναι περισσότεροι, μοιραία λοιπόν και οι δημοσιεύσεις. Επίσης ο πλούτος της βιβλιοθήκης της ΑΣΟΕΕ ειδικά σε επιστημονικά περιοδικά είναι αξιοζήλευτος ακόμα και από Πανεπιστήμια πολύ καλύτερα από αυτήν στην Ευρώπη και την Αμερική. Αυτό όμως που την κάνει ξεχωριστή είναι η κουλτούρα της. 90 χρόνια στις επιστήμες των οικονομικών και της διοίκησης δεν νομίζω να έχουν πολλά πανεπιστήμια... Για να μη μιλήσουμε για διασύνδεση με επιχειρήσεις και επαφές φοιτητών με αυτές μέσα από προτζεκτς κλπ. Όπως και να το κάνουμε είναι κάποια πράγματα που είναι αντικειμενικά.

Τώρα για όποιον θέλει να κάνει ΜΒΑ στην Ελλάδα η επιλογή του ανάμεσα σε ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ και ALBA θα πρέπει να βασιστεί στο δίκτυο που δημιουργείς. Ίσως αυτή τη στιγμή το ALBA να έχει το καλύτερο από τα άλλα δύο με την ΑΣΟΕΕ να το ακολουθεί από κοντά.

Όλα αυτα που λες συμφωνώ.¨ομως το ALBA κολλέγιο είναι ρε παιδιά.Κέντρο ελευθέρων σπουδών και δεν αναγνωρίζεται απο ΔΟΑΤΑΠ.Βέβαια δεν τους ενδιαφέρει πολλού ςότι δεν αναγνωρίζεται,όμως εγώ αν έσκαγα 16000 ευρώ που ζητάνε θα θελα κάτι αναγνωρισμένο.Φυσικά οι πιο πολλοί που ζουν πτυχία εξωτερικού δεν κάνουν καν τον κόπο για ΔΟΑΤΑΠ..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
χαμενα λεφτα ειναι τα μεταπτυχιακα

στην ελλαδα :grin:

μην παιδευεστε αδικα.

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
θες εύκολο χρήμα?? λίγες είναι οι καλές λύσεις. Μία είναι γυμναστική, πηλός στο μαλλί, αλήτικη μηχανή, καφές στο Μεγάλη Βρετάνια και φυσικά σκληρά ζιγκολιλίκια. Επίσης καλή λύση είναι σερβιτόρος σε καλό εστιατόριο (με γερά μπουρμπουάρ). Α επίσης κουρέας, ναι όλες οι γκόμενες τα σκάνε άνετα εκεί. Για personal trainer δεν ξέρω (έχω ακούσει για καλά φράγκα)

μην παιδευεστε αδικα.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
θες εύκολο χρήμα?? λίγες είναι οι καλές λύσεις. Μία είναι γυμναστική, πηλός στο μαλλί, αλήτικη μηχανή, καφές στο Μεγάλη Βρετάνια και φυσικά σκληρά ζιγκολιλίκια. Επίσης καλή λύση είναι σερβιτόρος σε καλό εστιατόριο (με γερά μπουρμπουάρ). Α επίσης κουρέας, ναι όλες οι γκόμενες τα σκάνε άνετα εκεί. Για personal trainer δεν ξέρω (έχω ακούσει για καλά φράγκα)

ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ σωστος ο τυπος... και δεν εχεις και εγνοιες....

τι εγνοιες εχει ενας κουρεας... μηπως δεν του πετυχει το κουρεμα??? ΧΑΧΧΧΑ

Ή ενας σερβιτορος τι εγνοιες εχει... στα αρχιδια τους.

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Και χωρίς opportunity cost λειτουργείς ως αστέρι στο Boston Consulting Matrix, σωστά??

ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ σωστος ο τυπος... και δεν εχεις και εγνοιες....

τι εγνοιες εχει ενας κουρεας... μηπως δεν του πετυχει το κουρεμα??? ΧΑΧΧΧΑ

Ή ενας σερβιτορος τι εγνοιες εχει... στα αρχιδια τους.

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6

μην παιδευεστε αδικα.

Πάνω από όλα είναι η εμπειρία.Τα μεταπτυχιακά δεν αμείβονται στην Ελλάδα..Ούτε και έξω πάντα έτσι;Βασικά για μένα το Master είναι να το κάνεις μόλις δουλέψεις και πειραματιστείς οπότε το κάνεις να μάθεις περισσότερα πάνω σε κάτι που σε ενδιαφέρει.Η δουλειά και η πράξη κάνουν τη μάθηση ευκολότερη..Όσοι θέλετε να γυρίσετε πατρίδα και δεν έχετε την τρέλα του Κωστα και Φάνη μην κάνετε τον κόπο για έξω σπουδές εκτός κι αν έχετε γνωριμίες Ελλάδα..Ξέρω 5 παλικάρια που τέλειωσαν σπουδές Αγγλία πτυχίο μόνο.Δύο από αυτούς είναι ο Κωστής από δω μέσα που τέλειωσε Manchester Business School και ο παπάρας ο Φάνης που αν και είναι στο Warwick top πανεπιστήμιο κλαίγεται σα μαλάκας επειδή μάλλον θα τελειώσει με 2.2....Από αυτούς που τέλειωσαν ο Κώστας αν ακι τελειωσε με 2.2 από ότι λέει είχε δουλειά Ελλάδα αμέσως μόλις τέλειωσε στρατό σε πολυεθνική και έπαιρνε 1200 ευρώ ώσπου μετά από 6 μήνες βρήκε δουλειά Ελβετία και την έκανε με τη σύζυγο..Μια κοπέλα που ξέρω που τέλειωσε στο Kent Business School αν και δεν πήρε καλό βαθμό και ήταν άτομο γεια σου βρήκε δουλειά σε πολυεθνική.Άλλος σε μια διαφημιστική εταιρία.¨ολοι αυτοί δεν αναγνωρισαν το πτυχίο τους στο ΔΟΑΤΑΠ οπότε δεν είναι μύθος που λένε ότι αν τελειώσεις Αγλία από σεβαστό ίδρυμα βρίσκεις κάτι καλό έστω και στη φτωχή και κατατρεγμένη χώρα μας..

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
Θέλω μια γνώμη , έχω τελειώσει Marketing το 2012 στο Mediterranean College έκτοτε κάνω δουλειές άσχετες γιατί δεν βρήκα τίποτα.
Στα 28 μου τώρα , σκεφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο ALBA πάνω στο marketing μπας και χωθώ πουθενά γιατί βαρέθηκα τα call center και τις πωλήσεις.

To ερώτημα μου λοιπόν είναι, "αξίζει στα 28 χωρίς εργασιακή εμπειρία στον τομέα να το επιχειρήσω;"

ευχαριστώ για τον χρόνο μύστες

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Like
71
Πόντοι
16
οχι

αυτα τα κολλεγια της πλακας ειτε τα χεις στο cv ειτε οχι την ιδια μηδενικη αξια εχουν

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
Δεν θα έλεγα το ALBA της πλάκας καθώς έχει καλή θέση στο European Ranking.
To άλλο που ανέφερα μπορεί , αν και είχαμε καθηγητές από ΑΣΟΕΕ και ΠΑΠΕΙ
οπότε δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά.

Ένας γνώστης επι του θέματος;

Niko_laos

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2019
Like
198
Πόντοι
1
Μην πετάξεις χρήματα για MBA φίλε, κάνε το αφότου βρεις δουλειά και αν στο πληρώνει η εταιρεία. Ο cretan335  στα είπε ωραια

gp200067

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2018
Like
0
Πόντοι
0
Απο την στιγμή που τελείωσες Διοίκηση Επιχ. προτίμησε να κάνεις κάτι άλλο πέρα απο το ΜΒΑ.
Αφενός μην περιμένεις να μάθεις κάτι παραπάνω απο αυτά που έμαθες στο πτυχίο, αφετέρου το ΜΒΑ απευθύνεται κυρίως σε όλους τους άλλους που έχουν αποκτήσει πτυχία σε κάποια κλάδο και κάποια στιγμή στην επαγγελματική τους εξέλιξη καλούνται να διευθύνουν. Οπότε...

Α) Αν αύριο μεθαύριο πας σε έναν εργοδότη και του παρουσιάσεις πτυχίο και μεταπτυχιακό στην Διοικ. Επιχ. μάλλον που θα βάλει τα γέλια αν είναι υποψιασμένος. Αν είναι Έλληνας αντί για 700 ευρώ θα σου δώσει 750  :grin:

Β) Το ΜΒΑ έχει πλέον ξεφτυλιστεί. Κάποτε για να κάνεις ΜΒΑ έπρεπε σώνει και καλά να έχεις εμπειρία και κάποια πανεπιστήμια ζητούσαν τουλάχιστον 5 χρόνια. Καθότι όμως πουλάει ακόμα και η κουτσή Μαρία σήμερα κάνει τα στραβά μάτια και δέχεται τον οποιοδήποτε.

Βρές κάτι άλλο να κάνεις, αλλά πρώτα βρές μια δουλειά να αποκτήσεις εμπειρία που θα είναι πιο σημαντική.

Θα συμφωνήσω στα περισσότερα, απλά να προσθέσω ότι υπάρχουν προγράμματα στην Ευρώπη που έχουν σαν προυπόθεση εισαγωγής αρκετά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Το κόστος τους βέβαια είναι πολύ ψηλό και κατά τη γνώμη μου θα βοηθήσουν επαγγελματικά κυρίως κάποιον ο οποίος προέρχεται από διαφορετική κατεύθυνση.

Σε κάποιον ο οποίος έχει σπουδάσει κάτι σχετικό με business δε θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, στην περίπτωση αυτή είναι πολύ καλύτερο ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό.

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
μυαλο  χρειαζεται να βαλετε πανω απο ολα .....
3 χαζουλιδες εχω στη δουλεια  μου με MBA Και  εχτες ενας  ηρθε να  μου ζητησει δουλεια ..ειδα στο  cv  του μεχρι  και  διδακτορικο ... ειχε ..
βγειτε εξω να αφουγκραστειτε την  πιατσα ...  μην γινεστε  ψευτογιαπιδες  οπου με ενα μαστερακι θα πιστεψετε οτι ολος  ο κοσμος  θα σας υποκλιθει ...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom