Φίλε που άνοιξες το θρεντ κοίτα να μπεις στο δημόσιο και άσε τα ΜΒΑ και τα ΝΒΑ Live
Το καλύτερο mba στην Ελλάδα είναι το INTERNATIONAL MBA της ΑΣΟΕΕ.Διάβασε εδώ
Και φίλε μου να ξέρεις οτι οταν ψάχνεις για κάποιο μεταπτυχιακό στα οικονομικά θα ψάχνεις μόνο στην ΑΣΟΕΕ.
Φιλε μου ποιος σου ειπε οτι το καλυτερο ΜΒΑ ειναι αυτο της ΑΣΟΕΕ??? μηπως επειδη αυτο εκανες ή κανεις ή ισως διαδάσκεις εσύ ή καποιος γνωστός σου??
τα λεω αυτα οχι γιατι ειμαι κακεντρεχης ή απλως κακος. Τα λεω επειδη το εψαχνα για το δικο μου μεταπτυχιακο 2 χρονια πριν τελικα το κανω και γιατι το μεταπτυχιακό και δη το ΜΒΑ δεν ειναι απλο μεταπτυχιακο. θελει και αποσκοπει σε αλλα πραγματα. γιαυτο και κανει τα 2πλα ή 3πλα λεφτα απο ολα τα υπολοιπα.
Εγω απλως θα παραθεσω ερωτηματα και ο καθενας να βγαλει τα συμπερασματα του:
1. Καταρχην, γιατι μεταπτυχιακο σε Ελληνικο Πανεπιστημιο??? Αν μου πειτε για το οικονομικο του θεματος θα μπορουσα να συμφωνησω αν και εκει αν το ψαξετε θα δειτε οτι δεν ειναι ετσι. Στο εξωτερικο επισης υπαρχει πληθωρα υποτροφιων και βοηθηματων οπου σε κανουν να αποσβεσεις την επενδυση σου σε λιγοτερο απο 2 χρονια. ΕΔΩ τι??? απο το ΥΚΥ?? καλα....
2. Γιατι παλι ομηρος στην Ελληνικη βαρβαρη πραγματικοτητα? με τα κομματα να κλεινουν οποτε θελουν τις σχολες, τους καθηγητες που ξερουμε πως διδασκουν και με ποση ορεξη...δουλευουν σε αλλες 2-3 δουλειες (οσοι εχουν κανει προπτυχιακο στην Ελλαδα τα ξερουν αυτα)στις ιδιες αιθουσες και χωρους χωρις σοβαρες βιβλιοθηκες και εργαστηρια, χωρις ποιοτητα επιστημονικης ερευνας?
3. Γιατι να μην ζησεις εστω και 1 χρονο σε αλλη χωρα και να παρεις μαζι με τις γνωσεις εμπειριες ζωης, κουλτουρα αλλης χωρας, τροπο σκεψης και δουλειας διαφορετικο και ακρως επιστημονικο και επαγγελματικο?
4. Τα λεγομενα rankings λενε την μιση αληθεια. Πρεπει παντα να βλεπεις τα κριτηρια με βαση τα οποια καταρτιζονται. Ειναι πολυ καλυτερο (και εδω θα συμφωνησω με την παραθεση,) να βλεπεις αν το πανεπιστημιο ειναι 2πλα ή ακομη και 3πλα πιστοποιημενο απο διεθνεις οργανισμους οι οποιοι εχουν πολυ πιο σκληρα standards.
5. Γιατι να μην ανοιξεις μια ευρωπαικη ή και παγκοσμια προοπτικη στην επαγγελματικη σου καριερα κανοντας κυκλο με ατομα απο πολυεθνικες που διδασκουν στα ξενα πανεπιστημια? Γιαυτο δεν κανεις μηπως και το ΜΒΑ???
Θα μπορουσα να λεω ακομα πολλα αλλα δεν χρειαζεται. οποιος θελει καταλαβαινει οτι για καλο και επιτυχημενο και αποδοτικο απο πολλους τομεις μεταπτυχιακο το τελικο ισοζυγιο γερνει προς το εξωτερικο.
Το εκανα και λεω με καθε σοβαροτητα οτι ειναι εμπειρια ζωης και ΟΧΙ μονο ενα ακομα χαρτι!
Ευχαριστω και συγνωμη για τα πολλα λογια.