Νέα

Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTV - Digea)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

SinBarr

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Ιαν 2007
Κριτικές
18
Like
199
Πόντοι
5.775
παίδες να ρωτήσω μήπως ξέρει κανείς: Εχω μια παλιά tv σε ένα δωμάτιο και τώρα δεν μπορώ να την αλλάξω. Το πρόβλημα είναι ότι έχει μια scart στην οποία έχω ένα dvd (και πάνω στο dvd έχω το video). Τώρα τον αποκωδικοποιητή που θα τον βάλω; :grin: Μπορεί να μπεί κάπως μέσα στην συνδεσμολογία ή πρέπει να βγάζω τα άλλα για να βάζω τον αποκωδικοποιητή; Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορώ και να γράψω κάτι σε video;

Προφανώς, το βίντεό σου έχει αναλογικό δέκτη. Οπότε, τι θα γράφεις πλέον εκεί; Άλλωστε, οι ψηφιακοί δέκτες κάνουν εγγραφές σε εξωτερικές συσκευές μνήμης (σκληρούς δίσκους ή USB sticks) που μπορείς να συνδέσεις στη θύρα USB που διαθέτουν. Επομένως, το "βίντεό" σου από εδώ κι εμπρος θα είναι ο ίδιος ο δέκτης.

Όσον αφορά τη συνδεσμολογία, δες αν η τηλεόρασή σου έχει (εκτός από scart) composite video είσοδο και στερεοφωνική είσοδο ήχου (έχουν τη μορφή βυσμάτων τύπου RCA - κίτρινο για την εικόνα και άσπρο/κόκκινο για τα δύο κανάλια ήχου). Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να συνδέσεις τη μία από τις δύο συσκευές στη scart και την άλλη στις RCA.

Αν δεν υπάρχει τέτοια είσοδος, μπορείς να προμηθευτείς από κατάστημα ηλεκτρονικών ένα καλώδιο που στη μία μεριά του έχει ένα αρσενικό βύσμα scart και στην άλλη δύο ή περισσότερες θηλυκές υποδοχές scart. Έτσι μπορείς σε μία scart είσοδο να συνδέσεις περισσότερες συσκευές. Μερικά από αυτά τα καλώδια έχουν εσωτερικά ειδικές διατάξεις, για να ανιχνεύουν ποια συνδεδεμένη συσκευή "άνοιξε" τελευταία και να "γυρνούν" αυτόματα τη σύνδεση σε αυτή. Τα περισσότερα όμως δεν έχουν, και έτσι πρέπει μόνος σου να φροντίζεις για την επιλογή της πηγής,είτε μέσω των διακοπτών που διαθέτουν, είτε έχοντας ενεργοποιημένο μόνο μία από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Ελπίζω να βοήθησα...

lsh

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Κριτικές
75
Like
81
Πόντοι
306
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, όλοι βοηθήσατε, υπάρχουν πολλές λύσεις απο ότι φαίνεται. Κανω τις δοκιμές μου και θα ενημερώσω, για την περίπτωση που έχει και άλλος τέτοιο θέμα.

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, όλοι βοηθήσατε, υπάρχουν πολλές λύσεις απο ότι φαίνεται. Κανω τις δοκιμές μου και θα ενημερώσω, για την περίπτωση που έχει και άλλος τέτοιο θέμα.
Oλοι οι decoder ειναι pvr.Μπορεις με ενα usb να γραφεις εκει της ταινιες που θελεις και οχι στο vhs.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τυποι το ξερω οτι μπορει να εχει αναφερθει ξανα, αλλα μιας και οι τιμες αλλαζουν συνεχως, ποιον αποκωδικοποιητη προτεινετε ως VFM? Επισης παιζει να εχω εκπτωση αν τους παρω χονδρικη, 3-4  :grin:  ?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Τυποι το ξερω οτι μπορει να εχει αναφερθει ξανα, αλλα μιας και οι τιμες αλλαζουν συνεχως, ποιον αποκωδικοποιητη προτεινετε ως VFM? Επισης παιζει να εχω εκπτωση αν τους παρω χονδρικη, 3-4  :grin:  ?
πας για μεγάλο άνοιγμα φίλε δεν είναι καιρός για τέτοια ρίσκα :grin:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Τυποι το ξερω οτι μπορει να εχει αναφερθει ξανα, αλλα μιας και οι τιμες αλλαζουν συνεχως, ποιον αποκωδικοποιητη προτεινετε ως VFM? Επισης παιζει να εχω εκπτωση αν τους παρω χονδρικη, 3-4  :grin:  ?
Koιτα αποψη μου ειναι να ειναι 1080ΗDΜΙ. Περιμενα να ανεβουν οι τιμες αλλα εχουν πεσει..!Τωρα για χοντρικη μαλλον ειναι λιγοι οι 3-4!Μαζεψε γνωστους φιλους να τους παρεις απο ενα μαγαζι μηπως κερδισεις κατι... ;)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Koιτα αποψη μου ειναι να ειναι 1080ΗDΜΙ. Περιμενα να ανεβουν οι τιμες αλλα εχουν πεσει..!Τωρα για χοντρικη μαλλον ειναι λιγοι οι 3-4!Μαζεψε γνωστους φιλους να τους παρεις απο ενα μαγαζι μηπως κερδισεις κατι... ;)

Το χονδρικη το ειπα για πλακα, αλλα με αυτο που ειπες για φιλους και γνωστους με εβαλες σε σκεψεις  :grin:  να ειναι 1080ΗDΜΙ ωραια, εχεις συγκεκριμενο μοντελο στο μυαλο σου?

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Koιτα αποψη μου ειναι να ειναι 1080ΗDΜΙ.

ΣΣΙΓΟΥΡΑ να μην αλλαζεις σε κανα δυο χρονια.Τωρα για τους 3-4 ρωτα στον κωτσοβολο,πλαισιο κλπ

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Koιτα αποψη μου ειναι να ειναι 1080ΗDΜΙ.

ΣΣΙΓΟΥΡΑ να μην αλλαζεις σε κανα δυο χρονια.Τωρα για τους 3-4 ρωτα στον κωτσοβολο,πλαισιο κλπ

Για αναλυστε ρε σεις αυτο με το 1080ΗDΜΙ, γιατι να αλλαζουμε παλι σε 2 χρονια?

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Για αναλυστε ρε σεις αυτο με το 1080ΗDΜΙ, γιατι να αλλαζουμε παλι σε 2 χρονια?
2015 λεει μια κοινοτικη οδηγια θα πρεπει οι σταθμοι να εκπεμπουν HD (1920X1080) 1080 σημαινει full HD, HDMI ειναι ο τροπος συνδεσης οπως το σκαρτ που λεμε (με σκαρτ ΔΕΝ μπορεις να εχεις ΗD συνδεση).
Αρα παρε τωρα να μην αλλαζεις μετα με μονο προβλημα .....2 χρονια στην τεχνολογια ειναι παααααρα πολλα . Εγω να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι θα εκανα (σε 2 χρονια σιγουρα δεν θα ειναι ετσι τα πραγματα).,θα επαιρνα 1 φθηνο τωρα με σκοπο να τον αλλαξω σε 2 χρονια η κατι πολυ ακριβοτερο να μου κρατησει 4?

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
2015 λεει μια κοινοτικη οδηγια θα πρεπει οι σταθμοι να εκπεμπουν HD (1920X1080) 1080 σημαινει full HD, HDMI ειναι ο τροπος συνδεσης οπως το σκαρτ που λεμε (με σκαρτ ΔΕΝ μπορεις να εχεις ΗD συνδεση).
Αρα παρε τωρα να μην αλλαζεις μετα με μονο προβλημα .....2 χρονια στην τεχνολογια ειναι παααααρα πολλα . Εγω να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι θα εκανα (σε 2 χρονια σιγουρα δεν θα ειναι ετσι τα πραγματα).,θα επαιρνα 1 φθηνο τωρα με σκοπο να τον αλλαξω σε 2 χρονια η κατι πολυ ακριβοτερο να μου κρατησει 4?

Οπως τα λες μαλλον θα το αναβαλω μεχρι να παψει και η Παρνηθα. Αληθεια ποτε γινεται αυτο?

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Οπως τα λες μαλλον θα το αναβαλω μεχρι να παψει και η Παρνηθα. Αληθεια ποτε γινεται αυτο?
Δεν ξερω ρε συ.ειμαι λιγο τεχνοφρικ οι τηλεορασει που εχω εχουν ηδη μπ4 αλλα η συμβουλη μου ειναι παρε κατι φθηνο (καθε μα καθε μερα βγαινει κατι καλυτερο) να μπορεις να βλεπεις (και να γραφεις αμα γουσταρεις) σιγουρα σε λιγο καιρο θα παρεις κατι καινουργιο και η πλακα ειναι οτι οι πουστηδες στο ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

kotobiftekos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
4
Πόντοι
16
τι πραμα ιν αφτο δε καταλαβα τιποτα

εγο θελο να δουλεβι ι τιλορδασι με τιλεπορδολ

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
29 Ευρω δεν ειναι πολλα λεφτα για Full HD decoder ρε σεις.. παρτε ενα μηχανακι να δειτε εικονα.. απο αναλογικο σε ψηφιακο η μερα με τη νυχτα λεμε.  ;)

satmaniac121

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
0
τέλος 2015 θα πρέπει να έχουν κλείσει οριστικά  όλες οι αναλογικές εκπομπές, και  σταθμοι να εκπεμπουν ψηφιακά,  δεν είναι υποχρεωτικό να εκπεμπουν HD.

lsh

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Κριτικές
75
Like
81
Πόντοι
306
κάτσε  τα είπα λάθος

TV 1 SCART
DVD 1 SCART
VIDEO 2 SCART

Oπότε τώρα έχω στο scart της tv το video, και το dvd στο 2o scart του video και παίζουν όλα..

παιδιά  ευχαριστώ όσους μου έδωσαν απαντήσεις. Το πρόβλημα λύθηκε με έναν αντάπτορα scart 2 σε 1 . Στην μία είσοδο έβαλα το αποκωδικοποητή και στην άλλη το video στο οποίο επάνω έχει το DVD. Παίζουν  όλα κανονικά, εγγραφές θα κάνω πλέον απο την USB.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom