Νέα

Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DTV - Digea)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 874
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
[size=13pt]Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ψηφιακό σήμα[/size]

Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα σε ό,τι αφορά την εκπομπή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική δίνει με ανακοίνωσή της η Digea.

1. Ακούω τον ήχο των προγραμμάτων αλλά δεν λαμβάνω εικόνα. Τι συμβαίνει;

Η Digea για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MPEG4. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ο τηλεοπτικός δέκτης ή ο αποκωδικοποιητής που χρησιμοποιείτε είναι τεχνολογίας MPEG2. Για να δείτε το πρόγραμμα των καναλιών του ψηφιακού παρόχου Digea, θα πρέπει η συσκευή της τηλεόρασής σας να έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 ή να συνδέσετε την τηλεοπτική σας συσκευή με εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.

2. Το ψηφιακό μου σήμα είναι ασθενές ή κάνει διακοπές. Έχω ελέγξει ότι ο αποκωδικοποιητής μου είναι τεχνολογίας MPEG4. Τι πρέπει να κάνω;

Είναι πολύ πιθανό η κεραία σας να μην είναι προσανατολισμένη σωστά. Δοκιμάστε να επαναπροσανατολίσετε την κεραία σας προς το κέντρο του Υμηττού ή της Αίγινας ή να εγκαταστήσετε δεύτερη κεραία ή να χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σήματος εφόσον αυτός απαιτείται αφού συμβουλευτείτε εξειδικευμένο τεχνικό.

3. Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή MPEG4 με τη συσκευή. Πώς τον προγραμματίζω;

Χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις εισόδους εξωτερικών πηγών που συνήθως περιγράφονται ως AV1,2 …, ΕΧΤ1,2…, HDMI1,2…κ.λπ. και στην οποία έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή. Στη συνέχεια επιλέγετε την αυτόματη αναζήτηση καναλιών. Εάν στην αυτόματη αναζήτηση δεν μπορέσει ο αποκωδικοποιητής να εντοπίσει τα ψηφιακά κανάλια για οποιοδήποτε λόγο προτείνεται η αναζήτηση να γίνει χειροκίνητα. Χρησιμοποιώντας τώρα το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πρέπει να μπείτε στο μενού της συσκευής σας και να συντονίσετε τον δέκτη σας στις συχνότητες 46 (674 MHz) και 47 (682 MHz) στις οποίες εκπέμπουν, πλέον, ψηφιακά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Ant1 Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΙ και Star.

Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση οι τηλεθεατές θα πρέπει να συμβουλεύονται τις οδηγίες χρήσεως του αποκωδικοποιητή.

4. Μπορώ να λάβω το ψηφιακό σήμα στην περιοχή που βρίσκομαι;

Αν η περιοχή σας εξυπηρετείται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, τότε μπορείτε σίγουρα να λάβετε το ψηφιακό σήμα της Digea. Αν λαμβάνετε τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας ή από κέντρο τοπικής αναμετάδοσης, τα οποία σε αυτή τη φάση δεν συμμετέχουν στη μετάβαση και εξακολουθούν να εκπέμπουν αναλογικά, τότε είναι πιθανό να εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να πιάσετε ψηφιακό σήμα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσετε την κεραία σας. Στην περίπτωση όμως που δεν πιάνετε κάποιο από τα δύο μπουκέτα (συχνότητες 46 & 47) ή αντιμετωπίζετε αστάθεια στην εικόνα σας τότε προτείνεται ο επαναπροσανατολισμός της κεραίας σας προς τον Υμηττό ή την Αίγινα, ώστε να διαπιστώσετε αν μπορείτε από εκεί να λάβετε το ψηφιακό σήμα ή χρήση 2ης κεραίας στραμμένη προς ένα εκ των 2 προαναφερθέντων κέντρων.

Στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις περιοχές κάλυψης, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Περιοχή Κάλυψης».

5. Έχω ελέγξει ότι η τηλεόραση μου έχει ενσωματωμένο δέκτη MPEG4, ωστόσο δεν λαμβάνω το ψηφιακό σήμα;

Θα πρέπει να συντονίσετε τα κανάλια στην τηλεόρασή σας από την αρχή όπως όταν την εγκαταστήσατε πρώτη φορά. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.

6. Γιατί δεν εκπέμπει ψηφιακά το κέντρο της Πάρνηθας;

Σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/2008, την οποία εφαρμόζει η Digea, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή στην ψηφιακή μετάβαση για κανένα σταθμό που συμμετέχει στην μετάβαση.

Η εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στα πλαίσια της μεταβατικής φάσης που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Προς το παρόν η εκπομπή γίνεται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας, του Ξυλοκάστρου, του Υμηττού, του Φιλίππειου και του Χορτιάτη, επομένως σίγουρη πρόσβαση σε αυτό μπορούν να έχουν οι κάτοικοι των περιοχών που λαμβάνουν σήμα από τα παραπάνω σημεία εκπομπής και μόνο.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834970]http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834970[/url]

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
[size=13pt]Ψηφιακή επέκταση για Digea[/size]

Σημαντικά ενισχυμένο και με περιφερειακούς σταθμούς θα είναι το επίγειο ψηφιακό μπουκέτο της Digea, στο οποίο πλέον εκτός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας -φορείς οι οποίοι έχουν συστήσει την εταιρεία διαχείρισης επίγειου ψηφιακού σήματος- προστίθενται οι τηλεοπτικοί σταθμοί Extra, MAD, MTV, 06, Sport, Local, High και Attica. Η εξέλιξη αυτή έχει τη σημασία της για την τηλεοπτική αγορά, αφού οι προαναφερθέντες σταθμοί θα εκπέμπουν με το μοντέλο συμπίεσης mpeg4, πράγμα που αναμένεται πλέον να συμπαρασύρει και τους λοιπούς περιφερειακούς σταθμούς προς αυτή την κατεύθυνση, παρά το ότι αρχικά είχαν την πρόθεση να επενδύσουν στο mpeg2.

Πηγή: www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1852570]http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1852570[/url]

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
ενώ θεωρητικά έχουμε καλό σήμα με την Digea από Αιγινα , Οι λαμβάνοντες τα υπόλοιπα από  Παρνηθα χρησιμοποιούν 3 κεραίες
2 για παρνηθα VHF/UHF+1 για Αίγινα ,σε κεντρική πολυκατοικίας  στη Γλυφάδα μας χαλάνε σε ενοχλητικό βαθμό από παρεμβολές και μπλεξιμο των συχνοτήτων σε συνδιασμό με τον κεντρικό ενισχυτή,  τα αναλογικά Σταρ, ΕΤ  1, Νετ ,Ετ3 (Αυτά δεν συμμετέχουν στην Digea), με απότέσμα παρότι έχουμε βάλει την κεραία δεν την συνδέσαμε στον ενισχυτή μέχρι να δουμε τι θα γίνει.
Αρα μέχρι στιγμής ψιλομάπα το καρπούζι , εκτός και  αποφασίσουν όλοι να συμμετέχουν σε μια πλατφόρμα όπως θα ήταν λογικό . αλλά που  :jerking: :jerking: :jerking:

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
ενώ θεωρητικά έχουμε καλό σήμα με την Digea από Αιγινα , Οι λαμβάνοντες τα υπόλοιπα από  Παρνηθα χρησιμοποιούν 3 κεραίες
2 για παρνηθα VHF/UHF+1 για Αίγινα ,σε κεντρική πολυκατοικίας  στη Γλυφάδα μας χαλάνε σε ενοχλητικό βαθμό από παρεμβολές και μπλεξιμο των συχνοτήτων σε συνδιασμό με τον κεντρικό ενισχυτή,  τα αναλογικά Σταρ, ΕΤ  1, Νετ ,Ετ3 (Αυτά δεν συμμετέχουν στην Digea), με απότέσμα παρότι έχουμε βάλει την κεραία δεν την συνδέσαμε στον ενισχυτή μέχρι να δουμε τι θα γίνει.
Αρα μέχρι στιγμής ψιλομάπα το καρπούζι , εκτός και  αποφασίσουν όλοι να συμμετέχουν σε μια πλατφόρμα όπως θα ήταν λογικό . αλλά που  :jerking: :jerking: :jerking:
πότε θα κόψουν εντελώς το αναλογικό και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά?

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ρε μαγκες χτες διαβασα οτι προστεθηκαν αλλα 8 καναλια μικρου μεγεθους μεσα σε αυτα και το mad τα οποια τα βρηκα και τα συντονισα αλλα μου λενε οτι δεν υπαρχει σημα ενω τα αλλα παιζουν καμπανα.
το εχει κοιταξει κανεις ?

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
δεν ξερω τι λετε αλλα εγω που μενω ελληνικο μια χαρα καναλια βλεπω και στον αριθμο 19 και για την ακριβεια
alpha mega antena star skai local high extra cine+ prisma+ sport+info sport tv mad muciktv o-6 nikolodeon macedonia tv atikka alter

και μαλιστα καμια σχεση το αναλογικο με το ψηφιακο πιστευω παραυτα οτι πρεπει να μπουνε αμεσα τα κρατικα
παιδια το αναλογικο ειναι για τον πουτσο καμια σχεση με το ψηφιακο παρτε το αποφαση 40€ εχει ο αποκοδηκοποιητης και τελος

MANOU

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
66
εγω εκτος απο τα ιδιωτικα το πρισμα cineplus και rik χtv δεν πιανω τιποτα αλλο,,,,τωρα τα με 4 καναλια του pgm περιμενω γιατη κατι φαινετε πως θα σκασει,,αντε να δουμε

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Καλησπερα συναγωνιστες. Εβαλα λοιπον κ εγω πριν 2-3 μερες στην 22αρα lg tv-μονιτορ που εχω την καρτουλα neotion irdetto mpg4 (ci slot) κ μετα την αναζητηση για τα νεα ψηφιακα καναλια εμφανιστηκαν κανονικα στην τηλεοραση ! Το θεμα ειναι οτι υπαρχει ενα μικρο κουτακι-λεζαντα στο κεντρο που λεει "υπηρεσια HD" το οποιο δεν εξαφανιζεται αλλα παραμενει μονιμα πανω στην εικονα ολων των καναλιων (των ψηφιακων ! οχι ομως στα mpeg2!) k ανεβοκατεβαινει πανω κατω κ με εχει νευριασει πολυ ! Εψαξα ολες τις ρυθμισεις κ δεν βρηκα κατι ! Τι στο καλο λετε να φταιει;

μπορει να 1ον να μην εχει καλο σημα η κεραια σου
2ον να τρωει καποιο σκαλωμα ο τηλεοραση γιατι με samsung κααι καρτουλα μου το κανει και εμενα σπανια οποτε κλεινω την τηλεοραση την ξανανοιγω και ολα καλα επανερχετε το σημα

3ον και σπανιοτατο να εχεις τοποθετησει αναποδα την καρτουλα στο σλοτ της σπανιο αλλα εγω ο ποντιος την πρωτη φορα την ειχα βαλει αναποδα μην γελατε ρε σεις ενα λαθος εκανα

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
ρε μαγκες χτες διαβασα οτι προστεθηκαν αλλα 8 καναλια μικρου μεγεθους μεσα σε αυτα και το mad τα οποια τα βρηκα και τα συντονισα αλλα μου λενε οτι δεν υπαρχει σημα ενω τα αλλα παιζουν καμπανα.
το εχει κοιταξει κανεις ?

Εκπεμπουν απο αιγινα η κεραια σου κοιταει εκει;

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ε για αυτο ρε φιλε δεν εχεις καλο σημα μαλλον

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ε για αυτο ρε φιλε δεν εχεις καλο σημα μαλλον
ρε φιλαρακι δε με εποιασες. δεν ειπα οτι δεν τα ποιανω καλα
ειπα οτι δεν μου ποιανει τα νεα ψηφιακα καναλαια
αλλα τα αλφα,σταρ,αντ1 κτλπ τα ποιανω τζαμι

12sageb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2009
Κριτικές
21
Like
0
Πόντοι
236
Με την ψηφιακή τηλεόραση ή έχεις σήμα ή όχι.
Δες το σήμα στον αποκωδικοποιητη αν η ποιότητα
είναι πάνω από 65% νομίζω, αλλιώς δε θα έχεις σήμα.

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Με την ψηφιακή τηλεόραση ή έχεις σήμα ή όχι.
Δες το σήμα στον αποκωδικοποιητη αν η ποιότητα
είναι πάνω από 65% νομίζω, αλλιώς δε θα έχεις σήμα.
εχει πολυ καλο σημα σε νουμερα 75%+

Gothmog theBalrog

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2008
Like
3
Πόντοι
0
Κεραια υμητος και πιανω και εγω μονο τα αντ1,μεγα κλπ οχι τα καινουργια .τι παιζει?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom