Νέα

Επαγγελμα ταξιτζής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tripas2002
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tripas2002

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2017
Like
411
Πόντοι
26
Λοιπόν μετα από 20 κ πλέον χρόνια στις Πωλήσεις(42χρ.) νιώθω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω επάγγελμα, βάρέθηκα κάθε ημέρα τα ίδια κ τα ίδια να βλέπεις τους ίδιους πελάτες, να κυνηγάς νούμερα κ στο τέλος να πέρνεις τα αρχίδια σου γιατί οι στόχοι είναι στο θεό και δεν πιάνονται ποτέ, να δουλεύεις παραπάνω απο 8αρο κ να μην τους φτάνει γιατί στη γωνία περιμένει ο επόμενος που είναι πιο νέος από εσενα και θα τον χτίσουν όπως θέλουν αυτοί κτλ.
Ενα επάγγελμα που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι του ταξιτζή, καθώς μου αρέσει η επαφη με τον κόσμο, είμαι κοινωνικός και μου αρέσει η οδήγηση. Εχω μίλήσει μαζί τους , αλλά οι πλειοψηφία τους με αποθάρεινε, λόγω του κορεσμού νομίζω που υπάρχει στο επάγγελμα.  Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ταξί στην Αθήνα.
Με ανθρώπους που δεν εργάζονται πλέον σαν ταξιτζίδες μου είπαν πως εαν το δουλεύψεις σώστα δεν θα γίνεις πλούσιος αλλά το μεροκάματο θα το βγάζεις.
Εχω ήδη μιλήσει με εταιρείες ενοικίασεις και ανάλογα την προκαταβολή που θα δώσεις θα πάρεις κ το ανάλογο αυτοκίνητο.
Το ΊΚΑ είναι στα 15€ κανα 50€ η καθημερινή ενοικίαση , μετά εχεις τα πετρέλαια σου κ την ασφάλεια σου, χονδρικά κανα 80 με 100€ ημερήσια έξοδα. Το κακό είναι πως μένω μόνος μου απότε το ημερήσιο έξοδο  μεγαλώνει αυτόματα...
Τώρα εργάζομαι στο κέντρο εδω και κανα μήνα και πίνωντας το καφέ μου και παρατηρώντας τους είδα πως τα  ταξί που δεν είχαν πελάτες  ήταν σχετικά λίγα και όσοι δεν είχαν έβρισκαν σχετικά εύκολα , προσοχή στο Κέντρο όμως δεν ξέρω τι γίνεται στις υπόλοιπες πιάτσες.

1)Ρωτάω λοιπόν ΑΞΙΖΕΙ? σαν επάγγελμα.
)2Με τις πίάτσες τι γίνεται? Μπορείς να πάς σε όποια θέλεις, ή θα σε διώξουν?
3)Θα βγαίνει το μεροκάματο? 
4)Με τις εταιρείες τι παίζει (beat taxi κτλ) πόσα σε χρεώνουν για την κλήση? Πώς γίνεται η διαδικάσια δεν γνωρίζω καθόλου.
5)Συμφέρει να αγοράσω το όχημα και να νοικιάσω την άδεια? Θα μου βγεί πιο φτηνό το ενοίκιο?

Παρακαλώ να απαντήσουν όσοι απασχολούνται στο επάγγελμα και ειδικά όσοι απασχολούνται σε μισθωμένο.

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Ένα επάγγελμα που απευθυνθείτε πλέον σε Πακιστανούς και λοιπούς αν δεν είναι δικό σου το όχημα.
Αν δουλέψεις σε γραφείο με ροζ αγγελίες βγαίνει το μεροκάματο αλλά υπάρχει κίνδυνος.
Μια ίσως καλύτερη επιλογή είναι οδηγός σε γραφείο τελετών. Εκεί δεν χρειάζεται να ψάχνεις εσύ για πελάτη τον πελάτη τον βρίσκουν
τα κοράκια στα νοσοκομεία.
Μην ξεχνάς και την περίπτωση με τον ταξιτζή που ο άλλος τον μερεμέτισε!
:zombie: :zombie: :zombie:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Λοιπόν μετα από 20 κ πλέον χρόνια στις Πωλήσεις(42χρ.) νιώθω πως ήρθε η ώρα να αλλάξω επάγγελμα, βάρέθηκα κάθε ημέρα τα ίδια κ τα ίδια να βλέπεις τους ίδιους πελάτες, να κυνηγάς νούμερα κ στο τέλος να πέρνεις τα αρχίδια σου γιατί οι στόχοι είναι στο θεό και δεν πιάνονται ποτέ, να δουλεύεις παραπάνω απο 8αρο κ να μην τους φτάνει γιατί στη γωνία περιμένει ο επόμενος που είναι πιο νέος από εσενα και θα τον χτίσουν όπως θέλουν αυτοί κτλ.
Ενα επάγγελμα που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι του ταξιτζή, καθώς μου αρέσει η επαφη με τον κόσμο, είμαι κοινωνικός και μου αρέσει η οδήγηση. Εχω μίλήσει μαζί τους , αλλά οι πλειοψηφία τους με αποθάρεινε, λόγω του κορεσμού νομίζω που υπάρχει στο επάγγελμα.  Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά ταξί στην Αθήνα.
Με ανθρώπους που δεν εργάζονται πλέον σαν ταξιτζίδες μου είπαν πως εαν το δουλεύψεις σώστα δεν θα γίνεις πλούσιος αλλά το μεροκάματο θα το βγάζεις.
Εχω ήδη μιλήσει με εταιρείες ενοικίασεις και ανάλογα την προκαταβολή που θα δώσεις θα πάρεις κ το ανάλογο αυτοκίνητο.
Το ΊΚΑ είναι στα 15€ κανα 50€ η καθημερινή ενοικίαση , μετά εχεις τα πετρέλαια σου κ την ασφάλεια σου, χονδρικά κανα 80 με 100€ ημερήσια έξοδα. Το κακό είναι πως μένω μόνος μου απότε το ημερήσιο έξοδο  μεγαλώνει αυτόματα...
Τώρα εργάζομαι στο κέντρο εδω και κανα μήνα και πίνωντας το καφέ μου και παρατηρώντας τους είδα πως τα  ταξί που δεν είχαν πελάτες  ήταν σχετικά λίγα και όσοι δεν είχαν έβρισκαν σχετικά εύκολα , προσοχή στο Κέντρο όμως δεν ξέρω τι γίνεται στις υπόλοιπες πιάτσες.

4)Με τις εταιρείες τι παίζει (beat taxi κτλ) πόσα σε χρεώνουν για την κλήση? Πώς γίνεται η διαδικάσια δεν γνωρίζω καθόλου.
5)Συμφέρει να αγοράσω το όχημα και να νοικιάσω την άδεια? Θα μου βγεί πιο φτηνό το ενοίκιο?

Παρακαλώ να απαντήσουν όσοι απασχολούνται στο επάγγελμα και ειδικά όσοι απασχολούνται σε μισθωμένο.

Φιλος μου το εκανε για λιγο και απ οτι μου ειπε, βγαινει ενα μεροκαματο, αλλα θελει να μαθεις τα κολπα (ωρες, σημεια, κλπ) αλλα και να γινεις ψιλοαπατεωνας με τους πελατες
Οι παλιοι που ειναι χρονια στην πιατσα βγαζουν σιγουρα, για τους νεους ειναι καθαρο χαμαλικι, αλλα ενα κομματι ψωμι το τρωνε

baroc

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Οκτ 2017
Κριτικές
116
Like
19.240
Πόντοι
20.686
Και πρεπει να προσεχεις μην μπει κουρσα κανενας ηθοποιος και σε μερεμετισει.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696

Δεν υπήρξα ταξιτζής αλλά ο κολλητός μου που δούλεψε για 2 χρόνια μου έχει πει:
2)Οι καλές πιάτσες είναι "prive".Αυτός είχε σταματήσει μια φορά στο Αττικό Νοσοκομείο,έξω,που έχει πιάτσα και μόνο που δεν το λιντσάραν...
Γενικά στην Ελλάδα είναι "βρώμικο" επάγγελμα.Πάντως αν το αποφασίσεις πάρε αυτόματο αμάξι.Επίσης αν μπορείς βρες ολόκληρη άδεια να νοικιασεις.Από τις 3 το πρωί εως 3 το μεσημέρι που είναι η πρωινή βάρδια,χάνεις τις 3 πρώτες ώρες χωρίς καθόλου δουλειά,και μετά τις 3 το μεσημέρι που ξεκινάει η δουλειά το έχεις δώσει στον άλλο οδηγό.Ουσιαστικά δηλαδή το δουλεύεις 6-11 το πρωί.Αν νομίζεις ότι σε 5 ώρες θα βγάλεις 200€ ώστε να σου μείνουν στο χέρι κάπου 50€...Ο φίλος μου δεν τα κατάφερε και το παράτησε.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
1) προσδιόρισε το αξίζει.εγω θα λεγα ναι
2) Υπάρχουν "σωμματεια" ας πούμε που γραφεσαι ώστε να παίρνεις κλήσεις, εκεί είναι συγκεκριμένες οι πιάτσες, γενικά όπου θες στηνεσαι
3) προσδιόρισε το μεροκάματο.Εαν μεροκάματο θεωρείς 200€ νομίζω πως όχι, εάν όμως θεωρείς 50€ νομίζω ανετοτατα
4) δεν το ξανακουσα
5) Θα πρέπει να λύσεις το θέμα με την άδεια πρώτα.Επειτα ανάλογα το όχημα, έρχονται οι πελάτες κ το μεροκάματο.

Της δουλειάς δεν είμαι, αλλά εάν πάρεις μία μερσεντα θα βγάζεις κ καμία κούρσα μακρινή.Στην Αθήνα υπάρχουν τόσα συνέδρια ιατρικά που εάν καβατζαρεις ένα γραφείο π θα σ λέει να παραλαμβάνεις γιατρούς, θα δεις και συ χαϊρι.Εαν δε βγεις και νύχτα κάποιες φορές θα γαμας και κάνα ψωλακι

lostre_

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2019
Like
10
Πόντοι
1
Δεν το βλέπω να αξίζει και τόσο από οικονομικής άποψης, εξαρτάται βέβαια και σε τι περιοχή κινείσαι, τι ώρες και το αν έχεις διασυνδέσεις. Πάντως, στο κομμάτι σεξ αν είσαι νέος και άνω του μετρίου και ευχάριστος θα γαμας σίγουρα

bourdeliaris1984

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Δεκ 2006
Κριτικές
34
Like
1.030
Πόντοι
7.775
Δεν το βλέπω να αξίζει και τόσο από οικονομικής άποψης, εξαρτάται βέβαια και σε τι περιοχή κινείσαι, τι ώρες και το αν έχεις διασυνδέσεις. Πάντως, στο κομμάτι σεξ αν είσαι νέος και άνω του μετρίου και ευχάριστος θα γαμας σίγουρα
Ελα μωρε αυτο ειναι μυθος που λενε οτι γαμανε οι ταριφες. Ειναι ενα απο τα αμετρητα παραμυθια τους. Παντως τωρα ειναι ψιλοκαλα να δουλεψεις απο τοτε που εφυγε η uber. Να ευχεσαι να μη την ξαναφερει ο Κουλης.

lostre_

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2019
Like
10
Πόντοι
1
Ελα μωρε αυτο ειναι μυθος που λενε οτι γαμανε οι ταριφες. Ειναι ενα απο τα αμετρητα παραμυθια τους. Παντως τωρα ειναι ψιλοκαλα να δουλεψεις απο τοτε που εφυγε η uber. Να ευχεσαι να μη την ξαναφερει ο Κουλης.
No offense, πολλές περισσότερες πιθανότητες έχει να γαμησεις ένας ταριφας πάρα π.χ ένας καραβανας. Κι αυτό γιατί είναι έξω στην κίνηση, γνωρίζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, μιλάει με κοσμο

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
60
Πόντοι
6
λοιπόν φίλε μου αν δεν έχεις δικό σου ταξί  μην το επιχειρήσεις σου μιλάω τώρα εκ εμπειρίας την δουλειά αυτήν την έκανα  15 χρόνια.

Mitsos_35

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2019
Κριτικές
2
Like
410
Πόντοι
26
Οσους ταξιτζήδες τους βλεπω χρονια,οσοι ειναι παν απο 50 χρονων,τους βλεπω μίζερους και δυστυχισμενους,σαν να θελανε να κανουν αλλη ζωη και αλλο επάγγελμα..

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
συμφωνω ,ολη τη μερα κυνηγουν  το ταλιρακι μεσα στο αγχος της πολης,καθησμενοι σε ενα καθησμα παρατηρωντας τους αλλους να κυκλοφορουν στη πολη ενω αυτοι καθονται στη <φυλακη> τους

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Οσους ταξιτζήδες τους βλεπω χρονια,οσοι ειναι παν απο 50 χρονων,τους βλεπω μίζερους και δυστυχισμενους,σαν να θελανε να κανουν αλλη ζωη και αλλο επάγγελμα..

Τυπε,η μιζέρια έγινε εθνικό σπορ του Έλληνα και όχι μόνο του ταρίφα

OP
OP
T

tripas2002

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2017
Like
411
Πόντοι
26
λοιπόν φίλε μου αν δεν έχεις δικό σου ταξί  μην το επιχειρήσεις σου μιλάω τώρα εκ εμπειρίας την δουλειά αυτήν την έκανα  15 χρόνια.

Γιατι φιλαρακι? Εγω σημερα ημουν συνταγμα κατα τις 11 κ δεν ειδα σχεδον κανεναν αδειο, αφου ησουν του επαγγελματος για πες μου καμια πληροφορια παραπανω .

OP
OP
T

tripas2002

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2017
Like
411
Πόντοι
26

Αυτοι αντιπροσωπευουν την παλια γενια κ ειναι οι περισσοτεροι οικονομημενοι κατα την αποψη μου.

OP
OP
T

tripas2002

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2017
Like
411
Πόντοι
26
συμφωνω ,ολη τη μερα κυνηγουν  το ταλιρακι μεσα στο αγχος της πολης,καθησμενοι σε ενα καθησμα παρατηρωντας τους αλλους να κυκλοφορουν στη πολη ενω αυτοι καθονται στη <φυλακη> τους

Και εγω τωρα το τζιρο κυνηγαω κ μαλιστα σε περιπτερα κ μινι μαρκετ , εκει να δειτε μιζερια που υπαρχει κ τα περισσοτερα τα εχουν πακιστανοι κ αλβανοι κ ο νοων  νοειτε..

baklavatzioglou

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
60
Πόντοι
6
Γιατι φιλαρακι? Εγω σημερα ημουν συνταγμα κατα τις 11 κ δεν ειδα σχεδον κανεναν αδειο, αφου ησουν του επαγγελματος για πες μου καμια πληροφορια παραπανω .
βρες με  πριβε να στα πω . δεν μου είναι εύκολο να  διορθώνω την ανορθογραφία μου
και όταν στα πω θα μου πεις έχεις δίκιο . κάποτε είχε δουλειά το ταξί ,τώρα γραφτα Χαράλαμπε  γιατί λες να το παράτησα ?

Mitsos_35

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2019
Κριτικές
2
Like
410
Πόντοι
26
Αυτοι αντιπροσωπευουν την παλια γενια κ ειναι οι περισσοτεροι οικονομημενοι κατα την αποψη μου.
Ναι αλλα τα κατεβασμενα μουτρα τα εχουν επειδη δεν βγαζουν ποια ουτε θα ξαναβγαλουν αυτα που βγαζανε πριν 15 χρονια..

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
No offense, πολλές περισσότερες πιθανότητες έχει να γαμησεις ένας ταριφας πάρα π.χ ένας καραβανας. Κι αυτό γιατί είναι έξω στην κίνηση, γνωρίζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, μιλάει με κοσμο

Χωρίς να ανήκω ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση και έχοντας 2 δεκαετίες πλέον στον Τουρισμό σε όλα τα πόστα (από σερβιτόρος και μπάρμαν μέχρι γενικός διευθυντής όπου έιμαι τώρα ) θα πω με σιγουριά το εξής. Οκ παίζει έναν ρόλο ο χώρος στον οποίο κινείσαι επαγγελματικά για να βρεις ευκολότερα γυναίκες. Όμως πιστεύω ότι είναι στον άνθρωπο. Εάν θέλεις να κάνεις σεξ και να φλερτάρεις...και χρόνο θα βρεις.. και τις κατάλληλες συνθήκες.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Μεροκαματο θελει ο αθρωπας να βγαλει!
Οχι να γ%^$#σει !

Stories

Νέο!