Το "αργότερα" που λες ήταν μόνο είκοσι μέρες μετά, άλλωστε ένα μήνα κράτησε όλο κι όλο το κόλπο.
Και παραδέχομαι το δικολαβισμό σου να βαφτίζεις τον γαλλικό λαό "λαό" όταν δίνει την πλειοψηφία στον Ντε Γκωλ, ενώ λίγες μέρες πρίν ήταν "όχλος".
Μη βασίζεις τη σκέψη σου σε προκατασκευασμένα δεδομενα (π.χ. το μίσος για τα συνδικάτα και τις απεργίες) ρε φιλαράκι.
Σε αδικεί κατάφωρα.
Αλήθεια, θα έκανες ποτέ απεργία η θα συμμετείχες σε κατάληψη;
η ΠΟΤΕ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ;
Είμαστε όντως off topic, αλλά σε πολιτικό θρεντ, τουλάχιστον.
Και μη βριζόμενοι.
Ο Λαός έδωσε την απάντησή του στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν- υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που εκφράζεται ο λαός (που κατά ορισμένες πολιτειολογικές θεωρίες είναι όργανο του κράτους), σε αντίθεση με τον όχλο που διαλύθηκε τόσο γρήγορα όσο μαζεύτηκε...
Τα γκάλοπ και οι διαδηλώσεις Φέθρυ, δεν είναι ακριβώς εκφάνσεις της λαϊκής κυριαρχίας...
Και όπως έχω ξαναπεί, δεν είμαι κατά της απεργίας, των διαδηλώσεων, ακόμη και των καταλήψεων ως μέσα αγώνα...
Είμαι κατά του να γίνονται για ψίλου πήδημα, για εμφανώς παράλογα αιτήματα και αποφασιζόμενα από αισχές μειοψηφίες (όπως οι πανεπιστημιακές καταλήψεις καλή ώρα)...
Τέλος, είχαμε συμφωνήσει στα περί ποινικής αντιμετώπισης ακραίων εγκλημάτων ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και όχι τα λυντσαρίσματα και τα πυρωμένα σίδερα...
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ θέλω να εφαρμόζεται ο νόμος παντού και πάντα, εσύ μόνο όταν συμφωνεί τυχαία με τις αντιλήψεις σου!
Και σε ρωτώ, αν δέχεσαι την κατάληψη δημοσίου κτιρίου και τη στέρηση του δικαιώματος στη μόρφωση όσων δεν συμμετέχουν (και είναι σχεδόν πάντα η πλειοψηφία) η οποία είναι παράνομη πράξη, γιατί να μη δεχθεί κάποιος και το λυντσάρισμα μιας παιδέρας, που σε τελική ανάλυση θα το επιθυμούσε η πλειοψηφία...
Στις δημοκρατίες Φέθρυ, οι νόμοι δεν καταργούνται στα οδοφράγματα ούτε και οργανωμένες ομάδες μπρούν να επιβάλλουν την επιλεκτική εφαρμογή τους.