You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ένωση Eπτανήσων με την Ελλάδα...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα sinnerman
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 155
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Σημερα γιορταζονται 146 χρονια απο την ενωση των επτανησων με την υπολοιπη ελλαδα.
Κανενας μα κανενας στο νησι δεν αισθανεται αυτη την μερα σαν γιορτη.
Με οποιον μηλησα σημερα ολοι το ιδιο μου ελεγαν 'τη δουλεια εχουμε με τους κλεφτες'
Απλως θα πω κατι που ειδα σε μια φωτογραφια,οταν το 1864 αντιπροσωπια του ιονιου κοινοβουλιου πηγε στην βουλη των ελληνων για να μιλησουν για την ενωση ντυμενοι ολοι με φρακα ψηλα καπελα παπιον κτλ,οι αλλοι ηταν στην βουλη με τσαρουχια και φουστανελες.
Μπλεξαμε,αναθεμα την ωρα....
Αγαπητέ μου δυστυχώς έτσι είναι τα αισθήματα των Επτανήσιων. Το αν είναι θετικό ή αρνητικό που ενωθήκαμε, από πολλές πλευρές είναι αρνητικό. Τι θα μπορούσε να γίνει; Πώς θα είμασταν σε κράτος άλλων λαών;
γεια σου πατριωτη τι μούνος είναι αυτός ωρέ?Αγαπητέ μου δυστυχώς έτσι είναι τα αισθήματα των Επτανήσιων. Το αν είναι θετικό ή αρνητικό που ενωθήκαμε, από πολλές πλευρές είναι αρνητικό. Τι θα μπορούσε να γίνει; Πώς θα είμασταν σε κράτος άλλων λαών;
hounik
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 22 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 614
- Κριτικές
- 25
- Like
- 91
- Πόντοι
- 5.765
φιλε μου, δε μιλαω για τα τιμημενα χωματα,μιλαω για το οτι εμεινα σε μια τουριστικη περιοχη στην οποια πολλες επιχειρησεις ανηκαν σε αλβανους,τις δουλευαν αλβανοι και αυτο που με ενοχλησε ηταν οτι οταν τους ρωταγαν ελεγαν οτι ειναι ελληνες.μάλλον θα εννοείς με ττην Βόρεια Ηπειρο, δηλαδή Νότια Αλβανία ευχαρίστως να ενωθούμε με τα τιμημένα αυτά χώματα
αυτό είναι γεγονός ειδικά η κεφαλονιά έχει κατακλειστεί από αλβανούςφιλε μου, δε μιλαω για τα τιμημενα χωματα,μιλαω για το οτι εμεινα σε μια τουριστικη περιοχη στην οποια πολλες επιχειρησεις ανηκαν σε αλβανους,τις δουλευαν αλβανοι και αυτο που με ενοχλησε ηταν οτι οταν τους ρωταγαν ελεγαν οτι ειναι ελληνες.
vlachodeutsch
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Δεκ 2008
- Μηνύματα
- 6.218
- Like
- 4
- Πόντοι
- 66
εχω την εντυπωση οτι καναμε copy paste καποια αγγλικη εμπορικη σημαιαξερετε ποια είναι η ειρωνεία έτσι;;;;
ότι την σημερινή Ελληνική σημαία,αυτοί που την δημιούργησαν,την εμπνεύστηκαν από την αντίστοιχη που είχαν δημιουργήσει οι Επτανήσιοι της Ιονίου Ανεξάρτητης πολιτείας,του πρώτου Ελληνικού εδάφους που εμπεριήλθε σε καθεστώς αυτονόμίας .
Επισκέπτης
Σωστός είσαι!!! ;)εχω την εντυπωση οτι καναμε copy paste καποια αγγλικη εμπορικη σημαια
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε φοβίες μήπως κάποια στιγμή σφετεριστούν εδάφη και μελλοντική προσάρτηση στο όνειρο μιας μεγάλης Αλβανίας?αυτό είναι γεγονός ειδικά η κεφαλονιά έχει κατακλειστεί από αλβανούς
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε φοβίες μήπως κάποια στιγμή σφετεριστούν εδάφη και μελλοντική προσάρτηση στο όνειρο μιας μεγάλης Αλβανίας?
αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη κεφαλονία είναι μια κατάσταση που ζει όλη η ελλάδα. το θέμα είναι απλό. τόσους ξένους δεν αντέχει η ελλάδα. Μη ξεχνάς ότι κια κεφαλονίτες είναι περέιργοι άνθρωποι να πάσα στιγμή τους πετούν στη θάλασσα
Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 11.773
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
Τί μιλάτε ρε τουρκόσποροι; Τάδε έφη sinnerman 29/03/09. Μου άρχισε κάτι περίεργα του τύπου ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κτλ. Και πότε λέτε; Την επέτειο της υπογραφής της ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα. Όταν στριμώχτηκε, αντέδρασε και του βγήκαν αυτά που βαθύτερα πιστεύει. Και δια του λόγου μου το αληθές:
Μάλιστα...
Ανοιξε και νήμα...
Τα υπόλοιπα εδώ τουρκόσποροι:
ΡΡε ανθρωπε πας καλα?Εσενα τι σε νοιαζει τι κανω και τι γουσταρω.
Και θελεισ και εξηγησεις.
Και στην τελικη ετσι γουσταρω αφου θες να τα ακουσεις,[size=18pt]δεν με ενωνει τιποτα με τουρκοσπορους που ειναι πανω απο το 1/2 του πλυθισμου της Ελλαδος[/size]
Οσο σκληρο και να ακουγεται ειναι αληθεια.
Γουσταρω αλλη φαση αλλη κουλτουρα απο την δικη σου.
ομορφα και ωραια χωρεις hard feelings
Μάλιστα...
Ανοιξε και νήμα...
Τα υπόλοιπα εδώ τουρκόσποροι:
Α-Ω
Μέγας
- Εγγρ.
- 15 Σεπ 2009
- Μηνύματα
- 6.371
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5.023
- Πόντοι
- 3.715
Τί μιλάτε ρε τουρκόσποροι; Τάδε έφη sinnerman 29/03/09. Μου άρχισε κάτι περίεργα του τύπου ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ κτλ. Και πότε λέτε; Την επέτειο της υπογραφής της ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα. Όταν στριμώχτηκε, αντέδρασε και του βγήκαν αυτά που βαθύτερα πιστεύει. Και δια του λόγου μου το αληθές:
Μάλιστα...
Ανοιξε και νήμα...
Τα υπόλοιπα εδώ τουρκόσποροι:
...και με πήρε η μπόχα της χλωρίνης, πολύ παστρικά πράματα λέμε.
sinnerman
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Νοε 2006
- Μηνύματα
- 15.502
- Like
- 19
- Πόντοι
- 166
Τυπε ασε τα χανουμια να χτυπιουνται,ακουνε κεφαλονια και ανοιγοκλινει ο σφηκτηρας τουςελα βλαχοι καντε ενα μπανιο στην στανη σας
κεφαλονια ρε μουνια
Η σημαία της Επτανήσου Πολιτείας
Τα Επτάνησα είχαν το προνόμιο, εν αντιθέσει προς τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο, να μην αποτελέσουν τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αντιθέτως, παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό την εξουσία της «Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας», η οποία είχε αρχίσει να επεκτείνεται στο χώρο αυτό από το 1383, με την κατάληψη της Κέρκυρας. Η Ενετική κυριαρχία στο χώρο των Επτανήσων είχε πολλαπλές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό τους: την εξοικείωση των κατοίκων με τη δυτική κουλτούρα, την ανεμπόδιστη άσκηση ~ων θρησκευτικών λειτουργιών, την απρόσκοπτη χρήση της γλώσσας και τη δημιουργία μιας κοινωνικής δομής που έμοιαζε με την αντίστοιχη των δυτικών χωρών (διάκριση μεταξύ πόλης-περιφέρειας, έντονες ταξικές διαφορές.
Η μακραίωνη κυριαρχία των Ενετών καταλύθηκε οριστικά την περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων, που συγκλόνισαν την Ευρώπη μετά το 1797. Η συνθήκη της Κωνσταντινούπολης μεταξύ Γαλλίας, Ρωσίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1800) καθόριζε καθεστώς αυτονομίας για τα Επτάνησα, υπό Τ!1ν επικυριαρχία της Πύλης. Συγκροτήθηκε έτσι η Επτάνησος Πολιτεία, το πρώτο ελεύθερο ελληνικό κρατίδιο των νεότερων χρόνων. Το 1807 η Γαλλία κατέλαβε τα νησιά, τα οποία επέστρεψαν στον έλεγχο της Βρετανίας με τη συνθήκη της Βιέννης, το 1815. Από το 1817 τα νησιά απέκτησαν Σύνταγμα και τέθηκαν επίσημα «υπό την προστασία της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας». Ουσιαστικά - και παρά την ύπαρξη Κοινοβουλίου και Γερουσίας - η πραγματική εξουσία βρισκόταν στα χέρια του διορισμένου από τη Βρετανία - ύπατου αρμοστή.
Η περίοδος που ακολούθησε έθεσε σε δοκιμασία τις αντοχές του καθεστώτος, κυρίως με τις τοπικές εξεγέρσεις εναντίον των Βρετανών.
Οι ενέργειες αυτού του τύπου αντικατόπτριζαν τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών κομματικών σχηματισμών, που διαφοροποιούνταν ως προς το ενδεχόμενο αποτίναξης της βρετανικής προστασίας. Επίσης, εξέφραζαν τη διάχυση των ιδεών του Διαφωτισμού, μιας και ο χώρος ήταν προνομιακός ως προς τη διείσδυση φιλελεύθερων ιδεών, κυρίως από την ιταλική χερσόνησο.
Η εσωτερική αυτή διαμάχη πήρε οξύτερο χαρακτήρα με την Ελληνική Επανάσταση και τη δημιουργία του ελληνικού βασιλείου. Το κύριο αίτημα της πλέον ριζοσπαστικής μερίδας των Επτανήσιων ήταν η Ένωση με την Ελλάδα. Επιπλέον, απαιτούσαν κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις (καθιέρωση καθολικής ψηφοφορίας, ελευθεροτυπία). Στους κόλπους της προοδευτικής αυτής μερίδας βρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες της εποχής (όπως ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης).
Η τελική ενσωμάτωση των Επτανήσων στο ελληνικό κράτος πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 1864, ως «δώρο» της Βρετανίας στο νέο ηγεμόνα της Ελλάδας, Γεώργιο Α'.» Τερματίστηκε έτσι οριστικά το καθεστώς της αυτονομίας και η περιοχή συνέδεσε την τύχη της µε τις γενικότερες περιπέτειες του ελληνισµού.
Η σηµαία της Επτανήσου Πολιτείας αποτέλεσε προϊόν διαπραγµατεύσεων, καθώς η αρχική πρόταση αφορούσε στη χρησιµοποίηση του συµβόλου του φοίνικα, ο οποίος αναγεννιέται από την τέφρα του. Το συγκεκριµένο σύµβολο δεν έγινε δεκτό από την Πύλη, καθώς θεωρήθηκε ότι υπονοεί επαναστατικές διαθέσεις. Αντιθέτως, έγινε δεκτή η χρησιµοποίηση του ενετικού συµβόλου του φτερωτού λέοντα του Αγίου Μάρκου (υπόµνηση του παρελθόντος).
Ο κιτρινωπός λέοντας βρίσκεται σε µπλε φόντο και φέρει κλειστό ευαγγέλιο µε σταυρό, από το οποίο εξέχουν εφτά λόγχες, οι οποίες συµβολίζουν τον αριθµό των νησιών. Στην αρχική εκδοχή της σηµαίας, που υψώθηκε στην Κέρκυρα στις 13 Ιανουαρίου 1801, υπήρχε αποτύπωση ταινίας που συνέδεε τις λόγχες και έφερε τον αριθµό 1800 (υπενθύµιση του έτους συγκρότησης της Πολιτείας). Το 1807, µε την κατάληψη των νησιών από τους Γάλλους, έπαψε να χρησιµοποιείται. Επανήλθε µετά το 1815 µε τροποποιήσεις, καθώς αφαιρέθηκε η ταινία και προστέθηκε το σύµβολο της βρετανικής ένωσης άνω αριστερά.
www.corfuhistory.eu/12032/]http://www.corfuhistory.eu/12032/[/url]