Νέα

Ελληνικός Στρατός και Αλητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 141K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Στρατο πηγα στα 18 μου εθελοντικα τον Ιανουαριο του 1997.Οταν παρουσιαστικα στη μοναδα οι εχω κανει οπλοασκησεις με το "λουκανικο",ξυριζα το καδρο του Κολοκοτρωνη τη μια του Καραισκακη την αλλη και του Παπαφλεσα την επομενη.Ολα αυτα μου τα κανανε παλιοσειρες απο 19 ως 27,στην αρχη τρελαινομουνα μετα καταλαβα οτι επρεπε να "ψηθω" απο αυτα.Ετυχε νυχτα μετα απο εξοδο αρχαιοτερου να κανω μαλακια και να φαω ξυλο απο 3 παλιους.Τα παραπανω γεγονοτα με ψησανε και με κανανε πιο αντρα απο πριν.ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ,και ο ξαδεφφακος σου ετσι οπως παει δε νομιζω να γινει ποτε αντρας.

Και τι έπρεπε να κάνει φίλε για να είναι σωστός άντρας όπως λες;Να κάτσει να φάει ξύλο όπως εφαγες εσύ από παλιούς;Νομίζω το σωστό έκανε αν και εμένα να γινόταν τέτοια φάση πρώτα το γαμοσταυρίδι θα ξεκίναγα και πιθανόν να πέφταν και οι μπουνιές.Εκείνος όμως πιστεύω έκανε καλά.Το λάθος του που του είπα ήταν που ενώ ο Διοικητής ήταν γιωτάς και τους άφησε να φύγουν την επομένη έτσι εκείνος έπρεπε να βγει στην αναφορά και να αιτηθεί να πάει για ακρόαση στην ταξιαρχεία..Πιστεύω αν τα άκουγε ο ταξίαρχος αυτά θα τους πήγαινε στρατοδικείο.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.520
Πόντοι
506
Στο στρατό δεν πείραξα κανενα, ούτε ρουφιάνεψα, παρότι ήμουν δνεας, με ρουφιάνευε  η ίδια η σειρά μου και με βυσμάτονε όχι μόνο εμένα, σε κλίκα δεν μπήκα, ούτε έγλυφα αξιωματικούς που οι πιο πολλοί ηταν για τον πούτσο, έπαιξα ξύλο με κάποιους και μετά δεν έτρεχε τίποτα, μια φορά ένα μαλακισμένο μου έβγαλε ξιφολόγχη και ήταν έτοιμος να σφάξει όπως μοτ είπε αργότερα, γνώρισα βλάχους που ήταν ψυχούλες και άλλους που ηταν μεσα στην κουτοπονηριά, γενικά γνωρίζεις όλων των ειδών τους χαρακτήρες... όποιοι ήταν κωλόπεδα και παρτάκηδες κάνανε κλικες και στο τελος ρουφιάνευε ο ένας τον άλλον...
τώρα έχω βρει καμιά 6-7 παλιοσειρές στο φατσοβιβλιο και τα λέμε...

boobomastoras

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Κριτικές
8
Like
166
Πόντοι
16
Καθρεφτης της κοινωνιας μας ειναι ο στρατος. Απο εμας απαρτιζεται. Σε οποια ηλικια και αν πας , αν σου προακλουν εκπληξη οσα βλεπεις , μαλλον καλο σου κανουν γιατι σου ανοιγουν τα ματια.

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Καθρεφτης της κοινωνιας μας ειναι ο στρατος. Απο εμας απαρτιζεται. Σε οποια ηλικια και αν πας , αν σου προακλουν εκπληξη οσα βλεπεις , μαλλον καλο σου κανουν γιατι σου ανοιγουν τα ματια.

Συμφωνώ φίλε αν και αυτό που πιστεύω ότι με οδήγησε σε λάθος νοοτροπία είναι ότι έχω συνδέσει περιοχές της Ελλάδας με αλητεία,πρέζα και τσογλαναριά.Εγώ μετά το στρατό δεν γουστάρω Πυργιώτες,Καλαματιανούς,Αγρινιώτες (αν και ήταν ένα παιδί από Αγρίνιο πολύ καλό) και Πελοπονήσιους γενικά...Έβλεπα πολλές μαλακίες.Χτύπησε τσογλάνι καλαματιανός παιδί ενώ κοιμόταν επειδή λέει ροχάλιζε και παραλίγο να πάθει ο άλλος συγκοπή.Άλλος Καλαματιανός επειδή είχε βύσμα πολιτικό και στρατιωτικούς πάντα αργούσε κανα μισάωρο απο τις εξόδους του και όταν του την έλεγαν στην πύλη έκανε σαν αγρίμι και έβριζε τους πάντες..Πυργιώτης κάπνιζε ενώ είχε περίπολο χασίς..

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.520
Πόντοι
506
Συμφωνώ φίλε αν και αυτό που πιστεύω ότι με οδήγησε σε λάθος νοοτροπία είναι ότι έχω συνδέσει περιοχές της Ελλάδας με αλητεία,πρέζα και τσογλαναριά.Εγώ μετά το στρατό δεν γουστάρω Πυργιώτες,Καλαματιανούς,Αγρινιώτες (αν και ήταν ένα παιδί από Αγρίνιο πολύ καλό) και Πελοπονήσιους γενικά...Έβλεπα πολλές μαλακίες.Χτύπησε τσογλάνι καλαματιανός παιδί ενώ κοιμόταν επειδή λέει ροχάλιζε και παραλίγο να πάθει ο άλλος συγκοπή.Άλλος Καλαματιανός επειδή είχε βύσμα πολιτικό και στρατιωτικούς πάντα αργούσε κανα μισάωρο απο τις εξόδους του και όταν του την έλεγαν στην πύλη έκανε σαν αγρίμι και έβριζε τους πάντες..Πυργιώτης κάπνιζε ενώ είχε περίπολο χασίς..
είναι αν εχεις κι πολλούς απο καπιο μερος,, εγώ πχ κρητικούς, ροδίτες, και αργίτες...

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Κανεις ενα περιπολο κλασμενος, αλλο πραγμα
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Μα μιλάμε μου λεγε ο φίλος μου σπασμένος τελείως που είχαν νούμερο μαζί ότι του την είπε και επέμεινε να το σβήσει γιατί θα βρίσκαν μπελα..Εκείνος του πε μια ρουφιξιά μονο έλα όμως που δεν ήταν μάλλον το πρώτο του εκείνη τη βραδιά και θα κανε άλλα 2 στάνταρ αφού ζαλιζόταν και του πεσε και το όπλο μετά από ώρα!!

Εγώ τον είχα πετύχει άλλη μέρα στην τουαλέτα να πίνει μπάφο...

Mexikanos_

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
7
Πόντοι
16
Στρατο πηγα στα 18 μου εθελοντικα τον Ιανουαριο του 1997.Οταν παρουσιαστικα στη μοναδα οι εχω κανει οπλοασκησεις με το "λουκανικο",ξυριζα το καδρο του Κολοκοτρωνη τη μια του Καραισκακη την αλλη και του Παπαφλεσα την επομενη.Ολα αυτα μου τα κανανε παλιοσειρες απο 19 ως 27,στην αρχη τρελαινομουνα μετα καταλαβα οτι επρεπε να "ψηθω" απο αυτα.Ετυχε νυχτα μετα απο εξοδο αρχαιοτερου να κανω μαλακια και να φαω ξυλο απο 3 παλιους.Τα παραπανω γεγονοτα με ψησανε και με κανανε πιο αντρα απο πριν.ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ,και ο ξαδεφφακος σου ετσι οπως παει δε νομιζω να γινει ποτε αντρας.

Είσαι τόσο βλαμμένος, που 15 χρόνια μετά είσαι και ευχαριστημένος που ξύρισες τα κάδρα και έφαγες ένα χέρι ξύλο.

Ευτυχώς που δεν έκατσες να σε γαμήσουν... για να γίνεις άντρας πάντα...

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Είσαι τόσο βλαμμένος, που 15 χρόνια μετά είσαι και ευχαριστημένος που ξύρισες τα κάδρα και έφαγες ένα χέρι ξύλο.

Ευτυχώς που δεν έκατσες να σε γαμήσουν... για να γίνεις άντρας πάντα...

Μαλάκα πολύ τρέλα!!!! :2funny: :2funny: :2funny: Ξύριζε λέει τη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη και του Καραισκάκη!!!!! :2funny: :2funny: :2funny: Αφρό έβαζε; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
647
Πόντοι
376
Μα μιλάμε μου λεγε ο φίλος μου σπασμένος τελείως που είχαν νούμερο μαζί ότι του την είπε και επέμεινε να το σβήσει γιατί θα βρίσκαν μπελα..Εκείνος του πε μια ρουφιξιά μονο έλα όμως που δεν ήταν μάλλον το πρώτο του εκείνη τη βραδιά και θα κανε άλλα 2 στάνταρ αφού ζαλιζόταν και του πεσε και το όπλο μετά από ώρα!!

Εγώ τον είχα πετύχει άλλη μέρα στην τουαλέτα να πίνει μπάφο...

Κανενα μπελα δεν θα βρισκε ο φιλος σου. Την δουλεια του θα κανε απλα. Αν του αλλου του πεφτε το οπλο ή την επεφτε για υπνο στα αρχιδια του, του φιλου σου. Αυτος το νουμερακι του. Ο αλλος θα βρισκε μπελα.

Αστον να την πινει οπου γουσταρει. Εσυ δουλεια σου. Κανεις την θητεια σου προβλεπομενα αν ετσι γουσταρεις και τελος. Μην ασχολεισαι με τους αλλους φιλε. Στον στρατο καλως ή κακως εισαι μονος σου. Απο λυκοφιλιες αλλο πραγμα. Ολοι την παρτη τους θα κοιταξουν, μην το ψαχνεις. Νασαι εσυ οπως γουσταρεις να εισαι και στ αρχιδια σου.

Αν ηταν να μπλεκαν ετσι ολοι οι φανταροι φιλε δεν θα απολυοταν ποτε κανεις μας.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τυπε δεν φταινε αυτοι που το παιζουν μαγκες με τα αρχιδια των βυσματων τους,φταινε οι ιδιοι οι υπαξιωματικοι και κυριως οι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ που δινουν εντολεσ σε λοχιες,επιλοχιες να φτιαχνουν αυτους που θελουν να μην τους βαζουν για σκοπια και να ειναι εξοδουχοι περισσοτερες ημερες απο τους υπολοιπους..και οταν κανουν μαλακια να μην τους τιμωρησουν!!!

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
για να τελειωνουμε. η φραση "εκει που τελειωνει η λογικη ξεκιναει ο στρατος" ειναι μαλακια.
ολα εχουν λογικη στο στρατο ακομα και τα καψονια.
ειναι η λογικη να μαθεις τυφλη υπακοη χωρις σκεψη ασχετα ποιος δινει εντολη ασχετα τι εντολη δινει. καλως και κακως για να λειτουργει ο στρατος πρεπει να υπαρχει υπακοη.
γιατι αν σκεφτεις δυο φορες ποιος ειναι ο μαλακας που σου δινει την εντολη να καταλαβεις το λοφο ή να κανεις αποβαση σε ακτη μπροστα σε πυροβολα, ή τι πιθανοτητες εχεις να βγεις ζωντανος, δε θα υπακουσεις. 

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
12
Πόντοι
16

Σε όλο τον κόσμο σκοπός της θητείας είναι να συγκροτήσει μια εκπαιδευμένη και πειθαρχημένη στρατιωτική δύναμη. Ούτε να φτιάχνει άντρες, ούτε να σπάει τον τσαμπουκά κάποιων. Το ότι αυτή η συμμετοχή σου στο στράτευμα έχει και συμβολική σημασία με την έννοια ότι συμβάλλεις έστω για 9 μήνες στην ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου είναι άλλο θέμα. Αλλά η ερμηνεία του στρατού ως ηθικοπλαστικό μέσο είναι (άλλη μια) ελληνική πατέντα.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
για να τελειωνουμε. η φραση "εκει που τελειωνει η λογικη ξεκιναει ο στρατος" ειναι μαλακια.
ολα εχουν λογικη στο στρατο ακομα και τα καψονια.
ειναι η λογικη να μαθεις τυφλη υπακοη χωρις σκεψη ασχετα ποιος δινει εντολη ασχετα τι εντολη δινει. καλως και κακως για να λειτουργει ο στρατος πρεπει να υπαρχει υπακοη.
γιατι αν σκεφτεις δυο φορες ποιος ειναι ο μαλακας που σου δινει την εντολη να καταλαβεις το λοφο ή να κανεις αποβαση σε ακτη μπροστα σε πυροβολα, ή τι πιθανοτητες εχεις να βγεις ζωντανος, δε θα υπακουσεις. 

ειπαμε αγορι μου το ρεντ αλερτ uninstall απο το λαπτοπ εσυ πηγες κ μου πηρες κ ολες τις σειρες τοταλ  γουορ με το χαρτζιλικι της γιαγιας

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
επειδη υπηρετησα ειδικες δυναμεις και μπορω να μιλησω με μια εμπειρια παραπανω,ολα αυτα περι πειθαρχιας ειναι σωστα ΕΝ ΜΕΡΕΙ.

ενας στρατος πρεπει να εχει αυστηρη πειθαρχια γιατι αλλιως δεν ειναι στρατος.απλα.αν δεν εχεις πειθαρχια στον τροπο που μιλας,περπατας,κοιμασαι,γυμναζεσαι τοτε σκεψου τι θα κανεις εαν (λεμε τωρα) πρεπει να πολεμησεις και να ακολουθησεις εντολες. ο σκοπος του καψονιου ειναι να σου σπασει τον τσαμπουκα και να σε μαθει να μη δινεις σημασια σε κανεναν και τιποτα,οσο αχρηστο κι ανουσιο σου φαινεται.

τωρα το καψονι εχει και τα ορια του,το ξυλο για μενα δεν ειναι καθολου καλος τροπος για να φτιαξει χαρακτηρα ο αλλος.

ας πουμε αμα τον αφησεις νηστικο τον αλλο μια μερα επιτηδες και αυπνο θα του σπασεις το ηθικο πολυ πιο γρηγορα απ το να του ριξεις μια φαπα.ολα αυτα ειναι απλως μεσο για να φτιαξεις χαρακτηρα που λεμε.τωρα αμα ο αλλος ειναι εντελως αχρηστος και δεν καταλαβαινει,για μενα επρεπε να μην τον παιρνουν καν στο στρατο,δε του αξιζει.

απο την αλλη πλευρα στο ελλαντα με τους 9 μηνες ολα αυτα ειναι ψιλοαχρηστα...μολις καταλαβεις οτι ο στρατος ειναι δημοσιο και το μονο που θελουν οι αξιωματικοι/υπαξιωματικοι ειναι να παει 2 η ωρα και να φυγουν χανεις καθε ιδεα  :)

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
επειδη υπηρετησα ειδικες δυναμεις και μπορω να μιλησω με μια εμπειρια παραπανω,ολα αυτα περι πειθαρχιας ειναι σωστα ΕΝ ΜΕΡΕΙ.

ενας στρατος πρεπει να εχει αυστηρη πειθαρχια γιατι αλλιως δεν ειναι στρατος.απλα.αν δεν εχεις πειθαρχια στον τροπο που μιλας,περπατας,κοιμασαι,γυμναζεσαι τοτε σκεψου τι θα κανεις εαν (λεμε τωρα) πρεπει να πολεμησεις και να ακολουθησεις εντολες. ο σκοπος του καψονιου ειναι να σου σπασει τον τσαμπουκα και να σε μαθει να μη δινεις σημασια σε κανεναν και τιποτα,οσο αχρηστο κι ανουσιο σου φαινεται.

τωρα το καψονι εχει και τα ορια του,το ξυλο για μενα δεν ειναι καθολου καλος τροπος για να φτιαξει χαρακτηρα ο αλλος.

ας πουμε αμα τον αφησεις νηστικο τον αλλο μια μερα επιτηδες και αυπνο θα του σπασεις το ηθικο πολυ πιο γρηγορα απ το να του ριξεις μια φαπα.ολα αυτα ειναι απλως μεσο για να φτιαξεις χαρακτηρα που λεμε.τωρα αμα ο αλλος ειναι εντελως αχρηστος και δεν καταλαβαινει,για μενα επρεπε να μην τον παιρνουν καν στο στρατο,δε του αξιζει.

απο την αλλη πλευρα στο ελλαντα με τους 9 μηνες ολα αυτα ειναι ψιλοαχρηστα...μολις καταλαβεις οτι ο στρατος ειναι δημοσιο και το μονο που θελουν οι αξιωματικοι/υπαξιωματικοι ειναι να παει 2 η ωρα και να φυγουν χανεις καθε ιδεα  :)

μη τα μπερδευεις ολα ξυλο εδω και πολλα χρονια δεν τρως πουθενα (εκτος ΟΥΚ). και παλι δεν ειναι προβλεπομενο. σχολειο αιχμαλωτων για παραδειγμα δε τρως ξυλο, ουτε καν στη SAS. μια χαρα σε σπαει με αλλα πραγματα.
οι ρωσοι εχουνε ξυλο απο την αρχη μεχρι το τελος. προβλεπε. πολυ ξυλο.

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Τόσα άτομα ξέρω που υπηρέτησαν είτε πεζικό είτε ειδικές δυνάμεις και δεν μου αναφέρθηκε ποτέ σκηνικό περί αλητείας και τσαμπουκάδων κλπ. Τα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις σίγουρα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.. Αν δεν δώσεις το έναυσμα κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου.. Αν το παίζεις μούρη με τον α ή τον β τρόπο φυσικό είναι κάποιοι κατώτερου επιπέδου κομπλεξικοί να σε "γαμάνε".

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
μη τα μπερδευεις ολα ξυλο εδω και πολλα χρονια δεν τρως πουθενα (εκτος ΟΥΚ). και παλι δεν ειναι προβλεπομενο. σχολειο αιχμαλωτων για παραδειγμα δε τρως ξυλο, ουτε καν στη SAS. μια χαρα σε σπαει με αλλα πραγματα.
οι ρωσοι εχουνε ξυλο απο την αρχη μεχρι το τελος. προβλεπε. πολυ ξυλο.
δεν ειπα οτι τρως ξυλο.για σχολειο αιχμαλωτων θα διαφωνησω γιατι οταν σου βαζουν την κουκουλα ολο και καποιος θα περασει να σου ριξει καμμια ψιλη  :2funny:

κατα τα αλλα συμφωνω σε ολα

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Τόσα άτομα ξέρω που υπηρέτησαν είτε πεζικό είτε ειδικές δυνάμεις και δεν μου αναφέρθηκε ποτέ σκηνικό περί αλητείας και τσαμπουκάδων κλπ. Τα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιες καταστάσεις σίγουρα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.. Αν δεν δώσεις το έναυσμα κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου.. Αν το παίζεις μούρη με τον α ή τον β τρόπο φυσικό είναι κάποιοι κατώτερου επιπέδου κομπλεξικοί να σε "γαμάνε".

:thumbsup:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
δεν ειπα οτι τρως ξυλο.για σχολειο αιχμαλωτων θα διαφωνησω γιατι οταν σου βαζουν την κουκουλα ολο και καποιος θα περασει να σου ριξει καμμια ψιλη  :2funny:

κατα τα αλλα συμφωνω σε ολα

ε ειναι και τι εννοει ξυλο καθενας, μια φαπα δε τη θεωρω ξυλο. στους ρωσους ναι το θεωρω ξυλο  :grin:
αν πουμε και για σπετσνατσ ειδικοτερα τοτε μιλαμε για ΤΟ ξυλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom