Ένα μέρος από την συνέντευξη του ΟΜΗΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ στο RetroManiaX σχετικά με το θέμα:
………………………………………………..
RetroManiaX: Συχνά ακούγεται η φήμη ότι «πολλές από τις μετέπειτα μεγάλες πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφου, ξεκίνησαν γυρνώντας ταινίες πορνό». Ποια είναι η γνώμη σας επʼαυτού ;
ΟΕ: Αυτά για εμένα είναι βλακείες. Ερωτικές περιπέτειες έκανα και εγώ, τη δεκαετία του 70, από 1968 μέχρι 1978. Αυτή την δεκαετία, ήταν τότε που βγήκε η τηλεόραση. Ο κινηματογράφος είχε αρχίσει και έπαιρνε την κατηφόρα και θα έπρεπε ή να αλλάξουμε επάγγελμα ή να κάνουμε ταινίες που να απευθύνονται σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως κάναμε παλιά κωμωδιούλες και μελό. Έτσι, ξεκινήσαμε και κάναμε ταινίες που ήταν και περιπέτειες και ερωτικά και θρίλερ και διάφορα θέματα που «πιάνανε» τότε και στο εξωτερικό, επειδή πουλούσαμε φθηνά. Το γυμνό το ήθελε ο κόσμος. Έτσι κάναμε και εμείς λίγο γυμνό. Πχ δείχναμε το στήθος της Φόνσου, να κάνει μπάνιο γυμνή, διότι δεν κάνει μπάνιο ντυμένος ο κόσμος νομίζω, ούτε κάνει έρωτα με τα σώβρακα και τα παντελόνια. Δεν γίνανε όμως, ποτέ πορνογραφικές σκηνές. Το ξεκαθαρίζω αυτό μια για πάντα.
RetroManiaX: Επίσης, είναι γνωστό ότι πολλές ελληνικές ερωτικές ταινίες της δεκαετίας του 70ʼ, κυκλοφορούσαν στο εξωτερικό με πρόσθετες ερωτικές σκηνές (ενίοτε και σκληρές).
ΟΕ: Όχι να σου πω τι έγινε, γιατί και έκανα 18 ταινίες με Φόνσου, με Ανουσάκη, με Αρβανίτη, με Ναθαναήλ με πολύ κόσμο. Τις πουλάγαμε, αλλά σε όλες τις χώρες η ταινία έπαιζε στη γλώσσα της χώρας. Οι Γερμανοί την έκαναν γερμανικά, οι Γάλλοι γαλλικά κτλ. Όλοι έκαναν την μεταγλώττιση. Τους στέλναμε το αρνητικό και είχαν την δυνατότητα αυτοί να κάνουν ότι γουστάρουν.
Κάποια στιγμή πήγα να δω μια ταινία μου. Μου λέγανε "έλα να δεις πως την φτιάξαμε, τι κάναμε" και τελικά είχαν βάλει κάτι πορνογραφικές σκηνές ! Φιλιόταν στο ένα πλάνο η Φόνσου και στο άλλο είχες πρόσθετες-άσχετες σκηνές "μπαίνω-βγαίνω". Τρελάθηκα! Τρέχω σε ένα δικηγόρο, γιατί η ταινία δεν είχε τέτοια πράγματα αρχικά. Έκανα δικαστήρια αλλά ήταν πολλά τα λεφτά, πολλά τα έξοδα Τα λεφτά που παίρναμε από την Γερμανία να πάνε στους δικηγόρους; Πήρα απόφαση ότι δεν μπορώ να κάνω και τίποτα μιας και αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν. Και πιθανόν να ήρθε κάποια ταινία δεν ξέρω πως εδώ και να την είδανε και να έγινε από αυτές της σκηνές, η παρεξήγηση. Δεν είναι η Φόνσου, δεν είναι ο Νομικός, δεν είναι ο Μπάρκουλης. Αυτοί δεν κάνανε ποτέ τέτοιες ανοησίες, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν τέτοια πράγματα. Ούτε εγώ θα τολμούσα να τους πω να κάνουν αληθινό σεξ, γιατί δεν υπήρχε λόγος εγώ να κάνω ένα πορνογράφημα και να πάρω τον Μάνο Λοΐζο μουσική, τον Διονύση Φωτόπουλο να μου κάνει τα σκηνικά, κλπ………………………………
Περισσότερα εδώ:
Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14581-Αποκλειστική-συνέντευξη-του-ΟΜΗΡΟΥ-ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗ-στο-RetroManiaX&highlight=%EF%EC%E7%F1%EF%F2[/code[/URL]]
:birdman:
[/quote] ;) ;)
παντως σε μια παλια ταινια ερωτικη ο αντισθενης ειχε ποσταρει φοτο οπου στην πορνογραφικη σκηνη φαινοταν το ιδιο μανικιουρ με την απλη ερωτικη σκηνη.δεν θυμαμαι τον τιτλο. ;D