Φίλε Mind συγχαρητήρια και πάλι!!!
Θέλω να κάνω μερικά σχόλια και να παραθέσω μερικές σκέψεις σε αυτά που είπες.
Δυστυχώς φοβάμαι κι εγώ ότι πράγματι είμαστε σε τέλος εποχής.Μόνο που το εννοώ διαφορετικά και θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.
Τα δάνεια και η οικονομική κατάσταση εν γένει είναι αρρώστια για το σώμα την Ελλάδας, σοβαρή μεν ιάσιμη δε.Το μεταναστευτικό δυστυχώς είναι καρκίνος!!!Και ο καρκίνος θεραπεύεται μόνο με ακρωτηριασμό!!!
Εξηγώ πολύ γρήγορα.Όταν εγκατασταθεί πληθυσμός αλλογεννής στη χώρα δε φεύγει.Τελεία.Η ελλάδα το '90 ήταν κατά 99.9% ομοιογενής πληθυσμιακά και θρησκευτικά και με ένα αίσθημα πατριωτισμού που είχε παραμείνει από τους ευρωπαικούς εθνικισμούς του 19ου και του 20ου αιώνα λόγω Τουρκίας, Κύπρου κτλ.Αυτά μας έκαναν να έχουμε σχολεία που έλεγαν τον εθνικό ύμνο κάθε Παρασκευή,εκκλησιασμό κτλ.Δεν κρίνω αν ήταν σωστά ή λάθος κρίνω τα αποτελέσματά τους στην εθνική ομοιογένεια και τη διαμόφρωση εθνικής συνείδησης.
Το 1 μύριο Αλβανοί και λοιποί που ήρθαν εδώ καταφέραμε να τους αφομοιώσουμε λόγω ακριβώς αυτής της συμπαγούς μάζας ελληνικού έθνους.Γι' αυτό οι Αλβανοί ντρέπονταν να λένε ότι είναι Αλβανοί.Σήμερα δε διαθέτουμε αυτό το μπετόν αρμέ για να ανταπεξέλθουμε.Και προφανώς οι μουσουλμάνοι δεν πρόκειται να αφομοιωθούν.Το έχει δείξει η διεθνής εμπειρία.Θα αποκτήσουμε λοιπόν μια μειονότητα στη χώρα μας από το πουθενά.Σου θυμίζω ότι ο Βενιζέλος με τον Ατατούρκ υπέγραψαν την ανταλλαγή των πληθυσμών γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.Είχαν διαπιστώσει ότι όσο υπάρχουν ερείσματα του ενός στη χώρα του άλλου ησυχία δεν προκειται να υπάρξει.Και πράγματι από το 1922 μέχρι σήμερα μόνο στην Πόλη και την Κύπρο που υπήρχαν μειονότητες είχαμε φασαρίες.Αν οι μετανάστες ήταν Βραζιλιάνοι, Ταυλανδοί κάτι άσχετο με την Τουρκία τότε δε θα έλεγα όχι.Τώρα όμως κινδυνεύουμε.
Η κρίση τι είχε ως αποτέλεσμα;Τη μετανάστευση 300000 Ελλήνων στο εξωτερικό.Και τη στιγμή που διώχνουμε κόσμο δικό μας φέρνουμε άλλον χαμηλότερης ποιότητας.Αυτό μοιραία σε κάποια χρόνια από τώρα, λίγα ή πολλά δεν ξέρω, θα οδηγησει στην αφαίρεση κομματιου του εθνικού κορμού.
Τώρα όσον αφορά τη συμπεριφορά της Γερμανίας και των άλλων χωρών ξέρεις πολύ καλά ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες μόνο συμφέροντα.ΟΚ χαρίστηκαν τα δάνεια στους Γερμανούς.Μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό;Κάνε το.Δε μπορείς σκάσε και κολύμπα.Το να το θυμίζουμε σαν αδικημένοι δεν οφελέι παρά μόνο στη μοιρολατρεία.
Τώρα στο πιο σημαντικό κομμάτι της ανάρτησής σου.Είμαστε άξιοι να έχουμε δημοκρατία και ελευθερία;Να κατέχουμε το έδαφος που έχουμε και τη θέση αυτή στο διεθνές στερεωμα;Γιατί ακόμα και τώρα είμαστε ακόμα επίπεδο Ευρώπης κι όχι Ασία Αφρική.
Θυμάμαι ένα άρθρο του Παπανούτσου που είχα διαβάσει έφηβος.Έλεγε ότι ο Έλληνας την πατρίδα την αγαπάει πάνω από κάθε τι.Την έχει ποτίσει με το αίμα το δικό του και των παιδιών του.Το κράτος όμως το μισεί.Του θυμίζει την τουρκοκρατία και το ραγιαδισμό.Και είναι λογικό γιατί έτσι λειτούργησε το δικό μας κράτος 200 χρόνια τώρα όσο και να πιθηκίσαμε τους ευρωπαικούς θεσμούς.Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να εφαρμόσουμε τη διοίκηση της κοινότητας που είχαμε και επι τουρκοκρατίας.Έτσι θα λειτουργούσε ο έμφυτος ανταγωνισμός μας και κάθε περιοχή θα προσπαθούσε να αναπτυχθεί για να ζηλέψουν οι άλλοι.Αυτό όμως λίγη σημασία έχει τώρα πια.
Προσωπικά πιστεύω αυτό που έλεγε ο Βέγγος στην ταινία του Αγγελόπουλου:
Και για να μη βιαστείς και πεις ότι μεγαλώσαμε σαν έδαφος και σαν πληθυσμός μετά την τουρκοκρατία σου θυμίζω:Μικρά Ασία, Καύκασος, Ρουμανία, Αίγυπτος,Συρία, Αλβανία ακόμα και Κορσική είχαν συμπαγείς ελληνικούς πληθυσμούς.Κι όχι λέτσους αλλά Έλληνισμό που προσέδιδε πνοή,οικονομική δύναμη, πολιτισμό και διεθνές κύρος στη μικρή Ψωροκώσταινα.Σήμερα έχουμε μόνο οικονομικούς μετανάστες σε άλλες χώρες που δεν επιρρεάζουν τίποτα και δεν έχουν και τίποτα σε σχέσή με άλλους μεγαλοπαράγοντες της χώρας που κατοικούν.Ένα πχ ίσως λίγο άγνωστο: Οι Αιγυπτιώτες, βλέπε οικογένεια Μπενάκη, διαχειριζόταν το εμπόριο του αιγυπτιακού βαμβακιού, του καλύτερου στον κόσμο, με την Αγγλία.Η Αγγλία στήριξε τη βιομηχανική επανάσταση στο βαμβάκι.
Δεν ξέρω αν είμαστε άξιοι να έχουμε δημοκρατία.Δεν ξέρω αν είμαστε άξιοι να έχουμε ελευθερία.Και κυρίως δε θέλω να γίνω φορέας κακών μαντάτων.Όμως φίλε Mind πολύ φοβάμαι ότι πράγματι κλείνουμε τον κύκλο μας σα λαός.Έχει ξανασυμβεί με πολλούς λαούς στην ιστορία.Δεν είναι πρωτοφανές ούτε το τέλος του κόσμου.Αλλά εμένα προσωπικά αυτό με κάνει να νιώθω ένα κόμπο στο λαιμό.Ίσως έτσι νιώθουν και οι μελλοθάνατοι, δεν ξέρω.Ταιριάζει νομίζω όμως γιατί κι εμείς για εκεί βαδίζουμε...!!!