Σαν πολύ ηλιθιότητα δεν έχει πέσει;
Αγαπητέ φίλε
@riding
Συγνώμη για το σεντόνι.
Μιας και μιλάμε για την ηλιθιότητα θα πω κάτι άσχετο (σκόρπιες σκέψεις) - σχετικό - με την υποσημείωση ότι
ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΤΟ να αντιδικώ εδώ μέσα με κανέναν. Το ξεκαθαρίζω. Με κουράζει.
- Ο "ορισμός" του ηλίθιου είναι
όταν κάποιος κάνει ζημιά τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους. Και η απόδειξη των όσων αναρωτιέσαι σωστά στο νήμα σου είναι ακριβώς αυτή της παρακάτω εικόνας από την εφημερίδα
ΤΟ ΒΗΜΑ.
Δυστυχώς δεν μάθαμε στην πράξη το τι θα μπορούσε να σημαίνει Πιστωτικό Γεγονός (DEFAULT) για το οποίο "πάλευε" και το οποίο επεδίωκε με λύσσα η κυρία Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής όταν ήθελε να πάμε σε δραχμή και με δικονομικά τερτίπια - μέχρι τα μεσάνυχτα κρατούσε την ψηφοφορία.
Και έτσι, στα πλαίσια του ΑΝΤΙ-Μητσοτακισμού βλέπουμε αυτήν την άθλια εικόνα: Ότι υπάρχουν ή "αναζητούνται" κάποιοι σωσίες που θα έρθουν να μας "σώσουν" από την λαίλαπα του Κούλη. Από που θα έρθουν; Έχετε αναρωτηθεί; Τόσο στις δημοσκοπήσεις, όσο και στα σχόλια στα social media βλέπω το "Να φύγετε και εκλογές και τέτοια. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΙΟΙ; Πείτε μου. Ο Βελόπουλος μήπως; Κάνουμε πλάκα; Ή το ΚΚΕ με την δικτατορία του Προλεταριάτου;
Φυσικά συμφωνώ ότι στη Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές τους είναι εξαιρετικά χαμηλών δυνατοτήτων... κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό.
Χιλιάδες ηλίθιοι, δημόσια, σε ειδήσεις στα σχόλια από κάτω στο facebook με τα πρόσωπά τους και τα στοιχεία τους δημόσια μοιράζουν καρκίνους σε όποιον επιχειρηματολογεί σωστά - μιλάνε για επαναστάσεις - τραμπουκίζουν, απειλούν με ανόητα επιχειρήματα. Κατευθείαν σε βαφτίζουν Νεοδημοκράτη - άσχετα αν δεν έχεις ψηφίζει ποτέ αυτό το κόμμα.
Στην Ελλάδα κυριαρχούν τα επιχειρήματα των συναισθημάτων, καμία λογική. Μόνο μία λογική: Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή. Έτσι ψήφισαν την Πλεύση Ελευθερίας, τη Νίκη, τους Σπαρτιάτες, τους Κασιδιάρηδες και τον Βελόπουλο και έδειξαν την πλάτη για παράδειγμα στην Δημιουργία Ξανά - που ανάθεμα και αν όλοι όσοι την κατηγορούσαν και λένε τις μαλακίες τους για τον Τζήμερο να έχουν κάτσει να διαβάσουν τις θέσεις της έστω και για μια ώρα. Φυσικά υπάρχει ένα ποσοστό 5% των όσων λέει με το οποίο διαφωνώ και εγώ.
Δεν μας αξίζουν οι σοβαροί λοιπόν - μας αξίζουν οι καραγκιόζηδες.
Δεν πειράζει. Μακάρι, και το εννοώ, να έχουμε σύντομα εκλογές ώστε να μην βγει με αυτοδυναμία η ΝΔ που τόσο την μισούμε μαζί με τον Κούλη και να ενωθεί όλος αυτός ο συρφετός όπως έγινε το 2015 (γιατί κανένας δεν θα είναι αυτοδύναμος)- μόνο που αυτή τη φορά δεν θα πάμε σε μνημόνια αλλά σε πιστωτικό γεγονός - καθώς σε ένα δυο τρία χρόνια το συνοθύλευμα που θα μας κυβερνάει θα κάνει τέτοια ζημιά που δεν θα μπορέσουμε να σωθούμε.
Θα γίνει τρελό πανηγύρι: Δεν θα τα βρίσκουν μεταξύ τους, θα κάνουν 2 μήνες μέχρι να αποφασίσουν το κυβερνητικό σχήμα και ταυτόχρονα το τι απο-επένδυση θα πέσει δεν λέγεται. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι σοβαροί επενδύτες στην Ελλάδα δεν έρχονται και έχουμε μόνο κάτι Κινέζους, και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και REAL ESTATE. Αυτές είναι οι "επενδύσεις" και η ανάπτυξη... Δηλαδή επενδύσεις υψηλής έντασης δεν έχουμε - γιατί ξέρουν οι σοβαροί επενδυτές ότι λατρεύουμε την φασαρία και την μη πρόοδο και ξέρουν ανά πάσα στιγμή ότι δεν θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Επίσης ξέρουν ότι λατρεύουμε το κράτος Μπαμπά που θα πρέπει να είναι πάντα παρών και να μας πληρώνει όταν κάνουμε ζημιά... έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι.
Αυτή λοιπόν είναι η απόδειξη της ηλιθιότητας: Δεν έχεις καμία πρόταση και επιλέγεις απλά να ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΣΑΙ : Δηλαδή να λες πόσο στραβός είναι ο άλλος. Ή αν έχεις προτάσεις να είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ και τέρμα ουτοπικές.
Και η επιστέγαση της ηλιθιότητας είναι αυτή η μονομανία με την ΤΡΑΓΩΔΙΑ των Τεμπών. Που ακόμα και εδώ μέσα σε αυτό το σάιτ όταν πήγα και έγραψα τη γνώμη μου κάποιοι άνθρωποι αφού "ερεύνησαν" το προφίλ μου άρχισαν με τρόπο πρόστυχο και χυδαίο να με χλευάζουν. Αυτός είναι ο ορισμός της ηλιθιότητας: Να μιλάς με συναίσθημα και χωρίς λογική. Και όταν τους το είπα άρχισαν να επιχειρηματολογούν και από πάνω...
Αν συμφωνώ με τον Κούλη; ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο. Θεωρώ ΕΝΤΕΛΩΣ λανθασμένος ο τρόπος που διαχειρίζεται για παράδειγμα το θέμα με το Ουκρανικό, όπως επίσης διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με το ότι πρέπει να βοηθάμε τόσο αγόγγυστα την ενίσχυση ενός πολέμου όπως κάνει αυτή μαριονέτα ο Ζελένσυ - και όχι δεν είμαι φιλοΠουτινικός - λογικός είμαι. Πρέπει λίγο να μάθουμε να ακούμε τον άλλον και όχι να βάζουμε ταμπέλες.
Ο Μητσοτάκης θα πληρώσει σε μεγάλο βαθμό την ανικανότητά του να διαχειρίζεται τους γλείφτες γύρω του και ανίκανους τύπου Γεραπετρίτη. Επίσης θα πληρώσει την αλαζονεία του - και αυτή η αλαζονεία προκύπτει από την ΤΡΑΓΩΔΙΑ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ αντιπολίτευση παρά μόνο κάτι επιτήδειους που θέλουν το παραμικρό να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.