Να ξεκαθαρισω οτι ιδεολογικα ειμαι δεξιος.Αλλα επισης να τονισω οτι πιο αλλαζονικη κυβερνηση δεν εχω ξαναδει.Ειμαι σιγουρος οτι θα ξαναβγει κυβερνηση αλλα θα γινει με συμμαχιες.Αυτοδυναμη δεν νομιζω να ξαναδουμε.
Απο εκει και περα το ζητημα ειναι ο καθενας.ανεξαρτητως κομματος που ψηφιζει,να ριχνει στην καλπη ενα προιον που αξιολογει απο τις υποσχεσεις των πολιτικων μεχρι τα πεπραγμενα τους.Θα ηθελα μια υποερπολυκομματικη βουλη(και σαφως θα ηθελα και πολλα καινουρια κομματα).Ετσι μπορεις να πετυχεις δημοκρατικοτερη κυβερνηση.
Και κατι τελευταιο.Δεν εχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ να εχει σαφες οικονομικο αναπτυξιακο προγραμμα.Κανεναν.Και αυτο ειναι κατι που λεει πολλα για την χωρα.Και τους ψηφοφορους της.
Δεν ξέρω αν παρα-πολιτικοποιούμε το νήμα της αγαπητής Ελενας και μας κάνει "παρατήρηση". Είναι το τελευταίο που γράφω , εκτός αν δώσει το πράσινο φως για παραπάνω .
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχει δείξει οτι πανευρωπαικά δεν προχωρούν. Βλέπεις Γερμανία, Γαλλία κλπ. Οι κυβερνήσεις δεν αντέχουν.
Ο κίνδυνος αλαζονίας απο την μονοκομματική υπάρχει και υπήρχε . Ίσως βλέπουμε το τώρα και ξεχνάμε το χθες. Π.χ. Θα φύγω απο το ΝΑΤΟ και σε ένα μήνα , υπογραφή για την βάση της Ν. Μάκρης.
Για το πολυκομματικό θα πω ένα. Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.
Για μένα το ζητούμενο είναι να δούμε τα βασικά κόμματα τα λάθη τους (που δεν δείχνει να τα βλέπουν) απο τα οποία φουντώνουν τα ακραία κόμματα.
Νέα Κο΄μματα. Ωραίο ακούγεται, αλλά βλέπεις και ο Μακρόν, 2 θητεία και καταποντίζεται. Δεν είναι θέμα κομμάτων , είναι θέμα σοβαρότητα, και συνέπειας λόγων και έργων.