Νέα

Εκτός Λειτουργίας το ebanking της Eurobank για πάνω από 1 Ώρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα j80dimitro
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 87
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
J

j80dimitro

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστώ. Tην διαφορά του Disaster & Recovery με failover & redundancy την κατάλαβες ή να στο ξαναγράψω?  

Μην κουράζεσαι .. πήγαινε για ύπνο .. γιατί ο Jboss αύριο θα είναι κάτω και θα σε απολύσουν μάλλον ...

... Αν δεν σε απολύσουν για πες μας πως δουλεύει το failover και το load balancing της eurobank.
Mε ajp μιλάει το front-end (tomcat) με το backend (Jboss), είναι session aware ??

Από DB τι παίζει Oracle (RAC) ?

Για το DR, μας έχει ήδη απαντήσει ότι δεν το σηκώνει η τσέπη σας..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Μην κουράζεσαι .. πήγαινε για ύπνο .. γιατί ο Jboss αύριο θα είναι κάτω και θα σε απολύσουν μάλλον ...

... Αν δεν σε απολύσουν για πες μας πως δουλεύει το failover και το load balancing της eurobank.
Mε ajp μιλάει το front-end (tomcat) με το backend (Jboss), είναι session aware ??

Παικτη δωσε μου το σαιτ να σου πω τι έχει  :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Μπορουμε να κανουμε ενα προχειρο σκαναρισμα στο δικτυο της εταιρειας... (οχι το εσωτερικο)
βασικα μπορουμε να ρωτησουμε τον σέρβερ τι υπηρεσιες τρεχει και να μας πει!

Να δουμε μετα αμα ο μητσαρας απαντησει σωστα στις δικες μας ερωτησεις μιας και ειναι παθιασμενος
της γνωσης.

Δωσε μου το σαιτ και ειναι 5 λεπτα υποθεση (και ουτε) να κανουμε μια μικρη ανακριση.

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
ρε μαγκες μια και ξερετε τοσα πολλα απο υπολογιστες και μαλακιες.
να δωσω σε καποιον εναν υπολογιστη που εχω να μου το κανει φορματ? :think: :think: :think: :think: :think:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
ρε μαγκες μια και ξερετε τοσα πολλα απο υπολογιστες και μαλακιες.
να δωσω σε καποιον εναν υπολογιστη που εχω να μου το κανει φορματ? :think: :think: :think: :think: :think:

LOL

Αυτος που κανει φορματ σε υπολογιστες δεν σημαινει απαραιτητα οτι ξερει απο υπολογιστες !
Και τα βαριεμαι τα φορματ φιλε σορρυ  :-

Δες το screenshot στο αρχικό μου post

οκ!

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
LOL

Αυτος που κανει φορματ σε υπολογιστες δεν σημαινει απαραιτητα οτι ξερει απο υπολογιστες !
Και τα βαριεμαι τα φορματ φιλε σορρυ  :-

οκ!
30 ευρω δινω σε οποιον μου την κανει την δουλεια να ξερετε. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
30 ευρω δινω σε οποιον μου την κανει την δουλεια να ξερετε. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Χμ... ενας τεχνικος απεξω ποσα θα σου επαιρνε? Για να δινεις 30 σε εμας?

με 30 ευρω κατι γινεται φιλε.... απλα να ξερεις τσαμπα δεν το κανω γιατι δεν εχω
να μαθω κατι απο ενα φορματ  :S σορρυ

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
j80dimitro κατι βρηκα αλλα δεν θα το πω εδω...δεν ξερω βεβαια και το σκαν
που κανεις κατα ποσο ειναι νομιμο λολ .

Το κοβουμε εδω . Για βάσεις δεδομενων δεν βρηκα...(δεν εψαξα παραπανω)
απλα το ebanking οπως ηταν αναμενομενο παιζει με SSL.

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
Χμ... ενας τεχνικος απεξω ποσα θα σου επαιρνε? Για να δινεις 30 σε εμας?

με 30 ευρω κατι γινεται φιλε.... απλα να ξερεις τσαμπα δεν το κανω γιατι δεν εχω
να μαθω κατι απο ενα φορματ  :S σορρυ
αφου δεν θα μαθεις τιποτα απο φορματ,και επειδη το παιζεις επιστημονας μεγαλος,τοτε να σου προτινω το εξης.

εχω ενα φιλο μου που ειναι πιλοτος στην πολεμικη αεροπορια,και το f-16 που πιλοταρι,οταν το απογειωνει και εχει  γεμισει την 4η και εχει καμια 800 χιλιομετρα,βαζει 5η και την πεταει το σασμαν,δεν μπορει να πιασει τελικη.
μηπως μπορεις να πας να δεις το σασμαν,τι γινετε? :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
αφου δεν θα μαθεις τιποτα απο φορματ,και επειδη το παιζεις επιστημονας μεγαλος,τοτε να σου προτινω το εξης.

εχω ενα φιλο μου που ειναι πιλοτος στην πολεμικη αεροπορια,και το f-16 που πιλοταρι,οταν το απογειωνει και εχει  γεμισει την 4η και εχει καμια 800 χιλιομετρα,βαζει 5η και την πεταει το σασμαν,δεν μπορει να πιασει τελικη.
μηπως μπορεις να πας να δεις το σασμαν,τι γινετε? :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Δεν εχεις δει επιστημονες μεγάλους πιστεψε με. Αυτα που ξερω ειναι τα ελαχιστα
και πολυ βασικα πραγματα μην κοιτας που στην Ελλαδα ειχαμε γεμισει αεριτζηδες τοσα χρονια
αυτο θα πληρωσουμε τωρα  ;)

Με το φορματ δεν θα μαθω τιποτα γιατι ειναι μια αυτοματοποιημενη
διαδικασια - τυφλοσουρτης την οποια ηδη εχω κανει 2 φορες. Προτιμω να δωσω αλλου το χρονο μου
εκτος και αν οπως εσυ πρωτος αρχικα προτεινες υπάρχει αμοιβη.

20 ευρω τελευταια φιλικη τιμη και λογω κρισης. Σκεψου το και πες μου.
(Ενημερωσε με και τι λειτουργικο εχεις. Τι Windows δηλαδη...)

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Δεν εχεις δει επιστημονες μεγάλους πιστεψε με. Αυτα που ξερω ειναι τα ελαχιστα
και πολυ βασικα πραγματα μην κοιτας που στην Ελλαδα ειχαμε γεμισει αεριτζηδες τοσα χρονια
αυτο θα πληρωσουμε τωρα  ;)

Με το φορματ δεν θα μαθω τιποτα γιατι ειναι μια αυτοματοποιημενη
διαδικασια - τυφλοσουρτης την οποια ηδη εχω κανει 2 φορες. Προτιμω να δωσω αλλου το χρονο μου
εκτος και αν οπως εσυ πρωτος αρχικα προτεινες υπάρχει αμοιβη.

20 ευρω τελευταια φιλικη τιμη και λογω κρισης. Σκεψου το και πες μου.
(Ενημερωσε με και τι λειτουργικο εχεις. Τι Windows δηλαδη...)
επειδη εκανα φορματ και δν κρατησα back-up εχασα τις συνομιλιες απο το μσν .xml files
ξερεις κανα καλο προγραμμα για να τα ξαναβρω?
δοκιμασα to pandora αλλα δεν μ βοηθησε..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
επειδη εκανα φορματ και δν κρατησα back-up εχασα τις συνομιλιες απο το μσν .xml files
ξερεις κανα καλο προγραμμα για να τα ξαναβρω?
δοκιμασα to pandora αλλα δεν μ βοηθησε..

αυτο εδω εννοεις? Δεν γραφει πουθενα για recovery μετα απο φορματ ομως. (Ειμαι και ξενυχτισμενος)

Θα κοιτάξω και θα σου πω .

mhtsos69

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
16

Έτσι αγορίνα μου, κάνε γαργάρα το D&R γιατί είπες μαλακία. Συνεχίζεις όμως και ρωτάς παπαριές έτσι ; 

mhtsos69

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
16
j80dimitro κατι βρηκα αλλα δεν θα το πω εδω...δεν ξερω βεβαια και το σκαν
που κανεις κατα ποσο ειναι νομιμο λολ .

Το κοβουμε εδω . Για βάσεις δεδομενων δεν βρηκα...(δεν εψαξα παραπανω)
απλα το ebanking οπως ηταν αναμενομενο παιζει με SSL.

Αναφέρεις παιδικά πράγματα.

OP
OP
J

j80dimitro

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Έτσι αγορίνα μου, κάνε γαργάρα το D&R γιατί είπες μαλακία. Συνεχίζεις όμως και ρωτάς παπαριές έτσι ; 

ΤΟ DR από ότι φαίνεται το βλέπεις σε επίπεδο καλωδίου μόνο, από layer1 - layer3 το πολύ για αυτό δεν είσαι
αντικειμενικός και χάνεις την ουσία.

Τα SLOs έχουν συμφωνηθεί με την εταιρεία που το κάνει support μόνο σε επίπεδο δικτύου;;;
Αγαπούλα, πές στον IT σου να το ξαναδεί το θέμα και να συμπεριλάβει στις ρίτρες και το software όχι
μόνο τα σίδερα ...

mhtsos69

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
16
ΤΟ DR από ότι φαίνεται το βλέπεις σε επίπεδο καλωδίου μόνο, από layer1 - layer3 το πολύ για αυτό δεν είσαι
αντικειμενικός και χάνεις την ουσία.

Τα SLOs έχουν συμφωνηθεί με την εταιρεία που το κάνει support μόνο σε επίπεδο δικτύου;;;
Αγαπούλα, πές στον IT σου να το ξαναδεί το θέμα και να συμπεριλάβει στις ρίτρες και το software όχι
μόνο τα σίδερα ...

Διαφωνώ εξ αρχής με τον όρο που χρησιμοποίησες. Το D&R έχει σκοπό να εξασφαλίσει το business continuity. Το θέμα high availability του e-banking που είναι και το ζητούμενο δεν έχει καμία σχέση με disaster&recovery.

Θα είχε νόημα να το γράψεις αυτό αν για κάποιο Χ,Υ λόγο η υπηρεσία e-banking τεθόταν εκτός λειτουργίας λόγω καταστροφής απο οποιοδήποτε λόγο. Αυτό δεν συνέβη.

Τότε θα λέγαμε μα καλά οι μαλάκες disaster & recovery plan δεν έχουν ; τότε ναί να το πούμε.

Το τι συστήματα έχει ορίσει η τράπεζα ως critical για το business της όμως και τι risk management έχει κάνει ούτε εσύ το ξέρεις ούτε εγώ. Τουλάχιστον για την συγκεκριμένη.

Μπορεί να υπήρξε π.χ αστοχία στον load balancer που είναι μπροστά ή ακόμα και να δεχόντουσαν το οποιοδήποτε DOS και το application firewall να βάραγε τελικές. Δεν μας αφορά !

OP
OP
J

j80dimitro

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Πάντως μέχρι τώρα, το application δεν έχει σκάσει ούτε 1 φορά (http 500 internal server error), φαντάζομαι
ότι έχουν κόψει το debugging output των δυναμικών scripts και δεν γυρνάνε τα server error.

2m5atz7.jpg

mhtsos69

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2005
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
16
Τους έχεις στείλει κάποιο e-mail να τους αναφέρεις το χθεσινό πρόβλημα και να τους ξεχέσεις ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom