Σαν καινούριο μέλος, θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τη γνώμη μου επί του θέματος, γιατί είναι άκρως σημαντικό όχι μόνο για το ΕΚΠΑ, αλλά για όλες τις πανεπιστημιακές σχολές. Λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν στις περισσότερες σχολές της Ελλάδος. Η λύση είναι μία:
Απομάκρυνση όλων των φοιτητικών παρατάξεων.
Άλλωστε, όσα χρόνια είναι εκεί οι παρατάξεις, μόνο προβλήματα δημιουργούν.. τόσο στους ίδιους τους πρωτοετείς και μη φοιτητές όσο και στην πρυτανεία.
Αλλιώς μας βλέπω να έχουμε συνεχόμενες άνευ ουσίας καταλήψεις με διάφορα τραγελαφικά επεισόδια, όπως τώρα, εις βάρος όλων των υγιών πολιτικά σκεπτόμενων φοιτητών, οι οποίοι παραδόξως περιμένουν ένα ρημαδοπτυχίο για να φύγουν στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και να έχουν ένα σίγουρο μέλλον. Όμως, δυστυχώς, το έχουμε ξαναζήσει το ίδιο σκηνικό. Ούτε μία, ούτε δυο, αλλά εκατοντάδες φορές σε αρκετά ελληνικά πανεπιστήμια.
Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα την τελείως παράδοξη ενέργεια τους τώρα. Οι αναρχοκομμουνιστές και η ΣΙΑ λιώνουν στα τραπεζάκια των παρατάξεων, ρίχνουν τα σκουπίδια κάτω, τα μαζεύουν μετά με τις σακούλες σαν καλοί σκουπηδιάρηδες και τα πετάνε στο γραφείο του αντι-πρύτανη για να μας υποδείξουν τι ακριβώς?! Εδώ μέχρι και η πρόταση του Φορτσάκη περί online ψηφοφορίας όλων των ενεργών φοιτητών σε διάφορα ζητήματα των σχολών τους είχε κακοφανεί και έκαναν σαν λυσσασμένα.
Κουμάντο στα πανεπιστήμια θέλει να εξακολουθεί να κάνει αυτή η μειοψηφία βολεμένων, αλλά δεν θα τους περάσει. Οι ίδιοι οι φοιτητές πρέπει, επιτέλους, να λάβουν μέτρα για να διώξουν τους γνωστούς αγνώστους μπαχαλάκηδες απ'τα πανεπιστήμια και όχι η πρυτανεία και η εκάστοτε κυβέρνηση.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, πάντως, βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές τον Μάρτιο και να βγαίνει ο Σύριζα ως πρώτο κόμμα, όπως όλα δείχνουν. Εκεί σας θέλω, μάγκες.
"Winter is coming", και ίσως να'ναι ένας από τους πιο δύσκολους χειμώνες της χώρας μας σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ελπίζω πως θα βγω λάθος... Ίδωμεν!