Νέα

Εκπαίδευση σκύλων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dISCO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stype

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ είχα πάει στο Romeo ένα βράδυ και βρήκα ένα σκυλί καθαρόαιμο. το πήρα μαζί μου και το κράτησα αρκετές μέρες. προσπάθησα να το εκπαιδεύσω αλλά αυτό δεν μάθαινέ τίποτα. μου δάγωνε το πορτοφόλι και έτρωγε τα λεφτά που είχα μέσα. όσο και αν προσπάθησα να το μάθω να μην τα τρώει αυτό τίποτα! δεν θυμάμαι πως λέγανε τη ράτσα του αλλά είχε ξανθό τρίχωμα. υπάρχουν πολλά τέτοια στην Ελλάδα...
+10000000

OP
OP
D

dISCO

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Φιλαρακο μου, χαιρομαι πρωτιστως που εισαι λατρης αυτων των τετραποδων ΦΙΛΩΝ.
Τυγχανει να ειμαι κατοχος δυο εξ'αυτων, ενος γερμανικου ποιμενικου και ενος μπασταρδακου.
Λογω ηλικιας τους, εχω περασει απο τα σταδια που αναφερεις εδω και πολλα χρονια.
Προτεινω, και δεν νομιζω να λανθανω, οτι σχολες και εκπαιδευτες υπαρχουν πολλες/οι, ομως υπαρχουν και λαθος εκπαιδευτικοι τροποι.
Οπως λχ, ηλεκτρονικα περιλαιμια, βαναυσοτητες κλπ.
Προτιμησε εκπαιδευτη στον χωρο σου, η σε σχολη αλλα οποσδηποτε ΜΑΖΙ σου, διοτι ο φιλαρακος σου μαθαινει να ακουει και να ανταποκρινεται σε σενα.
Και σαφως, εισαι και εσυ μερος της εκπαιδευσης.
Και προσοχη.....Μην εμπιστευτεις ποτε τον φιλο σου μονο του σε αλλους.
Δεν τον λατρευουν ολοι σαν εσενα.
Φιλικα.........stype

φιλε καταρχην σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου!
οταν τον παω για εκπαιδευση θα ειμαι κι εγω παρων στην εκπαιδευση οπωςδηποτε!!!!
αν μου το αρνηθουν αυτο δε θα προχωρησω με τιποτα!!!!απλα θελω να του μαθω πολυ καλη υπακοη απο τωρα!!
ενας απο τους λογους ειναι πως θα γινει αρκετα μεγαλος....εχω διαβασει καποια πραγματακια μεσω απο νετ αλλα θα ηθελα
ο μαγκας να γινει τζετ!!!!!σιγουρα ξυλο με τιποτα δε παιζει ,ετσι κι αλλοιως ολοι μου λενε πως τα σκυλια τα θυμουνται ολα αυτα οταν μεγαλωσουν με καμια φορα δυσαρεστες συνεπειες...... ειναι το πρωτο μου σκυλι και προσπαθω να κανω οτι καλυτερο γινεται!

alexis82

Μέλος
Εγγρ.
27 Οκτ 2005
Κριτικές
8
Like
110
Πόντοι
1
pets academy trainers. ειμαι πολυ ευχαριστημενος

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Βαλε και κανενα doggy style να ταιριαζει και με το θεμα ;)

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645
Ωραια ολα αυτα αλλα γιατι τα βαζεις σε αυτο το thread δεν εχω καταλαβει..

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
ΜΑΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μπερδευτηκαο παπαρας... τα σβηνω.....

1000 ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!!!!!

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
βασικα θελω να  με υπακουει πληρως σε οτι του λεω !!αν αυτο ειναι εφικτο 100%!

επειδη μου ειπε η κτηνιατρος οτι θα γινει τερατακι :grin:
θελω λοιπον να ειναι ελεγχομενος οσο γινεται!δε θελω να τον κανω δολοφονο, απλα να ακουει βασικες εντολες μου.
μαραθωνα θυμασαι που ακριβως??
οπως πασ απο την λεωφορο μαραθωνος προς καλλιτεχνουπολη, ακριβως εκει που στριβει για καλλιτεχνουπολη αριστερα  και θα δεις ενα εκπευδευτη στο αριστερο σου χερι μετα απο 200-300 μετρα ειναι κορυφεος εκπευδευτης δουλευε στην εκπεδευση σκυλων τησ αστυνομιας λεγετε αγγελος δυστηχος δεν εχω το τηλεφωνο του

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Μετά τα προηγούμενα (απολαυστικά )posts ας επανέρθουμε στο θέμα. Μιάς και κάποια στιγμή είναι πιθανό να χρειαστεί να το αφήσεις κάπου, μετά από χρόνια ψαξίματος ένας φίλος μου σύστησε την πανσιόν που πράγματι δεν έχει σχέση με τα κολαστήρια που σε ορισμένες περιπτώσεις παριστάνουν τις πανσιόν.
Και δύο παρατηρήσεις ακόμη:
Οπως και στην εκπαίδευση των παιδιών έτσι και στα σκυλιά, το νόημα είναι να καταλάβεις τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδρά ώστε να μπορείς να εκτείνεις την εκπαίδευση σε ότι θέλεις ακόμη και όταν σταματήσεις τη συνεργασία με τον εκπαιδευτή. Ευτυχώς για μας τα σκυλιά δεν έχουν τις δεύτερες σκέψεις ενός ανθρώπου. Σκέφτονται απλά και μόνο για εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς ελάχιστοι μπαίνουν σε αυτή τη λογική γιατί το ανθροποκεντρικό μυαλό μας θεωρεί ότι όλα τα πλάσματα λειτουργούν όπως και μείς και προβάλλει επάνω τους τις αδυναμίες μας.
Ποτέ μη το θεωρήσεις "όπλο" γιατί ο οποιοσδήποτε κακόβουλος μπορεί να το βγάλει εύκολα από τη μέση ενώ δε γνωρίζεις και πότε θα "εκπυρσοκροτήσει" χωρίς να το ελέγχεις.
Κοινονικοποίησε το με άλλα σκυλιά και ανθρώπους και εκπαίδευσε το ώστε να μπορείς να του χαρίζεις ότι είναι πολυτιμότερο γι' αυτό : την ανθρώπινη παρέα.
Μη το ζευγαρώνεις παρά μόνο αν έχεις βρεί σπίτια για τα κουτάβια. Ολοι οι κτηνίατροι θα σου πούν ότι ο σκύλος δεν αντιλαμβάνεται την επαφή όπως ό άνθρωπος και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν βάλεις αρσενικό και θηλυκό μαζί σε περίοδο που δεν είναι περίοδος αναπαραγωγής. Θα δείς ότι δε θα έρθουν σ' επαφή. Αλλά είπαμε ότι οι άνθρωποι επιλέγουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους σε όλα τα ζώα. Ακόμη και την κίνηση επίβασης που όλα τα σκυλιά τη χρησιμποποιούν ως παιχνίδι και κίνηση επιβολής, οι άνθρωποι τη μεταφράζουν πάντοτε ως έκφραση σεξουαλικής επιθυμίας χωρίς να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν ένα γιατρό τι σημαίνει και γιατί την κάνει και τι θα πάθει αν δε ζευγαρώσει.

Το δέσιμο άντρα και σκύλου δίνει άλλο νόημα στη λέξη φιλία.

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Συγγνώμη για τα μεγάλα Posts αλλά θεωρώ ότι αξίζει να διαβάσετε κάτι που μου είχε στείλει ένας φίλος που αγαπά πολύ τα σκυλιά. Το έχει γράψει ο Ν. Δήμου και μου το είχe στείλει ο φίλος με mail :
Γιατί το ζώο είναι αναντικατάστατο;

Αρκετά χρόνια πριν από τον Κούντερα είχα γράψει στο "Βιβλίο των Γάτων":

Τα ζώα είναι αυτά που είναι:
Καθαρή φύση. Τίμια κοιτάνε,
κατάματα. Ο άνθρωπος, έξω από την φύση αναζητά.
Το ζώο είναι. Ο άνθρωπος γίνεται. Αν μπορεί.

Το ζώο είναι αναντικατάστατο διότι παρέχει στον άνθρωπο την επαφή με το καθαρό 'Ον. Μπορείτε να το ονομάσετε φύση ή παράδεισο.

Το ζώο ΕΙΝΑΙ. Απόλυτα, αυθόρμητα, τέλεια. Μια ύπαρξη πλήρης. Ο άνθρωπος, από τότε που γεύτηκε το δέντρο της Γνώσης, δεν είναι πλήρης. Διότι ξέρει πως θα πεθάνει.

Η γνώση του θανάτου και της φθοράς, υπονομεύει το ανθρώπινο ον. Το κάνει αβέβαιο, παροδικό, αμφίβολο.

Δίπλα στον άνθρωπο, το κάθε ζώο είναι ένας βράχος σιγουριάς και τελειότητας.

Ο άνθρωπος, με τη γνώση, αλλοτριώθηκε. Αποξενώθηκε. Δεν βρίσκεται μέσα στη φύση - είναι απέναντι. Δεν κάνει ένα με το παν - είναι άλλος, ξένος.

Το ζώο ανήκει στο παν. Είναι η γέφυρα που μας συνδέει με την ζωή πριν απο τη γνώση. Ίσως και με τη ζωή μετά τη γνώση...

Οι ταπεινοί σκύλοι, οι αθόρυβες γάτες, είναι πρεσβευτές του όντος κοντά μας. Είναι αγγελιαφόροι της άλλης όχθης.

Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ζωόφιλους, τι τους ελκύει στα ζώα, θα σας μιλήσουν για την σταθερότητα, την εμπιστοσύνη. Το ζώο, θα σας πουν, δεν σε προδίδει ποτέ.

Γιατί δεν προδίδει ούτε τον εαυτό του. Είναι αυτό που είναι. Ξέρει αυτά που ξέρει, απόλυτα. Δεν ταλαντεύεται. Δεν παλινδρομεί. Δεν αμφιβάλλει ούτε αμφισβητεί. Δεν έχει άγχος θανάτου ούτε ζωής.

Και η αγάπη του είναι σταθερή και διαυγής. Δεν έχει προϋποθέσεις, ούτε διαθέσεις, ούτε διακυμάνσεις.

Το ζώο είναι και η σταθερότητα μέσα στο χρόνο - η υπέρβαση της ιστορίας. Πορεύεται δίπλα μας μέσα στην ιστορία αλλά δεν της ανήκει. Ανήκει στη φύση. Η φύση είναι ανιστορική. Εμείς αλλάζουμε συνέχεια - όμως ένας σκύλος από την Ασσυρία και μια γάτα από την αρχαία Αίγυπτο, είναι ίδιοι με τους σημερινούς.

Το πιο συγκινητικό περιστατικό που έχει ποτέ γραφτεί για συμπεριφορά ζώου, αριθμεί ηλικία τριών χιλιάδων ετών: Ο 'Αργος ο σκύλος του Οδυσσέα περίμενε είκοσι χρόνια να δει τον άνθρωπό του, για να ξεψυχήσει.

Εκεί και ο 'Αργος κείτουνταν τσιμπούρια φορτωμένος
Και τότε, όπως μυρίστηκε κοντά του τον Οδυσσέα
κούνησε λίγο την ουρά, κατέβασε τ' αυτιά του,
όμως δεν είχε δύναμη να τρέξει πια κοντά του

Και ο σκληρός Οδυσσέας, έτοιμος για εκδίκηση, παραλίγο να προδοθεί. Κλαίει για πρώτη φορά (απομόρξατο δάκρυ). Κι ευθύς ως φεύγει, ο 'Αργος πεθαίνει.

'Αργον δ'αυ κατά μοίρα λάβεν μέλανος θανάτοιο
αυτίκ'ιδόντα Οδυσύα εεικοστώ ενιαυτώ.

Μοίρα έχει και ο 'Αργος. Σαν τους ανθρώπους. Τον μαύρο θάνατο. Περίμενε είκοσι χρόνια. Πέστε μου μετά πως ο σκύλος έρχεται μόνο για το κόκαλο, κι η γάτα για το ψάρι.

Αυτή την σταθερότητα, αυτή την πίστη, σπάνια - η ποτέ - δεν την βρίσκεις σε άνθρωπο. Στο ζώο πάντα. Εκεί ισχύουν νόμοι ενός άλλου κόσμου.

Το κοντινό μας ζώο είναι ό,τι μας απόμεινε από τον παράδεισο. Από την κατάσταση της σιγουριάς, της αθωότητας και της απλότητας που κάποτε εγκαταλείψαμε.

Ήδη οι ψυχίατροι έχουν αποδείξει πως ένας τετράποδος σύντροφος είναι το καλύτερο αντίδοτο στο άγχος της ύπαρξης. Ο άλλος άνθρωπος δεν μπορεί να σας δώσει αυτό το αίσθημα του απόλυτα απλού. Ίσως μόνο ένα βρέφος, που κι αυτό στην αρχή, είναι καθαρή φύση.

Ο Κούντερα έγραψε: "κανένα ανθρώπινο πλάσμα δεν μπορεί να κάνει σε ένα άλλο την δωρεά του ειδυλλίου. Μόνο το ζώο μπορεί, επειδή δεν το έδιωξαν από τον Παράδεισο."

Να γιατί το ζώο είναι αναντικατάστατο.

Αποτελεί τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την αθώα και άδολη ύπαρξη, με τον αρχέγονο εαυτό μας, τις ρίζες μας.

Κι όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από τη φύση, τόσο πιο πολύ θα μας χρειάζονται τα ζώα. Για να εξισορροπούν την αμφιβολία. Να μας βοηθάνε να ξεχνούμε την αλλοτρίωση. Να αποκαθιστούν μέσα μας την αρμονία και την ενότητα.

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
παιδιά ειλικρινά συγγνώμη... :rolleyes:
χάζευα τηλεόραση και μπέρδεψα τα .... μπούτια μου...... :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
D

dISCO

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
+1000
Ωραιο!
Μονο οσοι ειχαν σκυλο μπορουν να το καταλαβουν

θα συμφωνησω κι εγω εδω!!!!!

φιλε το pets training academy ειναι εκτος αθηνων ε?
για το μαραθωνα ξερει κανεις πως γινεται η εκπαιδευση?(γινεται να ειμαι παρων κι εγω?)

gouvis

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
κυριοι εχω ασχοληθεί με σκυλια περιπου 18 χρονια. ασχολουμε επαγγελματικά και οχι ερασιτεχνικα με στρατιωτικα σκυλια για φύλαξη και αστυνομικά σκυλιά .Βρίσκομαι στην περιοχη Βοιωτιας και Ευβοιας και εκπαιδεύω σκυλια για φύλαξη ή  υπακοή απο περιοχες Ανατ. Αττικής εώσ την Θηβα και φυσικά και Χαλκίδα.

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
5 e-books (στα Αγγλικά) αφιερωμένα στην εκπαίδευση των πιστών μας φίλων...

- 7 days to a house trained dog
- Aggressive dog
- How dogs think
- Labrador retriever training secrets
- Professional dog training made easy!

Τα κατεβάζω αμέσως! Αν και μετά από 3,5 χρόνια καθημερινής επαφής/εκπαίδευσης με το "θηρίο" νοιώθω ότι έχω καταλάβει σε μεγάλο βαθμό πως σκέφτεται (με τη βοήθεια των εκπαιδευτών και του σχετικού κειμένου του Ν. Δήμου), θάναι μιά ωραία αφορμή να ξαναδώ πιό μεθοδικά τη σχέση μας!
Ευχαριστώ!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom