Όπως γουστάρω και μιλάω για όσους καταλαβαίνουν, όσοι δεν καταλαβαίνουν.. το γραψα και πιο πάνω.
OK ιεραπόστολος δηλαδή. Δεκτόν. Κρίνε όσο θες. Εγώ πάντως δε σε κρίνω.
Όπως γουστάρω και μιλάω για όσους καταλαβαίνουν, όσοι δεν καταλαβαίνουν.. το γραψα και πιο πάνω.
Μα κανείς δεν είναι σε θέση να κρίνει κάποιον ειδικά όταν δεν τον ξέρει, ακριβώς και για αυτό λέω τα συμπεράσματα μου, στα 25 και χρόνια, που πήγαινα στα μπουρδέλα και για να σου πω την αλήθεια δεν θα είχα πρόβλημα τόσο,( πλέον προσωπικά έχω) αν απλά οι πελάτες συμπεριφερόντουσαν ανθρώπινα σε αυτές τις γυναίκες, γιατί αυτό που βλέπω από ορισμένους είναι ένα τσάμπα μαγκιά αντριλίκι, θέλουν να ξεφτιλίζουν τους άλλους βλέπωντας τους σαν υποκατηγορία και πουλώντας έτσι, στον εαυτό τους ουσιαστικά, αξία. Βάζωντας εδώ ακριβώς και τον προβληματισμό του Κωνσταντίνου Βήτα, τελικά ποιος έχει την δύναμη αυτός που χτυπάει ή αυτός που πονάει.
Επείδη ανοίγει πάλι το θέμα για το τι προσφέρουν οι ιερόδουλες στην κοινωνία και γίνεται μια ''άνιση και άδικη'' σύγκριση και επίθεση σε σχέση με άλλες εργασίες θα πω δυο τρία πράγματα που θεωρώ θα έπρεπε να θεωρούνται προφανή.
Ένας πολύ μεγάλος παλιός ρεμπέτης, σύμβολο μια ολόκληρης γενιάς και φιλοσοφίας, ο Βαγγέλης Παπάζογλου είπε πως όταν κάποιος αντικρίζει μια χήρα και τα ορφανά της θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι. Το ίδιο θα έλεγα ισχύει και για τις ιερόδουλες. Ενας διαφορετικός διανοούμενος ο Χαριτόπουλος δηλώνει, πως ζειμπέκικο μπορούν να χορεύουν μόνο οι άντρες και από τις γυναίκες μόνο οι ιερόδουλες γιατί μόνο αυτές έχουν νιώσει τόσο πραγματικά την οδύνη και τον πόνο που μεγαλύτερος από τον ψυχολογικό δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ψυχικός πόνος από αυτόν που μπορεί να νιώσει μια ιερόδουλη. Τις βλέπετε επί το έργον να παίζουν θέατρο και να εκτελούν ένα συγκεκριμένο ρόλο, όμως ταυτόχρονα κουβαλάνε ένα τεράστιο σταυρό μέσα τους και περνάνε μια τεράστια δοκιμασία. Τα ψυχολογικά θέματα που κουβαλάει μια ιερόδουλη είναι τόσο μεγάλα που οι ψυχίατροι έχουν παραληλήσει την ψυχοσύνθεση της ιερόδουλης μόνο με περιπτώσεις ατόμων που έχουν περάσει από τραυματικές εμπειρίες σε κατάστασεις πολέμων. Πάρα πολλές από αυτές τις κοπέλες έχουν μικρά παιδάκια, τα οποία αρκετές μεγαλώνουν ολομόναχες, άλλες είναι ορφανές, άλλες τις έχουν εκμεταλευτεί και έχουν περάσει σεξουαλική παρενόχληση σε μικρή ηλικία και επειδή στις χώρες τους η διαβίωση ήταν όνειρο μακρινό, εκεί δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια καλύτερη ζωή, όνειρο του κάθε ελέυθερου άνθρωπου. Οι ιερόδουλες σαφώς και κάνουν λειτούργημα, λίγο παραπάνω σεβασμός από όλους μας αν θέλουμε να λεγόμαστε ακόμα άνθρωποι, εγώ προσωπικά σκύβω το κεφάλι με σεβασμό απέναντι τους και ας γελάνε όποιοι και όποιες θέλουνε, όσο θέλουνε .
Ανθρωποι ειναι, πρωτα απο ολα.Μπάρμπα, πουτάνες είναι, όχι άγιες.
Πάρτο χαμπάρι.
σωστα αρα έχουμε και μεις σαν μπουρδελιαρηδες δικαιώματα.Να τις ξεφτιλησουμε και να τις περιφρονησουμε γιατί είναι πουτανες αυτές που όλη η κοινωνία μισεί για αυτό που είναι.Μπάρμπα, πουτάνες είναι, όχι άγιες.
Πάρτο χαμπάρι.
Σε σωστό θρεντ ειμαι και στο σωστο σαιτ και για διαβασε καλύτερα τι έχει ειπωθει πιο πριν.ναι οκ.
Απλά εδώ εκφράζουμε την άποψη μας και τη κριτική μας όσοι ασχολούμαστε ενεργά.
τουλάχιστον σε τέτοια θέματα.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με αλλά έχει και εκτός της θεματολογίας του σάιτ
Μια μόνο φράση θα πω που νομίζω είναι σημαντική, η κατανόηση τέτοιου τύπου καταστάσεων είναι κατά βάση βιωματική και είναι σχεδόν αδύνατο να εμβαθύνεις στον πυρήνα του ψυχικού κόσμου ενός τέτοιου ανθρώπου χωρίς να έχεις ανάλογα βιώματα
Ρε παιδια ελεος. Απλα δεν χρειαζονται υπερβολες. Σεβασμο στις πουτανες για το λειτουργημα που κανουν. Σεβασμο και οταν τις πηδαμε μεσα. Αλλα δεν θα τις παντρευτουμε. Κατι μας δινουν, κατι τους δινουμε . Ενα καλο deal και για τους δυο και μεχρι εκει. Αν θελουμε αγαπη δοξα το Θεο υπαρχουν γυναικες εξω που μπορουν να μας τη δωσουν. Γιατι σας αρεσει να μπλεκετε τα μπουτια σας ορισμενοι σε αρρωστες καταστασεις;;;
Με έκπληξη βλέπω
Βρε καλώς τον. Ήμουν σίγουρος ότι θα εμφανιζόσουν για να διαφωνήσεις ως πανεπόπτης και πανεπηστήμων. Και ψυχαναλυτής λοιπόν, άντε και ενημερωτής για τον κορωνοϊό εύχομαι. Φίλε είσαι από τους ανθρώπους που γράφουν πολλά, μα πάρα πολλά χωρίς να λένε τίποτα αυτό σου το αναγνωρίζω. Καλή τύχηΠαρότι εκπλήσσεσαι συνεχίζεις να αναφέρεσαι στη γνωστή προπαγάνδα της ύπαρξης ψυχολογικών προβλημάτων των ιερόδουλων προτού καν εισέλθουν στον χώρο της πορνείας ως εργαζόμενες.
Όποιος εκπλήσσεται όμως πρώτα απορεί κι αναρωτιέται κι ύστερα βρίσκει τον μίτο που μπορεί να τον οδηγήσει έξω απ' το βασίλειο της αμηχανίας του.
Γιατί ο ανήξερος μοιάζει με έναν βασιλιά του οποίου το βασίλειο έχει καταστεί προς στιγμή ανοίκειο και ξένο.
Αλλιώς μπροστά στο θέαμα των κόκκινων φώτων που έχουν κατακλύσει τη χώρα του αλλοτριώνοντάς τη, ο βασιλιάς αποκρίνεται με την ακράδαντη πίστη ενός μαθητευόμενου μάγου στο ξόρκι του, το οποίο, άμα τη εκφορά του, δύναται να σκοτώσει ακαριαία τον δράκοντα.
"Δεν μπορεί να υπάρξει κατανόηση του ψυχικού κόσμου των ιερόδουλων χωρίς ανάλογες βιωματικές εμπειρίες".
Πούτσες μπλε...
Γιατί ακόμα κι αν είναι έτσι, ανάλογες βιωματικές εμπειρίες έχουμε όλοι και όλες μας στο βαθμό που οι ποικίλοι εξαναγκασμοί που επιβάλλει η ανάγκη της επιβίωσης και η ψυχική ερήμωση που προκύπτει από έναν κατακερματισμένο κι εξατομικευμένο κόσμο έχουν χτυπήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά "κόκκινο".
Να, μάνι-μάνι, δυο κόκκινα φωτάκια που μπόρεσε να διακρίνει ο βασιλιάς, αφού πρώτα βρήκε το σθένος να διακηρύξει ευθαρσώς τη βλακεία του.
Τα άγνωστα όντα που κατέπλευσαν αίφνης στα λιμάνια του βασιλείου του δεν είναι εξωγήινοι με τους οποίους αποκλείεται εκ των προτέρων κάθε ουσιαστική επαφή εκτός κι αν μεταβληθούν οι γηγενείς σε εξωγήινους και αντίστροφα.
Είναι σάρκα απ' τη σάρκα του και αίμα απ' το αίμα του.
Οπότε μπορούμε να συνδιαλαγούμε μαζί τους αν όχι ως ίσες και ίσοι, τουλάχιστον ως όμοιες κι όμοιοι, και ν' αναφερθούμε σ' αυτές και σ' αυτούς ως άνθρωποι που μοιράζονται έναν κοινό κι απαράδεκτο κόσμο.
Όσοι κάνουμε δουλειά που προϋποθέτει επαφή με πελάτες/κοινό πόσες φορές δεν έχουμε πει "έχε χάρη που με πληρώνεις ρε μαλάκα αλλιώς θα σου είχα γαμήσει". Βάλτε τώρα με το νου σας πως κλιμακώνεται αυτό όταν πρέπει να σου καταστρέφουν καθημερινά τη σεξουαλική ευχαρίστηση και να προσποιείσαι ότι σου αρέσει και από πάνω γιατί αλλιώς δεν είσαι σωστή επαγγελματίας. Από όσο έχω όμως συναναστραφεί κοπέλες σε κωλόμπαρα, αυτό το επάγγελμα σε ατσαλώνει. Κάθε μία βρίσκει τη δική της τεχνική να επιβιώνει με αντάλλαγμα βέβαια να απωλέσει κάθε συναισθηματισμο. Θα υπάρξουν και για αυτές στιγμές ευχαρίστησης αλλά είναι η εξαίρεση αν τους άρεσε μόνο το γαμήσι δε θα έπαιρναν λεφτά.
Και τώρα θα μου πεις: Καλά τα λες αλλά γιατί συνεχίζεις να πηγαίνεις μαζί τους;
Η απάντηση είναι επειδή μπορώ προφανώς και επειδή ούτε εγώ είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικό άτομο. Δε μπορεί να εισαι πουτανιάρης και συναισθηματικός. Για αυτο και το μπουρδελίζειν δεν είναι για όλους.
εδω διαφωνουμε.αν τους άρεσε μόνο το γαμήσι δε θα έπαιρναν λεφτά.
Βρε καλώς τον. Ήμουν σίγουρος ότι θα εμφανιζόσουν για να διαφωνήσεις ως πανεπόπτης και πανεπηστήμων. Και ψυχαναλυτής λοιπόν, άντε και ενημερωτής για τον κορωνοϊό εύχομαι. Φίλε είσαι από τους ανθρώπους που γράφουν πολλά, μα πάρα πολλά χωρίς να λένε τίποτα αυτό σου το αναγνωρίζω. Καλή τύχη