Δέχομαι ότι αυτά που λέει ο τύπος είναι σωστά:
1. Η αποψίλωση γίνεται εντός της περιμέτρου. Τώρα βέβαια μέσα στην περίμετρο δεν ξέρω τι βρήκε η φωτιά να κάψει, παρατημένα λάστιχα, ξύλινες πόρτες ,είχε δέντρα το στρατόπεδο;
2. Παίκτη μην τα κάνουμε όλα χυλό. Στην πυρκαγιά όλα καίγονται. Όλα. Οι θερμοκρασίες είναι απίστευτες και παραμένοντας η φωτιά στο ίδιο σημείο μπορεί να τα καταστρέψει όλα. Άρα ό,τι προδιαγραφές και να είχαν τα πυρομαχικά σίγουρα δεν ήταν ασφαλή σε 3ψηφια και 4ψηφια νούμερα θερμοκρασίας. Και αντοχή στους 600 βαθμούς να είχαν (δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοια υλικά) μέσα σε λίγα λεπτά η αίσθηση είναι πάνω από 1000 βαθμούς.
3. Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Επίσης δε μπορούμε να ξέρουμε ποια πυρομαχικά ανατινάχτηκαν, ποια φυγαδεύτηκαν (αν φυγαδεύτηκαν) και ποια έμειναν ανέπαφα. Και λόγω στρατιωτικού απορρήτου ίσως δε μάθουμε.
4. Επειδή όπως λες έχεις κάνει φαντάρος ξέρεις πολύ καλά ότι τέτοιες επισκέψεις από υψηλόβαθμα στελέχη είναι για τα μάτια του κόσμου. Την καθαριότητα ελέγχουν (προειδοποιούν 1-2 μήνες πριν να τα έχουν όλα πένα) και πίνουν καφέ με το διοικητή.
5. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Έχει απαντήσει κανείς σε αυτό;
6. Συνδέεται με το 3. Αν λιώσει το περίβλημα και φτάσει στην εκρηκτική ύλη θα γίνει μπουμ. Επίσης μπορεί να έσκασαν βαρέλια με καύσιμα οχημάτων, δεν έχει γίνει ακόμη αυτοψία.
Υπηρέτησα στο Πεζικό 2004-2005. Τότε μου είπαν ότι οι αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών απέκτησαν πρόσφατα διαμερισματοποίηση με μεταλλικά χωρίσματα για τα όπλα που κλείδωναν με λουκέτο επειδή λίγο πριν είχε γίνει η κλοπή όπλων στην Κω. Μέχρι τότε τα είχαν όλα ΧΥΜΑ!!!!!
Να πω για το πόσα βαρέλια με καύσιμα ήταν εκτός υπόστεγου;
Και επειδή στην Ελλάδα πρώτα γίνεται η μαλακία και μετά παίρνουμε μέτρα (πότε απέκτησε πυροδιαδρόμους η Πάρνηθα;) ρωτάω: Φεύγοντας το προσωπικό δεν υπήρχε πρόβλεψη πως θα βγουν έξω πυρομαχικά και καύσιμα; Εντάξει τα αεροπλάνα θα πετάξουν, εκεί ας πούμε είναι εύκολη περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν οχήματα που θα απομακρύνουν τα βλήματα και να υπήρχαν οχήματα να απομακρύνουν το προσωπικό. Στείλτε μεταγωγικά ελικόπτερα στη χειρότερη ,δηλαδη το μόνο που έκαναν είναι να κάθονται να κοιτάνε;;;