Τύπε δε μου χαλάς το ζεν όσο και να προσπαθείς...
Καταρχάς 3-4 κράζετε, ενώ 10πλάσιοι συμφωνούν. Αυτό κάτι λέει.
Στα σημαντικά όμως.
Στ'αρχίδια μου τι κάνουν μετά το "8ώρο". Μπάλα στην εξέδρα ρίχνεις ή δεν καταλαβαίνεις χριστό. Εγώ για το "8ώρο" μιλαω, όχι για το μετά.
Όταν πληρώνω στο delta 300 και 400 το άτομο για το μενού, θέλω - κι έτσι πρέπει να είναι - σερβιτόρο σένιο, περιποιημένο, καθαρό, γνώστη των πιάτων, χαμογελαστό και διαθέσιμο αμέσως για ότι χρειαστώ. Όχι το λιγδιασμένο ταβερνιάρη με τη μουτσούνα στο πάτωμα, τα νεύρα για το μικρό μπουρμπουάρ αυτού που μόλις έφυγε και την εξυπηρέτηση 15 λεπτά μετά το "παιδί έρχεσαι". Δεν θέλω καν "παιδί έρχεσαι" όταν δίνω 600 για γεύμα 2 ατόμων, αν με εννοείς. Κι έτσι πρέπει να είναι.
Το "μαγαζί" οφείλει έτσι να τους έχει, και με 2-3 τραπέζια το πολύ στον καθένα ώστε όλα να κυλάνε ως όφειλαν.
Με έπιασες? Ώστε εγώ να φύγω με χαμόγελο, το delta να πιάσει 600ρού, και το "παιδί" 50ρού μπουρμπουάρ. Όλοι happy...
(Εννοείται κι εμείς φερόμαστε πολιτισμένα κι ευγενικά).
Έτσι γίνονται οι δουλειές, πιο λιανά δεν μπορώ να στο κάνω...
Τα κολ γκερλ λοιπόν (100, 150 αλλά και 200, 250) είναι delta, ιθάκη, ελαίας γη, βαρούλκο, χύτρα...όχι ο (εξαίρετος κατα τ'άλλα) καραγκιόζης, ούτε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Αν ήθελα τέτοιο πήγαινα μετάξι με 10ρικο και ήμουν ο Νο 34 από 60 της παρασκευής απόγευμα - βάρδια δύο.
Μη μου τσαμπουνάς μπούρδες λοιπόν.
ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΘΕΛΩ.
Κι αν η ζήτηση "προστάζει" άλλη τιμή για όλα αυτά ας το ανεβάσουν, αλλά να είναι έτσι όπως λέω...