Νέα

Εκαθαριστικό εφορίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stevegr(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 57
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Τύπε, εισαι σιγουρος οτι εννοεις εκκαθαριστικό εφοριας ή μηπως αναφερεσαι σε φορολογικη ενημεροτητα?
Αν εκανες τη δηλωση σου, θα σου ερθει το εκκαθαριστικο με το ταχυδρομειο.
Προφανως μπορεις να μπεις στο TAXIS εφόσον την εκανες ηλεκτρονικά, και να βγαλεις απευθειας το εκκαθαριστικο, αλλά αν το θελεις για τραπεζα δεν το δεχονται απο εκτυπωση του υπολογιστη και θελουν το πρωτοτυπο που θα σου στειλουν.

το δεχεται η τραπεζα κανονικα ,εφοσον εχει χρονοσφραγιδα στην εκτυπωση....οι τραπεζες κολλανε πο πολυ οταν ειναι εγχρωμη φωτοτυπια ,ενω θελουν ασπρομαυρη ...στην εγχρωμη απλα κολλανε διοτι λενε μπορει να εχει επεξεργαστει εφοσον ειναι μεσω εκτυπωτη injekt οικιακο,με καποιο προγραμμα στον PC...απλα τραβας μια ασπρομαυρη και δεν μπορουν να καταλαβουν εαν ειναι απο εκτυπωτη οικιακο ή φωτοτυπικο μηχανημα !!!! Οσες εχω παει εγω σε τραπεζες,κανενα προβλημα μεχρι ωρας!!

nandro79

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2009
Like
13
Πόντοι
1
οταν στελνεις τη δηλωση ηλεκτρονικα σε πολλες περιπτωσεις (περιπου στο 40%) εβγαζε μυνημα με την υποβολη οτι θα πρεπει να προσκομιστουν σε 15 μερες ολα τα δικαιολογητικα στη ΔΟΥ για ελεγχο και εκκαθαριση της δηλωσης. μεχρι να τα πας και να τα δουν ουτε εκκαθαριστικο ουτε γιοκ. μετα το ελεγχο μπορεις να τυπωσεις το εκκαθαριστικο σου. εγω τα εστειλα αυγουστο στη ΔΟΥ και τωρα τα επιασαν. υπαρχουν και περιπτωσεις ομως που παρολο δεν σου βγηκε μυνημα στην αποστολη εστειλαν μετα στο email σου να προσκομισεις τα χαρτια. αμα δεν τα εχεις παει πηγαινε τα αλλιως εκκαθαριστικο δεν θα δεις

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Υπάρχει οδηγια απο το υπουργειο οικονομικων , όταν κανεις την δηλωση σου και ειναι να παρεις επιστροφη , να σου ζηταει αυτοματα να πας τα πρωτοτυπα χαρτια στην εφορια για ελεγχο. Αυτο μου ετυχε και περυσι και φετος. Περυσι τα πηρα τελος Ιανουαριου και μονο αφου πηγα ο ιδιος απο κει. Φέτος θα δουμε...

εαν ειναι σχετικα μεγαλο το πιστωτικο ποσό που σου βγηκε...τοτε εχει δικαιωμα η εφορια να σου ζητησει οτι χαρτια συνοδευουν το αληθες της δηλωσης σου(ενοικια,στεγαστικα δανεια,δαπανες,κλπ ..) ,για να διασταυρωσει αυτα που δηλωσες.....απο εκει και περα οταν το ποσό ειναι μικρο συνηθως δεν ζητουν για ελεγχο ...εγω ειχα επιστροφη 85 ευρω φετος μετα απο 3 ετη ευτυχως....μου τα εβαλαν σε τραπεζικο λογαριασμο που ειχα δηλωσει στην φορολογικη δηλωση οταν την εφτιαξα ηλεκτρονικα και δεν ζητησαν χαρτια για ελεγχο.....και τελος !!! το προβλημα ειναι οταν το πιστωτικο ειναι υψηλο...800-1000-1200 ...εκει σου ζητουν "αποδειξεις" συνηθως......

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.467
Πόντοι
12.756
εαν ειχες βαλει αριθμο λογαριασμου τραπεζης,θα στα ειχαν βαλει ηδη....εμενα που ειχα πιστωτικο ,τα εχω παρει απο το καλοκαιρι ηδη !!!

το ξερω μαλακια , αλλα ειχα προβληματα με τις τραπεζες  :P

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
το ξερω μαλακια , αλλα ειχα προβληματα με τις τραπεζες  :P

πιστωτικα διαβαζω, προβληματα με τραπεζες διαβαζω τι μαγειρεματα κανεις παλι ρε κουναβι ενα τσουβαλι λεφτα εχεις  :grin:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.467
Πόντοι
12.756
πιστωτικα διαβαζω, προβληματα με τραπεζες διαβαζω τι μαγειρεματα κανεις παλι ρε κουναβι ενα τσουβαλι λεφτα εχεις  :grin:

Ο λογιστης μου πρεπει να προταθεί για βραβειο νομπελ  :sunglasses:
Μεχρι και η εφορια εχει μπερδευτει και παρεδωσε τα οπλα  :sunglasses:

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Θα τους τιναξω στον αερα ...

Αυριο παω εφορια , μετα καπακι στον εφορο να τους ξηγησω τα αναλογα  :zfuck: :zfuck: :zfuck:
:rolleyes: εσύ πεταξες την χειροβομβίδα στη δου της γλυφάδας ....... :rolleyes:..καριολάκο ? :rockon: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

**** την αλλη φορά να τραβήξεις την περόνη ....άχρηστε  :rolleyes: :rockon: :rockon: :tooth: :tooth: :dunno: :coffee:

selena

Μέλος
Εγγρ.
21 Νοε 2013
Κριτικές
2
Like
31
Πόντοι
6
μια φορα στη εφορια με ταυτοτητα και αφμ μου εδωσαν το δικο μου.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
κανω κανονικα τις φορολογικες μου υποχρεωσεις καθε χρονο. πηγα στην εφορια και τις λεω οτι θελω εκαθαριστικο. μου λεει οναμετεπωνυμο και αφμ. της τα λεω. με βλεπει μεσα στο υπολογιστη. και μου λεει δεν εχετε προσκομισει τα χαρτια.και τις λεω ποια χαρτια ? και δεν ηξερε και μου λεει μηληστε με τον λογιστη σας. τι να κανω ???? ενα απλο εκαθαριστικο θελω να βγαλω.
Ειχαν ζητήσει δειγματοληπτικά νομίζω σε 100 χιλιάδες φορολογούμενους κατά τη φάση της κατάθεσης της δήλωσης για να ολοκληρωθεί η εκκαθάρηση να πας κάποια παραστατικά. Σε κάποιους ειχαν ζητήσει αποδείξεις από "υπερβολικές" ιατρικές δαπάνες κλπ. Αυτό ειχε γίνει κάπου μέσα στον Οκτώβρη και το ειχαν ζητήσει με αποστολή e-mail. Για δες μήπως εισαι σε αυτή τη περίπτωση.
Πολλοί ήταν αυτοι που δεν ειχαν πάει τα παραστατικά και δεν προχωρούσε η εκκαθάρισή τους.

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
συναγωνιστες γνωριζει κανεις τι χρειαζετε για να παρουμε εκαθαριστικο εφοριας ? στο taxisnet δεν εβγαλα ακρη με τιποτα,εβαζα αφμ αλλα δεν γινοταν τιποτα.πηγα στην δου(εφορια) και μου ειπαν οτι πρεπει να προσκομισω τα δικαιολογητικα. ποια ειναι αυτα ???? στην εφορια δεν ηξεραν,μου ελεγαν ρωτα τον λογιστη. γνωριζει κανεις ??? εχει μεγαλη διαδικασια ?? ποσες μερες αφου καταθεσεις τα χαρτια σου βγενει το εκαθαριστικο ????
ευχαριστω για τις απαντισεις σας συναγωνιστες !!
Όταν το υπέβαλλες ηλεκτρονικά (εσύ ή ο λογιστής σου) παίζει το σύστημα να σου ζήτησε την προσκόμιση των δικαιολογητικών των ποσών που δήλωσες (πχ βεβαίωση αμοιβών, πληρωμές ενοικίων, ιατρικές δαπάνες κτλ) το έκαναν σε αρκετές δηλώσεις φέτος, κυρίως πιστωτικές. Μπες εδώ  πάτα το αφμ σου και αν δου λέει ότι εκκρεμεί η προσκόμιση των δικαιολογητικών τότε πήγαινέ τα στο εισόδημα. Από εκεί και πέρα θέλει κανένα 2μηνο αν είναι χρεωστική και πάνω από 3μηνο μέσο όρο αν είναι πιστωτική.
Αν πάλι τα πήγες τα δικαιολογητικά τότε σημαίνει ότι δεν τα έχουν ελέγξει ακόμη.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
στο taxisnet για εκαθαριστικο, πατησα το αφμ που ζηταει και μου λεει το παρακατω
Η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω διαδικτύου στις 16/08/2013. Για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υποβάλατε ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013.
Τώρα το ειδα τύπε, γι'αυτό έχεις πρόβλημα

pacwman

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Νοε 2005
Κριτικές
104
Like
573
Πόντοι
6.280
Το βασικο που ελεγχεται ειναι α.οι βεβαιωσεις των φορων που εχουν προκαταβληθει στο ονομα σου, β. οι δαπανες που εχεις δηλωσει (οχι οι γενικες) οπως ασφαλιστρα και γιατροι γ . βεβαιωσεις αποδοχων. Ατος ο ελεγχος γινεται σε ολα τα πιστωτικα .

OP
OP
stevegr(1)

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
Αφου δε πηγες "τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013" πως περιμενεις να σου εχει γινει εκκαθαριση?
οχι μαγκα δεν καταλαβες. βρηκα λυση. τα ειχα καταθεσει ολα στην δου απλα εκει το παιζουν. τα ειχα παει ολα απο νοεμβρη. αλλα τα χαρτια τα εβαλαν στο συρταρι και με ειχαν σε καταστασης αναμονης γιατι ειναι διακοπες απο νοεμβρη ο υπευθυνος ,πηγα απο εκει τους την ειπα οτι το παιζουν ολη ημερα και μου ειπαν οτι σε πολυ 7 ημερες θα εχει λυθει το προβληαμα και θα μπορω να εκτυπωσω και ηλεκτρονικα πλεον το εκαθαριστικο.

OP
OP
stevegr(1)

stevegr(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
9
Πόντοι
16
Καταναλωτικα ξεχνα τα , αν θες να σου φυγει η απορια τραβα σε μια τραπεζα να κανεις μια ερωτηση ετσι για πλακα να δεις πως θα σε κοιτανε .Πρεπει να εχουν σταματησει και γενικα σαν προιον τραπεζης
αφου τωρα δεν δινουν οι τραπεζες καταναλωτικα ακομα και σε αυτους που εχουν εργασια,απο που μπορει πλεον να παρει καποιος ????? :jerking:

koleou

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Κριτικές
9
Like
321
Πόντοι
26
Τερμα τα δανεια τωρα πρεπει να γενναμε λεφτα :2funny: :2funny: :2funny:

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
αφου τωρα δεν δινουν οι τραπεζες καταναλωτικα ακομα και σε αυτους που εχουν εργασια,απο που μπορει πλεον να παρει καποιος ????? :jerking:
προσπαθησε πιστωτικες με χαμηλο οριο εχεις περισσοτερες πιθανοτητες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom