Αρα χομπυστας.
Ποτιζες ελιες που ηταν μικρες ε? Για πες μου για τις εμπειριες σου ως αγροτης στις αγονες γωνιες αυτης της χωρας..
Ξερεις τι ειναι να οργωνεις και να σπερνεις στις πετρες? Ξερεις τι ειναι να μαζευεις ελιες με βροχη?
Ξερεις τι ειναι να κουβαλας στην πλατη τα τσουβαλια για εκατο-διακοσια μετρα γιατι δεν υπαρχει δρομος?
Ελα τωρα κανατε αγροτουρισμο και κοροιδευετε αυτους που δε θελουν να το κανουν αυτο.
Και μην ξεχνατε οτι οι αλβανοι δεν ηρθαν για τουρισμο εδω, ηρθαν για να επιβιωσουν, απο ενα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ περιβαλλον.
Κ εδω τους φαινεται ο παραδεισος.
Μην κατακρινετε λοιπον καποιον επειδη δε θελει να κανει ενα επαγγελμα. Να τον κατακρινετε επειδη δεν ψαχνει αλλες διεξοδους.
Κ εσεις δε γινατε αγροτες, σκουπιδιαρηδες, πουτανες.
Ολοι την ευκολια ψαχνετε και ψαχνουμε.
Ακομα και το διαβασμα και οι σπουδες πολλες φορες ειναι μια διεξοδος, για να ξεφυγει καποιος απο την οικογενεια του, τα προβληματα του ή επειδη φοβαται να αντιμετωπισει την καθημερινοτητα.
Οποτε καταληγει να γινει διδακτορας που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του.
Ομως αυτο το εκανε επειδη ΜΠΟΡΟΥΣΕ, οποτε μην κατακρινετε καποιους επειδη δεν μπορουν να κανουν το κατι παραπανω.
Καθόλου χομπίστας, απλά δεν ζω στην επαρχία. Οι ελιές ανήκουν σε πρώτο μου ξάδερφο και πρόπερσι είχα βοηθήσει κι εγώ όταν είχα άδεια και κατέβηκα. Πέρσι δεν χρειάστηκε καθώς έμεινε άνεργος και είχε περισσότερο χρόνο να το κάνουν μόνοι τους, δεν χρειάστηκαν χέρια. Το ίδιο και φέτος.
Ναι, πότιζα ελιές και μάλιστα σε χωράφι χωρίς νερό. Γεμίζαμε ένα 3τροχο μηχανάκι με 1 τόνο νερό, ποτίζαμε, ξαναγεμίζαμε, ξαναποτίζαμε. Και είχε ρίξει άχυρο στις λακούβες που είχε σκάψει στις ελιές, για να μην εξατμίζεται το νερό.
Αλλά, τι σχέση έχουν όλα αυτά με τα Αλβανικά στα σχολεία;;;;;;
ΥΓ: Δεν μου είπες για τον Ισοκράτη.