Νέα

Εισαγωγή στα Μαθηματικά

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Θα ήθελα να μελετήσω Μαθηματικα  ,με αυτοδιδασκαλία. Υπάρχει καποια σειρα βιβλίων που να είναι βατή από έναν με γνωσεις παλιου Γυμνασίου (6 ταξιο εννοώ), όπως εγώ? Εχω μια σειρα του Τογκα ,απο πολλων δεκαετιων βεβαια,που την θεωρουσα τοτε ως το μονο τοτε καλογραμμενο βιβλιο,(αυτό διαβαζα ,γιατι  ο τεράστιος μαλακας μαθηματικος δε μας μαθαινε λεξη), αλλα δεν ξερω αν ισχυει και για σημερα.Εχω και μια Τριγωνομετρια του Πάλλα,αλλα αυτό το πραμα δε διαβαζεται με τιποτε. Οποιος μπορεί  να δωση μια γνωμη ,τον ευχαριστώ.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.089
Πόντοι
506
Σκέφτεσαι να παρεις βοηθήματα λυκείου?Πολυ δυνατο βιβλίο ειναι το "απειροστικος λογισμος του THOMAS" 3 τομοι αλλα ειναι για πιο ανεβασμενο επιπεδο

OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Όχι κατι που να είναι προχωρημενο,θελω κατι που να αρχιζη από στοιχειώδεις γνωσεις και να πηγαινει σε πιο δυσκολα. Ειχα δει κατι βοηθήματα ,όπως λες, αλλα ηταν ηδη για προχωρημένους. Κατι βιβλια των Γυμνασιων  ηταν κακογραμμένα και απογοητευτικα,δεν διαβαζονται αυτά τα πραματα. Αυτά τα σχολικα είναι σα να τα εχουν γραψει επίτηδες για να αηδιάζουν  οι μαθητες το αντικειμενο ,τι να πω ...

OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Ευχαριστω,φιλε μου, θα δω την παραπομπή σου και τα ξανελεμε,μαλλον θα σου στειλω μηνυμα. Ευχαριστω και παλι.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
θεωρία Γκαλουά διανυσματικοί χώροι ομάδες?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
  Θα ήθελα να μελετήσω Μαθηματικα  ,με αυτοδιδασκαλία. Υπάρχει καποια σειρα βιβλίων που να είναι βατή από έναν με γνωσεις παλιου Γυμνασίου (6 ταξιο εννοώ), όπως εγώ? Εχω μια σειρα του Τογκα ,απο πολλων δεκαετιων βεβαια,που την θεωρουσα τοτε ως το μονο τοτε καλογραμμενο βιβλιο,(αυτό διαβαζα ,γιατι  ο τεράστιος μαλακας μαθηματικος δε μας μαθαινε λεξη), αλλα δεν ξερω αν ισχυει και για σημερα.Εχω και μια Τριγωνομετρια του Πάλλα,αλλα αυτό το πραμα δε διαβαζεται με τιποτε. Οποιος μπορεί  να δωση μια γνωμη ,τον ευχαριστώ.
αν δεν είσαι σε καλή κατάσταση στα μαθηματικά θα σου πρότεινα τον αρνό
αγοράζεις διάφορα πακέτα για όλες τις βαθμίδες και πιστεύω έχει καλές τιμές γιατί έχει εμπλουτίσει πάρα πολύ το υλικό του και βέβαια το σάιτ.
Εγώ το έμαθα από έναν φίλο προ 3ετίας που το είχε προτιμήσει για να δώσει πανελλήνιες 20 χρόνια αφότου τελείωσε το λύκειο και μέσα σε 1.5 χρόνο διάβασε 3 τάξεις σε μαθήματα κατεύθυνσης.

αν θες κάτι στο τσαμπέ υπάρχουν τα coursera / edx καθώς και το youtube που έχει πάρα πολύ υλικό αρκεί να ξέρεις τι ψάχνεις.

diabolo13

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2015
Κριτικές
4
Like
44
Πόντοι
1
Σκέφτεσαι να παρεις βοηθήματα λυκείου?Πολυ δυνατο βιβλίο ειναι το "απειροστικος λογισμος του THOMAS" 3 τομοι αλλα ειναι για πιο ανεβασμενο επιπεδο

ρε φιλε σοβαρα τωρα. ο thomas πρεπει να εχει γραψει τα χειροτερα βιβλια που κυκλοφορουν μετεφρασμενα στην ελλαδα...ο γκαρουτσος εχει γραψει ωραια και απλα βοηθηματα γυρω απο διαφορα θεματα.

kostas1976gre

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
24
Πόντοι
1

φιλαρακι τα μπερδεψες μαλλον. αυτοι που μπορουν να σε βοηθησουν πραγματικα βρισκονται εδω ---> mathematica.gr

digit_ten

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
70
Πόντοι
16
Ίσως αν μας έλεγες τους λόγους για τους οποίους το χρειάζεσαι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε περισσότερο.....

Εγγρ.
26 Μαρ 2015
Like
39
Πόντοι
16

Πολύ καλό βιβλίο το έχει και ο πατέρας μου. Γενικά ο Πάλλας είναι δυνατός! Έχω και άλγεβρα του Πάλλα! Καλογραμμένη θεωρία που μπορείς να μάθεις πράγματα. Γενικά το επίπεδο τότε ήταν αρκετά πιο ανεβασμένο από τα βοηθήματα που πουλάνε πλέον και δίνουν μόνο ξερές ασκήσεις και θεωρία της πούτσας!

OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
Πολύ καλό βιβλίο το έχει και ο πατέρας μου. Γενικά ο Πάλλας είναι δυνατός! Έχω και άλγεβρα του Πάλλα! Καλογραμμένη θεωρία που μπορείς να μάθεις πράγματα. Γενικά το επίπεδο τότε ήταν αρκετά πιο ανεβασμένο από τα βοηθήματα που πουλάνε πλέον και δίνουν μόνο ξερές ασκήσεις και θεωρία της πούτσας!

Να ευχαριστησω πρώτα ολους οσους ειχαν την καλωσυνη να απαντησουν. Σωστα επεσημανε  ο φιλος παραπανω ότι δεν ανεφερα το λογο που ζητώ αυτές τις πληροφοριες,αλλα εκρινα ότι δεν ειχε ενδιαφερον για τους αλλους,κι ετσι το αφησα αόριστο. Ας πουμε ακαδημαικο  ενδιαφερον και αφορμή  για σκεψη. Την Αλγεβρα του Πάλλα δεν την εχω.Η Τριγωνομετρια του είναι αξιόλογη,αλλά  θελει πολύ χρονο  και τα σχηματα είναι καπως περιεργα ,νομιζω. Θα κοιτάξω αυτά που προτείνατε,ευχαριστω και πάλι.

nks25

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Μπορείς να δοκιμάσεις τα «1222 προβλήματα πρακτικής αριθμητικής και γεωμετρίας» και «Το κλειδί της πρακτικής αριθμητικής» του Στέφανου Φίλου.

todoris1979

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
68
Πόντοι
1
Σου πουλαω ολα τα βιβλια που ειχα στο Πανεπιστημιο . Αχρηστες γνωσεις, τσαμπα χωρο πιανουν στη βιβλιοθηκη . Αλλα μην περιμενεις να καταλαβεις και τιποτα . Ημουν απο τους καλλιτερους στο σχολειο στα Μαθηματικα και μολις πηγα στο πανεπι εφαγα αγριο ξυλο ( απο τα πραγματικα Μαθηματικα )

diablosaki

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Like
475
Πόντοι
21
Όταν ήμουν στο γυμνάσιο και είχα μεγάλα κενά στα μαθηματικά, με βοήθησε πολύ, η teach yourself, μια εγκυκλοπαίδεια μαθηματικών 5 ή 6 τόμων.Ξεκινούσε από απλά θέματα και κατέληγε, αν θυμάμαι καλά σε θέματα μαθηματικής ανάλυσης. Την χρησιμοποίησα μέχρι και για το μάθημα της στατιστικής στο πολυτεχνείο. Βέβαια, δεν γνωρίζω που μπορείς να τη βρεις. Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα έχω να σου δώσω αυτό...

bidimitris

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
94
Πόντοι
0
Φίλε μου,
τα Μαθηματικά είναι ένα κεφάλαιο αρχαιότερο της θρησκείας. Θα μπορούσε ο καθένας μας να σου προτείνει πληθώρα βιβλίων ή ιστοσελίδων γιαυτό. Το θέμα όμως είναι τι ακριβώς ζητάς από αυτόν το χώρο. Έχεις ας πούμε αναρωτηθεί αν είσαι σε θέση να μετρήσεις την επιφάνεια των χωραφιών του παππού σου?
τόσα χρόνια σε μια "σάπια" παιδεία, βλέπω παιδιά που "μαθαίνουν να ολοκληρώνουν μια συνάρτηση" - χωρίς φυσικά να ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν και τα ίδια παιδιά από την άλλη αν τους θέσεις ένα ζήτημα πρακτικής αριθμητικής, να κωλώνουν....
το να λες λοιπόν, θέλω να ασχοληθώ με τα Μαθηματικά, είναι κατά τη γνώμη μου το ίδιο με το να λες: θέλω να ασχοληθώ με το Θεό....
ρωτάμε λοιπόν όλοι μας εύλογα: ποιο θεό? σε ποιο επίπεδο? μέχρις ποιου ορίου? με ποια διάθεση εκ μέρους σου κοκ
Αν πάντως είσαι σε προχωρημένο επίπεδο και όλα αυτά που σου είπα σου φαίνονται "παιδικές συμβουλές", τότε θα είναι χαρά μου να σου ξαναγράψω.....
ΥΓ είναι καλή ασχολία πάντως πλάκα πλάκα...εγώ - Μαθηματικός προφανώς - ασχολήθηκα χρόνια με τη θεωρία του χάους....είναι χάσιμο φίλε πράγματι

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216

Φιλε, εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλό σου που θελεις να μελετησεις, εφαρμογη καπου, κτλ; Ποσο θελεις να το βαθυνεις;

OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
Φιλε, εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλό σου που θελεις να μελετησεις, εφαρμογη καπου, κτλ; Ποσο θελεις να το βαθυνεις;

Τα βασικα,φιλε,οχι πολύ εμβαθυμενα.Οπως το γραφω αρχικα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom