Νέα

Εγκεφαλικά νεκρός ο μεγάλος Ευγένιος Σπαθάρης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα adonis13
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
6
Πραγματικά σπουδαίος άνθρωπος, γιατί με τη δουλειά του διαπαιδαγώγησέ, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της. Δεν ¨φόρτωσε", δεν μαύρισε τις παιδικές ψυχές. Η πολύπλοκη αθωότητα της διασκέδασης.

Χωρίς άλλα λόγια (*)

* αυτά εξάλλου περισσεύουν στους ηγήτορες

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Ο Θεος να σου δινει δυναμη και κουραγιο Ευγενιε!!!!
Σιδερενιος!!!!

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ  κυρ Ευγένιε τώρα, ΄΄δεν υπάρχουν γλέντια΄΄,κατά την γνωστή έκφραση του μεγάλου σου ήρωα του Καραγκιόζη,που έλεγε ΄΄Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!΄΄

:'( :'( :'(

allantalon

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Like
20
Πόντοι
16
Λυπούμαστε όλοι αλλα πρέπει και να συμφιλιοθούμε με την ιδέα ότι κάποια στιγμή ολοι θα
φύγουμε.
Μήν ξεχνάμε ανθρώπους που αγαπήσαμε και προσφέραν....και φυσικά ότι η γεννησις είναι και η αρχή του τέλους.
Ο Θεος να σου δινει δυναμη και κουραγιο Ευγενιε- Σιδερενιος.

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Ίσος ο μεγαλύτερος εν ζωή καραγκιοζοπαίχτης. Συνεχίστης μια μεγάλης παράδοσης και γιός του διαμορφωτή του ελληνικού θεάτρου σκιών ( ο πατέρας του είχε γράψει και αυτοβιογραφεία)
όσο για την καθημερινότητά μας, οι καραγκιόζηδες είναι παντού πλέον οι παίχτες είναι σπάνιοι  ;)
Τέλος του Μάη στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς 138)
θα γίνει η έκθεση "Ύμνος στη σκιά" 23/05/2009 - 26/0

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Haluk Akakçe (Τουρκία)
Natalie Djurberg (Σουηδία)
William Kentridge (Ν. Αφρική)
Katariina Lillqvist (Φινλανδία)
Jockum Nordström (Σουηδία)
Lotte Reiniger (Γερμανία)
Χριστιάνα Σούλου (Ελλάδα)
Ladislaw Starewicz (Πολωνία)
Andrew Vickery (Μ. Βρετανία)
Kara Walker (ΗΠΑ)

Επιμέλεια έκθεσης: Paolo Colombo
Φιλε ολοι αυτοι οι καλλιτεχνες που παραθετεις ειναι παιδια απεναντι στον Ευγενιο!!!

kreon

Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Ο Ευγένιος Σπαθάρης έχει τιμηθεί
α: με Βραβείο Ρώμης (1962)
β: με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ
γ: Α' Βραβείο Πολωνίας (1978)
δ: Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία)
ε: το 1978 κ.ά.
...
...
...
ω:Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του "μεγάλου δασκάλου".

Ρεζίλιδες και υποκριτές...κροκόδειλοι και λαμόγια του κερατά!!!
Αναφέρομαι στο κόσμο του πολιτισμού και της τέχνης σε αυτή τη μπουρδελόχωρα που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε...
Ο άνθρωπος που με την φωνή του και μόνο, κάνει τον κάθε ένα μας να δακρύζει να ανατριχιάζει και να αναπολεί την παιδική του ηλικία, έπρεπε να βραβευθεί πρώτα από όλους τους άλλους, και αφού έτυχε και έφτασε τα 83, τον θυμήθηκαν και του έδωσαν και τον τίτλο του μεγάλου δασκάλου....

Θλίψη για αυτούς που φεύγουν...απόγνωση για όσους μένουν...

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
μεχρι το τελος της ζωης του επαιζε τον Καραγκιοζη... Δεν ηθελε ποτέ να σταματησει

OP
OP
A

adonis13

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
7
Like
9
Πόντοι
6
βαλτε νετ εχει τον μεγαλο ευγενιο σπαθαρη στην τελευταια μαλλον συνεντευξη του

Succesor

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2007
Κριτικές
6
Like
17
Πόντοι
1
Η γενιά μου (25 είμαι) νομίζω ήταν η τελευταία που πρόλαβε τον καραγκιόζη όσο ακόμα ήταν σχετικά δημοφιλής σαν είδος ψυχαγωγίας. Θυμάμαι μάλιστα στο σχολείο που μας έβαζαν να φτιάχνουμε φιγούρες του καραγκιόζη με αυτά τα διπλόκαρφα ή κάτι τέτοιο. Ήμουν φάν μικρός και είναι σίγουρα λυπηρό να μαθαίνεις οτι ένας απο τους σημαντικότερους υπηρέτες του είδους είναι νεκρός ουσιαστικά, μιάς που και η ηλικία του δε νομίζω οτι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ελπίζω τουλάχιστον να έζησε μια γεμάτη και όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένη ζωή...

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Η γενιά μου (25 είμαι) νομίζω ήταν η τελευταία που πρόλαβε τον καραγκιόζη όσο ακόμα ήταν σχετικά δημοφιλής σαν είδος ψυχαγωγίας. Θυμάμαι μάλιστα στο σχολείο που μας έβαζαν να φτιάχνουμε φιγούρες του καραγκιόζη με αυτά τα διπλόκαρφα ή κάτι τέτοιο. Ήμουν φάν μικρός και είναι σίγουρα λυπηρό να μαθαίνεις οτι ένας απο τους σημαντικότερους υπηρέτες του είδους είναι νεκρός ουσιαστικά, μιάς που και η ηλικία του δε νομίζω οτι αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Ελπίζω τουλάχιστον να έζησε μια γεμάτη και όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένη ζωή...

Και εγω φιλε μου ειμαι το 81 και με καλυψες με αυτα που ειπες..Κριμα τον ανθρωπο παντως.

CHEYENNE

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
22 Σεπ 2008
Κριτικές
582
Like
583
Πόντοι
8.805
Οτι κα να πω για τον Ευγενιο ειναι λιγο.

Ενα θα ηθελα να πω :
Παρομοιαζουμε αρκετους αναξιους και τιποτενιους ανθρωπους λεγοντας τους Καραγκιοζηδες,,,

θεωρω οτι ειναι προσβολη για τον καραγκιοζη αυτη η απρομοιωση και τιμη για αυτους να τους λεμε καραγκιοζηδες.....

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
οχι ρε παιδιά... τι μαθαίνω βραδυάτικα.... :'( :'( :'(

ας ελπίζουμε να γίνει ένα θαύμα.... κρίμα να φεύγουν τέτοιοι άνθρωποί
έτσι άδικα....

Nyxtovatis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πραγματηκά είναι κρήμα να χάνοντε ανθρώποι σαν αυτόν μαζί του χάθηκε και άλλο ένα κομάτι της παράδοσης μας απόψε γήναμε φτωχότεροι όλοι μας

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
Έφυγε ο Ευγένιος Σπαθάρης

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή απόψε ο άνθρωπος που δίδαξε στους Έλληνες την παράδοση του Καραγκιόζη, ο Ευγένιος Σπαθάρης. Ο λαϊκός καραγκιοζοπαίχτης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ, μετά από μία μοιραία πτώση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

[URL unfurl="true"]http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_2120.html[/url]

κριμα.......

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
απο τους τελευταιους πραγματικα μεγαλους ελληνες....

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Μόλις άκουσα στη ΝΕΤ ότι σήμερα πέθανε τελικά. :(

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.965
Πόντοι
606
Άφησε τα εγκόσμια ο πιο γνήσιος εκφραστής της λαϊκής παράδοσης.  Ο 85χρονος Ευγένιος Σπαθάρης «έφυγε» στις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου μετά από νοσηλεία τεσσάρων ημερών στο ΚΑΤ. Τις τελευταίες ημέρες  ζούσε  με μηχανική υποστήριξη.

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
οχι ρε παιδιά.... πολύ κρίμα...
Αιωνία του η μνήμη...