Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Τζίμης Πανούσης....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα BAKALIS74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 304
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Οτι υπαρχει συσχετισμος " αριστερας" και " δεξιας" ( αν πρωτα προσδιορισουμε ξεκαθαρα τι σημαινουν αυτοι οι οροι) και κατανοησης και αντιληψης της τεχνης ( που και αυτο δεν εχει ξεκαθαρο ορισμο ), μαλλον αυτο απο μονο του δειχνει κλειστομυαλια και στενοτητα πνευματος.
Και πως εξηγείς το γεγονός ότι οι συντριπτικά περισσότεροι
άνθρωποι της τέχνης είναι αριστεροί?

Στη μουσική, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και πως εξηγείς το γεγονός ότι οι συντριπτικά περισσότεροι
άνθρωποι της τέχνης είναι αριστεροί?

Στη μουσική, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική...

Δεν ισχυει αυτο φυσικα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Φιλε μου οι καλλιτεχνες  δεν εχουν καποια ιδιαιτερη συχνοτητα σε καποιο ιδεολογικο χωρο συγκεκριμενα και υπαρχουν απο διαφορα φασματα, και απο τελειως αδιαφοροι ως και στρατευμενοι πληρως σε καποια ιδεολογια.
Δηλαδη ποιοι ακριβως ειναι οι αριστεροι? Οι δυο νομπελιστες ποιητες Ελυτης , Σεφερης? Οι κορυφαιοι λογοτεχνες, ο Παπαδιαμαντης, ο Κωστης Παλαμας, ο Στρατης Μυριβηλης, ο Καρκαβιτσας, η Πηνελοπη Δελτα,ο Καρυωτακης αυτοι ειναι αριστεροι? Ο Χατζηδακις, ο Ξαρχακος για να παμε στους μουσικοσυνθετες?

adon013

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2009
Κριτικές
5
Like
785
Πόντοι
81
RIP Τζιμάκο να μας βλέπεις απο ψηλά και να μας κάνεις χαβαλέ

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

E για Ελλαδα οι συγκεκριμενοι συγκαταλεγονται στο υψηλοτερο επιπεδο στην τεχνη τους.  Που βρισκεται η μεγαλυτερη συχνοτητα?

koolis

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
182
Πόντοι
1
RIP Τζιμάκο να μας βλέπεις απο ψηλά και να μας κάνεις χαβαλέ
... έτσι απλά
... και συνεχίζει να μας πονάει, και τους αποδώ, και τους από κει, και τους επιτήδειους "μεσαίους".Α, και όσους μπερδεύουμε τα ιδεολογήματα καταναγκαστικά με τον τρόπο διαβίωσης..

Comilfo

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Like
29
Πόντοι
1
Δέκα χιλιάδες γκόμενες γυμνές
απάνω σε μια βέσπα
κι εγώ σε μια κολώνα της ΔΕΗ
πισθάγκωνα δεμένος, δεμένος ο καημένος .

Καλό σου ταξίδι Τζίμη  - δύσκολο να αντικατασταθεις

Comilfo

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Like
29
Πόντοι
1
Ο Πιοτρ Κροπότκιν στο έργο του Η κατάκτηση του ψωμιού, στο τρίτο κεφάλαιο («Αναρχοκομμουνισμός») ξεκινάει λέγοντας:

«Κάθε κοινωνία που έχει καταργήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία θα αναγκαστεί, υποστηρίζουμε, να οργανωθεί στις γραμμές της Κομμουνιστικής Αναρχίας. Η Αναρχία οδηγεί στον Κομμουνισμό, και ο Κομμουνισμός στην Αναρχία, που είναι και οι δυο τους όμοια εκφράσεις της κυρίαρχης τάσης στις σύγχρονες κοινωνίες, της αναζήτησης της ισότητας.

Όποτε το εννοούσε .

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Ο Πιοτρ Κροπότκιν στο έργο του Η κατάκτηση του ψωμιού, στο τρίτο κεφάλαιο («Αναρχοκομμουνισμός») ξεκινάει λέγοντας:

«Κάθε κοινωνία που έχει καταργήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία θα αναγκαστεί, υποστηρίζουμε, να οργανωθεί στις γραμμές της Κομμουνιστικής Αναρχίας. Η Αναρχία οδηγεί στον Κομμουνισμό, και ο Κομμουνισμός στην Αναρχία, που είναι και οι δυο τους όμοια εκφράσεις της κυρίαρχης τάσης στις σύγχρονες κοινωνίες, της αναζήτησης της ισότητας.

Ό,τι μαλακία θες διαβάζεις εδώ μέσα....

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36
Νομίζω ότι ήταν το πρώτο βίντεο κλιπ εταιρικής παραγωγής στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ήταν και το πρώτο γενικά.

Drake88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2018
Κριτικές
2
Like
2.470
Πόντοι
446
αναρχοπατριωτης ηταν ο Πανουσης.Την σημαια οταν την βεβηλωνε με κανα σφυροδρεπανο περισσοτερο για το κρατος πηγαινε.εβριζε τοσο την αριστερα τοσο και την δεξια.απο τους εβραιους μεχρι τους ομοφυλοφιλους.

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Ναι,σωστή η διευκρίνηση.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

Όποτε το εννοούσε .
ουτοπια,
ειναι ενστικτο που πηγαζει απο το dna και την λειτουργια του εγκεφαλου, ολα τα σκεπτομενα ζωα εχουν το ενστικτο της κυριαρχιας και της ιδιοκτησιας, σε σπρωχνουν οταν πας να φας διπλα τους το φαϊ τους. ακομη και σε χωρες που πειραματιστηκαν με τον κομμουνισμο, τυπικα τα σπιτια ανηκαν στο κρατος αλλα αν πηγαινες να μπεις σε ενα σπιτι σε σταματουσε αυτος που εμενε μεσα γιατι ηταν το ΔΙΚΟ ΤΟΥ και αυτος ειχε τα κλειδια. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και οπου πηγε εν μερει να επιβληθει απο ερυθρους χμερ ή "σοσιαλιστικες δημοκρατιες" πηγαινε κοντρα στην φυση.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.426
Πόντοι
366
Πού να ξαναζησουμε τετοιο τυπο. Μορφή! Λίγο ο Πουλικάκος τον πλησίαζε, αλλα ο Τζιμαρας ηταν μοναδικός! Διονυσιακος! Δημιουργικη ασεβεια, καυστικο χιουμορ, πικρη ειρωνεια...

Όπως και να χει παντως, καθε φορα που πεθαινει ενας αγαπημενος καλλιτεχνης, ενεχει κι ενα υποκειμενικο στοιχειο -συναισθηματικο-, καθως πεθαινει κι ενα κομματι του εαυτου μας. Ειμαστε παντως τυχεροι οσοι τον ζησαμε στα ντουζενια του.

albertontino1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
489
Πόντοι
306
Πού να ξαναζησουμε τετοιο τυπο. Μορφή! Λίγο ο Πουλικάκος τον πλησίαζε, αλλα ο Τζιμαρας ηταν μοναδικός! Διονυσιακος! Δημιουργικη ασεβεια, καυστικο χιουμορ, πικρη ειρωνεια...

Όπως και να χει παντως, καθε φορα που πεθαινει ενας αγαπημενος καλλιτεχνης, ενεχει κι ενα υποκειμενικο στοιχειο -συναισθηματικο-, καθως πεθαινει κι ενα κομματι του εαυτου μας. Ειμαστε παντως τυχεροι οσοι τον ζησαμε στα ντουζενια του.

εμεις τι θα κανουμε τωρα που αντι για μπουζουκια κλειναμε τραπεζι για τον tzimara

bihtis

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2010
Κριτικές
7
Like
384
Πόντοι
36
Γίγαντας καλό ταξίδι.. "όλο εμένανε σηκώνει να πω μάθημα η δασκάλα θα τη σφάξω σαν κουνέλι και θα βγω να παίξω μπάλα"

«Προς τη διοίκησιν της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος

Διεύθυνση Διοικητικού

Τμήμα Προσωπικού

Κύριε Διοικητά,

Λαμβάνω την τιμήν να παρακαλέσω Υμάς όπως εγκρίνητε την παραίτησίν μου εκ της Τραπέζης δια τους κάτωθι αναφερόμενους λόγους:

Παρότι είμαι ταλαντούχος ηθοποιός αρνούμαι να συνεχίσω να παίζω τον ρόλο του υπαλλήλου στη μέγαλη φίλη του Ελληνικού λαού την Εθνική Τράπεζα (όπως λέμε π.χ Εθνικό Θέατρο,Εθνική Πινακοθήκη, Εθνικοσοσιαλισμός κ.λ.π).
Η μέχρι τώρα προνομιούχα εργασία μου εις την Διοίκησιν της Έθνικής Τράπεζας στο τμήμα Συμφωνιών Ανταποκριτών Εξωτερικού δεν ήταν πάρα ένας ρόλος κομπάρσου στην καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού (για λεπτομέρειες βλέπε γερή πολιτική ανάλυση Αντρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης, Ερυθρές Ταξιαρχίες κ.λ.π).
Δεν ξέρετε πόσο θα σταναχωρηθώ που θα σταματήσω να συμφωνώ(;) εκατοντάδες πανέμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως και να αμοίβωμαι τόσο πλουσιοπάροχα με το υπέρογκο ποσό των Δρχ. 10.683 – μηνιαίως.Δυστυχώς όμως μου λείπει το μεγαλύτερο προσόν για ένα τραπεζοϋπάλληλο (που πας κύριε χωρίς μέσο;)
Δεν κάνατε δεκτή αίτηση μου για άδεια άνευ αποδοχών πράγμα που δεν με απασχολεί και πολύ διότι ο πατέρας μου είναι βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όποτε θελήσω μπορώ να επανέλθω κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού και
Αρνούμαι να είμαι μισθωτός σκλάβος (μπράβο ρε μάγκα!).
Μετά σεβασμού,

Ο αιτών

Τζίμης Πανούσης»

Πηγή: Η μνημειώδης επιστολή παραίτησης του Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα [εικόνα] | iefimerida.gr

Μπράβο ρε ΜΑΓΚΑ

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612

Stories