πολύ ωραία τα γράφεις ,
απλά δύο ενστάσεις:
1) δεν είμαι φιλόλογος (για να παίζω με τα σημαινοντα/λέξεις)
2) δεν έχω χρόνο για λεπτομέρειες , αλλά μόνο για την ουσία
οπότε :
1) δεν καταλαβαίνω την ουσιαστική διαφορά μεταξύ των λέξεων : έτεροαναφορικός /ετεροκεντρικός, εφόσον είναι και τα δύο
υποκατηγοριοποιήσεις του : "έτερο" δηλαδή ως προς κάποιον "άλλο" είτε συγκεκριμένα είτε γενικά.
2) ακόμα και αν ο έρωτας έχει ανάγκη τον συγκεκριμένο άλλο , ή αν ο ερωτισμός είναι στάση ζωής γενικά ως προς τον άλλο
η ουσία είναι ότι έχει ανάγκη τον άλλο αλλά όχι ως προς την ικανοποίηση του εγώ με διάφορα σκεύη ηδονής (αντικείμενα)
και επειδή μ'αρέσει η λακωνικότητα και η ακρίβεια :
ερωτισμός-άλλο πρόσωπο
ηδονισμός-εγώ με σκεύη ηδονής
τώρα γιάυτό μπορούν να γραφτούν πολλές αναλύσεις και λεπτομέρειες αλλά η ουσία δεν αλλάζει!
Λακωνικά ( όσο γίνεται )λοιπόν η απάντησή μοϋ
Γράφεις
ερωτισμός-άλλο πρόσωπο
ηδονισμός-εγώ με σκεύη ηδονής
Να προσθέσω στις παραπάνω συσχετίσεις-εξισώσεις ότι το σκεύος ηδονής όπως το βάζεις στη δεύτερη εξίσωση-συσχέτιση μπορεί να είναι και πρόσωπο π.χ. οι πόρνες σαν σκεύος ηδονής χρησιμοποιούνται από τους άντρες και το αποδέχονται.
Το άλλο πρόσωπο όμως που βάζεις στην πρώτη εξίσωση-συσχέτιση δεν μπορεί να είναι σκεύος ηδονής. Δεν μπορείς να είσαι ερωτευμένος με ένα πρόσωπο και να το θεωρείς σκεύος ηδονής. Ειναι εξ' ορισμού αλλά και εκ΄περιεχομένου έννοιες αντιφατικές.
Επιπλέον η ηδονή στα πλαίσια του ερωτισμού είναι εντελώς διαφορετική σαν συναίσθημα από την ηδονή στα πλαίσια χρήσης ενός σκεύους ησονής. Και αυτό συμβαίνει επειδή πλαισιώνεται από, και αλληλοσυμπληρώνεται με, πολλά άλλα συναισθήματα.
Είναι το ίδιο να γαμάς μια πουτάνα και το ίδιο να γαμάς μια γυναίκα ερωτευμένη μαζί σου ?? Οι αντιδράσεις της η ανταπόκρισή της είναι η ίδια ?? Θα δείς πολλές κριτικές εδώ μέσα που αξιολογούν την προσφερόμενη υπηρεσία τησ πουτάνας κυρίως από την αληθοφάνεια των αντιδράσεών και της ανταπόκρισής της στο σέξ. Δεν σου λεει κάτι αυτό ως προε την αξία τους ??
Στο έχω ξαναγράψει.Η ηδονή χωρίς ερωτισμό είναι σαν μακαρονάδα χωρίς τυρί και χωρίς σάλτσα. Σε χορταίνει μεν άμα πεινάς, αλλα είναι το ίδιο νόστιμη ??
Κάποιοι έχουν μάθει να τη τρώνε έτσι και επιπλέον το θεωρούν και φυσιολογικό. Ισως κάποιοι απο αυτούς ποτέ δε δοκίμασαν μακαρονάδα με σάλτσα και τυρί.
Ελπίζω να μην κούρασα