Νέα

Donald Trump, Πρόεδρος Η.Π.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMMY DEVITO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9K
  • Εμφανίσεις 317K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (2 μέλη και 10 επισκέπτες)

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
24.443
Πόντοι
6.056
Τα εργοστάσια στην Κίνα τα πήγαν ο Νίξον με τον Κίσσινγκερ, στην προσπάθειά τους να προσεταιριστούν την Κίνα έναντι της Ρωσίας.
Κι όπως έδειξαν τα προηγούμενα παραδείγματα Ιαπωνίας και Κορέας ο μαθητής σύντομα θα ξεπεράσει το δάσκαλο.
Αυτό έκαναν και οι Κινέζοι.
η NIKE ?
στο Μεξικό ?

την ευρώπη ποιός την "έγδυσε" ?
εμάς ? την γεωργία ?
Έχουμε να κάνουμε με ολετήρες που παίρνανε πετρέλαιο-φυσικό αέριο σε τιμές σκότωμα
και μπερδέψανε τα τρωφαντά τους μπουτάκια ...
Ο Τραμπ σου λέει , αφού είστε τόσο κόπανοι θα σας πουλάω τα δικά μου με τιμή φυσικά πολλαπλάσια από το ρώσικο ..
Είναι τυχαίο που όλοι οι ευρωπαικοί λαοί εκλέγουν τους "αντισυστημικούς" ?
και το βαθύ κράτος που έχει ακόμη ρίζες στις βρυξέλλες ακυρώνει τη θέληση των λαών πχ Γαλλία,Ρουμανία...

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.041
Πόντοι
2.356
αν είναι οκέι με το 10-20% τα έχει ήδη περάσει , προβλέπω πως μόνο με Κίνα έχει ακόμη φαί ...

η ΕΕ έχει 39 % , έβαλε 20%

η τουρκία έχει 10% στα αμερ.εισαγόμενα , έβαλε 10%

Gnj2W6SWAAAOhRj.jpg

Επίσης ,επειδή γνωρίζεις από γεωπολιτικά , ΜΗΝ τα αποσυνδέεις από τα εμπορικά , πακέτο όλα πάνε :wink:
Aυτό το 39% δεν ξέρω τι περιλαμβάνει. Κι από την περιγραφή του πίνακα μάλλον δεν είναι και ξεκάθαρο.
Και δεν ξέρω και σε ποια προϊόντα αναφέρεται.
Αλλά 39% δασμός σε προϊόν δε θεωρώ λογικό να υπάρχει. Γιατί στο δασμό θα προστεθούν και 24% ΦΠΑ και αλλά πιθανά τέλη ή φόροι κατά τον εκτελωνισμο. Εμείς κάποια είδη προϊόντων που φέραμε από ΗΠΑ είχαν δασμολογικο συντελεστή κάπου στο 16% το ένα και κοντά στο 5% το άλλο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.041
Πόντοι
2.356
η NIKE ?
στο Μεξικό ?

την ευρώπη ποιός την "έγδυσε" ?
εμάς ? την γεωργία ?
Έχουμε να κάνουμε με ολετήρες που παίρνανε πετρέλαιο-φυσικό αέριο σε τιμές σκότωμα
και μπερδέψανε τα τρωφαντά τους μπουτάκια ...
Ο Τραμπ σου λέει , αφού είστε τόσο κόπανοι θα σας πουλάω τα δικά μου με τιμή φυσικά πολλαπλάσια από το ρώσικο ..
Είναι τυχαίο που όλοι οι ευρωπαικοί λαοί εκλέγουν τους "αντισυστημικούς" ?
και το βαθύ κράτος που έχει ακόμη ρίζες στις βρυξέλλες ακυρώνει τη θέληση των λαών πχ Γαλλία,Ρουμανία...
Σύμφωνα με το Yale, που έχει ασχοληθεί αρκετά μαζί της, η κατάσταση της Νike είναι η παρακάτω.
Nike lists 124 plants in China contracted to make its products, 73 in Thailand, 35 in South Korea, 34 in Vietnam and others in Asia.
It also produces goods in South America, Australia, Canada, Italy, Mexico, Turkey and the US. It employs 650,000 contract workers worldwide.

Dstrict

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Ιουλ 2023
Κριτικές
17
Like
10.127
Πόντοι
2.046
Ρε τύπε τι βλακείες μου τσαμπουνάς?
Εγώ σου γράφω για τη μαλακία του τραμπ κι εσύ μου βάζεις κυριάκο...
Τι ήθελες δλδ να πει, γαμιέται ο τραμπ κι οι μαλακίες του?

"Οπαδικά" εσύ είσαι αυτός που σκέφτεται
Μην εξάπτεσαι και καταρχήν δε σε χαρακτήρισα.

Δε συνηθίζω να χαρακτηρίζω ανθρώπους που δε γνωρίζω, αλλά μπορώ να κρίνω τα λεγόμενα και τις αντιδράσεις. Άντε και κανά ψιλοτηζάρισμα, ως εκεί.

Είπα δεν έχουμε όλοι οπαδική αντίληψη άσχετο αν κάνουμε και λίγη πλάκα πού και πού, δε μίλησα για σένα ασχέτως πως το εξέλαβες.

Αλλά μια και το θέτεις θα σου πω ότι αντιθέτως εσύ είσαι που ξεκινάς μονίμως τις απαντήσεις σου με κάποιον αρνητικό χαρακτηρισμό για όσους διαφωνείς.

Μονίμως κάνεις επίκληση στο συναίσθημα ενώ εξίσου σταθερά παρουσιάζεις ένδοια επιχειρημάτων ή αρκείσαι σε μυστικοπαθή μισόλογα του στυλ "εγώ ξέρω".

Μπαίνεις φουριόζος κι αρχίζεις τη μουρμούρα μισοβρίζοντας ενώ δεν έχεις καν εικόνα της συζήτησης ούτε δείχνεις να παρακολουθείς τι λέγεται , για δε παρατηρητικότητα, στάθμιση των απόψεων ή σημασία στη λεπτομέρεια ούτε κάν.

Όλα άσπρο -μαύρο δηλαδή;

Ξαναδιάβασε την υπογραφή σου, ένα συμπίλημα από ετικέτες και συνθηματοειδείς ταμπέλες είναι,δεν τα λέω γω μόνος σου τα γράφεις.

Και ναί,όσοι δεν καλύπτονται από ταμπέλες ομπρέλες και χαρακτηρισμούς συχνά δεν διαθέτουν οπαδική σκέψη γιατί δε γουστάρουν τα κουτάκια. Ενδεχομένως όμως να έχουν κάποιες αρχές.

Από κει και πέρα εφόσον τίποτα δεν είναι απόλυτο και στην τελική, κουβέντα κάνουμε και τα λάθη είναι ανθρώπινα... εσύ γιατί χαλιέσαι;

Τελευταία τροποποίηση:

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.958
Πόντοι
456
Καλά κι η Ουκρανία υπό την αμερικανική ομπρέλα προστασίας ήταν. Και τετέλεσται ως χώρα.
Και πιο πριν το Ιράκ, το Αφγανιστάν και πάει λέγοντας.
Η Ταϊβάν είναι η μόνη που ενδιαφέρει την Κίνα. Ούτε η Κορέα ούτε η Ιαπωνία.
Όταν το αποφασίσει θα την ενσωματώσει.
Έτσι απλά.
Αν πιστεύεις ότι υπάρχει χώρα που θα πάει να πολεμήσει την Κίνα στις ακτές της και θα την κερδίσει οκ.
Εγώ δεν τρέφω αυταπάτες.
Το βίντεο του Μάο που δημοσίευσε ο Σι ενδεικτικό.
Ούτε όταν ήταν ξεβρακωτος αμυντικά δε μπόρεσαν οι Αμερικανοί να τον κερδίσουν.
Πόσο μάλλον τον Σι που σύντομα θα ηγείται υπερδύναμης.
Δεν πιστευω οτι υπαρχει χωρα στον κοσμο που να αντιμετωπιζει την εθνικη της ασφαλεια με την λογικη "ε καλα δεν θα ενδιαφερθει για εμας" ο γιγαντιαιος γειτονας.
Βλεπω οτι εχεις μεγαλη εκτιμηση στην κινα ως δυναμη ,εγω εχω σοβαρες επιφυλαξεις για το τι πραγματικα κρυβεται απο πισω απο την βιτρινα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
8.041
Πόντοι
2.356
Δεν πιστευω οτι υπαρχει χωρα στον κοσμο που να αντιμετωπιζει την εθνικη της ασφαλεια με την λογικη "ε καλα δεν θα ενδιαφερθει για εμας" ο γιγαντιαιος γειτονας.
Βλεπω οτι εχεις μεγαλη εκτιμηση στην κινα ως δυναμη ,εγω εχω σοβαρες επιφυλαξεις για το τι πραγματικα κρυβεται απο πισω απο την βιτρινα.
Όχι. Απλά η Ιαπωνία μία χαρά μπορεί να την αντιμετωπίσει την Κίνα και μόνη της. Δε χρειάζεται τις ΗΠΑ για να το κάνει.
Η Ταϊβάν πάλι δε μπορεί.
Αλλά δε βλέπω πιθανό η Ιαπωνία να μπει σε πόλεμο για χάρη της.
Δεδομένου ότι είναι και Κινέζοι στην ουσία οι Ταϊβανοί.
Δεν είναι θέμα εκτίμησης. Πυρηνική δύναμη είναι. Τεράστια σε όγκο στρατευσίμων είναι, ενώ οι Δυτικοί όχι. Έχει κάνει άλματα στον εξοπλισμό της. Διαθέτει τεχνολογία αυτόνομη, παράγει τα πάντα η ίδια, οπότε δεν παίζει εμπάργκο όπλων και πιθανώς προηγείται της Δύσης σε κρίσιμους τομείς.
Χώρια που όλες οι χώρες της περιοχής έχουν μία κουλτούρα ασκοπου θανάτου, που οι Δυτικοί δεν έχουν.
Εντελώς αποστασιοποιημενα το βλέπω. Πως ακριβώς θα τους πολεμήσουν οι Αμερικανοί; Θα στείλουν το στόλο τους έξω από τις ακτές τις Κίνας; Θα εισβάλλουν στην ηπειρωτική χώρα; Κάπως αλλιώς;
Δε βλέπω κάποια τακτική με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
6.517
Πόντοι
1.106
Τύποι τραμπο-πουτινόλαγνοι, καταλαβαίνετε πόσο μαλάκας είναι ο καραγκιόζης τραμπ?
Ότι θα γαμήσει την οικονομία του και θα αποκόψει τις ηπα από όλους τους σύμμαχούς της?

Αμερικανόφιλος speaking...
Εσυ δε βλεπεις πέρα απο τη μυτη σου αλλα βλεπεις τι θα γινει στο μελλον
Αμα παει για φουντο η ελληνικη οικονομια αποκλειστικα υπευθυνη θα είναι η γαλαζια μαφία με τα 70 υπουργεία και τις 200 ανεξάρτητες αρχες που επαίξε τα δις του λαου στην Ουκρανία και στην επανεκλογη Μπαιντεν.
Ο Τραμπ είναι επιχειρηματιας ξέρει τι κάνει δεν ειναι αρχιτεμπελης, γιος αρχαιοκαπηλου που αγόρασε διπλωμα για να το παίζει καποιος.

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
6.517
Πόντοι
1.106
Σοβαρα προβλήματα δημιουργει ο Τραμπ στην παγκόσμια κοινότητα

brin

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2021
Κριτικές
6
Like
349
Πόντοι
280
Σοβαρα προβλήματα δημιουργει ο Τραμπ στην παγκόσμια κοινότητα

Να την φτιάξει προσπαθεί όχι νά την χαλάσει

John 100

Μέγας
Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
33
Like
9.301
Πόντοι
4.696
Εσυ δε βλεπεις πέρα απο τη μυτη σου αλλα βλεπεις τι θα γινει στο μελλον
Αμα παει για φουντο η ελληνικη οικονομια αποκλειστικα υπευθυνη θα είναι η γαλαζια μαφία με τα 70 υπουργεία και τις 200 ανεξάρτητες αρχες που επαίξε τα δις του λαου στην Ουκρανία και στην επανεκλογη Μπαιντεν.
Ο Τραμπ είναι επιχειρηματιας ξέρει τι κάνει δεν ειναι αρχιτεμπελης, γιος αρχαιοκαπηλου που αγόρασε διπλωμα για να το παίζει καποιος.
Ρε γελοίε τύπε σου μιλάω για ηπα και μου λες για ελλάδα...:jerking:
Καρφώνεσαι ρε τύπε.
Άλλα γράφω, άλλα καταλαβαίνεις κι άλλο αφήγημα προσπαθείς να περάσεις....πόση βλακεία πια?

Οκ ελλάδα λοιπόν...ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.

mixalis k.

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
6.517
Πόντοι
1.106
Θα παει απο καρκίνο κι αυτοσ οπως κι ο πούτιν

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
23.576
Πόντοι
7.046
@argyrotoxos θέλουμε την γνώμη σου.

It's All Good Man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
2.828
Πόντοι
456
Μην εξάπτεσαι και καταρχήν δε σε χαρακτήρισα.

Δε συνηθίζω να χαρακτηρίζω ανθρώπους που δε γνωρίζω, αλλά μπορώ να κρίνω τα λεγόμενα και τις αντιδράσεις. Άντε και κανά ψιλοτηζάρισμα, ως εκεί.

Είπα δεν έχουμε όλοι οπαδική αντίληψη άσχετο αν κάνουμε και λίγη πλάκα πού και πού, δε μίλησα για σένα ασχέτως πως το εξέλαβες.

Αλλά μια και το θέτεις θα σου πω ότι αντιθέτως εσύ είσαι που ξεκινάς μονίμως τις απαντήσεις σου με κάποιον αρνητικό χαρακτηρισμό για όσους διαφωνείς.

Μονίμως κάνεις επίκληση στο συναίσθημα ενώ εξίσου σταθερά παρουσιάζεις ένδοια επιχειρημάτων ή αρκείσαι σε μυστικοπαθή μισόλογα του στυλ "εγώ ξέρω".

Μπαίνεις φουριόζος κι αρχίζεις τη μουρμούρα μισοβρίζοντας ενώ δεν έχεις καν εικόνα της συζήτησης ούτε δείχνεις να παρακολουθείς τι λέγεται , για δε παρατηρητικότητα, στάθμιση των απόψεων ή σημασία στη λεπτομέρεια ούτε κάν.

Όλα άσπρο -μαύρο δηλαδή;

Ξαναδιάβασε την υπογραφή σου, ένα συμπίλημα από ετικέτες και συνθηματοειδείς ταμπέλες είναι,δεν τα λέω γω μόνος σου τα γράφεις.

Και ναί,όσοι δεν καλύπτονται από ταμπέλες ομπρέλες και χαρακτηρισμούς συχνά δεν διαθέτουν οπαδική σκέψη γιατί δε γουστάρουν τα κουτάκια. Ενδεχομένως όμως να έχουν κάποιες αρχές.

Από κει και πέρα εφόσον τίποτα δεν είναι απόλυτο και στην τελική, κουβέντα κάνουμε και τα λάθη είναι ανθρώπινα... εσύ γιατί χαλιέσαι;

Ο τύπος υμνεί Μητσοτάκη δηλαδή ακροδεξιό, μισογύνη, ξενοφοβικό, ρατσιστή....
Και θα κάνουμε ''σοβαρή'' συζητηση με αυτούς... :cheesy:

BR.png

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.599
Πόντοι
1.756
Όχι. Απλά η Ιαπωνία μία χαρά μπορεί να την αντιμετωπίσει την Κίνα και μόνη της. Δε χρειάζεται τις ΗΠΑ για να το κάνει.
Η Ταϊβάν πάλι δε μπορεί.
Αλλά δε βλέπω πιθανό η Ιαπωνία να μπει σε πόλεμο για χάρη της.
Δεδομένου ότι είναι και Κινέζοι στην ουσία οι Ταϊβανοί.
Δεν είναι θέμα εκτίμησης. Πυρηνική δύναμη είναι. Τεράστια σε όγκο στρατευσίμων είναι, ενώ οι Δυτικοί όχι. Έχει κάνει άλματα στον εξοπλισμό της. Διαθέτει τεχνολογία αυτόνομη, παράγει τα πάντα η ίδια, οπότε δεν παίζει εμπάργκο όπλων και πιθανώς προηγείται της Δύσης σε κρίσιμους τομείς.
Χώρια που όλες οι χώρες της περιοχής έχουν μία κουλτούρα ασκοπου θανάτου, που οι Δυτικοί δεν έχουν.
Εντελώς αποστασιοποιημενα το βλέπω. Πως ακριβώς θα τους πολεμήσουν οι Αμερικανοί; Θα στείλουν το στόλο τους έξω από τις ακτές τις Κίνας; Θα εισβάλλουν στην ηπειρωτική χώρα; Κάπως αλλιώς;
Δε βλέπω κάποια τακτική με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Οι της Ταϊβάν πήγαν και κατασκεύασαν εργοστάσιο ημιαγωγών στις ΗΠΑ, κάπου 20 δις επένδυση.
Όταν θα έρθει η ώρα το νησί θα παραδοθεί στους Κινέζους με 5-10 πιστολιές.
Μετά ξεκινούν τα ωραία που θα θέλουν οι Κινέζοι έλεγχο στον Ειρηνικό και ενώ έχουν ποσότητα πάσχουν στην πχοιότητα......

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
24.443
Πόντοι
6.056
Aυτό το 39% δεν ξέρω τι περιλαμβάνει. Κι από την περιγραφή του πίνακα μάλλον δεν είναι και ξεκάθαρο.
Και δεν ξέρω και σε ποια προϊόντα αναφέρεται.
Αλλά 39% δασμός σε προϊόν δε θεωρώ λογικό να υπάρχει. Γιατί στο δασμό θα προστεθούν και 24% ΦΠΑ και αλλά πιθανά τέλη ή φόροι κατά τον εκτελωνισμο. Εμείς κάποια είδη προϊόντων που φέραμε από ΗΠΑ είχαν δασμολογικο συντελεστή κάπου στο 16% το ένα και κοντά στο 5% το άλλο.
οι κινέζοι έχουν φτιάξει αποθήκες σε ολλανδία πολωνία γερμανία τσεχία ,παραγγέλνεις και έρχονται όλα έτοιμα με ιδιωτικές μεταφορικές εξπρές
με ούτε σεντς επιβάρυνση , αλλώσανε τα πάντα
Συζήταγαν οι "ειδικοί" της Ούρσουλας και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως για να αντιμετωπιστούν οι κινέζοι έπρεπε να τους βάλουν 50% φόρο
Εννοείται πως δεν αποφάσισαν τίποτα κ άφησαν την κατάσταση ανεξέλεγκτη "πάμε κι όπου βγεί"
Οι μάγκες αγόρασαν τα λιμάνια και κουβαλάνε στην ευρώπη ό,τι κοντέινερ θέλουν λάθρα . Ποιός θα τους ελέγξει ?
Τα μεταφέρουν στις νόμιμες ευρωπαικές αποθήκες τους κ από κεί πουλάνε σε τιμές κίνας

Να αγοράσεις από Αμερική θα σε τρελάνουνε στο φόρο και την γραφειοκρατία , θα πληρώσεις δυό φορές την αξία του αντικειμένου που θες να φέρεις

Το πρόβλημα των κινέζων θα ξεκινήσει αν δεν τα βρούνε με τους αμερικάνους
Που θα πουλήσουνε ? στο εσωτερικό που λένε ?
θα αγοράζει ο κινέζος μέσος πολίτης που παίρνει 20-25 δολλάρια το μήνα , τι ?
πως θα απορροφηθεί-πληρωθεί η τεράστια παραγωγή τους ?
Πάνε για μεγάλη ήττα

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.958
Πόντοι
456
Όχι. Απλά η Ιαπωνία μία χαρά μπορεί να την αντιμετωπίσει την Κίνα και μόνη της.
Σου αναγνωρίζω ότι αυτό είναι πρωτοποριακή άποψη :rockon:.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος άνθρωπος στον πλανήτη που να το πιστεύει αυτό.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.593
Πόντοι
2.356
Τύπε, οι Ιάπωνες έχουν γαμήσει και Κινέζους και Ρώσους στο παρελθόν.

Μην τους ξεγράφεις έτσι για πλάκα.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
24.443
Πόντοι
6.056
όποιοι θέλουν να βοηθήσουν τον λαό τους , έχουν λύσεις και τις εφαρμόζουν fast truck
Όσοι ενδιαφέρονται μόνον για την κουτάλα της εξουσίας ,παραδίδουν τη χώρα τους στο χάος κ την εγκληματικότητα

Το καλύτερο τημ ever πλαισιώνει τον Τραμπ , άνθρωποι που αγαπάνε τη χώρα τους και προασπίζονται τον λαό τους

90o189..jpg

G.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom