Νέα

Donald Trump, Πρόεδρος Η.Π.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMMY DEVITO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

midas69

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
15.693
Like
11.634
Πόντοι
2.406
Λομπίστα των Τούρκων θέλει ο Τραμπ ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας


ξανακλαψτε προδοτες
:grin: :grin: :grin:
ρε ραγια ρε ξεφτυλισμενο τομαρι που ταχετε ξεπουλησει ολα παλιοξεφτυλες
επειδη εβαλε ο τραμπ οποιον εβαλε ,μαλακιες στο πατερο δηλ,καμμια σχεση,αλλα ας πουμε οτι κατι εγινε
αυτο καθιστα εμας που ειμαστε αντισυστημικοι κ στηριζουμε θεωρητικα τον τραμπ ,ως προδοτες?? :grin: :grin: :grin:
αντε γλυψε κανα αμεκλανικο παπαουτσι φελε... :2on1: :2on1: :2on1:
εμπα στην τρυπα σου σκουληκαντερα μην σε πατησει ο usa πρεσβης κατα λαθος ... :birdman:
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
:grin: :grin: :grin:
ρε ραγια ρε ξεφτυλισμενο τομαρι που ταχετε ξεπουλησει ολα παλιοξεφτυλες
επειδη εβαλε ο τραμπ οποιον εβαλε ,μαλακιες στο πατερο δηλ,καμμια σχεση,αλλα ας πουμε οτι κατι εγινε
αυτο καθιστα εμας που ειμαστε αντισυστημικοι κ στηριζουμε θεωρητικα τον τραμπ ,ως προδοτες?? :grin: :grin: :grin:
αντε γλυψε κανα αμεκλανικο παπαουτσι φελε... :2on1: :2on1: :2on1:
εμπα στην τρυπα σου σκουληκαντερα μην σε πατησει ο usa πρεσβης κατα λαθος ... :birdman:

φυσικα αφου στηριζετε τους τουρκοφιλους τι ειστε ?/

θα δουν πολλα τα ματια σας ακομη υπομονη και ακομα δεν ξεκινησε  :2funny: :2funny:
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836

Τα «γεράκια» του Τραμπ: Σκληροπυρηνικοί σε θέσεις-«κλειδιά» στη νέα κυβέρνηση.

- Διευθυντής της CIA o Μάικ Πομπέο, που εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια να ελεγχθεί η οπλοκατοχή στις HΠΑ και υπουργός Δικαιοσύνης ο Τζεφ Σέσσιονς, που στηρίζει φανατικά την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταμείβει τους σκληροπυρηνικούς συντηρητικούς, που έμειναν πιστοί στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δίνοντάς τους θέσεις-«κλειδιά» στο νέο επιτελείο του.


Ετσι, διευθυντής της CIA θα αναλάβει ο άνθρωπος που έχει μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια για έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.
Ο Μάικ Πομπέο  είναι αντιπρόσωπος του Κάνσας στο αμερικανικό Κονγκρέσο, ανήκει στο Tea Party και είναι ισόβιο μέλος της National Riffle Association, δηλαδή της Εθνικής Ένωσης Όπλων.


Για υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζεφ Σέσσιονς.

Με αυτή την επιλογή του ο Τραμπ ανταμείβει έναν πιστό Ρεπουμπλικανό, οι σκληροπυρηνικές και ορισμένες φορές εμπρηστικές δηλώσεις του οποίου για τη μετανάστευση είναι εφάμιλλες των δικών του.

Ο Σέσσιονς αντιτίθεται στη χορήγηση υπηκοότητας στους μη καταγεγραμμένους μετανάστες και ήταν ένας από εκείνους που υποστήριξαν με ενθουσιασμό την υπόσχεση του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Βετεράνος του στρατού, ο Σέσσιονς είναι μέλος της Επιτροπής Στρατιωτικών Υπηρεσιών της Γερουσίας και πρόεδρος της υποεπιτροπής Στρατηγικών Δυνάμεων.

Το 1986 έγινε ο δεύτερος υποψήφιος σε διάστημα 50 ετών ο διορισμός του οποίου ως ομοσπονδιακού δικαστή δεν επικυρώθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις.
Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνεται και μαρτυρία ότι το 1986 είχε αποκαλέσει έναν αφρο-αμερικανό εισαγγελέα "αγόρι" ("boy"), κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.


Την τριάδα έρχεται να συμπληρώσει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Μάικλ Φλιν, στον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

Ο Φλιν, που συμβούλευε τον Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας κατά την προεκλογική του εκστρατεία, είναι πρώην διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα, ο Φλιν στο διάστημα 2012-14 συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο άτομα του δικτύου των τουρκικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που προωθούν την ατζέντα Ερντογάν.

Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του.

Η αποκάλυψη των συναντήσεων έρχεται μετά από άλλη, την προηγούμενη εβδομάδα, ότι επιχειρηματίας, διευθυντής οικονομικού οργανισμού που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση «ενοικίασε» τις υπηρεσίες της δεξαμενής σκέψης που έχει συστήσει ο στρατηγός Φλιν, το Flynn Intel Group, με σκοπό να επηρεάσει το Κογκρέσο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν και ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες σε πολλούς αναλυτές καθώς ο Φλιν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τον Γκιουλέν.

"Χαίρομαι που ο Μάικλ Φλιν θα είναι στο πλευρό μου. Μαζί θα νικήσουμε την ισλαμική τρομοκρατία, θα αντιμετωπίσουμε τις γεωπολιτικές προκλήσεις και θα κρατήσουμε τους Αμερικανούς ασφαλείς», δήλωσε ο Τραμπ.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας του Τραμπ στην εξωτερική πολιτική.



 

midas69

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
15.693
Like
11.634
Πόντοι
2.406
σωθηκε ο κοσμος ο πλανητης απο την ματαιοδοξη σαυρα


στα πρωτα λογια φαινεται οτι ο τραμπ-ακουλας θα παει πασο με τους ρωσσους να υσηχασει καπως κι η γειτονεια μας...

"Ο διάσημος διεθνολόγος Gideon Rachman των Financial Times προχωρά σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για την μετεκλογική πολιτική του 45ου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου θα επιδιώξει μια επιστροφή στην προσέγγιση του στιλ του Ρίτσαρντ Νίξον  απέναντι στην Μόσχα με τον Χένρι Κίσινγκερ να υπάρχει πιθανότητα να αναλάβει κάποιον ηγετικό ρόλο.

Τι συμβαίνει ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ; Το ερώτημα αυτό πλανιόταν πάνω από τις αμερικανικές εκλογές.

Τώρα που ο κ. Τραμπ κέρδισε την προεδρία, το ερώτημα για τη σχέση του με τον Ρώσο ηγέτη αποκτάει παγκόσμια σημασία.

Οι δηλώσεις του κ. Τραμπ είναι συχνά αντιφατικές και συγκεχυμένες. Αλλά όσον αφορά τη Ρωσία, έχει υπάρξει αρκετά συνεπής και ξεκάθαρος. Θεωρεί τον κ. Πούτιν έναν ισχυρό ηγέτη, άξιο θαυμασμού και θέλει να δει μια σημαντική βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Όπως το έθεσε πρόσφατα ο κ. Τραμπ: «Δεν θα ήταν σπουδαίο αν τα πηγαίναμε καλά με τη Ρωσία;».

Η Αμερική του Τραμπ είναι βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να κλείσει ένα ντιλ με τη Ρωσία του Πούτιν. Αλλά ποιο θα είναι το ντιλ αυτό; Θα παρουσιάσω αυτό που θεωρώ ως πιο πιθανό σενάριο.

Οι ΗΠΑ θα βάλουν τέλος στη διαμάχη για την επανένωση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Αν και η Αμερική μπορεί να μη συμφωνήσει στην επίσημη νόμιμη ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, θα την αποδεχτεί ως τετελεσμένο γεγονός. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα άρουν τις οικονομικές κυρώσεις. Οι Αμερικανοί θα εγκαταλείψουν οποιαδήποτε ιδέα για ένταξη της Ουκρανίας ή της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Η ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στη Βαλτική θα επιβραδυνθεί ή θα διακοπεί.

Ως αντάλλαγμα σε αυτές τις μεγάλες παραχωρήσεις, η Ρωσία αναμένεται να εγκαταλείψει την επιθετική πολιτική στην Ουκρανία και να μην επιδιώξει περαιτέρω εδαφικές κατακτήσεις στην περιοχή. Η ρωσική πίεση και οι έμμεσες απειλές στα κράτη της Βαλτικής -την Εσθονία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία- θα σταματήσουν. Οι στρατιωτικές εντάσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στη Ρωσία θα υποχωρήσουν. Με τη χαλάρωση των συγκρούσεών τους στην Ανατολική Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα τα βρουν στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν τη δέσμευσή τους να ρίξουν τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία και θα ακολουθήσουν τους Ρώσους στις επιθέσεις κατά του ISIS.

Από την οπτική του κ. Τραμπ, τα θετικά από ένα τέτοιο ντιλ είναι προφανή. Αν δουλέψει, θα αποκλιμακώσει μια επικίνδυνη αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο κ. Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον ότι διακινδυνεύει να προκαλέσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο: ήταν μια αναφορά στην υπόσχεσή της να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σύγκρουση ανάμεσα στις ρωσικές και αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Η εγκατάλειψη του στόχου της κυβέρνησης Ομπάμα να ξεφορτωθεί τον πρόεδρο Άσαντ θα βοηθούσε να αρθούν οι ασυνέπειες στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία, η οποία σε πολλές περιπτώσεις φαινόταν να βάζει την Αμερική και στις δύο πλευρές του εμφυλίου.

Επιπλέον, η μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Ευρώπη θα ήταν μια σημαντική νίκη, δεδομένου ότι η Ρωσία μόλις έχει μετακινήσει πυρηνικά όπλα στο Καλίνιγκραντ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Τέλος, η άρση των κυρώσεων και η επιστροφή στις ομαλές εμπορικές σχέσεις θα ικανοποιούσε τον επιχειρηματία Τραμπ.

Ωστόσο, αν και τα προτερήματα μιας τέτοιας συμφωνίας είναι ξεκάθαρα, οι πιθανοί σκόπελοι είναι τεράστιοι. Πρώτον, η συμμαχία με τους μακελάρηδες του Χαλεπίου θα απαιτούσε μια δόση κυνισμού που θα εξαγρίωνε πολλούς στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Δεύτερον, προϋποθέτει την επίδειξη εμπιστοσύνης στην προθυμία του κ. Πούτιν να τηρήσει τη συμφωνία, αντί να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τη Δύση και να επιστρέψει για νέες κατακτήσεις, ενδεχομένως στις χώρες της Βαλτικής.

Ο Νιούτ Γκίνγκριχ, πρώην ομιλητής στη Βουλή των Αντιπροσώπων και υποψήφιος να τοποθετηθεί σε μια καλή θέση από τον κ. Τραμπ, δήλωσε πρόσφατα ότι η Εσθονία είναι «στα προάστια της Αγίας Πετρούπολης», κάτι που δεν δείχνει μια άνευ όρων δέσμευση στην ανεξαρτησία της χώρας αυτής.

Ο κυνισμός μιας συνεργασίας με τους προέδρους Άσαντ και Πούτιν δεν αναμένεται να προβληματίσει τον Τραμπ. Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της καμπάνιας σχετικά με τη συνήθεια του Πούτιν να σκοτώνει δημοσιογράφους, ο κ. Τραμπ απάντησε: «Και η χώρα μας δεν πάει πίσω σε σκοτωμούς». Ο Τραμπ έχει επίσης εγκρίνει τη χρήση βασανιστηρίων, οπότε δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί για μια de facto συμμαχία με το καθεστώς Άσαντ.

Ακόμα και έτσι, θα ήταν τεράστιο ρίσκο για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να εμπιστευθεί τον έξυπνο και έμπειρο Ρώσο ομόλογό του. Αν ο Πούτιν αθετούσε τις υποσχέσεις του, ο Τραμπ θα έμοιαζε με έναν ανόητο και ο ίδιος το σιχαίνεται αυτό.

Στο τέλος, πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του θα αξιολογήσουν τα ρωσικά κίνητρα. Η πλειοψηφία του κατεστημένου της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον θα προειδοποιήσουν τον Τραμπ να είναι εξαιρετικά ανήσυχος απέναντι στον Πούτιν και θα υποστηρίξουν ότι οποιαδήποτε παραχώρηση θα αντιμετωπιστεί ως αδυναμία και θα ενθαρρύνει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Αλλά μια αντίπαλη σχολή σκέψης υποστηρίζει ότι αυτό που θέλει πάνω από όλα ο Πούτιν είναι σεβασμός. Η σχολή αυτή πιστεύει ότι αν η Ουάσιγκτον αντιμετωπίσει τη Μόσχα σαν ίσο και ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να ενθαρρύνουν τη φιλελεύθερη ρωσική αντιπολίτευση, τότε ένα «new deal» με τη Ρωσία είναι εφικτό.

Ένα ντιλ που θα βασίζεται σε αυτά τα στοιχεία θα αντιπροσώπευε ουσιαστικά μια επιστροφή της προσέγγισης Νίξον απέναντι στη Μόσχα, με τον Λευκό Οίκο να επιχειρεί μια νέα μορφή πολιτικής μείωσης της έντασης με το Κρεμλίνο.

Είναι ακόμα πιθανό, ο 93χρονος Χέρνι Κίσινγκερ, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Νίξον, να παίξει κάποιο ρόλο ως σύμβουλος ή διαμεσολαβητής. Ο Κίσινγκερ κάνει ακόμα πολλά ταξίδια και έχει προσκληθεί στη Μόσχα αυτό τον μήνα.

Τη δεκαετία του 1970 ωστόσο, ο Κίσινγκερ ήταν αντιμέτωπος με μια όλο και πιο αρτηριοσκληρωτική Σοβιετική Ένωση, που την κυβερνούσε ο σχετικά προσεκτικός Μπρέζνιεφ.

Μια προσπάθεια μείωσης των εντάσεων με τον επιθετικό και ριψοκίνδυνο Πούτιν είναι ένα πολύ πιο ριψοκίνδυνο εγχείρημα.!"  :hi:

 

midas69

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Μηνύματα
15.693
Like
11.634
Πόντοι
2.406
επισης εριξε κι ενα χεσιμο στα παπαγαλακια των αμεκλανικων μ.μ-εξημερωσης  :rockon: :rockon: :rockon:
καλα τα παει σε δηλωσεις
αν σουταρει κ κανα 5 μυρια να δωθει το μυνημα ,κ βαλει κ δασμους στα κινεζικα ο κοσμος θα αρχισει να βρισκει καποια ισσοροπια
 

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Μηνύματα
3.920
Κριτικές
25
Like
11.584
Πόντοι
14.615
:grin:
 

Συνημμένα

  • elisabeth.JPG
    elisabeth.JPG
    22,1 KB · Εμφανίσεις: 15

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Μηνύματα
7.452
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Ξεκινησε το ξηλωμα της παγκοσμιοποιησης


 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.129
Like
7.968
Πόντοι
1.206
ο μακαρθισμος δυστυχως επικρατει στους δημοκρατικους
 

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Μηνύματα
1.393
Like
0
Πόντοι
16
Εβραικο γουρουνι η μανδαμ οικολογα... τι αλλο?
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Γιατί η Κλίντον κέρδισε τις περισσότερες ψήφους αλλά έχασε τις εκλογές
HuffPost Greece  |  Newsroom

Δημοσιεύθηκε: 24/11/2016 11:59 πμ Ενημερώθηκε: 24/11/2016 12:00 μμ

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε δύο εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και παρόλα αυτά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κέρδισε καθότι συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων εκλεκτόρων.


αυτή είναι δημοκρατια

την ευλογει και ο θεος  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.910
Like
4.234
Πόντοι
506
Γιατί η Κλίντον κέρδισε τις περισσότερες ψήφους αλλά έχασε τις εκλογές
HuffPost Greece  |  Newsroom

Δημοσιεύθηκε: 24/11/2016 11:59 πμ Ενημερώθηκε: 24/11/2016 12:00 μμ

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε δύο εκατομμύρια ψήφους περισσότερες από τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου και παρόλα αυτά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κέρδισε καθότι συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων εκλεκτόρων.


αυτή είναι δημοκρατια



την ευλογει και ο θεος  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ενω εμεις που καναμε τον  Τσιπρα  με 20%  κυβερνηση ειναι καλυτερα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom