Νέα

Donald Trump, Πρόεδρος Η.Π.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMMY DEVITO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 205K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
παντως ενας ενας φευγουν οι υπουργοι του

ο αλλος τον λεει ηλιθιο

τσιρκο

Η μυστική «κόντρα» των δύο ανδρών
Ο Τίλερσον αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» μετά από συνάντηση στο Πεντάγωνο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «ηλίθιο» μετά από συνάντηση στις 20 Ιουλίου στο Πεντάγωνο, μετέδωσε σήμερα το NBC News, επικαλούμενο μαρτυρίες τουλάχιστον τριών ανώτατων αξιωματούχων.

 
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Μηνύματα
666
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
ο τραμπ εισαι ????

στην αμερικη ξυπνανε παντως κανανε και σειρα το american horror story season 7 που παρουσιαζει οσους ψηφισαν τραμπ σαν τρελους ψυχωτικους δολοφονους  :2funny: :2funny:

Να μαντέψω, ξυπνάνε όπως είχαν ξυπνήσει και προηγουμένως; Από τις εκλογές που κράζανε τον Τράμπ βλάκα, τον φορτώνανε μαλακίες, τον ανεβοκατεβάζανε ανίκανο και λέγανε ότι με το που εκλεγεί θα σκάσει μύτι με τους στρατιώτες και θα κάνουν RIGHT WING DEATH SQUADS μήπως; Που ακόμα και τώρα, που κοντεύει χρόνος από τις εκλογές τους, ακόμα του τσούζει ο κρατήρας που αποκαλούν δεύτερη κωλοτρυπίδα και συνεχίζουν να ασχολούνται με το που έκλασσε ο Τραμπ αλλά στα παπάρια μας που βιάζονται τα παιδάκια λίγο πιο πέρα ε;

 

Sheev

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2017
Μηνύματα
51
Like
7
Πόντοι
0
Αμεση καταρριψη Αμερική δεν του δίνουν το χέρι ουτε μαθητές της Ομογένειας οχι ο Τράμπ.Ξεφτίλα να μας εκπροσωπεί ένας νεομαρξιστής ψευτομπολσεβικος κατσαπλιας υπαλληλος του Σορος και θιασωτης του Open Sοciety...ανυπομονω να δω πως θα τον ξεφτιλισει τον ατημελητο λετσο ο Τραμπ
 

Συνημμένα

  • ScreenHunter_2301 Oct. 15 17.50.jpg
    ScreenHunter_2301 Oct. 15 17.50.jpg
    53,8 KB · Εμφανίσεις: 24
  • ScreenHunter_2291 Oct. 14 23.13.jpg
    ScreenHunter_2291 Oct. 14 23.13.jpg
    42,2 KB · Εμφανίσεις: 20

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Μηνύματα
266
Like
4
Πόντοι
1



α ρε τσαρληδες, καποιος θα τους ελεγε γενναιους που τους γαζωσαν οι ισλαμιστες, τωρα φαινεται
πως στην πραγματικότητα τυπωνουν ο,τι να'ναι για να προσβαλλουν οποιον να ναι, ωστε να πουλησουν φυλλα.

οποιος δε μαθαίνει απο τα λαθη των γαζωνουν ξανα τα μουσλιμια.



υγ.
Τραμπ για κουμπαρος στο γαμο του πρεκα
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Αμεση καταρριψη Αμερική δεν του δίνουν το χέρι ουτε μαθητές της Ομογένειας οχι ο Τράμπ.Ξεφτίλα να μας εκπροσωπεί ένας νεομαρξιστής ψευτομπολσεβικος κατσαπλιας υπαλληλος του Σορος και θιασωτης του Open Sοciety...ανυπομονω να δω πως θα τον ξεφτιλισει τον ατημελητο λετσο ο Τραμπ


ψυχοτρελε ντιν μπαναριστηκες μια φορα θες και αλλη /?/
θα σε παω κωλοφερατζα μπουλη
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.766
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
«Συμφωνώ με τους στόχους του»
Ο Τίλερσον δεν απαντά αν αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ

Δηλώσεων συνέχεια στο σίριαλ με πρωταγωνιστές τον αμερικανό πρόεδρο και τον Ρεξ Τίλερσον. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υποβάθμισε τις εντάσεις στη σχέση του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τα σχόλια ενός ισχυρού Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή ο οποίος παραλλήλισε με «δημόσιο ευνουχισμό» την υπονόμευση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας από τον αρχηγό του κράτους.

«Είμαι πλήρως δεσμευμένος στους στόχους του (Τραμπ). Συμφωνώ με τους στόχους του. Συμφωνώ με αυτό που προσπαθεί να κάνει» είπε ο Τίλερσον μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες περί ρήξης του Τίλερσον με τον Τραμπ με αφορμή την πολιτική που ακολουθεί ο τελευταίος. Στις αρχές του μήνα, σε ένα μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι ο υπουργός του χάνει τον καιρό του προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόρκερ είπε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ ισοδυναμούν με ευνουχισμό του υπουργού.

«Το έλεγξα. Είμαι άθικτος» απάντησε με χιούμορ ο Τίλερσον όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Κόρκερ.

Ωστόσο, ο υπουργός αρνήθηκε κατ' επανάληψη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Τραμπ, σε μια συνάντηση που είχαν τον περασμένο Ιούλιο, όπως υποστηρίζει το NBC News.

Σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους αλλά και με δημοσιεύματα του Τύπου ο Τίλερσον έχει διαφωνήσει με τον πρόεδρο για μια σειρά θεμάτων, από την απόσυρση από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή μέχρι το ζήτημα της Βόρειας Κορέας και. Ο ίδιος πάντως έχει διαψεύσει τις φήμες ότι σκοπεύει να παραιτηθεί.

Σε άλλη συνέντευξή του στο πρόγραμμα Face the Nation του CBS πάντως, ο Τίλερσον παραδέχτηκε ότι «δεν συμφωνεί στα πάντα» με τον πρόεδρο ο οποίος «κάποιες φορές αλλάζει γνώμη».

«Θα εργαστώ όσο πιο σκληρά μπορώ για να εφαρμόσω με επιτυχία τις αποφάσεις του» είπε.


ο ηλθιος προεδρος  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Μηνύματα
8.983
Like
5.025
Πόντοι
1.106
Αύριο σε περιμένει κακό Αλεξ
 

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Μηνύματα
7.905
Like
4.230
Πόντοι
506
To πρώτο πράγμα που θα του δειξει ο Τραμπ θα είναι αυτό. Και μετά πουτσα και ξύλο.
 

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Μηνύματα
266
Like
4
Πόντοι
1


"We have already eaten the camel, we now have the queue."


  :stretcher:
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Δεν αναφέρθηκαν στο όνομά του αλλά τον «φωτογράφισαν»
Πυρά Ομπάμα - Μπους κατά Τραμπ: Μας γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω

Σε δύο διαφορετικές τους ομιλίες οι δύο πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ κάλεσαν τους Αμερικανούς πολίτες να απορρίψουν τις διχαστικές πολιτικές

Mπορεί να μην ανέφεραν το όνομα Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο οι δύο πρώην ένοικοι του Λευκού Οίκου, Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Μπους, μιλώντας σε εντελώς διαφορετικές εκδηλώσεις ο καθένας΄, «φωτογράφισαν» τον Αμερικανό Πρόεδρο με τις αναφορές τους στην πολιτική που ακολουθεί επικρίνοντάς τον, μεταξύ άλλων, για τις πολιτικές «διχασμού» και φόβου που ακολουθεί, αλλά και για την προκατάληψή του έναντι της μετανάστευσης.


Οπως επισημαίνουν ιστορικοί, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Washington Post», η κίνηση των Ομπάμα-Μπους να στραφούν εναντίον του νυν Προέδρου δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, τουλάχιστον κατά τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας.
Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, μιλώντας στο «Ινστιτούτο Μπους» στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση για τη στήριξη της Δημοκρατίας, είπε ότι «η Αμερική θα πρέπει να ανακτήσει την ταυτότητά της» και υπεραμύνθηκε της μετανάστευσης και του ελεύθερου εμπορίου, αποκηρύσσοντας τον εθνικισμό.

«Έχουμε δει να εξασθενεί η εμπιστοσύνη στην αξία των ελεύθερων αγορών και του διεθνούς εμπορίου, ξεχνώντας ότι η αντιπαράθεση, η αστάθεια και η φτώχεια ακολουθούν μετά τον προστατευτισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Τζορτζ Μπους που διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2001 έως το 2009.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι «η μισαλλοδοξία έχει αποθρασυνθεί. Η πολιτική μας κατάσταση μοιάζει επιρρεπής σε θεωρίες συνωμοσίας και σε ξεκάθαρα κατασκευασμένα στοιχεία».

«Η ένταση της υπεράσπισης της Δημοκρατίας έχει υποχωρήσει, «ιδιαίτερα ανάμεσα στους νεότερους ανθρώπους. Έχουμε δει τον δημόσιο λόγο να υποβαθμίζεται από την ωμή σκληρότητα. Ξεχάσαμε τον δυναμισμό που πάντα έφερνε στην Αμερική η μετανάστευση», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προχθές μίλησε στο Νιου Τζέρσεϊ
και στη Βιρτζίνια, στο πλαίσιο προεκλογικών εκδηλώσεων υπέρ υποψηφίων κυβερνητών του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Αντί η πολιτική μας να αντανακλά τις αξίες μας, μολύνει την κοινωνία. Αντί να ψάχνουμε τρόπους να δουλέψουμε από κοινού βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σκοπίμως προσπαθούν να εξαγριώσουν τους πολίτες και να σπείρουν δαιμόνια», είπε ο πρώην Πρόεδρος μιλώντας στο Νιούαρκ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης υπέρ του Φίλιπ Μέρφι και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες και τις ίδιες πολιτικές διχασμού που έχουμε δει τόσες πολλές φορές τους περασμένους αιώνες. Νομίζαμε ότι "στείλαμε για ύπνο" κάποιες από τις πολιτικές που βλέπουμε σήμερα. Κάποιοι βλέπουν 50 χρόνια πίσω. Ελάτε τώρα, είμαστε στον 21ο όχι τον 19ο αιώνα!».

Παρόμοιες ήταν οι δηλώσεις του λίγο αργότερα στη Βιρτζίνια: «Κάποιοι σκόπιμα θέλουν να κάνουν άλλους ανθρώπους να θυμώσουν, να δαιμονοποιήσουν ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδέες», «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον πρόεδρο Τραμπ χωρίς βέβαια να τον κατονομάσει.

 

Martinos

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2008
Μηνύματα
266
Like
4
Πόντοι
1
Δεν αναφέρθηκαν στο όνομά του αλλά τον «φωτογράφισαν»
Πυρά Ομπάμα - Μπους κατά Τραμπ: Μας γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω


Αυτές οι δηλώσεις είναι για να τα διαβάζουν οι ίδιο@ και οι ίδιο@ στο CNN, να τις αναπαράγει πηχαίως η Huffington Post, και να τις αναδιανέμουν με μετάφραση Google τα ελληνικά σάητ τα οποία ειδησεοτροφοδοτούνται από την ίδια πηγή


Τραμπ γερά, πιάστους τα μουνιά

 

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/kennedy-708.jpg?itok=CK2kHKNu[/img[/URL]]

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter με τον Αμερικανό πρόεδρο να γράφει: «Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK».

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/tr_27.jpg[/img[/URL]]

Σύμφωνα με πολλούς ο Τραμπ προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, η οποία έγινε παρά την αντίθεση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από μία σειρά αρνητικών υποθέσεων.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται να φοβούνται ότι ορισμένα από τα έγγραφα που συγκεντρώθηκαν τη δεκαετία του 1990 θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για πρόσφατες επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Τα αρχεία δολοφονίας του Κένεντι επρόκειτο να κυκλοφορήσουν από το Εθνικό Αρχείο στις 26 Οκτωβρίου, αλλά είχε αναφερθεί ότι ο Τραμπ δεν θα τους επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Η δολοφονία του Κένεντι το 1963 συγκλόνισε τον κόσμο και εδώ και καιρό περιβάλλεται από αντιπαραθέσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/kennedy1_3.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/kennedy2_4.jpg[/img[/URL]]

Ο φερόμενος ως δολοφόνος Lee Harvey Oswald πυροβολήθηκε από τον δράστη Jack Ruby πριν οδηγηθεί σε δίκη.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/kennedy3_2.jpg[/img[/URL]]
Ο Lee Harvey Oswald

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα είναι ευπρόσδεκτη από ορισμένους ειδικούς. «Το αμερικανικό κοινό αξίζει να γνωρίζει τα γεγονότα ή τουλάχιστον αξίζει να γνωρίζει τι του έχει κρατήσει κρυφό η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε στο AP το περασμένο μήνα ο καθηγητής Larry Sabato, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας βιβλίου για τον Κένεντι.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο χρόνο ο Ντόναλντ Τραμο χρησιμοποίησε μία θεωρία συνωμοσίας για τη δολοφονία Κένεντι προκείμενου να επιτεθεί στον αντίπαλό του Τεντ Κρουζ υπονοώντας ότι ο πατέρας του Κρουζ συνδεόταν με τον Όσβαλντ. «Δεν γνωρίζω τον πατέρα του. Τον συνάντησα μία φορά. Νομίζω ότι είναι ένας υπέροχος τύπος», δήλωσε ο Τραμπ σε μία συγκέντρωση στο Κλίβελαντ και συνέχισε. «Το μόνο που έκανα είναι να επισημάνω το γεγονός ότι στο εξώφυλλο του National Enquirers υπήρχε μία φωτογραφία του με τον τρελό Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ να παίρνουν πρωινό».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τζον Φ. Κένεντι υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας.


[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/370878/o-tramp-tha-dosei-sti-dimosiotita-aporrita-eggrafa-gia-ti-dolofonia-kenenti]http://www.iefimerida.gr/news/370878/o-tramp-tha-dosei-sti-dimosiotita-aporrita-eggrafa-gia-ti-dolofonia-kenenti[/url[/URL]]

 

Συνημμένα

  • Κένεντι.jpg
    Κένεντι.jpg
    51,9 KB · Εμφανίσεις: 64

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του;

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTAvMjQva2VubmVkeS5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Ο Διευθυντής του CIA αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια να μπλοκάρει τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων - Η δημοσιοποίηση γίνεται βάσει νόμου, ωστόσο το timing μπορεί να ευνοήσει τον Αμερικανό πρόεδρο

Ο φάκελος για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα περιλαμβάνει χιλιάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην Αμερικανού προέδρου, η οποία συγκλόνισε την Αμερική - και όχι μόνο - στις 22 Νοεμβρίου του 1963.


«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/24/jfka.JPG[/img[/URL]]

Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου διέψευσε ρεπορτάζ του Politico που εκτιμούσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα «μπλόκαρε» τη δημοσιοποίηση των εγγράφων με την αιτιολογία ότι «θα αποκάλυπταν επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια πληροφορίες». Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν φαίνεται να εξέπληξε αρκετούς από τους επικριτές του, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Τραμπ συμφώνησε με ενθουσιασμό στον αποχαρακτηρισμό του απόρρητου υλικού, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την συνεχιζόμενη έρευνα για τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Ρωσία.

Τα εναπομείναντα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του JFK πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα σύντομα, βάσει ειδικού νόμου που ψηφίστηκε το 1992 (Kennedy Assassination Records Collection Act). Ειδικότερα, ο νόμος όριζε το σύνολο του περιεχομένου του ογκώδους φακέλου (που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες) πρέπει να έχει αποχαρακτηριστεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβως 25 χρόνια μετά την ψήφισή του.

Τις περασμένες δεκαετίες, ένα μεγάλο μέλος αυτών των εγγράφων δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ, αν και από κάποια από αυτά είχαν εξαλειφθεί ορισμένα στοιχεία. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα αρκετά έγγραφα που παραμένουν απόρρητα και μόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να παρατείνει το συγκεκριμένο καθεστώς πέρα από την προθεσμία που ορίζει ο νόμος, εάν έχει κάποιο λόγο να πιστεύει ότι η αποκάλυψή τους θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/24/18624292.jpg[/img[/URL]]


[b]Γιατί «φοβάται» η CIA τον αποχαρακτηρισμό;[/b]

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει ακόμα εάν τα εναπομείναντα έγγραφα θα δημοσιευτούν απαλλαγμένα από εμπιστευτικά στοιχεία ή ως έχουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το τελευταίο διάστημα στην Ουάσινγκτον υπάρχει έντονη παρασκηνιακή δράση σχετικά με τα εν λόγω έγγραφα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, o Τραμπ δεχόταν το τελευταίο διάστημα έντονες πιέσεις από ιστορικούς και δημοσιογράφους να δώσει το OK για τη δημοσίευση των αρχείων.

Από την άλλη μεριά, ο Διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο φέρεται να ασκούσε πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση, προτρέποντας τον Τραμπ να παρατείνει το καθεστώς απορρήτου του φακέλου για μία ακόμη 25ετία.

Ο πολιτικός σύμβουλος Ρότζερ Στόουν, ο οποίος ανήκει στον κύκλο εμπιστοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ, είπε στον Άλεξ Τζόουνς του Infowars ότι μίλησε απευθείας στον Αμερικανό πρόεδρο, ενθαρρύνοντάς τον να εγκρίνει τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων. «Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τηλεφωνικά τα επιχειρήματά μου στον πρόεδρο των ΗΠΑ, εξηγώντας του γιατί πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποχαρακτηρίσει τα υπόλοιπα απόρρητα έγγραφα αλλά και τα λογοκριμένα μέρη όσων έχουν ήδη δημοσιευτεί. Μια πολύ αξιόπιστη πηγή του Λευκού Οίκου - όχι ο ίδιος ο πρόεδρος - μου είπε ότι η CIA, ιδίως ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Μάικ Πομπέο, ασκεί μεγάλες πιέσεις στον Τραμπ προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Γιατί; Επειδή πιστεύω ότι δείχνουν ότι ο Όσβαλντ (το άτομο που συνελήφθη για τη δολοφονία Κένεντι) είχε εκπαιδευτεί, γαλουχηθεί και τοποθετηθεί στη θέση του από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε ο Στόουν.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/24/ntalas.jpg[/img[/URL]]

Ο κ. Στόουν, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την δολοφονία Κένεντι, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο Λίντον Τζόνσον, αντιπρόεδρος του Κένεντι και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν αναμεμειγμένος στην συνομωσία για τη δολοφονία του JFK, είπε ότι ο Τραμπ δεν του αποκάλυψε τις προθέσεις του για τα έγγραφα. «Δεν μου ανακοίνωσε την απόφασή του, αλλά ήταν "όλος αφτιά" και άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματά μου. Το περίμενα ότι θα έκανε το σωστό».

[b]Γιατί η δημοσιοποίηση των αρχείων μπορεί να συμφέρει τον Τραμπ[/b]

Το ενδιαφέρον του Τραμπ για την υπόθεση της δολοφονίας Κένεντι και τις θεωρίες συνομωσίας που την περιβάλλουν είναι πολύ φυσικό, δεδομένου ότι έχει ασχοληθεί ξανά με αυτές και στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2016, ο Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο πατέρας του πολιτικού του αντίπαλου, Γερουσιαστή Τεντ Κρουζ συνδεόταν με τον Όσβαλντ. Πρόκειται για έναν ακόμη ισχυρισμό που δεν ανακάλεσε ούτε στοιχειοθέτησε ποτέ.

Ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση εικάζουν ότι υπάρχουν περί τα 3.100 εμπιστευτικά έγγραφα, τα οποία περιέχουν αρκετές άγνωστες στο κοινό πληροφορίες, όπως π.χ. στοιχεία για το διάρκειας έξι ημερών ταξίδι του 'Οσβαλντ στο Μεξικό, δύο μήνες πριν από τη δολοφονία.

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα έγγραφα μπορεί να αποδεικνύουν τον βαθμό στον οποίο η CIA γνώριζε τις διασυνδέσεις του πρώην πεζοναύτη με τις κυβερνήσεις της Κούβας και της Σοβιετικής Ένωσης.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/24/li-harvey.jpg[/img[/URL]]

«Πάντα θεωρούσα το ταξίδι στο Μεξικό το "κρυφό κεφάλαιο" της δολοφονίας. Πολλές θεωρίες "παρακάμπτουν" αυτήν την σημαντική περίοδο», δήλωσε στην Independent o Φίλιπ Σένον, πρώην ρεπόρτερ των New York Times και συγγραφέας ενός βιβλίου για την Επιτροπή Γουόρεν, του σώματος της Γερουσίας που κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση.

«Ο Όσβαλντ συναντιόταν με Σοβιετικούς και Κουβανούς κατασκόπους και η CIA όπως και το FBI τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα. Μήπως οι δύο υπηρεσίες είχαν αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους ώστε να προβλέψουν ότι υπήρχε απειλή; Αν είχαν αξιοποιήσει τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, ίσως να η δολοφονία να μην είχε γίνει ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα αποκαλύψει την ανικανότητα και τα λάθη τους. Ήξεραν ότι ο Όσβαλντ συνιστούσε απειλή αλλά δεν ειδοποίησαν την Ουάσινγκτον», σημειώνει ο Σένον.

Αν και υπάρχουν πολλοί που ταυτίζονται με τις θεωρίες του Όσβαλντ σχετικά με «λάθη» των δύο υπηρεσιών, η πλειοψηφία των ιστορικών που έχουν μελετήσει τη δολοφονία Κένεντι δεν πιστεύουν ότι η δημοσιοποίηση θα αποκαλύψει κάτι «συνταρακτικό». «Δεν θα βρεθεί κάποιο συγκλονιστικό στοιχείο. Αν κάποιος νομίζει ότι ξαφνικά θα αποκαλυφθεί ότι υπήρχαν τρεις-τέσσερις ένοπλοι παραταγμένοι στην πλατεία Ντίλι για να σκοτώσουν τον Κένεντι, κάνει μεγάλο λάθος. Ο Όσβαλντ έδρασε μόνος. Η μόνη χρήσιμη και σημαντική συνεισφορά των αρχείων θα είναι αν αποδείξουν ότι η CIA και το FBI έχουν επανειλημμένα συγκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία», εξήγησε στο CNN ο Τζέραλντ Πόσνερ, συγγραφέας του βιβλίου «Case Closed: Lee Harvey Oswald and the Assassination of JFK».

Σύμφωνα με τον Πόσνερ, οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη συνεργασία της CIA με τη μαφία με στόχο την δολοφονία ενός αρχηγού κράτους είναι αληθείς, ωστόσο ο στόχος ήταν ο Φιντέλ Κάστρο, όχι ο Κένεντι.

Ο Κεν Χιους, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, είπε στο CNN ότι τα αρχεία μπορεί να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή των ΗΠΑ στις απόπειρες δολοφονίας του Κάστρο, όπως και στο πραξικόπημα εναντίον του Νγκο Ντινχ Ντιέμ στο Νότιο Βιετνάμ το 1963. «Γι' αυτούς τους λόγους η δημοσιοποίηση των αρχείων είναι κάτι που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και εμείς οι συμβατικοί ιστορικοί, που δεν έχουμε σχέση με θεωρίες συνωμοσίας», είπε ο ερευνητής στο CNN.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/24/18029598.jpg[/img[/URL]]

[b]Η δολοφονία JFK και η «βολική» δολοφονία του βασικού υπόπτου[/b]

Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Τα ακριβή περιστατικά της δολοφονίας, που είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες του 20ου αιώνα, παραμένουν ακόμα και σήμερα σε μεγάλο βαθμό άγνωστα.

Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ ήταν, σύμφωνα με τέσσερις έρευνες που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Ανήμερα της δολοφονίας, ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τόσο τον Κένεντι, όσο και τον αστυνομικό Τζ. Ντ. Τίπιτ νωρίτερα. Ο Όσβαλντ αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Δύο μέρες αργότερα, ο συλληφθείς δολοφονήθηκε από τον Τζακ Ρούμπι, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από την τηλεόραση και ενώ τελούσε υπό κράτηση.

Η κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι διχασμένη σχετικά με την ευθύνη του Όσβαλντ, με 7 στους 10 Αμερικανούς να δηλώνουν, το 2003 σε δημοσκόπηση του ABC News, ότι πιστεύουν πως η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι η πράξη ενός ανθρώπου. Μερικοί πιστεύουν ότι η ενέργεια του Όσβαλντ αποτελούσε μέρος μεγαλύτερης συνωμοσίας, την οποία συγκάλυψαν κρατικοί φορείς

[MEDIA=youtube][/MEDIA]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/stories/article/725118/aporritos-fakelos-jfk-ti-einai-kai-giati-voleuei-ton-trab-i-dimosiopoiisi-tou/]http://www.protothema.gr/stories/article/725118/aporritos-fakelos-jfk-ti-einai-kai-giati-voleuei-ton-trab-i-dimosiopoiisi-tou/[/url[/URL]]
 

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Σήμερα η δημοσιοποίηση των τελευταίων απόρρητων αρχείων για τη δολοφονία Κένεντι

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTAvMjYvamZrYS5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Δείτε την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ που επιβεβαιώνει τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων

Σήμερα πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα τελευταία απόρρητα αρχεία του «Φακέλου JFK», όπως είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος πριν λίγες μέρες και επιβεβαίωσε ξανά εχτές.

Ο απόρρητος φάκελος περιλαμβάνει χιλιάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην Αμερικανού προέδρου, η οποία συγκλόνισε την Αμερική - και όχι μόνο - στις 22 Νοεμβρίου του 1963.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/26/jfk-proto.JPG[/img[/URL]]

«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του πριν λίγες μέρες ο Τραμπ, ενώ εχθές επιβεβαίωσε ότι η δημοσιοποίηση θα συμβεί σήμερα.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/26/jfk.JPG[/img[/URL]]

«Η πολυαναμενόμενη δημοσίευση των αρχείων JFK θα λάβει χώρα αύριο. Τόσο ενδιαφέρον!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, που - σύμφωνα με πολλούς επικριτές του - ελπίζει ότι τα έγγραφα θα αποσπάσουν την προσοχή των Αμερικανών από την έρευνα για τις σχέσεις του με τη Ρωσία.

Τα εναπομείναντα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του JFK πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα σήμερα, βάσει ειδικού νόμου που ψηφίστηκε το 1992 (Kennedy Assassination Records Collection Act). Ειδικότερα, ο νόμος όριζε το σύνολο του περιεχομένου του ογκώδους φακέλου (που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες) πρέπει να έχει αποχαρακτηριστεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβώς 25 χρόνια μετά την ψήφισή του.

Τις περασμένες δεκαετίες, ένα μεγάλο μέλος αυτών των εγγράφων δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ, αν και από κάποια από αυτά είχαν εξαλειφθεί ορισμένα στοιχεία. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα αρκετά έγγραφα που παραμένουν απόρρητα και μόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να παρατείνει το συγκεκριμένο καθεστώς πέρα από την προθεσμία που ορίζει ο νόμος, εάν έχει κάποιο λόγο να πιστεύει ότι η αποκάλυψή τους θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/world/article/725585/simera-i-dimosiopoiisi-ton-teleutaion-aporriton-arheion-gia-ti-dolofonia-kenedi/]http://www.protothema.gr/world/article/725585/simera-i-dimosiopoiisi-ton-teleutaion-aporriton-arheion-gia-ti-dolofonia-kenedi/[/url[/URL]]
 

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
O Τραμπ αναβάλλει τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων για τη δολοφονία Κένεντι

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/dol708_7.jpg?itok=7maEYXlg[/img[/URL]]

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την Πέμπτη τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, αποφάσισε όμως να αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη ορισμένων «ευαίσθητων» εγγράφων, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.

Δημοσιοποιήθηκαν περίπου 3.100 ακόμη απόρρητοι φάκελοι, που περιέχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, ο ρεπουμπλικάνος αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να ικανοποιήσει τα πιεστικά αιτήματα της CIA, του FBI και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ και να αναβάλει προς το παρόν τη δημοσιοποίηση ορισμένων εγγράφων που συνδέονται με τον θάνατο του Κένεντι την 22α Νοεμβρίου 1963. Η δολοφονία του αποτελεί ακόμη, 54 χρόνια αργότερα, αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών αξίωναν να μην αποκαλυφθούν φάκελοι που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το αίτημα και έδωσε στις υπηρεσίες αυτές έξι μήνες προθεσμία για να του εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει τα έγγραφα αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνησή του, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol1_4.jpg[/img[/URL]]

«Συνεχίζουν να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους φακέλους» αυτούς, εξήγησε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν πληροφοριοδότες και τους ιδιαίτερους ρόλους τους στο πλαίσιο των ερευνών.

«Ο πρόεδρος θέλει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια» στο ζήτημα, «θέλει να δημοσιοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε ο ίδιος.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol2_2.jpg[/img[/URL]]

Μια επιτροπή έρευνας που συστάθηκε μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του χαρισματικού 46χρονου αμερικανού προέδρου είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δράστης ήταν ο πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ και ότι ενήργησε μόνος του.

Αλλά αυτή η επίσημη εκδοχή δεν άρκεσε ποτέ σε εκείνους που διατύπωσαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του 35ου αμερικανού προέδρου που οδήγησε στον φόνο του στο Ντάλας του Τέξας.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol3_1.jpg[/img[/URL]]

Χιλιάδες βιβλία και ταινίες εξερευνούν αυτές τις θεωρίες συνομωσίας, που ενοχοποιούν από αντιπάλους των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο (Σοβιετική Ένωση, Κούβα), ως τη μαφία, πράκτορες κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών, ή ακόμη και τον αντιπρόεδρο του Κένεντι, τον Λίντον Τζόνσον.

Οι περισσότεροι ειδικοί πάντως δεν περιμένουν να γίνει καμιά μεγάλη αποκάλυψη από τους φακέλους που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ούτε πολύ περισσότερο να πάψουν οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας να πιστεύουν πως η επίσημη εκδοχή δεν στέκει.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol4_1.jpg[/img[/URL]]

Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε δώσει εντολή το 1992 όλα τα έγγραφα που συνδέονται με την έρευνα για τη δολοφονία του Κένεντι να δοθούν στη δημοσιότητα και όρισε ως καταληκτική προθεσμία την 26η Οκτωβρίου 2017. Ο Τραμπ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι θα επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol5.jpg[/img[/URL]]

Η δολοφονία του Κένεντι ήταν η πρώτη μιας σειράς φόνων με πολιτικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων αυτού του αδελφού του, του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, αλλά και του ηγέτη του κινήματος για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του νεότερου, που είχαν προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ. Ο Κένεντι παραμένει ακόμη σήμερα ένας από τους προέδρους των ΗΠΑ που προσελκύουν θαυμασμό.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol6.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol7.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol8.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/dol9.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/kennedy1_3_0.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/kennedy2_4_0.jpg[/img[/URL]]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/371901/o-tramp-anavallei-ti-dimosiopoiisi-aporriton-eggrafon-gia-ti-dolofonia-kenenti-eikones]http://www.iefimerida.gr/news/371901/o-tramp-anavallei-ti-dimosiopoiisi-aporriton-eggrafon-gia-ti-dolofonia-kenenti-eikones[/url[/URL]]
 

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
353
Πόντοι
186
Οι (μισές) αποκαλύψεις του φακέλου της δολοφονίας JFK: Οι Ρώσοι, οι Κουβανοί και η CIA

Αν και τα 300 πιο «ευαίσθητα» έγγραφα δεν δημοσιεύθηκαν, τα υπόλοιπα 2.800 περιγράφουν συνομιλίες του Όσβαλντ με Ρώσους, θεωρίες της KGB και το σχέδιο δολοφονίας του Κάστρο

Κολοβή αποδείχθηκε τελικά η δημοσίευση των εγγράφων του φακέλου για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι καθώς τα 300 πιο «ευαίσθητα» έγγραφα δεν αποχαρακτηρίστικαν μετά τις αφόρητες πιέσεις που άσκησαν οι επιτελείς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον Ντόναλντ Τραμπ.


Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο αποφασίστηκε να αναβληθεί για 180 ημέρες η αποκάλυψη αυτών των εγγράφων, χωρίς και πάλι αυτό να είναι σίγουρο ότι θα γίνει καθώς θα υπάρξει νέα αξιολόγηση για το περιεχόμενό τους και αν αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Συνεχίζουν να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους φακέλους» αυτούς, εξήγησε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν πληροφοριοδότες και τους ιδιαίτερους ρόλους τους στο πλαίσιο των ερευνών με το CNN να υποστηρίζει ότι ο Τραμπ δεν πήρε με χαρά την απόφαση αυτή.


Παρόλα αυτά όμως και τα 2.800 έγραφα που αποχαρακτηρίστικαν αποκαλύπτουν ορισμένες πτυχές της υπόθεσης, τη συνωμοσιολογία που ακολούθησε και το αντικομμουνιστικό πνεύμα των ετών μετά τη δολοφονία του JFK.

Χαρακτηριστικό ένα έγγραφο της CIA από υποκλαπείσα συνομιλία στις 28 Σεπτεμβρίου του 1963 στην οποία οι αμερικανοί πράκτορες υποστηρίζουν ότι άκουσαν τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, τον άνθρωπο που δύο μήνες αργότερα θα δολοφονούσε τον Κένεντι, να μιλάει σε «σπαστά ρώσικα» με πράκτορα της KGB στην Πόλη του Μεξικό.

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/27/osvalnt-kgb-agent.jpg[/img[/URL]]

Σε ένα άλλο έγγραφο του πανίσχυρου διευθυντή του FBI Τζέι Έντγκαρ Χούβερ προς τον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 1966 περιγράφονται οι πληροφορίες πηγής του FBI ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δεδομένα που έδειχναν ότι ο Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφνία Κένεντι. Στο ίδιο έγγραφο ο αμερικανός πράκτορας υποστηρίζει ότι οι Σοβιετικοί έλεγαν ότι ο Όσβαλντ ήταν ένας «νευρωτικός μανιακός» που δεν είχε σχέση με τη Ρωσία αλλά «απλά ήταν άπιστος προς τη χώρα του».

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/27/osvalnt-maniac.jpg[/img[/URL]]

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται ακόμα ένα σημείωμα του Χούβερ ο οποίος αποκαλύπτει ότι μια ημέρα πριν τη δολοφονία του Όσβαλντ το γραφείο του FBI στο Ντάλας είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από έναν άνθρωπο που μιλώντας ήρεμα είπε ότι ήταν μέλος της επιτροπής που είχε αναλάβει να σκοτώσει τον δολοφόνο του JFK. «Εμείς ενημερώσαμε τον αρχηγό της αστυνομίας ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιπρόσθετη ασφάλεια, αλλά αυτό δεν έγινε» γράφει ο Χούβερ. Υπενθυμίζεται ότι τον Όσβαλντ δολοφόνησε στις 24 Νοεμβρίου 1963 ο Τζακ Ρούμπι. Τότε ο Χούβερ έλεγε επίσης ότι «αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι να βρούμε κάτι που να πείθει την κοινή γνώμη ότι ο Όσβαλντ ήταν ο δολοφόνος».

Στο φάκελο περιγράφεται και μια επίσκεψη στην Κούβα, το 1978, της επιτροπής της αμερικανικής γερουσίας που ερευνούσε τη δολοφονία του JFK. Τα μέλη της επιτροπής ήθελαν να ερευνήσουν αφενός τις προσπάθεις του Όσβαλντ να πάρει βίζα από την Κούβα και αφετέρου τις επισκέψεις του Ρούμπι στο νησί το 1959. Κατά τη διάρκεια των επαφών τους οι Αμερικανοί γερουσιαστές συνάντησαν και τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος, όπως, αναφέρεται στο έγγραφο, τους διαβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η κουβανική κυβέρνηση δεν είχε ανάμειξη στη δολοφονία Κένεντι.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/27/osvalnt-kouba.jpg[/img[/URL]]

Ωστόσο σε άλλο έγγραφο της CIA περιγράφεται πώς ο Κουβανός πρεσβευτής και το επιτελείο του αντέδρασαν «με χαρά» στα νέα της δολοφονίας του JFK μερικές ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο Ντάλας.

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/27/osvalnt-dolofonia-castro1.jpg[/img[/URL]]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/files/1/2017/10/27/osvalnt-dolofonia-castro2.jpg[/img[/URL]]

Στο φάκελο, τέλος, περιλαμβάνεται μια αναφορά 83 σελίδων στην οποία περιγράφεται το σχέδιο «πρόσληψης» εκτελεστών για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο. Στην έκθεση γίνεται λόγος για ένα ποσό της τάξης των 150.000 δολαρίων ως αμοιβή ώστε εκτελεστές να μπουν στην Κούβα και να σκοτώσουν τον Κάστρο. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι είχε τονίσει ότι η CIA δεν θα πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσει τη Μαφία χωρίς πρώτα να υπάρξει έγκριση από το υπουργείο.

Δείτε βίντεο: Οι (μισές) αποκαλύψεις του φακέλου της δολοφονίας JFK: Οι Ρώσοι, οι Κουβανοί και η CIA
[MEDIA=youtube]1z5zpYkL-_k[/MEDIA]

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/world/article/725735/oi-mises-apokalupseis-tou-fakelou-tis-dolofonias-jfk-oi-rosoi-oi-kouvanoi-kai-i-cia/]http://www.protothema.gr/world/article/725735/oi-mises-apokalupseis-tou-fakelou-tis-dolofonias-jfk-oi-rosoi-oi-kouvanoi-kai-i-cia/[/url[/URL]]
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom