Νέα

Διώξεις για mp3!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα germaon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vaggos59

Τιμημένος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δυστυχώς Βάγγο, η παραβίαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία είναι και ποινικό αδίκημα και στην Ελλάδα....

Ημουν σίγουρος γι΄αυτό που έγραψα, απλά για το επιβεβαιώσω, επικοινώνησα με κάποιον ειδικό. Ποιο ειδικός δεν γίνεται. Η απάντησ που μου έδωσε, ήταν αυτή που έγραψα στο ποστ. Αρση απορρήτου, για κατέβασμα mp3, δεν γίνεται. Ο Νόμος είναι σαφής. Εκτός και αν αλλάξει.

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
συμβουλή : βάλτε όσα κατεβάσατε (mp3/video/ etc) σε ένα external hard disk, μόλις ακούσετε να κοπανάνε την πόρτα (οι μπάτσοι) τρέξετε και κοπανίστε τον με μια βαριοπούλα μην μείνει τίποτα.. τουλάχιστον δεν θα έχουν αποδείξεις...  ;)

ρε που θα καταντίσουμε.. σαν κάτι ναρκοέμπορους που καταστρέφουν το πράγμα οταν πλακώνει FBI...

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
προσοχή μόνο μην νομίζετε οτι σας σώζουν τα hide IP etc..
ο ISP καταγράφει και μπορεί να κάνει trace το mac address της καρτας/router.

Καταρχας για το παραπανω

Οσο για αυτο συμβαινει εδω και καιρο.Προσπαθουν οι δισκογραφικες να ελεξουν την πειρατεια φοβιζοντας κοσμο με σποραδικες μηνυσεις σε καθε χωρα που μπορουν.Το κανουν εδω και 3 χρονια τωρα το πηρατε χαμπαρι;Εδω στην Αμερικη τους εχουν κραξει γιατι συλαμβανουν γιαγιαδες που ειχε τυχει το εγκονακι τους να χρησιμοποιησει το pc και νεκρους ακομα.Προσφατα μαζεψαν ενα γνωστο μου στην Ολλανδια.Τα προστιμα ξεκινανε απο 5.000 και πανε μεχρι 80.000 αν θυμαμαι καλα το μεγαλυτερο προστιμο που εχει πεσει σε ιδιωτη.

Δειτε εδω για παραδειγματα

Για να μην γελιομαστε δεν μπορεις να κανεις τιποτα για να το αποφυγεις απλα να ελπιζεις οτι δεν θα κατσεις την κληρωτιδα τους.Το spoofed ip αν και φαινεται καλη λυση δεν δουλευουν τα περισσοτερα p2p και εκτος αυτου επειδη σπαει το net θεωρειται Ομοσπονδιακο αδικημα και πεφτει μετα στην διακαιοδοσια interpoll η FBI.

Λυση ειναι να δουλευεις open source emule εφοσον ειναι πολυ δυσκολο να μηνυσουν την εταιρια πισω απο αυτο για να τους δωσει στοιχεια μια και δεν υπαρχει εταιρια.Και τα torrents απο ελευθερες απο το διεθνες δικαιο οπως thepirate bay

Στο μελλον θελουν να εφαρμοσουν το legomeno Analog hole η Anal Hole οπως το λενε κατ ευημισμο.

Παραλληλα μετρα εγιναν με την SONY να βαζει MicroSoft authorized Rootkit σε γνησιο μουσικο CD για να κατασκοπευει τι κανει το drive σου πραγμα το οποιο της στοιχησε μια περιουσια οταν ο Mark Russinovich's το βρηκε και το ανεφερε.Η Microsoft ομως υποσχεθηκε οτι αυτη η τεχνολογια θα ειναι ενσωματομενη στα VISTA και η συλλογη θα γινεται για την προστασια των δικαιωματων των καλλιτεχνων...

Τελος το χειροτερο βημα στα Νομικα Δεδικασμενα το εκανε η SONY με αποφαση Βρετανικου δικαστηριου που αποφασισε πως οταν αγοραζεις υλικο προστατευμενο με τον Νομο Πνευματικης ιδιωκτησιας ΔΕΝ ειναι δικο σου απλα αγοραζεις δικαιωμα χρησης του.Και εφοσον δεν ειναι δικο σου δεν μπορεις να το πουλησεις η ενοικιαζεις χωρις την αδεια του κατοχου.Με βαση αυτης της νομοθεσιας καταφερε να κλεισει το Lik-Sang και τωρα κυνηγα αλλα μαγαζια για μη εξουσιοδοτημενες πωλησεις.Αν δεν καταλαβατε το τρομακτικο της υποθεσης φανταστειτε να εχετε αγορασει ενα ΓΝΗΣΙΟ DVD και να θελετε να το δωσετε μεταχειρισμενο και να σας συλλαβουν.Η ενα PS2.Τα πληρωνεις αλλα ποτε δεν ειναι νομικα δικα σου.Ανηκουν στην Μαμα Sony...

vasm

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
1
Αδερφέ αυτο αλλάζει την mac των καρτων δικτύου του PC σου, ΟΧΙ του modem/router (καλό θα ηταν να ελέγχουμε πρώτα αυτό πoυ βρίσκουμε στο net πριν το postaroume γιατί υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που δεν γνωρίζουν....). Αμα σε ψαξει ο ISP, απο αυτη θα σε βρει, και αυτην για να την αλλαξεις ειναι πολυ δυσκολο (vendor specific), ασε που πολλοι ISP την χρησιμοποιουν για να σε κανουν login, οποτε αμα την πειραξεις, το internet θα κανει φτερα .

Παντως γενικοτερα το θεμα δεν πρεπει να δημιουργεί πανικο, χαλαρωστε και κατεβαστε, γιατι η ελλαδα ειναι πολυ πισω (αλλα μιλαμε για πολυ πισω) στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος. Επειδη εχει τυχει να συνεργαστω με τη ΓΑΔΑ, πιστεψτε με δεν προκειται να ασχοληθουν με κατι τετοιο

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Η Ελλαδα ειναι πολυ πισω (αλλα μιλαμε για πολυ πισω) στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος

ΔΙΑΦΩΝΩ 100%
Κατ' αρχήν δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ "πίσω" η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το αποδεικνύουν οι ΣΥΝΕΧΕΙΣ εξιχνιάσεις υποθέσεων παιδεραστίας, ηλεκτρονικών - οικονομικών εγκλημάτων κλπ...
Ο "Κρητικός" (και γενικότερα ΟΛΗ η Ομάδα) κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ... και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες τους !!!
Οσον αφορά το Θέμα των MP3, μπορεί να μην ασχολούνται αυτεπάγγελτα, αν όμως γίνει καμιά βαρβάτη μήνυση από καμιά Δισκογραφική Πολυεθνική (ή αν υπάρξουν γενικότερα "πιέσεις") ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ... και τότε...

Επισκέπτης
οντως ο φιλος duracell(που νομιζω παρεπιπτοντως οτι ειναι απο τα πιο σοβαρα μελη του site) εχει δικιο.......αν ποτε ασχοληθουν οι εταιρειες προστασιας πνευματικων δικαιωματων ειναι πολυ πιθανον να εχουμε καποιοι προβλημα..........εγω χρησιμοποιω το peer guardian 2 και βλεπω ποσες επιθεσεις δεχεται η ip μου..........

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
Αδερφέ αυτο αλλάζει την mac των καρτων δικτύου του PC σου, ΟΧΙ του modem/router (καλό θα ηταν να ελέγχουμε πρώτα αυτό πoυ βρίσκουμε στο net πριν το postaroume γιατί υπάρχουν και άνθρωποι εδώ μέσα που δεν γνωρίζουν....). Αμα σε ψαξει ο ISP, απο αυτη θα σε βρει, και αυτην για να την αλλαξεις ειναι πολυ δυσκολο (vendor specific), ασε που πολλοι ISP την χρησιμοποιουν για να σε κανουν login, οποτε αμα την πειραξεις, το internet θα κανει φτερα .

Φταιει η συνηθεια που μπαινω με wireless :) Σε καθε περιπτωση επειδη ανεφερες τους ανθρωπους που δεν γνωριζουν φιλε μου το προγραμματακι αυτο δειχνει οτι το MAC δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη μεθοδος να στην πουνε.Μπορουμε να το προχωρησουμε σε patched firmware αν θες αλλα ειναι εκτος της παρουσας συζητησης.Και οσο για το login δεν ισχυει.Αρκει να αλλαξεις τα 2 last ψηφια ωστε να εχεις ιδιο manufacturer και HW revision και αλλο αυξοντα id(τελευταια 2 ψηφια).

Το θεμα ειναι οτι ειναι ασκοπο εκτος και αν σκοπευεις να εμπλακεις με αλλες πραξεις οπως η υποκλοπη δεδομενων και break in σε MAC locked WI FI δυκτια το mac δεν εχει σημασια.Αν θελουν να σε βρουνε γιατι κατεβαζεις mp3 πανε στον provider σου και περνουν τα αρχεια για το IP lease σε σχεση με το τηλεφωνο σου.,....

zatara

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
τουλαχιστον εχει wi-fi  στον κορυδαλο?? :dancing:

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Αρση του απορρήτου γίνεται μόνο μετά από εντολή του Εισαγγελέα και για συγκεκριμένα αδικήματα. Το "κατέβασμα" mp3, δεν συγκαταλέγεται φυσικά, σε αυτά τα αδικήματα. Και κανείς προβάιντερ δεν δίνει στοιχεία, αν δεν υπάρχει εντολή Εισαγγελέα.

Εδώ κάνεις λάθος!

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Πως θα ξερει η διωξη ποιον να συλαβει σε μια οικογενεια με 2 υπολογιστες σε rooter που τους χρησιμοποιουν ολοι στο σπιτι?

Θα συλαβουν την μητερα μου που εχει το τηλ. στο ονομα της?

Το 99,9% που εχει Internet κατεβαζει! Και η μαλακισμενη η microsoft αν νοιαζεται για τα πνευματικα δικαιωματα τοτε γιατι στον media player 10 εβαλε να μπορεις να φτιαχνεις mp3 που δεν υπηρχε στον 9?

Λεφτα δεν υπαρχουν και ολες οι εταιριες πουλανε cd με 15 και 20?. Ποσα να παρεις? Παλια δηλαδη με τις κασσετες δεν υπηρχε προβλημα? Μαλακιες τυπου η πειρατια σκοτωνει την μουσικη!

Ειχα δει πριν κανα δυο χρονια την Γαρμπη να λεει σε ερωτηση για τις τιμες των cd "Εχουμε ακριβες παραγωγες και δουλευουν τοσα ατομα για εναν δισκο και χανουν λεφτα απο ολη αυτη την υποθεση με τις αντιγραφες". Ποιες ειναι οι ακριβες παραγωγες? Ρε ποιους δουλευετε?

Κατεβαστε τις τιμες να σταματησουμε να κατεβαζουμε...

dreamer24gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Πως θα ξερει η διωξη ποιον να συλαβει σε μια οικογενεια με 2 υπολογιστες σε rooter που τους χρησιμοποιουν ολοι στο σπιτι?

Θα συλαβουν την μητερα μου που εχει το τηλ. στο ονομα της?

Το 99,9% που εχει Internet κατεβαζει! Και η μαλακισμενη η microsoft αν νοιαζεται για τα πνευματικα δικαιωματα τοτε γιατι στον media player 10 εβαλε να μπορεις να φτιαχνεις mp3 που δεν υπηρχε στον 9?

Λεφτα δεν υπαρχουν και ολες οι εταιριες πουλανε cd με 15 και 20?. Ποσα να παρεις? Παλια δηλαδη με τις κασσετες δεν υπηρχε προβλημα? Μαλακιες τυπου η πειρατια σκοτωνει την μουσικη!

Ειχα δει πριν κανα δυο χρονια την Γαρμπη να λεει σε ερωτηση για τις τιμες των cd "Εχουμε ακριβες παραγωγες και δουλευουν τοσα ατομα για εναν δισκο και χανουν λεφτα απο ολη αυτη την υποθεση με τις αντιγραφες". Ποιες ειναι οι ακριβες παραγωγες? Ρε ποιους δουλευετε?

Κατεβαστε τις τιμες να σταματησουμε να κατεβαζουμε...
Το θεμα φιλε μου ειναι το μαρουλι για τις πολυεθνικες κι οχι οι παπαριες που λενε οτι περιμενουν καποιοι "μεροκαματιαρηδες να ζησουν απο τα πνευματικα δικαιωματα. Τετοιες μαλακιες δε μπορω να ακουω.... (Δε το λεω για σενα φιλε μου, μη παρεξηγηθουμε, αλλα για τις εταιρειες). Δηλαδη η καθε πατσαβουρα/ης που τραγουδανε σε ξενυχταδικα και τσιμπανε στη ξεφτιλα ενα 1000 το βραδι, περιμενουν απο τα CD να ζησουν... Τους λυπαμαι τους κακομοιρηδες... Αληθεια, για να βγαλουμε 1000 ευρω εμεις, ποσο καιρο πρεπει να δουλευουμε;;; Ρε δε γαμιονται λεω εγω να ερθουν στα ισια τους... Εγω απο θεμα ιδεολογιας και μονο, δεν εχω αγορασει ποτε κι ουτε προκειται να αγορασω γνησιο CD!!! Οσο για την mac adrress, δε χρησημοποιειται απο κανενα ISP για το login( ασχετωνς αν υπαρχει τεχνικα η δυνατοτητα να γινει), για τον απλο λογο οτι δε μπορει να σε υποχρεωσει να μην αλαξεις modem/router η καρτα δικτυου/motherboard κανενας ISP. Αυτο γινεται μονο σε private δικτυα ασφαλειας. Το "φακελωμα" γινεται βαση της IP και ΜΟΝΟ, η οποια ασχετως static η dynamic, καταγραφεται και κρατειται σε αρχειο (και καλα για λογους στατιστικης και 1.000.000 ακομα μπουρδολογιες) βαση του γεωγραφικου αριθμου που αντιστοιχει στο συνδρομητη. Με λιγα λογια, αν θελησει καποιος να κανει trace, πρεπει μεσω του ISP να δηλωσει την IP, βαση της οποιας ο ISP μπορει να κανει export αρχειο το οποιο θα αναφερει η συγκεκριμενη IP σε ποιους συνδρομητες ειχε δοθει, ποτε εγινε εναρξη συνδεσης, διαρκεια συνδεσης, ποτε εγινε  αποσυνδεση, ογκος δεδομενων που διακινηθηκαν.

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Συφωνω φιλε dreamer(γνησια αγοραζω αν και πιο πολυ γουσταρω βυνιλιο) Καθονται καποια νομικα τσιρακια των εταιριων και βρισκουν τροπους πως να τα τσεποσουν με προστιμα αφου δεν μπορουν να τα τσεποσουν απο τις πωλησεις.

Και αναρωτιεμαι, αφου δεν πουλανε λογο mp3 πως παιρνουν χρυσους δισκους κατι ζωα που τραγουδανε?

Δεν με απασχολει τοσο αυτο οσο το οτι δεν μου φτανει το αγχος που εχω για αλλα πραγματα, εχω και αγχος για την μουσικη που ακουω για να χαλαροσω! Οχι ρε δεν κλεινω τα peer to peer και τα torrent και δεν θα ησυχασω αν δεν κατεβασω ολο το metropolis σε mp3... Fuck off...

Συγχιστηκα πρωινιατικα...

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Το θεμα φιλε μου ειναι το μαρουλι για τις πολυεθνικες κι οχι οι παπαριες που λενε οτι περιμενουν καποιοι "μεροκαματιαρηδες να ζησουν απο τα πνευματικα δικαιωματα. Τετοιες μαλακιες δε μπορω να ακουω.... (Δε το λεω για σενα φιλε μου, μη παρεξηγηθουμε, αλλα για τις εταιρειες). Δηλαδη η καθε πατσαβουρα/ης που τραγουδανε σε ξενυχταδικα και τσιμπανε στη ξεφτιλα ενα 1000 το βραδι, περιμενουν απο τα CD να ζησουν... Τους λυπαμαι τους κακομοιρηδες... Αληθεια, για να βγαλουμε 1000 ευρω εμεις, ποσο καιρο πρεπει να δουλευουμε;;; Ρε δε γαμιονται λεω εγω να ερθουν στα ισια τους... Εγω απο θεμα ιδεολογιας και μονο, δεν εχω αγορασει ποτε κι ουτε προκειται να αγορασω γνησιο CD!!! Οσο για την mac adrress, δε χρησημοποιειται απο κανενα ISP για το login( ασχετωνς αν υπαρχει τεχνικα η δυνατοτητα να γινει), για τον απλο λογο οτι δε μπορει να σε υποχρεωσει να μην αλαξεις modem/router η καρτα δικτυου/motherboard κανενας ISP. Αυτο γινεται μονο σε private δικτυα ασφαλειας. Το "φακελωμα" γινεται βαση της IP και ΜΟΝΟ, η οποια ασχετως static η dynamic, καταγραφεται και κρατειται σε αρχειο (και καλα για λογους στατιστικης και 1.000.000 ακομα μπουρδολογιες) βαση του γεωγραφικου αριθμου που αντιστοιχει στο συνδρομητη. Με λιγα λογια, αν θελησει καποιος να κανει trace, πρεπει μεσω του ISP να δηλωσει την IP, βαση της οποιας ο ISP μπορει να κανει export αρχειο το οποιο θα αναφερει η συγκεκριμενη IP σε ποιους συνδρομητες ειχε δοθει, ποτε εγινε εναρξη συνδεσης, διαρκεια συνδεσης, ποτε εγινε  αποσυνδεση, ογκος δεδομενων που διακινηθηκαν.

Σας υπενθυμίζω όμως πως τα τραγούδια τα γράφουν κάποιοι συνθέτες και στιχουργοί, αυτοί είναι που δικαιούνται τα πνευματικά δικαιώματα, και οι οποίοι δεν αμειβονται με τις τιμές του κάθε πατσαβούρη τραγουδιστή που λες, αλλά πολύ λιγότερο. Και φυσικά υπάρχει ένα θέμα εκεί, το οποίο δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε εύκολα λέγοντας "δε γαμιούνται".
Σε πολλά άλλα που λες, συμφωνώ φυσικά.

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
τουλαχιστον εχει wi-fi  στον κορυδαλο?? :dancing:

Αυτό αναρωτιέμαι κι'εγώ :-
Αλλα σκέφτομαι και κάτι άλλο! Μην (σαν μορφή τιμωρίας) μας υποχρεώσουν να κατεβάσουμε ολόκληρη την ταινιοθήκη του Τιμογιαννάκη απο P2P με κανένα modem 33.6 Kb/sec  :headbang:
:2funny: :2funny: :2funny:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Αυτό αναρωτιέμαι κι'εγώ :-
Αλλα σκέφτομαι και κάτι άλλο! Μην (σαν μορφή τιμωρίας) μας υποχρεώσουν να κατεβάσουμε ολόκληρη την ταινιοθήκη του Τιμογιαννάκη απο P2P με κανένα modem 33.6 Kb/sec  :headbang:

αχχ τι να πούμε κι εμείς που πριν καμιά 20αριά χρόνια, τότε που ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ όλα... δουλεύαμε με κάτι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ modem των 300 bps...

Συνημμένα

• modem.jpg
    modem.jpg
    59,6 KB · Εμφανίσεις: 58
  • modem-300.jpg
    modem-300.jpg
    36,3 KB · Εμφανίσεις: 49

6509

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
0
....Μην (σαν μορφή τιμωρίας) μας υποχρεώσουν να κατεβάσουμε ολόκληρη την ταινιοθήκη του Τιμογιαννάκη απο P2P με κανένα modem 33.6 Kb/sec  :headbang:

λαθος.. θα μας βάλουν να τα κατεβάσουμε με 300αρι modem χωρίς error correction...

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
αχχ τι να πούμε κι εμείς που πριν καμιά 15αρία χρόνια που ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ όλα... δουλεύαμε με κάτι ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ modem των 300 kbps...
300Kbps!?!?!?!?!?!?!?
Δηλαδή είχες ADSL ταχύτητες, την εποχή που εμείς οι υπόλοιποι καβλώναμε όταν το 14.4 modem έδινε αληθινή ταχύτητα 9?

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
:thumbsup:
Duracell, sorry. Δεν είχαν φορτώσει οι φωτογραφίες σου όταν έστειλα την πρώτη απάντηση.
300bps...  Αν θυμάμαι καλά, με ένα τέτοιοδεν ήταν που έστειλε ο Ικτίνος στο Περικλή την κάτοψη του Παρθενώνα;
;)

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Ναι και η Ελενη εστελνε foreward τις φωτο απο τις διακοπες στην Τροια στον Αχιλεα! Της εστειλε κι αυτος ενα Trojan Horse και τις γαμησε το pc (ενα τυπου Κυθηρων 186px στα 1hz)...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom