Ξέρετε πόσο διαφορετικό θα ήταν το σύστημα αν η αγορα πληρωνε με μετρητά (πελάτες-προμηθευτές);;;
Δυστηχώς, πλέον ΟΛΗ η αγορά κινείται με δάνεια και πιστωτικές κάρτες...
Ξέρετε πόσο διαφορετικό θα ήταν το σύστημα αν η αγορα πληρωνε με μετρητά (πελάτες-προμηθευτές);;;
Δυστηχώς, πλέον ΟΛΗ η αγορά κινείται με δάνεια και πιστωτικές κάρτες...
Το ξέρω φίλε Dur, γι' αυτό είμαστε η μόνη χώρα με 20 διαφορετικές τράπεζες και 10.000.000 κατοίκους
Παρότι δεν είναι σωστή η μεταχρονολόγηση της επιταγής δεν είναι αυτός ο λόγος που σκάνε τόσες επιτάγες.Θελέστα και παθέστα είναι η απάντηση.... Μόνο στην Ελλάδα έχει ευρεθεί ο όρος της 6μηνης επιταγήςΤο σώμα της επιταγής είναι αντι μετρητών και άμεσα εισπρακτέο την ημέρα έκδοσής της. Όταν λοιπόν έχεις το περιθώριο να δώσεις 6μηνη επιταγή, επαναπαύεσαι, αν είσαι ντιριντάκτας τρως τα λεφτά και δεν βάζεις στην άκρη για πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου με αποτέλεσμα την ημέρα είσπραξης να τρέχεις πανικόβλητος για να καλύψεις την επιταγή. Ξέρετε πόσο διαφορετικό θα ήταν το σύστημα αν η αγορα πληρωνε με μετρητά (πελάτες-προμηθευτές);;;
...κι απ΄ τους οποίους οι μισοί είναι στην Μαύρη Λίστα τού Τειρεσία!
Δεύτερον, και πιο σημαντικό κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο εκδότης μιας επιταγής που δεν θα πληρωθεί στην ώρα της δεν έχει καμία σημαντική συνέπεια. ΑΝ προκύψει κάτι θα είναι μετά απο αρκετό καιρό.
Όσοι τα έχετε τραβήξει θα καταλάβετε τι εννοώ.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.Το ξέρεις ότι είναι ποινικό αδίκημα η μη κάλυψη της επιταγής; Ξέρεις τη διαδικασία έχει αφου σφραγιστεί;; Ο προμηθευτής που του την έχεις δώσει παίρνει τα αρχίδια σου, εσύ που την έχεις δώσεις μπορεί να μπεις για λίγο φυλακή και να πληρώσεις κάτι στο δημοσιο (φυσικά δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, γι' αυτό σε τέτοιες δίκες οι δικογραφίες του κατήγορου είναι γεμάτες με τη λέξη ΔΟΛΟΣ) και τέλος ξαναανοίγεις επιχείρηση στο όνομα άλλου και πάει λέγοντας.
Τι είσαι μετά απο όλα αυτά; Ένα ΛΑΜΟΓΙΟ που διαιωνιζει την πιστωτική κρίση
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.
Και το έμαθα απο την καλή αφού κυνηγάω έναν τέτοιο πουτάνας γιο απο το 2001.
Ο δόλος αποδυκνείεται ΠΑΡΑ πολυ δύσκολα.
Και είναι απίστευτα δύσκολο να στείλεις κάποιον μέσα για χρέη/σφραγισμένη επιταγή.
Άσε που αμα το καταφέρεις θα πρέπει να του πληρώνεις και κάθε μέρα που περνάει στην ψειρού.
Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.
Και είναι απίστευτα δύσκολο να στείλεις κάποιον μέσα για χρέη/σφραγισμένη επιταγή.
Άσε που αμα το καταφέρεις θα πρέπει να του πληρώνεις και κάθε μέρα που περνάει στην ψειρού.
ΕΤΣΙ είναι...
Κι εμένα μου οφείλει εδώ και χρόνια ένα λαμόγιο 50.000 e και δεν μπορώ να πάρω τα λεφτά μου αφού δεν έχει τίποτα στ΄όνομά του...
Στο μεταξύ, εκείνος έκλεισε την Α.Ε. που χρωστούσε παντού (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ιδιώτες κλπ) και άνοιξε καινούργια, συνεχίζοντας να ψάχνει για κορόϊδα...
Δυστυχώς φίλε Duracell τέτοιου είδους λαμόγια δεν έχουν τίποτα στο όνομα τους, αλλά γιατί δεν τη ψάχνεις και με άλλους τρόπους;;
Στο in.gr είχε μια δημοσκόπηση πρόσφατα, που το αποτέλεσμα ήταν πως το 70% δεν θα πάει διακοπές λόγω οικονομικών.
Κι εγώ στην πιάτσα είμαι και σκάνε επιταγές συνέχεια, μετά το καλοκαίρι παιδιά κάποιοι θα είναι φυλακή για χρέη, και πολλοί άλλοι θα τρέχουν να τα κουκουλώσουν.
Και όπως ενας φίλος προείπε, και το έχω ακούσει απο αρκετούς επαγγελματίες, ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΑ στα οικονομικά.
Στα νησιά μάγκες, οι ξένοι που έχουν έρθουν σκάσει μύτη, δεν χαλάνε λεφτά παρά μόνο για τα βασικά.
Πού θα πάει αυτή η ιστορία δεν ξέρω....πότε θα πιάσει πάτο
θα πας να μπλέξεις με τον υπόκοσμο;, θα τα βρεις μετά μπροστά σου...Εχω κάνει ότι μπορούσα! Αν όμως κάποιος συναγωνιστής έχει κάποια ΣΟΒΑΡΗ πρόταση συνεργασίας για την είσπραξη της οφειλής... δέχομαι και pm ;)
Φίλε Civil, πολύ βιαστικός ήσουν.[size=15pt]P.S[/size] : τα αποτελεσματα θα τα δουμε μετα απο 2 ημερες....
Αγαπητέ cretan335, επίτρεψέ μου, ως ειδικός, να σε πληροφορήσω τα κάτωθι:Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό.