Νέα

Δημογραφικό Πρόβλημα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psolaras19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 191
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.311
Πόντοι
446
Οι εποχές έχουν αλλάξει .Παλιά ο ελληνας έκανε πολλά παιδιά , και αυτό εξυπηρετούσε πολλούς ιδιοτελής σκοπούς , αλλά σε καμιά περίπτωση τα παιδιά . Τα παιδιά ήταν καθαρά αντικείμενο εκμετάλλευσης .

Τα παιδιά ήταν καταδικασμένα στην ανέχεια , στην αμορφωσιά , στην παιδική εργασία , στο να επανδρώνουν μοναστήρια , και χίλια δυο άλλα .

Ενώ στην καλύτερη περίπτωση η “λογική” ήταν θέλω 7 γιους για να τους βάλω στο χωράφι του τσιφλικά από τα 7 τους χρόνια , για να έχει η οικογένεια εισοδήματα , και δυο κόρες για υπηρέτριες – νοσοκόμες – γηροκομους. .[ η και για να τις γαμάει ο τσιφλικάς μήπως και γίνω επιστάτης ]

Τελευταία τροποποίηση:

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.286
Πόντοι
2.356
Η κατάργηση της θητείας είναι όνειρο καλοκαιρινής νυκτός...πρέπει να μείνει έστω ως ένα μέσο σκληραγωγησης των νέων ανδρών γιατί όλοι πλέον έχουν γίνει αστικοποιημενες μπουχεσες με θηλυκές ορμόνες που μόνο να σαχλαμαριζουν στο κινητό από τα 5 τους είναι ικανοί.
Η ξεφτίλα της θητείας, κάνει τους άντρες; Σοβαρά τώρα;

Ποια σκληραγώγηση; Οι ΥΠΕΡΕΣΙΕΣ; Οι καθαριότητες;

Ρίξαμε μία βολή σε 18 μήνες και αυτό είναι θητεία; :jerking:

Ρε τύπε, αυτή η γελοία ιστορία κάποτε πρέπει να τελειώνει.

Μια και μου έτυχαν Ίμια, σε πληροφορώ ότι η εικόνα που είδα εκείνες τις ώρες, ήταν απλά τραγική.

Αλλά ας μην επεκταθώ, διότι δε λέει.

Έγραψε και ο Nubic την εμπειρία του από τη Σάμο, απ' ότι είδα. :confused:

Morgan_F

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Like
687
Πόντοι
81
Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

150000 Έλληνες θα προσλάβουμε. Όχι Μπαγλαντεσιανούς. Δουλειά δεν ψάχνουν; Ιδού η Ρόδος.

Αλλά δεν έχει μαμά στείλε τα γεμιστά από το σπίτι, διότι ο κανακάρης θα φεύγει για άσκηση στον Καναδά με τους Εγγλέζους και τους Ισραηλινούς για 2 μήνες.

Δεν ψάχνουμε για καθαριότητες, λούφα, παραλλαγή, ΥΠΕΡΕΣΙΕΣ και τις λοιπές αρχιδιές που ζήσαμε για 18 μήνες από την πολύτιμη ζωή μας.

Όσο για την επαρχία που ζει από τους μόνιμους και τους δόκιμους, καιρός να κάνουν και τίποτα άλλο πιο δημιουργικό στη ζωή τους.

Άκου αεροπορία στον Πύργο Ηλείας!!
Ναι αλλά τους 150.000 έλληνες που θα προσλάβεις , τί θα τους κάνεις όταν 30ρήσουν ;
Μάχιμοι δεν θα είναι εκ των πραγμάτων, άρα τί, θα γεμίσουμε "στελέχη";

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.286
Πόντοι
2.356
To 150000 δεν είναι δική μου εκτίμηση. Απλά ακολούθησα αυτό που διάβασα από το μέλος "kronos".

Γι' αυτό που ρωτάς, δεν κάνουμε re-invent the wheel. Ακολουθούμε το μοντέλο άλλων χωρών που έχουν 80 χρόνια επαγγελματικό στρατό.

Μετά τη μάχιμη περίοδο τα στελέχη, φαντάζομαι περνάνε σε άλλες φάσεις της καριέρας τους, training νέους, τεχνολογία, εκπαιδεύσεις για τους ίδιους κλπ.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.311
Πόντοι
446
Ναι αλλά τους 150.000 έλληνες που θα προσλάβεις , τί θα τους κάνεις όταν 30ρήσουν ;
Μάχιμοι δεν θα είναι εκ των πραγμάτων, άρα τί, θα γεμίσουμε "στελέχη";

30 χρ δηλαδή θα είναι μη μάχιμοι λόγο ηλικίας ?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297

Μια και μου έτυχαν Ίμια, σε πληροφορώ ότι η εικόνα που είδα εκείνες τις ώρες, ήταν απλά τραγική.

Hσασταν προφανώς σε μονάδες κωλοχανεια ...εγώ ήμουν στο Πυροβολικό Βόρεια ΕΒΡΟ-Λιγκα 2000-2001.Κοινη ήταν η πεποίθηση ότι δεν θα περνούσε τίποτα από εμάς...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297
30 χρ δηλαδή θα είναι μη μάχιμοι λόγο ηλικίας ?
Το όριο ηλικίας είναι 17-26 ...να πάνε μόλις τελειώσουν το Γυμνάσιο όπως έκανε ένας συμμαθητής μου και τώρα κοντεύει να βγει στην σύνταξη.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297

Είχαμε αρκετές βολές με G3 ,χωρια οι βολές Πυροβολικού...40 μέρες σκηνακια είχα στην θητεία μου.
Ο Στρατός είναι η τελευταία ευκαιρία σκληραγωγησεως ενός αστου αλλιώς καταντάει γκόμενα.Συνειδητοποιει ότι μπορεί να ξεπερνάει τα όρια του και να δημιουργεί νέο ταβάνι στις δυνάμεις του.Αλλιως παραμένει μια μπουχεσα,ένα σαπακι ακόμα και αν είναι νέος ,σε όλη του την ζωή.Αυτα...

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.311
Πόντοι
446
To 150000 δεν είναι δική μου εκτίμηση. Απλά ακολούθησα αυτό που διάβασα από το μέλος "kronos".

Γι' αυτό που ρωτάς, δεν κάνουμε re-invent the wheel. Ακολουθούμε το μοντέλο άλλων χωρών που έχουν 80 χρόνια επαγγελματικό στρατό.

Μετά τη μάχιμη περίοδο τα στελέχη, φαντάζομαι περνάνε σε άλλες φάσεις της καριέρας τους, training νέους, τεχνολογία, εκπαιδεύσεις για τους ίδιους κλπ.
Βασικά στους μισθοφορικούς στρατούς παίζουν συμβόλαια θητείας . [ διάρκεια θητείας απολαβές ανάλογα με το είδος της θητείας κτλ ] Κατά την διάρκεια της θητείας , ο στρατιώτης αποκτά και εξειδίκευση όπως και πιστοποίηση σε διαφόρους τομείς [ τεχνικούς τομείς , πληροφορική κτλ κτλ κτλ ]

Όταν ο στρατιώτης δε με την λήξη του συμβολαίου του , αποχωρίσει από τον στρατό , αποχωρεί με εξειδίκευση , με πτυχίο , και με προϋπηρεσία που θεωρείται από πολλούς εργοδότες ως σημαντική ενώ , προβλέπονται ακόμη και κίνητρα για τον εργοδότη που θα προσλάβει τον πρώην μισθοφόρο

Τουτέστιν υπάρχουν σοβαρά κίνητρα , ειδικά για τους νέους .των κατώτερων οικονομικά και κοινωνικά τάξεων , και οι περισσότεροι μετά από μια η δυο θητείες αποχωρούν .

Η λογική είναι τελείως διαφορετική και όχι του τύπου παίρνω τον κάθε πικραμένο και μετά από 5 χρόνια τον κάνω μόνιμο δημόσιο υπάλληλο για να βαράει το πουλί του

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.286
Πόντοι
2.356
Hσασταν προφανώς σε μονάδες κωλοχανεια ...εγώ ήμουν στο Πυροβολικό Βόρεια ΕΒΡΟ-Λιγκα 2000-2001.Κοινη ήταν η πεποίθηση ότι δεν θα περνούσε τίποτα από εμάς...
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες.

Εγώ είδα τους μόνιμους να είναι χειρότεροι ΔΥ και από τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ. Να παίζουν σφαλιάρες με τον Δόκιμο.

Ακόμα και αυτή η γελοιότητα με τις αναβολές, έχει στόχευση. Δηλ να ξεζουμίσει ότι μπορεί από τον καθέναν, στο τσαμπέ.

Διότι αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση στα 18 όπως στην Κύπρο π.χ., δε θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον πληροφορικάριο, τον σιδερά, τον κουρέα, τον γιατρό κ.ο.κ.

Ξεφτιλισμένο κράτος από την αρχή μέχρι το τέλος. :jerking:

Τελευταία τροποποίηση:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες.

Εγώ είδα τους μόνιμους να είναι χειρότεροι ΔΥ και από τα ταμεία της ΕΥΠΑΠ. Να παίζουν σφαλιάρες με τον Δόκιμο.

Ακόμα και αυτή η γελοιότητα με τις αναβολές, έχει στόχευση. Δηλ να ξεζουμίσει ότι μπορεί από τον καθέναν, στο τσαμπέ.

Διότι αν ήταν υποχρεωτική η στράτευση στα 18 όπως στην Κύπρο π.χ., δε θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τον πληροφορικάριο, τον σιδερά, τον κουρέα, τον γιατρό κ.ο.κ.

Ξεφτιλισμένο κράτος από την αρχή μέχρι το τέλος. :jerking:
Αυτή η παράμετρος απασχολεί τους Κύπριους αλλά ξέρουν ότι δεν έχουν κενά στις κλάσεις τους.Προσλαμβανουν Συμβασιούχους Οπλίτες για τέτοια ειδικότητες μαζί με τις μάχιμες.
Εμείς είμαστε πιο χαλαροί αλλά δεν έχουμε κενά σε τέτοιες ειδικότητες που είπες.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297
Βασικά στους μισθοφορικούς στρατούς παίζουν συμβόλαια θητείας . [ διάρκεια θητείας απολαβές ανάλογα με το είδος της θητείας κτλ ] Κατά την διάρκεια της θητείας , ο στρατιώτης αποκτά και εξειδίκευση όπως και πιστοποίηση σε διαφόρους τομείς [ τεχνικούς τομείς , πληροφορική κτλ κτλ κτλ ]

Όταν ο στρατιώτης δε με την λήξη του συμβολαίου του , αποχωρίσει από τον στρατό , αποχωρεί με εξειδίκευση , με πτυχίο , και με προϋπηρεσία που θεωρείται από πολλούς εργοδότες ως σημαντική ενώ , προβλέπονται ακόμη και κίνητρα για τον εργοδότη που θα προσλάβει τον πρώην μισθοφόρο

Τουτέστιν υπάρχουν σοβαρά κίνητρα , ειδικά για τους νέους .των κατώτερων οικονομικά και κοινωνικά τάξεων , και οι περισσότεροι μετά από μια η δυο θητείες αποχωρούν .

Η λογική είναι τελείως διαφορετική και όχι του τύπου παίρνω τον κάθε πικραμένο και μετά από 5 χρόνια τον κάνω μόνιμο δημόσιο υπάλληλο για να βαράει το πουλί του
Βαράει το πουλί του σε μονάδες που είναι για τον πουτσο....εξαρτάται και από την ειδικότητα του.
Σε σοβαρές μονάδες ο μόνιμος χαμηλοβαθμος ΕΠΟΠ,ΕΜΘ είναι αυτός που με το υπόλοιπο προσωπικό θα επανδρώσει ένα πυροβόλο η ένα άρμα η ένα αντιαεροπορικο.Είναι η ραχοκοκκαλιά του στρατεύματος.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297

Από την στιγμή που δεν υπάρχει κίνητρο σε κάποιον στον ιδ.τομεα να προσλάβει έναν πρώην ΕΠ.ΟΠ.δεν υπάρχει λόγος αυτός ο ΕΠ.ΟΠ.να φύγει και να ψάχνεται πάλι για δουλειά.
Εκτός αν μπήκε κάποιος κάτω από τα 20 άρα μετά από 7 χρόνια μπορεί ακόμα να μπει σε κάποιο Σώμα Ασφαλείας.Αλλιως είναι από χαζός έως αυτοκαταστροφικός οποίος φύγει.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
14.809
Πόντοι
3.846
φίλε αργυρότοξε όπως το είπες, έχουμε διαφορετικές παραστάσεις από τη στρατιωτική θητεία. Είμαι όμως σίγουρος ότι αν ψάξεις στους γνωστούς σου, θα βρεις πολλά βύσματα, "κηδείες", άτομα που βγήκαν ακόμη πιο τεμπέληδες. Αντίστοιχα και εγώ γνωρίζω άτομα που πήγαν ΕΛΔΥΚ, τεθωρακισμένα στον Έβρο, Ειδικές Δυνάμεις που έκαναν πολύ μάχιμη θητεία.

Χωρίς να το παίζω ειδικός, η γνώμη μου είναι ότι ο στρατός μας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αιτία είναι ότι ο Έλληνας είναι κακομαθημένο και μόλις τον ζορίσουν στην εκπαίδευση και στα καψόνια παίρνει το μπαμπά τηλέφωνο να πει στο βουλευτή του να του δώσουν άδεια.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
19.453
Πόντοι
3.656
Εδώ που μένω πάντως ρε μύστες,κάθε ΣΚ έχει γάμους.Απο συμμαθητές/τριες μου εξ'όσων γνωρίζω,εγώ και 3-4 ακόμα μείναμε που δεν είμαστε παντρεμένοι με παιδιά.Ξαδέρφες όλες παντρεμένες με παιδιά.Έξω βλέπεις ζευγάρια με καρότσια.Μην πούμε και για συγγενείς που όταν τους μιλάς κατά του γάμου,πέφτουν να σε φάνε.

Από τη μια σου λένε για το δημογραφικό,απο την άλλη βλέπεις άλλα.
Γενικά,υπάρχει ακόμα βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία (και ειδικά στην επαρχία) ότι φυσιολογικός είναι μόνο ο παντρεμένος με παιδιά.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297
φίλε αργυρότοξε όπως το είπες, έχουμε διαφορετικές παραστάσεις από τη στρατιωτική θητεία. Είμαι όμως σίγουρος ότι αν ψάξεις στους γνωστούς σου, θα βρεις πολλά βύσματα, "κηδείες", άτομα που βγήκαν ακόμη πιο τεμπέληδες. Αντίστοιχα και εγώ γνωρίζω άτομα που πήγαν ΕΛΔΥΚ, τεθωρακισμένα στον Έβρο, Ειδικές Δυνάμεις που έκαναν πολύ μάχιμη θητεία.

Χωρίς να το παίζω ειδικός, η γνώμη μου είναι ότι ο στρατός μας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αιτία είναι ότι ο Έλληνας είναι κακομαθημένο και μόλις τον ζορίσουν στην εκπαίδευση και στα καψόνια παίρνει το μπαμπά τηλέφωνο να πει στο βουλευτή του να του δώσουν άδεια.
Είναι ελάχιστοι αυτοί...απλά εκνευρίζονται όλοι οι υπόλοιποι.
Είχαμε και εμείς στην Βόρεια ΕΒΡΟ-Λιγκα έναν τέτοιον τύπο....νόμιζα ήταν αόρατος(!) καθώς υπήρχε μόνο ένα όνομα στον πίνακα υπηρεσιών ( όλο εξοδουχος ήταν...:2funny::2funny::2funny:)...σε κάποια φάση είδα ένα ανθρωπάκι με κάτω το κεφάλι να κάθεται σε μια καρέκλα περιμένοντας μαζι με τους άλλους που έφευγαν με μετάθεση από εκεί.Ηξερα όλους τους άλλους άρα με την εις άτοπον απαγωγή μόνο αυτός θα μπορούσε να είναι.Δεν νομίζω να γίνει καλύτερος άνθρωπος επειδή δεν έπαιξε στην Βόρεια ΕΒΡΟ -λιγκα...ήταν ένα τίποτα ...και ετσι θα παραμείνει.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.229
Πόντοι
9.297
Εδώ που μένω πάντως ρε μύστες,κάθε ΣΚ έχει γάμους.Απο συμμαθητές/τριες μου εξ'όσων γνωρίζω,εγώ και 3-4 ακόμα μείναμε που δεν είμαστε παντρεμένοι με παιδιά.Ξαδέρφες όλες παντρεμένες με παιδιά.Έξω βλέπεις ζευγάρια με καρότσια.Μην πούμε και για συγγενείς που όταν τους μιλάς κατά του γάμου,πέφτουν να σε φάνε.

Από τη μια σου λένε για το δημογραφικό,απο την άλλη βλέπεις άλλα.
Γενικά,υπάρχει ακόμα βαθιά ριζωμένο στην ελληνική κοινωνία (και ειδικά στην επαρχία) ότι φυσιολογικός είναι μόνο ο παντρεμένος με παιδιά.
Άρα θεωρούν φυσιολογικό και το να αδιαφορούν για τα πάντα στο σπίτι,να μην τους σηκώνεται με την γυναίκα τους ,να βαριουνται...κτλ.
Από το να μιζεριαζω με την γυναίκα μου καλύτερα μόνος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom