Το ευκολο ειναι να αποκαλέσεις τον Καζάκη γραφικό και ανόητο.Τουλάχιστον αυτό λέει η σπέκουλα των ΜΜΕ και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Δεν συμφωνω με το σύνολο όσων λεει ωστόσο όμως δεν μπορώ να διαφωνίσω σε ορισμένους βασικούς άξονες της σκέψης του.Γιατί όσοι από εσάς που πάτε και ψηφίζεται πασοκ και ΝΔ ελπίζετε ότι σε 10 χρόνια η ελλάδα θα εχει επανέλθει σε μια αξιοπρεπή κατάσταση ειστε οικτρά γελασμένοι.Η ουσία ειναι οτι σε μια πτωχευμένη οικονομία ειναι αδύνατον να στηριχτεί οικονομική πολιτική αν δεν υπάρχει το βασικότερο εργαλείο που λέμε στα οικονομικά και αυτό λέγεται εθνικο νόμισμα.Στα πλαίσια του ευρώ ειναι παντελός αδύνατον να ασκήσεις οικονομική πολιτική.Απλά το έγκλημα ειναι ότι δεν βγήκαμε από το ευρώ όταν φώναζε ο Καζάκης και ο κάθε Καζάκης 2 χρόνια πριν, και τώρα όψιμα ορισμένοι λένε ότι έτσι έπρεπε να ειχε γίνει (βλέπε Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ) εδώ και καιρό.Ποιοί το λένε?ΑΥτοί που πριν από 2 χρόνια μιλάγανε για ευρωπαική προοπτική και παπαριές.Πάρτε το χαμπάρι η Ελλάδα ειναι τελειωμένη και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση θα ειναι σαν τον καρκίνο που έχει κάνει μεταστάσεις.
Επί της ουσίας η προσωπική μου εκτίμηση ως έμπορος ειναι ότι η αγορά στο επόμενο δίμηνο θα σκάσει ολοκληρωτικά.Ειδη δεν έχουν εισπράξει τίποτα από ΦΠΑ, καθώς επίσης και φόρο εισοδήματος εμπορων και ελ.επαγγελματιών γιατί απλά δεν έχει μείνει σάλιο σε κανένα.
Σε 2 μήνες το πολύ πολύ θα γίνει κραχ.Και πιστέψτε με ότι αμα εισαι άφραγκος είτε ευρω΄έχεις στην τσέπη ειτε δηνάριο δεν έχει καμία διαφορά.Το ευρώ είδη έχει πολύ μικρη αγοραστική αξία γιατι πολυ απλά εχει μειωθεί απίστευτα η ποσότητα χρήμματος που κυκλοφορεί στην αγορά.Σε συνδυασμό με την ανελαστικότητα της ελληνικής οικονομίας (χαμηλή ζήτηση και ως εκ τουτου υψηλές τιμές) μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει.
Δεν ξέρω αν η δραχμή η το δηνάριο ή το λέβα ειναι καλύτερο.Και δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να γνωρίζεις τους όρους της μετάβασης.Απλά αν ειχε γίνει όταν το έλεγε ο Καζάκης θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ΣΗΜΕΡΑ.
Αυτά και μην πετροβολείται τον Καζάκη ορισμένοι όταν υπάρχουν άλλοι (βλ. ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Σαμαράς, Κουβελης που τους ανέχεστε και πιθανών οι περισσότεροι τους ψηφίζεται ή τους ψηφίσατε παρά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει και το παραμύθι που σας έχουν πουλήσει για να αρπάξουν την ψήφο σας.