Νέα

Διλλημα για δουλεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Maxitis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Maxitis

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Αυγ 2005
Κριτικές
68
Like
377
Πόντοι
6.135
Αγαπητοι Συναγωνιστες

Γραφω αυτο το θεμα για να ακουσω σοβαρες γνωμες σχετικα με ενα διλλημα που εχει η αδερφη μου.

Εψαχνε για δουλεια 7 μηνες τωρα (εχει τελειωσει νοσηλευτικη ΤΕΙ Λαμιας).

Μεσα σε 3 μερες, της ηρθαν 2 προτασεις καπακι !

Επιλογη Α: Αθηναικη κλινικη (ιδιωτικη)στους αμπελοκηπους ως γενικη νοσηλευτρια (εχουμε κ καποιον γνωστο εκει κ βοηθησε).
Επιλογη Β: Καπη με 8μηνη συμβαση στον δημο που μενουμε με απασχοληση 5.30 ωρες μονο πρωι κ καλο μισθο περιπου 1200 απο οτι ακουσαμε.

Για την Αθηναικη κλινικη θα κανει 1 ωρα περιπου να παει. Για το Καπη στον δημο μας 5-10 λεπτα.
Στην Αθηναικη κλινικη θα εχει διαφορες βαρδιες οχι σταθερες. Ο μισθος προφανως θα ναι χαμηλοτερος.

Προτασεις κ γνωμες ευπροσδεκτες ! Ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησουν.

O Monaxos

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπητοι Συναγωνιστες

Γραφω αυτο το θεμα για να ακουσω σοβαρες γνωμες σχετικα με ενα διλλημα που εχει η αδερφη μου.

Επιλογη Α: Αθηναικη κλινικη (ιδιωτικη)στους αμπελοκηπους ως γενικη νοσηλευτρια (εχουμε κ καποιον γνωστο εκει κ βοηθησε).
Επιλογη Β: Καπη με 8μηνη συμβαση στον δημο που μενουμε με απασχοληση 5.30 ωρες μονο πρωι κ καλο μισθο περιπου 1200 απο οτι ακουσαμε.

Για την Αθηναικη κλινικη θα κανει 1 ωρα περιπου να παει. Για το Καπη στον δημο μας 5-10 λεπτα.
Στην Αθηναικη κλινικη θα εχει διαφορες βαρδιες οχι σταθερες. Ο μισθος προφανως θα ναι χαμηλοτερος.

Εγω παιδί μου, νομίζω ότι πρέπει να επιλέξει την ΕΠΙΛΟΓΗ Γ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ Γ, λέει ότι πρέπει να βρει ένα καλό παιδί και να το παντρευτεί και να κάνουν μια καλή οικογένεια. Άσε που θα γλιτώσει και τις άσκοπες μετακινήσεις.

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290

εχει και δυνατότητα επιλογής?άλλοι δεν εχουν ουτε μια πρόταση για δουλεια..σε αυτη που ειναι κοντα στο σπιτι της να παει

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
φιλε απαντησες μονος σου...προφανως β ειναι η σωστη απαντηση....καλυτερα λεφτα,πιο κοντα η δουλεια και πιο χαλαρη...στην κλινικη θα την ταραξουν στην βαρδια νυχτες κλπ και θα αλλαζει φλεβες,θα μαζευει ουροσυλλεκτες κλπ...στο καπη θα ναι αραχτη,θα μετραει καμια πιεση και θα γραφει τα φαρμακα στα βιβλιαρια απ τα παππουδια....

O Monaxos

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Like
0
Πόντοι
0
φιλε απαντησες μονος σου...προφανως β ειναι η σωστη απαντηση....καλυτερα λεφτα,πιο κοντα η δουλεια και πιο χαλαρη...στην κλινικη θα την ταραξουν στην βαρδια νυχτες κλπ και θα αλλαζει φλεβες,θα μαζευει ουροσυλλεκτες κλπ...στο καπη θα ναι αραχτη,θα μετραει καμια πιεση και θα γραφει τα φαρμακα στα βιβλιαρια απ τα παππουδια....

άραγμα νέε μου δηλαδή;

kauliarogatos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2008
Κριτικές
8
Like
1
Πόντοι
606
Φίλε το καλύτερο είναι να παέι στην ιδιωτική και να κάνει παράλληλα τα χαρτιά της στον ΑΣΕΠ για να πάει μόνιμα σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, γενικά οι νοσηλευτές διορίζονται σχετικά γρήγορα. Το να πάει να κάνει μια 8μηνη σύμβαση δε λέει τίποτα,όταν τελείωσει η σύμβαση τι θα κάνει? Στο ιδιωτικό σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά καλύτερα να συνηθίζει γιατί όταν παέι και σε δημόσιο νοσοκομείο δε θα είναι πολύ διαφορετικά. Είναι δυσκολη δουλεία, θέλει γερό στομάχι και καθόλου καλά πληρωμένη. Σου τα λέω αυτά γιατί και η δική μου αδερφή νοσηλεύτρια είναι  

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.909
Πόντοι
9.275
Αγαπητοι Συναγωνιστες
Γραφω αυτο το θεμα για να ακουσω [size=14pt]σοβαρες γνωμες [/size] σχετικα με ενα διλλημα που εχει η αδερφη μου.
....

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, αρκεί να γνωρίζουμε τι σχέδια έχει για τη ζωή της η κοπέλα :

Αν την ενδιαφέρει το επάγγελμα που σπούδασε τότε ξεκάθαρα να πάει στην κλινική. Εκεί μπορεί να είναι σαφώς πιο δύσκολα αλλά θα ξεκινήσει μια καριέρα, αν είναι καλή θα έχει σίγουρη και εξασφαλισμένη δουλειά, και αν είναι στην πορεία τυχερή και της αρέσει το (αντικειμενικά δύσκολο) επάγγελμα μπορεί να έχει μια καλή συνέχεια.

Αν την προετοιμάζετε (οικογενιακώς πιθανώς, και έχετε την δυνατότητα) για άραγμα και δημόσιο τότε στο ΚΑΠΗ. Πάντως τα χρήματα που σας είπανε είναι σίγουρα ψέματα, εκτός και αν εκεί κάνει και άλλα πράγματα που δεν σας τα είπανε...

Αν ήταν δική μου αδελφή θα την έστελνα στην κλινική πάντως...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αυτό που λες στην υπογραφή σου δεν ισχύει, ο θεός έχει πολλές γυναίκες  :cheesy:
ποιες; :think:

υγ.τωρα που το σκεφτομαι κι αν η δουλεια ηταν καλη θα κανε κι ο θεος μια.... :grin: :grin: :grin:
κολλαει και με το θρεντακι...

extramask

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Ιαν 2009
Κριτικές
50
Like
163
Πόντοι
3.285
Στην ιδιωτική κλινική θα την πάνε πίπα-κώλο-εμπλοκή από πολλές απόψεις (ωράριο, μισθός, θα έχει το αγγούρι ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να την απολύσουν) αλλά τουλάχιστον έχει την προοπτική μιας δυνητικά μακροπρόθεσμης δουλειάς την οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι να βρει κάτι καλύτερο (δηλαδή δουλειά σε δημόσιο νοσοκομείο). Στο ΚΑΠΗ σαφώς θα περάσει πιο άνετα και πιο εύκολα αλλά μετά το 8μηνο τι θα κάνει; Μπορεί να ευελπιστεί ότι μέχρι τότε ίσως βρει κάτι μέσω γνωριμιών ή να κάνει νέα σύμβαση αλλά αυτό είναι πολύ αβέβαιο.
Όπως ειπώθηκε, εξαρτάται βασικά από το τι θέλει γενικότερα στη ζωή της και την ιδιοσυγκρασία της αλλά νομίζω πως η πιο ορθολογική λύση είναι η ιδιωτική κλινική.

Επισκέπτης
Η ιδιωτική κλινική είναι ελληνική θέση εργασίας. Θα τρώει ζόρια και θα δουλεύει.
Αν είναι καλή μπορεί να μείνει αρκετό καιρό. Αρκεί να μη θελήσει κάποιος μέτοχος/αφεντικό της κλινικής κάποια στιγμή να βάλει κάποια γκόμενα/γυναίκα/ανιψιά γιατί τότε απλά θα τη διώξουν.

Το ΚΑΠΗ είναι θέση στο δημόσιο με ημερομηνία λήξης.
Απλα θα ξύνεται και θα παίρνει καλό μισθό.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Αγαπητοι Συναγωνιστες

ΚΑΠΗ λέω εγώ.

Και εξηγούμαι:
1) Τα λεφτά είναι περισσότερα.
2) Η απόσταση είναι σημαντικό πράμα.
3) Μονιμότητα (που δεν έχουν τα ΚΑΠΗ) δεν υπάρχει ΟΥΤΕ και στον ιδιωτικό τομέα.
4) Η πιθανότητα είναι ότι θα ανανεωθεί η σύμβασή της. Τι θα κάνει το ΚΑΠΗ σε 8 μήνες, θα μείνει χωρίς νοσηλεύτρια?
5) Υπάρχει πιθανότητα μονιμοποίησης από την σύμβαση ορισμένου χρόνου. Πολλά παίζονται αυτή την εποχή, ιδίως στο χώρο της υγείας (ας είναι καλά ο... Αβραμόπουλος που τα άφησε όλα... "τακτικά"!).
6) Τίποτα δε την εμποδίζει να ψάχνει και για άλλη δουλειά όσο είναι στο ΚΑΠΗ. Στους άλλους δε θα της μένει καιρός να ψάχνει.
7) Η προϋπηρεσία στο ΚΑΠΗ (δημόσιο) μετράει.
8) Αν έχει ανάγκη από λεφτά, στο ΚΑΠΗ θα γνωρίσει διάφορες περιπτώσεις (υποθέτω) τύπου "Πέρνα κορίτσι μου από το σπίτι να μου κάνεις την ένεση", το οποίο σημαίνει χαρτζηλίκι.

ΚΑΠΗ επαναλαμβάνω εγώ, και ας αφήσει τους άλλους.
Όταν ο ιδιωτικός τομέας αποφασίσει να πληρώσει αξιοπρεπή λεφτά, θα βρει καλές νοσηλεύτριες.

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Αν είναι γατί και θέλει να δουλέψει, στην ιδιωτική κλινική θα είναι σε 5 χρόνια προισταμένη και θα έχει πάρει μεταγραφή για καλύτερο νοσοκομείο άσε που θα γνωρίσει και κανένα γιατρό καλό παιδί να κάνει το σπίτι της.
Αν θέλει ν' αράξει ας πάει στα ΚΑΠΗ.

bybloshaggi

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
δεν νομιζω τα λεφτα στην κλινικη να ειναι λιγοτερα.......ελεος ολοι στο δημοσιο,πως θα παρουμε τα περισσοτερα χρηματα με οσο το δυνατων γινετε λιγοτερη δουλεια..........

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
δεν νομιζω τα λεφτα στην κλινικη να ειναι λιγοτερα.......ελεος ολοι στο δημοσιο,πως θα παρουμε τα περισσοτερα χρηματα με οσο το δυνατων γινετε λιγοτερη δουλεια..........
γιατι ρε φιλε αφου εχει επιλογες;
ολους πολυ δουλευταραδες σας βλεπω σην θεωρια...με τον ξενο κωλο γινεστε πουστηδες....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom