Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 482
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 22 άτομα (4 μέλη και 18 επισκέπτες)

assasertzis

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Like
195
Πόντοι
1
Στα 40. Και μετά από πολλές υπερκαταναλώσεις και λάθη στη διατροφή ήρθε η μόνιμη επίσκεψη του διαβήτη τύπου 2.
Δεν κρύβω πως ψυχολογικά μου κόστισε και τρομοκρατήθηκα μιας και δεν μπορούσαμε με κανένα χάπι να κατεβάσουμε τα υπερβολικά μεγάλα νούμερα που είχα.
Δεν ήθελα με τίποτα να ξεκινήσω ινσουλίνη αλλά οι γιατροί όλοι δεν μου έδιναν άλλη επιλογή.
Έκανα μια τελευταία προσπάθεια με πολύ προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τον διαβητολογο μου και ξεκίνησα μια τρομερή αλλαγή στη ζωή μου.
Άλλαξα εντελώς τη διατροφική μου καθημερινότητα και αναγκάστηκα να ελέγχω τα πάντα σε ποσότητα σακχάρων και υδατάνθρακες.
Ξεκίνησα καθημερινά περπάτημα όπου σταδιακά ανέβαζα τη χιλιομετρική απόσταση με αποτέλεσμα να φτάνω τα 28χλμ με 2 ρεπό τη βδομάδα.
Ξεκίνησα 120 κιλά και μετά από 4 μήνες είδα τη ζυγαριά να γράφει 78..
Όλα είναι μια απόφαση και η αλήθεια είναι πως θεωρώ ότι η αρρώστια αν και με άσχημο τρόπο με αφύπνισε και αυτή τη στιγμή έχω ποιότητα ζωής αν και πάντα θα πρέπει να προσέχω.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.979
Πόντοι
1.446
Στα 40. Και μετά από πολλές υπερκαταναλώσεις και λάθη στη διατροφή ήρθε η μόνιμη επίσκεψη του διαβήτη τύπου 2.
Δεν κρύβω πως ψυχολογικά μου κόστισε και τρομοκρατήθηκα μιας και δεν μπορούσαμε με κανένα χάπι να κατεβάσουμε τα υπερβολικά μεγάλα νούμερα που είχα.
Δεν ήθελα με τίποτα να ξεκινήσω ινσουλίνη αλλά οι γιατροί όλοι δεν μου έδιναν άλλη επιλογή.
Έκανα μια τελευταία προσπάθεια με πολύ προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τον διαβητολογο μου και ξεκίνησα μια τρομερή αλλαγή στη ζωή μου.
Άλλαξα εντελώς τη διατροφική μου καθημερινότητα και αναγκάστηκα να ελέγχω τα πάντα σε ποσότητα σακχάρων και υδατάνθρακες.
Ξεκίνησα καθημερινά περπάτημα όπου σταδιακά ανέβαζα τη χιλιομετρική απόσταση με αποτέλεσμα να φτάνω τα 28χλμ με 2 ρεπό τη βδομάδα.
Όλα είναι μια απόφαση και η αλήθεια είναι πως θεωρώ ότι η αρρώστια αν και με άσχημο τρόπο με αφύπνισε και αυτή τη στιγμή έχω ποιότητα ζωής αν και πάντα θα πρέπει να προσέχω.
Άνοιξες μεγάλο θέμα... Να ξέρεις ότι από μια ηλικία και μετά κανένας δεν γλυτώνει σχεδόν...
Είναι η πάθηση του μέλλοντος... Πολυπαραγοντική και πολυσυμπτωματική...

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.136
Πόντοι
3.506
Δηλαδή όταν λες μεγάλα νούμερα τί εννοείς; Πόσο η πρώτη μέτρηση νηστείας;

OP
OP
A

assasertzis

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2011
Like
195
Πόντοι
1
Δηλαδή όταν λες μεγάλα νούμερα τί εννοείς; Πόσο η πρώτη μέτρηση νηστείας;
Εγώ έκανα γενικές ατσι για να δω τη χοληστερίνη.... Αυτό χτυπούσε κουδούνια και καμπάνες μέρες πριν αφού είχα κλείσει και ραντεβού με οφθαλμίατρο γιατί από το αριστερό μάτι δεν έβλεπα καλά..... Η πρώτη μέτρηση ήταν 860. Γλυκοζιομενη είχα 9.5
Σε 2 εβδομάδες ότι χάπια και να πήρα δεν έπεσε κάτω από 600 οπότε έπρεπε να ξεκινήσω ινσουλίνη ή κάποιο σκεύασμα σαν το γνωστό ozembik.
Τώρα όσο προσέχω και συνεχίζω την άσκηση 2 χρόνια μετά δεν έχω κανένα θέμα με ένα καπάκι τη μέρα.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.226
Πόντοι
456
Αν δεν προσέχεις μια ζωή 24/7, είναι συμβόλαιο θανάτου.
Και δεν είναι τόσο απλό να προσέχεις.
Ξέρω δύο άτομα που ενώ ξεκίνησαν με καλές προδιαγραφές, στην πορεία έκαναν εκπτώσεις και :priest:

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.136
Πόντοι
3.506
Εγώ έκανα γενικές ατσι για να δω τη χοληστερίνη.... Αυτό χτυπούσε κουδούνια και καμπάνες μέρες πριν αφού είχα κλείσει και ραντεβού με οφθαλμίατρο γιατί από το αριστερό μάτι δεν έβλεπα καλά..... Η πρώτη μέτρηση ήταν 860. Γλυκοζιομενη είχα 9.5
Σε 2 εβδομάδες ότι χάπια και να πήρα δεν έπεσε κάτω από 600 οπότε έπρεπε να ξεκινήσω ινσουλίνη ή κάποιο σκεύασμα σαν το γνωστό ozembik.
Τώρα όσο προσέχω και συνεχίζω την άσκηση 2 χρόνια μετά δεν έχω κανένα θέμα με ένα καπάκι τη μέρα.
Τεράστια νούμερα και μπράβο για τη προσπάθεια. Το ozempic θα σε βοηθούσε βασικά στη διαχείριση του βάρους, ίσως θα έπρεπενα το συζητήσεις με τον ενδοκρινολόγο σου. Περπάτα όσο περισσοτερο μπορείς. 75-78 κιλά και μέχρι 130 ζακχαρο νηστείας να είναι οι στόχοι σου. Μια χαρά θα τα πας αφού τα κατάφερες έτσι θεαματικά.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
77.817
Πόντοι
12.756
Τεράστια νούμερα και μπράβο για τη προσπάθεια. Το ozempic θα σε βοηθούσε βασικά στη διαχείριση του βάρους, ίσως θα έπρεπενα το συζητήσεις με τον ενδοκρινολόγο σου. Περπάτα όσο περισσοτερο μπορείς. 75-78 κιλά και μέχρι 130 ζακχαρο νηστείας να είναι οι στόχοι σου. Μια χαρά θα τα πας αφού τα κατάφερες έτσι θεαματικά.
τα έχεις περάσει τυπε ;

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
12.136
Πόντοι
3.506
τα έχεις περάσει τυπε ;
Ναι. Διαγνώστηκα με κληρονομικό τύπου 2 (η μάνα μου ήταν ινσουλινοεξαρτώμενη) στα 57 μου. Όχι πάντως με τέτοιες τιμές όπως του συναγωνιστή. Με προσπάθεια τον έχω ρεγουλάρει κάτω και από το προδιαβητικό στάδιο χωρίς να καταφύγω σε ινσουλίνη, αλλά θέλει πολλή προσοχή μην ξεφεύγεις και ετήσια τσεκαπ σε ματια, πόδια, νεφρά, καρδιά και βασικές αρτηρίες. Πέραν της διατροφής και ενός καλού σχήματος αγωγής (αν είναι απαραίτητη), το βασικότερο είναι το χαμηλό βάρος και η άσκηση. 15.000 βήματα καθημερινό περπάτημα είναι ο προσωπικός μου στόχος.

malakotianos

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2024
Like
504
Πόντοι
21
Εχετε ακουσει το mounjaro παιδια?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.655
Πόντοι
456
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Είχα τον πατέρα μου με διαβήτη, μεγάλη ταλαιπωρία.
Εν τω μεταξύ, δεν έκανε ποτέ κακή διατροφή.
Τσιγάρο πολύ όμως και καθόλου άσκηση.
Αν θες, ανάφερε τι διατροφή έκανες, πριν έρθει ο διαβήτης.

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
594
Πόντοι
81
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Είχα τον πατέρα μου με διαβήτη, μεγάλη ταλαιπωρία.
Εν τω μεταξύ, δεν έκανε ποτέ κακή διατροφή.
Τσιγάρο πολύ όμως και καθόλου άσκηση.
Αν θες, ανάφερε τι διατροφή έκανες, πριν έρθει ο διαβήτης.

Εκανα στεφανιογραφία (αυτό που βλέπουν πόσο βουλωμένες είναι οι αρτηρίες)
Η γκόμενα στα μηχανήματα
¨Εχετε ζάχαρο ?"
Ο γιατρός που με ήξερε από φοιτητή
"Οχι, καπνίζει"

Μετά έκανα by-pass (99-98 % βουλωμένες)

Ο διαβήτης τύπου 2 , αν δεν είναι κληρονομικός, είναι καθαρά ασθένεια διατροφής.
Αν τρως σωστά κσι όχι σαβουροφάγια, δεν έχεις κανένα λόγο να πάθεις

Είναι αναστρέψιμη ασθένεια, αρκεί να κόψεις τις μαλακίες. (τις διατροφικές, η original μαλακία δεν πειράζει)

Τελευταία τροποποίηση:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.979
Πόντοι
1.446
Τα έχουν πει οι παλιοί... Τότε οι άνθρωποι γερνούσαν νωρίς...
Σήμερα ο διαβήτης "δημιουργείται" από τον τρόπο ζωής κυρίως (εκτός από την κληρονομικότητα)... Για να ευθυμήσουμε λίγο (όσο μπορούμε) από την μαυρίλα των ασθενειών...

Τελευταία τροποποίηση:

tarzan71

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2019
Like
476
Πόντοι
21
Και εγώ πρόσφατα βρήκα ότι είμαι προδιαβητικός. Το σύμπτωμα ήταν να ξυπνάω 3 φορές το βράδυ για κατούρημα. Μιλάμε για πολύ κατούρημα. Ευτυχώς το πρωινό δεν ξεπερνάει τα 140 πράγμα που ρυθμίζεται σχετικά εύκολα χωρίς ινσουλίνη. Επίσης η γιατρός μου είπε ότι πρέπει να χάσω κιλά, είμαι 108 και 1,84. Ο στόχος μου είναι να πάω στα 90.
Θέλει προσοχή στη διατροφή. Θα μου ξεκινήσει σε λίγο το οζέμπικ περισσότερο για την απώλεια βάρους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom