Ανοίγω αυτό το θέμα, για κύριως για καλοκαιρινη σεζόν (αν δεν προλάβουμε την φετινή, αντε την επόμενη!), αλλά γιατί όχι και άλλη περίοδο του χρόνου, πχ ανοιξη.
Στο παρελθόν, εχω πάει στη ζωή μου διακοπές με φίλους, έχω πάει με γυναίκες(μία τη φορά!), αλλά μόνος ποτέ.
Πιστεύω ότι αν είσαι άνετος με τον εαυτό σου, και ξέρεις τι θες να κάνεις και πως θες να περάσεις, μπορείς να περάσεις καλά.
Με το δικό σου ρυθμό, αν το θες, ότι θες, όποτε το θες, όπως το θες.
Σε αντίθεση με άλλους που θέλουν να έχουν συνεχώς κόσμο δίπλα τους, εγώ γενικα μπορώ να νιώθω καλά και μόνος μου. Αλλά δεν ξέρω πως θα ειναι αυτο το αισθημα σε διακοπες.
Έχει πάει κανείς διακοπές μόνος του;
Πως ήταν η εμπειρία, σε σχέση με διακοπές με άλλα άτομα; Το ήθελε να πάει μόνος ή απλά προέκυψε;
Θα ξαναπήγαινε μόνος ή καλά ήταν για μια φορά αλλά όχι περισσότερο;
Και μιας και ειμαστε και στο σωστο φορουμ.
Αν πας σε στοχευμένα μέρη στην Ελλάδα που μαζευουν ξένες, αν είσαι μόνος, έχεις και πιθανότητες δικτύωσης με αυτές, ή υπάρχει κάποιο μειονέκτημα του να είσαι μόνος; Πως πάει συνήθως η φάση; Πως φαίνεται στα μάτια των αλλοδαπών γυναικών ο άντρας που κάνει διακοπές μόνος;
Γενικά δεν αντέχω και πολύ την βαβούρα(panic), αλλά σίγουρα δεν θα διάλεγια και κάτι ερημικό.
Θέλω την ησυχία, την ημερία, να αράξω-να ξεκουραστώ, να σκεφτών, αλλά πέραν της αυτοσυγκέντρωσης και της ξεκούρασης,
θα θέλα να δω τι παίζει κι απο αλλοδαπές που κάνουν διακοπές στη χώρα μας, όντας μόνος όμως, δίχως να συνοδεύομαι.
Δεν θα είχα ως πρώτη επιλογή νησιά, όταν υπάρχουν αξιοπρεπείς επιλογές σε ηπειρωτική Ελλάδα, και θα προτιμούσα να μην μπλέκω με καράβια και την ολη φάση του νησιού. Πάργα-Θεσπρωτία, Χαλκιδική, Πήλιο, Λευκάδα, αλλά και την πολυαναφερόμενη εδώ λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αλλοδαπών γυναικών-Παραλία Κατερίνης κλπ
Εν τέλει, θα ήταν καλή φάση πιστεύω, και να ηρεμήσει κανείς δίχως τους συμβιβασμούς ενός άλλου ατόμου,
αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει πιθανώς και οριζοντες ξενων γνωριμιων, αν οντως παιζει αυτη η φαση με χαμηλων τονων ατομα σαν εμενα, και σε all alone φαση διακοπων….
Πειτε λοιπον, εμπειριες, αποψεις, μέρη, χρονικά διαστήματα, budget, και αν αξίζει και τι πρέπει να προσέξει κανείς, για να έχει πιθανότητες να περάσει καλά μόνος, και αν γίνεται να κάνει και τα ξένα κονέ του.
Ελπίζω να ακούσω χρήσιμες εμπειρίες και απόψεις.