Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Eγω προτεινω να γινει μια ευρεια συσκεψη των μελών του μπου και να αποφασισθει εαν ο Τραμπ συμφερει ή οχι την Ελλαδα.

Οι διαφωνουντες μαλιστα ειναι τοσο σιγουροι, ωστε λενε στους αντιθετους οτι ειναι άσχετοι και αγνοούν τα βασικά.

Τετοιο διχασμό ούτε σε ΝΔ-Συριζα δεν εχω ξαναδει.

Εγω παντως να το πω παλι, κι ας με πουν ασχετο οι μισοι.
Ο Τραμπ ειναι καταστροφη για τα ελληνικα συμφεροντα και πρεπει να χασει γιατι με τον Μπάιντεν θα ειναι καλυτερα.

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
E ωραια και τι θα καταλαβουμε? Θα διαιωνιζεται μια ζωη αυτη η κατασταση με εμας να εχουμε τον τραμπουκο γειτονα που ολοενα και κατι θα μας ζηταει και εμεις χαρην της "ενοτητας της συμμαχιας" να υποχωρουμε. Και στη χειροτερη να γινεται και καμια μινι κριση , παντα κατα μας.
Με δυο λογια με Δημοκρατικους, θα εχουμε μια Τουρκια χαιδεμενη, στα πλαισια της γενικοτερης πολιτικης τους για Μεση Ανατολη και Ευρασια. Μη ξεχναμε οι τωρινες μαγκιες της Τουρκιας εχουν τις ριζες τους στην προηγουμενη πολιτικη Ομπαμα, που αποσταθεροποιησε τη Β. Αφρικη και Μεση Ανατολη. Δε θα ειχαν χωρο να μπουν οι Τουρκοι στη Λιβυη και τη Συρια αν δεν τα χαν κανει σκατα εκει οι Δημοκρατικοι.
Επισης βαλαν τις κυρωσεις στη Ρωσια, αν ξαναβγουν δε θα αποκλειεται να δουμε και καναν αντιρωσικο αξονα Ουκρανιας- Τουρκιας και φυσικα με την Τουρκια οτι ζηταει να το παιρνει.
Εχουμε δηλαδη ενα συνεχιζομενο πλαισιο στο οποιο η Ελλαδα ειναι χαμενη εξ ορισμο. Με Ρεπουμπλικανους και ειδικα Τραμπ που κλινουν μαλλον προς αντικινεζικη πολιτικη και επιδιωκουν προσεγγιση με τη Ρωσια, η Τουρκια χανει τη σημασια της εντελως για τις ΗΠΑ. Με Δημοκρατικους ετοιμαστειτε να δειτε τιποτα παραχωρησεις νησιων και νησιδων, τιποτα ωραια στη Θρακη κλπ.
Δε χρειαζόμαστε την "ενότητα της συμμαχίας" εμείς για να υποχωρήσουμε. Έχουμε καλύτερες δικαιολογίες και το ΕΛΙΑΜΕΠ να τις παράγει.
Η Τουρκία μπήκε στη Συρία και τη Λιβύη με την σύμφωνη γνώμη και την ενθάρρυνση του Τραμπ. Ο οποίος απέσυρε τις αμερικανικές δυνάμεις για να ξεκινήσουν οι Τούρκοι την εισβολή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Και έλεγε και τις ουρανομήκεις ηλιθιότητες ότι οι Κούρδοι δεν πολέμησαν δα και στη Νορμανδία. Προφανώς θεωρούσε ότι οι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στην Ομάχα. Σκατά τα έκανε ο τουρκολάγνος κλόουν με το πορτοκαλί κουνάβι στο κεφάλι.
Δεν ξέρω τι ακριβώς προσέγγιση επιδιώκουν με τη Ρωσία οι Αμερικανοί, αλλά το ότι βάζουν αβέρτα κυρώσεις για τον Nord Stream, δημιουργώντας σοβαρά θέματα στην ολοκλήρωσή του, δείχνει ότι μάλλον η προσέγγιση αυτή δεν τα πάει και τόσο καλά. Δεδομένου κιόλας ότι η πώληση ενέργειας είναι ο σημαντικότερος τομέας της ρωσικής οικονομίας. Λίγο τους έτριξαν τα δόντια τους Ρώσους οι Σαουδάραβες με τις τιμές και τα έπαιξαν και έβγαζαν ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποθέματά τους και πόσο μπορούν να αντέξουν οικονομικά με αυτές τις ευτελείς τιμές πετρελαίου.
Η Ρωσία για τους Αμερικανούς είναι πάντα η Ρωσία. Κύριος παράγοντας για την ευρασιατική οντότητα. Που οι ΗΠΑ θεωρούν εν δυνάμει αντίπαλο. Είτε οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνούν. Γιαυτό και επενδύουν σε διμερείς και τριμερείς συμμαχίες.
Το ότι ο Ερντογάν βγήκε χθες και ειρωνευόταν τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις και δεν άνοιξε μύτη, δείχνει ότι με τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τραμπ δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Είναι δεδομένο ότι τον Τραμπ τον έχει γραπωμένο από τ'αρχίδια και ο λόγος είναι κάτι που θα μαθευτεί σύντομα. Αμέσως μετά την ήττα του.
Τέτοια παραβαση των αμερικανικών νόμων για χάρη της Άγκυρας δεν έχει ξανα υπάρξει. Τι συναλλαγές χρυσού με τη Βενεζουέλα, τι παράνομες συναλλαγές με Ιραν μεσω Χαλκμπανκ, τι αγορά και ενεργοποίηση ρωσικών οπλικών συστημάτων αιχμής, τι λαθρεμπόριο πετρελαίου με ΙΣΙΣ, τι....., τι...... Και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι η ήττα του Τραμπ.
Την οποία κάθε Έλληνας οφείλει να εύχεται ολόψυχα.

Αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο, ειναι οτι ο Τραμπ δεν ασχολειται με την Τουρκια. Η Κινα ειναι το θεμα του, με αυτους θελει να ασχοληθει. Δε θα "τιμωρησει" την Τουρκια. Αν αφησε χωρο στην Τουρκια, δε το εκανε για να ευνοησει την Τουρκια: εφευγε, οποτε καποιος επρεπε να μπει ως ρυθμιστης. Ποιος? Φυσικα αυτος που υποδεικνυε η Ρωσια. Δεν εχει γραπωμενο κανεναν Τραμπ ο Ερντογαν, απλα τωρα τον αφηνει στα χερια του Πουτιν. Θα παιξει ο Πουτιν οσο χρειαζεται και μετα θα μπουν ολα στη θεση τους.
Με Τραμπ, μπορει να δουμε το σεναριο η Ρωσια, μαζι με το Ισραηλ, Κουρδους κλπ να κατσουν να ξεκοκαλισουν την Τουρκια, με τις ΗΠΑ να κοιταζουν αλλου και να σφυριζουν αδιαφορα. Με Δημοκρατικους δε θα δουμε αυτο το σεναριο. Μπορει να δουμε Ερντογαν να φευγει, αλλα ισως ξαναδουμε μια στροφη της Τουρκιας προς τη Δυση, και φυσικα ισχυροποιηση της. Καθε φορα ο ασωτος υιος που επιστρεφει ειναι ο πιο ευνοημενος.
Εχει μπλεξει σε ενα πολυ επικινδυνο παιχνιδι η Τουρκια και ο μονος που θα μπορουσε να τη σωσει στην κρισιμη στιγμη θα ηταν οι ΗΠΑ. Με Τραμπ οι ΗΠΑ απλα θα γυρισουν την πλατη και θα κανουν οτι δε βλεπουν, με Δημοκρατικους θα τη σωσουν.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Eγω προτεινω να γινει μια ευρεια συσκεψη των μελών του μπου και να αποφασισθει εαν ο Τραμπ συμφερει ή οχι την Ελλαδα.

Οι διαφωνουντες μαλιστα ειναι τοσο σιγουροι, ωστε λενε στους αντιθετους οτι ειναι άσχετοι και αγνοούν τα βασικά.

Ο Τραμπ ειναι καταστροφη για τα ελληνικα συμφεροντα και πρεπει να χασει γιατι με τον Μπάιντεν θα ειναι καλυτερα.

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Βασιζομενους που ακριβως το λες αυτο?

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Τυπε επαναλαμβανεται συνεχεια οτι "αν βγει ο Τραμπ θα ειναι κακο το σεναριο για την Ελλαδα, θα ευνοηθει ο Ερντογαν". Τριχες κατσαρες, θα μου επιτρεψετε ολοι εσεις που το λετε. Με τη φιλορωσικη πολιτικη του Τραμπ υποβαθμιζεται ο ρολος της Τουρκιας και η γεωπολιτικη της σημασια. Οι δημοκρατικοι με την αντιρωσικη τους πολιτικη, αναβαθμιζουν τη σημασια της Τουρκιας. Αν βγουν οι Δημοκρατικοι ετοιμαστειτε να δειτε να στρωνουν κοκκινα χαλια στον μογγολο.
καλα περα απο τους ανοητους και ανιδεους υπάρχουν και οι εκ του πονηρου που πουλανε στα προβατα δηθεν φιλελληνικη σταση του Μπαιντεν,εδω η νεοταξιτικη πρεσβεια το εχει πει τοσες φορες,εχθρος ειναι η ρωσια, μαλιστα εβαλε και το τσιρακι της τον κλαρινογαμπρο κλεπτοπασοκο τον υπ.προπο να απειλησει ως εθνικιστες οσους τολμησουν εστω και να μιλησουν για επεκταση στα 12νμ που ενοχλει τον ταγιπ,θα του δωσουν γη και υδωρ για να χτυπησει τον βλαντι,αν βγει ο τραμπ και με την ισχυροποιηση της συμμαχιας του με τον βλαντι ο ταγιπ θα μαζευτει απο παντου και τα πάντα θα ειναι υπερ της Ελλαδας, με την προυποθεση φυσικα να εξαφανιστουν οι Μητσοτακηδες και ολα τα τσιρακια του Βερολινου
Τύπε υποκλινομαι, οι αμερικανοι με τον Τραμπ δηλαδη θα ασκουν φιλορωσικη πολιτικη για να χασουν δια παντος την ανατολικη μεσογειο αλλά εμας μας συμφερει επειδη οι ρωσοι πολεμανε (πού?) τον Ερντογαν. Ομως μπορει αυτο να μην λειτουργησει γιατι κυβερνα ο Μητσοτακης που κανει ό,τι του πει η Μερκελ αρα πρεπει να βαλουμε καποιον αλλον να κυβερναει (ποιον?)

Μιλαμε ανατριχιασα απο το βαθος της αναλυσης.

Το ερωτημα βεβαια γιατι δεν μαζευεται ΤΩΡΑ ο Ερντογαν αφου ΗΔΗ κυβερναει ο Τραμπ, ειναι ενα μυστηριο.
Μαλλον εχει προγραμματισει να μαζευτει την δευτερη τετραετια του Τραμπ.

Επισης, το γιατι ξαφνικα ο Τουρκος λυσσαξε επι θητειας Τραμπ, ειναι κι αυτο μαλλον συμπτωση, μας συμφερει ομως ο Τραμπ.

Ρε δεν γαμιομαστε

Ο Τραμπ δεν ασχολειται καν με την περιοχη. Αν δεν το χεις παρει χαμπαρι ο Τουρκος κανει οτι κανει, λογω του οτι τα χε κανει σκατα πριν ο Ομπαμα. Δε θα χε ανακατευτει σε καμια Λιβυη και καμια Συρια η Τουρκια εαν δεν ειχε προκαλεσει τις "αραβικες ανοιξεις" ο Ομπαμα και η Χιλαρι.
Τωρα που το ειδες γραμμενο οτι οι Ρεπουμπλικανοι "θα σταματησουν την Τουρκια?" Εκτος και αν δε καταλαβαινεις καλα ελληνικα, οποτε ας το ξαναγραψω : υποβαθμιζεται η γεωπολιτικη σημασια της Τουρκιας : κοινως μονη της ας κανει οτι θελει, αλλα αν αλλοι αποφασισουν οτι το παρακανε και θελουν να την τελειωσουν δε τους καιγεται καρφι. Και ηδη προετοιμαζεται διαδοχη κατασταση για τη Μεση Ανατολη. Οι ιστορικοτατες συμφωνιες του Ισραηλ με τις σουνιτικες μοναρχιες του κολπου και η προσεγγιση με τη Σ. Αραβια δε σου λενε κατι??
Με Τραμπ δηλαδη η Τουρκια απλα μπαινει στο παιχνιδι μαζι με τους αλλους και οσα δοσει οσα παρει. Με Δημοκρατικους η Τουρκια θεμελιωδως αποτελει στοιχειο της πολιτικης τους στην περιοχη. Η δε Γερμανια φαινεται να μπαινει σε βαθια στρατηγικη συνεργασια με τη Ρωσια, ως ο αποκλειστικος μεταπρατης της ρωσικης ενεργειας στην Ευρωπη, με σκοπο αφενος να επωφελειται , ως βιομηχανικη χωρα , περισσοτερο απο τη ρωσικη ενεργεια, αφετερου να ελεγχει τη ρωσικη ενεργεια σε αλλες ευρωπαικες βιομηχανικες χωρες.
Πρεπει λοιπον λιγο να εχεις μια αντιληψη και κατανοηση του πλαισιου πριν πεις για πραγματα, που -εμφανως- αγνοεις, μονο και μονο επειδη σου αρεσει η δε σου αρεσει αισθητικα ο ταδε πολιτικος.

Tύπε στασου γιατι πολλη φορα πηρες. Εσυ καταλαβες οτι θεωρω οτι ο Τραμπ θα αντιταχθει στην Τουρκια?
Αν με εχεις παρακολουθησει, εδω και καιρο λεω το αντιθετο.
Οτι ο Τραμπ δεν θα παει ποτέ κοντρα στην Τουρκια.

Και μαλιστα καποιοι εδω μεσα με σχολιασαν ακριβως με τον ιδιο απαξιωτικο τροπο που εκανες εσυ.
Μου ειπαν δηλαδη οτι ειμαι ασχετος, και οτι μονο ο Τραμπ μας συμφερει.
Εσυ μου λες τωρα το αντιθετο, οτι ειμαι ασχετος, και οτι ο Τραμπ δεν μας συμφερει.

Ειναι λιγο αστειο ολο αυτο.

Εγω απαντησα στο οτι εγραψες για μερικους που λενε οτι πως μπορουν να λενε οτι ο Τραμπ συμφερει , ενω γινονται αυτο κ αυτο κλπ.
Εγραψα τους λογους για τους οποιους μαλλον συμφερει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Στο οτι απο τοτε που εξελεγη ο Τραμπ, ο Ερντογαν εχει ξεσαλωσει με τις πλατες των ΗΠΑ και τους βγαζει και γλωσσα.
Οποιοσδηποτε αλλος προεδρος θα του ειχε κοψει τον κωλο την πρωτη μερα.
Αυτος εδω τον χαιδευει γιατι προφανως εχουν μπιζνες παρεα.

Τωρα που θα βγει ο Μπάιντεν θα τα μαθουμε ολα με λεπτομερειες.
Εγω πραγματικα αναζητω να δω εστω και μια αχτιδα ελπιδας με Τραμπ και δεν βρισκω, οσες βαθυστοχαστες αναλυσεις κι αν διαβασω.

Εδω πηγε ο Μητσοτακης στον Τραμπ και του ελεγε οτι η Ελλαδα θα αντισταθει ακομη και σε πολεμικο επιπεδο στους Τουρκους και ο αλλος ο κλόουν του ειπε "κι αν χασεις?" Ειναι σοβαρος ανθρωπος αυτος?

Πέραν απο το οτι ειναι ακραια φιλοΕρντογανικος (οχι φιλοτουρκος), ειναι ασόβαρος και ηλιθιος.
Πραγματικα νιωθω οτι μειωνω τη νοημοσυνη μου προσπαθωντας να εξηγησω γιατι αυτος ο ανθρωπος οχι χώρα δεν πρεπει να κυβερναει, αλλά ούτε διαχειριστης σε πολυκατοικία να ειναι.

• Like
Αντιδράσεις: foxio

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Περαιτερω, το καταλαβαινω οτι καποιοι δεν μπορουν να χωνεψουν οτι οι ΗΠΑ κυβερνωνται απο εναν βλακα, αλλά πώς να το κανουμε ρε παιδια

Οταν καποιος συμπεριφερεται σαν βλακας, μιλαει σαν βλακας, λειτουργει σαν βλακας, ε τοτε που να παρει ο διαολος, μπορει ΟΝΤΩΣ να μην κρυβεται κατι αλλο και απλως να ειναι βλακας.

• Like
Αντιδράσεις: foxio

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Στο οτι απο τοτε που εξελεγη ο Τραμπ, ο Ερντογαν εχει ξεσαλωσει με τις πλατες των ΗΠΑ και τους βγαζει και γλωσσα.

Εγω πραγματικα αναζητω να δω εστω και μια αχτιδα ελπιδας με Τραμπ και δεν βρισκω, οσες βαθυστοχαστες αναλυσεις κι αν διαβασω.

Εδω πηγε ο Μητσοτακης στον Τραμπ και του ελεγε οτι η Ελλαδα θα αντισταθει ακομη και σε πολεμικο επιπεδο στους Τουρκους και ο αλλος ο κλόουν του ειπε "κι αν χασεις?" Ειναι σοβαρος ανθρωπος αυτος?

Πέραν απο το οτι ειναι ακραια φιλοΕρντογανικος (οχι φιλοτουρκος), ειναι ασόβαρος και ηλιθιος.
Πραγματικα νιωθω οτι μειωνω τη νοημοσυνη μου προσπαθωντας να εξηγησω γιατι αυτος ο ανθρωπος οχι χώρα δεν πρεπει να κυβερναει, αλλά ούτε διαχειριστης σε πολυκατοικία να ειναι.

Κόψε από σήμερα την τηλεόραση. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω για την περίπτωση σου.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Και σου λενε οτι ο Τουρκος κανει οτι κανει εξαιτιας πολιτικων του Ομπαμα, οχι του Τραμπ.
Και το κυριοτερο δεν ειναι ο Τραμπ που τον αφηνει . Ο Πουτιν τον αφηνει ( τον Ερντογαν) να κανει οτι κανει, και ο Τραμπ τον αφηνει, επειδη του το χει ζητησει ο Πουτιν. Ο οποιος εχει τους δικους του σκοπους. Οι οποιοι δεν αφορουν μονο τον Ερντογαν , αλλα την Τουρκια ως Τουρκια.
Ο Μπαιντεν θα κανει οτι μπορει για να φυγει ο Ερντογαν και θα δοσει γη και υδωρ στην Τουρκια για να επιστρεψει στη Δυση. Διοτι η πολιτικη των Δημοκρατικων χρειαζετια την Τουρκια. Του Τραμπ χρειαζεται τη Ρωσια.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Κόψε από σήμερα την τηλεόραση. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω για την περίπτωση σου.

Επειδη εχω μπερδευτει, εσυ εισαι απο τους μισους που ειναι υπερ του Τραμπ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006

Τοσο απλα, τοσο καθαρα.

Και σου λενε οτι ο Τουρκος κανει οτι κανει εξαιτιας πολιτικων του Ομπαμα, οχι του Τραμπ.
Και το κυριοτερο δεν ειναι ο Τραμπ που τον αφηνει . Ο Πουτιν τον αφηνει ( τον Ερντογαν) να κανει οτι κανει, και ο Τραμπ τον αφηνει, επειδη του το χει ζητησει ο Πουτιν. Ο οποιος εχει τους δικους του σκοπους. Οι οποιοι δεν αφορουν μονο τον Ερντογαν , αλλα την Τουρκια ως Τουρκια.
Ο Μπαιντεν θα κανει οτι μπορει για να φυγει ο Ερντογαν και θα δοσει γη και υδωρ στην Τουρκια για να επιστρεψει στη Δυση. Διοτι η πολιτικη των Δημοκρατικων χρειαζετια την Τουρκια. Του Τραμπ χρειαζεται τη Ρωσια.
Ξαναμπερδευτηκα. Αρα εμας τι μας συμφερει? Να βγει ο Μπαιντεν, να εξαφανισει τον Ερντογαν και να συνετισει την Τουρκια ή να βγει ο Τραμπ, να κανει τα χατηρια του Πουτιν και να αφηνει τον Ερντογαν ανεξελεγκτο?

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96
Εμάς μας συμφέρει να πάψουμε να είμαστε δουλοπάροικοι και να βγάλουμε καμία μπάλα τριχωτή. Όλοι οι υπόλοιποι κοιτάζουν το συμφέρον τους και μόνο εμείς κοιτάζουμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος.......

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Εμάς μας συμφέρει να πάψουμε να είμαστε δουλοπάροικοι και να βγάλουμε καμία μπάλα τριχωτή. Όλοι οι υπόλοιποι κοιτάζουν το συμφέρον τους και μόνο εμείς κοιτάζουμε προς τα πού φυσάει ο άνεμος.......
Ναι ξερω. "Φουστανελα τσαρούχι φούντα φεσι, καμαρι λεβεντια περηφανια" που λεει και εμβατηριο.
Θα ξεχασουμε και τα βασικα λοιπον, που λενε οτι αν θελεις να εισαι ισχυρος, πρεπει να εχεις ισχυρες συμμαχιες.
Εκτος αν θεωρεις οτι η Ελλαδα των 10 εκατομμυριων πρεπει να αρχισει να παριστανει τον μαγκα της περιοχης.
Αυτα ειναι παιδικοτητες. Τι ειμαστε, η Γερμανια ή η Γαλλια?
Ισχυρες συμμαχιες, σωστοι σχεδιασμοι και καταλληλη διπλωματια.
Και το 1922 το μαγκα πηγαμε να κανουμε και μολις αδυνατισαν οι συμμαχιες, βαλαμε την μαγκια στον κωλο μας.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
E ωραια και τι θα καταλαβουμε? Θα διαιωνιζεται μια ζωη αυτη η κατασταση με εμας να εχουμε τον τραμπουκο γειτονα που ολοενα και κατι θα μας ζηταει και εμεις χαρην της "ενοτητας της συμμαχιας" να υποχωρουμε. Και στη χειροτερη να γινεται και καμια μινι κριση , παντα κατα μας.
Με δυο λογια με Δημοκρατικους, θα εχουμε μια Τουρκια χαιδεμενη, στα πλαισια της γενικοτερης πολιτικης τους για Μεση Ανατολη και Ευρασια. Μη ξεχναμε οι τωρινες μαγκιες της Τουρκιας εχουν τις ριζες τους στην προηγουμενη πολιτικη Ομπαμα, που αποσταθεροποιησε τη Β. Αφρικη και Μεση Ανατολη. Δε θα ειχαν χωρο να μπουν οι Τουρκοι στη Λιβυη και τη Συρια αν δεν τα χαν κανει σκατα εκει οι Δημοκρατικοι.
Επισης βαλαν τις κυρωσεις στη Ρωσια, αν ξαναβγουν δε θα αποκλειεται να δουμε και καναν αντιρωσικο αξονα Ουκρανιας- Τουρκιας και φυσικα με την Τουρκια οτι ζηταει να το παιρνει.
Εχουμε δηλαδη ενα συνεχιζομενο πλαισιο στο οποιο η Ελλαδα ειναι χαμενη εξ ορισμο. Με Ρεπουμπλικανους και ειδικα Τραμπ που κλινουν μαλλον προς αντικινεζικη πολιτικη και επιδιωκουν προσεγγιση με τη Ρωσια, η Τουρκια χανει τη σημασια της εντελως για τις ΗΠΑ. Με Δημοκρατικους ετοιμαστειτε να δειτε τιποτα παραχωρησεις νησιων και νησιδων, τιποτα ωραια στη Θρακη κλπ.
Δε χρειαζόμαστε την "ενότητα της συμμαχίας" εμείς για να υποχωρήσουμε. Έχουμε καλύτερες δικαιολογίες και το ΕΛΙΑΜΕΠ να τις παράγει.
Η Τουρκία μπήκε στη Συρία και τη Λιβύη με την σύμφωνη γνώμη και την ενθάρρυνση του Τραμπ. Ο οποίος απέσυρε τις αμερικανικές δυνάμεις για να ξεκινήσουν οι Τούρκοι την εισβολή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων. Και έλεγε και τις ουρανομήκεις ηλιθιότητες ότι οι Κούρδοι δεν πολέμησαν δα και στη Νορμανδία. Προφανώς θεωρούσε ότι οι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στην Ομάχα. Σκατά τα έκανε ο τουρκολάγνος κλόουν με το πορτοκαλί κουνάβι στο κεφάλι.
Δεν ξέρω τι ακριβώς προσέγγιση επιδιώκουν με τη Ρωσία οι Αμερικανοί, αλλά το ότι βάζουν αβέρτα κυρώσεις για τον Nord Stream, δημιουργώντας σοβαρά θέματα στην ολοκλήρωσή του, δείχνει ότι μάλλον η προσέγγιση αυτή δεν τα πάει και τόσο καλά. Δεδομένου κιόλας ότι η πώληση ενέργειας είναι ο σημαντικότερος τομέας της ρωσικής οικονομίας. Λίγο τους έτριξαν τα δόντια τους Ρώσους οι Σαουδάραβες με τις τιμές και τα έπαιξαν και έβγαζαν ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποθέματά τους και πόσο μπορούν να αντέξουν οικονομικά με αυτές τις ευτελείς τιμές πετρελαίου.
Η Ρωσία για τους Αμερικανούς είναι πάντα η Ρωσία. Κύριος παράγοντας για την ευρασιατική οντότητα. Που οι ΗΠΑ θεωρούν εν δυνάμει αντίπαλο. Είτε οι Δημοκρατικοί είτε οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνούν. Γιαυτό και επενδύουν σε διμερείς και τριμερείς συμμαχίες.
Το ότι ο Ερντογάν βγήκε χθες και ειρωνευόταν τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις και δεν άνοιξε μύτη, δείχνει ότι με τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τραμπ δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Είναι δεδομένο ότι τον Τραμπ τον έχει γραπωμένο από τ'αρχίδια και ο λόγος είναι κάτι που θα μαθευτεί σύντομα. Αμέσως μετά την ήττα του.
Τέτοια παραβαση των αμερικανικών νόμων για χάρη της Άγκυρας δεν έχει ξανα υπάρξει. Τι συναλλαγές χρυσού με τη Βενεζουέλα, τι παράνομες συναλλαγές με Ιραν μεσω Χαλκμπανκ, τι αγορά και ενεργοποίηση ρωσικών οπλικών συστημάτων αιχμής, τι λαθρεμπόριο πετρελαίου με ΙΣΙΣ, τι....., τι...... Και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι η ήττα του Τραμπ.

Αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο, ειναι οτι ο Τραμπ δεν ασχολειται με την Τουρκια. Η Κινα ειναι το θεμα του, με αυτους θελει να ασχοληθει. Δε θα "τιμωρησει" την Τουρκια. Αν αφησε χωρο στην Τουρκια, δε το εκανε για να ευνοησει την Τουρκια: εφευγε, οποτε καποιος επρεπε να μπει ως ρυθμιστης. Ποιος? Φυσικα αυτος που υποδεικνυε η Ρωσια. Δεν εχει γραπωμενο κανεναν Τραμπ ο Ερντογαν, απλα τωρα τον αφηνει στα χερια του Πουτιν. Θα παιξει ο Πουτιν οσο χρειαζεται και μετα θα μπουν ολα στη θεση τους.
Με Τραμπ, μπορει να δουμε το σεναριο η Ρωσια, μαζι με το Ισραηλ, Κουρδους κλπ να κατσουν να ξεκοκαλισουν την Τουρκια, με τις ΗΠΑ να κοιταζουν αλλου και να σφυριζουν αδιαφορα. Με Δημοκρατικους δε θα δουμε αυτο το σεναριο. Μπορει να δουμε Ερντογαν να φευγει, αλλα ισως ξαναδουμε μια στροφη της Τουρκιας προς τη Δυση, και φυσικα ισχυροποιηση της. Καθε φορα ο ασωτος υιος που επιστρεφει ειναι ο πιο ευνοημενος.
Εχει μπλεξει σε ενα πολυ επικινδυνο παιχνιδι η Τουρκια και ο μονος που θα μπορουσε να τη σωσει στην κρισιμη στιγμη θα ηταν οι ΗΠΑ. Με Τραμπ οι ΗΠΑ απλα θα γυρισουν την πλατη και θα κανουν οτι δε βλεπουν, με Δημοκρατικους θα τη σωσουν.
Θα ξαναπούμε τα ίδια αμφότεροι και δεν έχει νόημα. Σε λίγες μέρες έρχονται εκλογές. Αν βγούνε οι Δημοκρατικοί, εξαιρετικά πιθανό, θα δούμε διαφορετικά πράγματα από τις ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν τον ελληνισμό. Μη σου πω πως μέχρι και η διζωνική, δικοινοτική παίζει να πάει στο καλάθι.
Το μομέντουμ είναι ιδανικό. Το αρμενικό λόμπυ ανακοίνωσε περήφανο πως ακόμα μία εταιρεία προώθησης τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον διέκοψε το συμβόλαιό της, κατόπιν δικών του πιέσεων φυσικά. Και έχει βάλει στο μάτι και άλλες τουρκικές και αζέρικες συμφωνίες με παρόμοιες εταιρείες.
Είναι πολύ στραβό το κλίμα στις ΗΠΑ για την Τουρκία και μόνον ο Τραμπ τη σώζει.
Κυριακή κοντή γιορτή. Σε 8 μέρες τον ξυρίζουν το γαμπρό στις ΗΠΑ. Σύντομα θα δούμε τι θα γίνει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Να το ελαφρυνω λιγακι παντως

Παιζει σε κανα δυο χρονια, προεδρος των ΗΠΑ να ειναι μαυρη γυναικα

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Υπάρχουν πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ που τονίζουν την παρουσία της Χάρις ως σημαντικό όπλο στα χέρια του Μπάιντεν. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που προτείνουν να την παρουσιάσει ως άμεσο διάδοχό του και να μείνει σε δεύτερο πλάνο αφήνοντάς της το πρώτο. Θεωρούν ότι θα τσιμεντώσει την εκλογή του.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Υπάρχουν πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ που τονίζουν την παρουσία της Χάρις ως σημαντικό όπλο στα χέρια του Μπάιντεν. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που προτείνουν να την παρουσιάσει ως άμεσο διάδοχό του και να μείνει σε δεύτερο πλάνο αφήνοντάς της το πρώτο. Θεωρούν ότι θα τσιμεντώσει την εκλογή του.
Συμφωνω απολυτα

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Αλεξ μου. Ο Τραμπ ( με τον Πουτιν ) τους συμφερει βραχυπροθεσμα ο Ερντογαν, αλλα μακροπροθεσμα ΔΕ τους συμφερει η ισχυρη Τουρκια. Αρα σερνουν τον Ερντογαν τοσο, ωστε να τον εκμεταλλευτουν, προς την καταστροφη της Τουρκιας.
Δημοκρατικους τους συμφερει μακροπροθεσμα ισχυρη Τουρκια. Βραχυπροθεσμα ισως θελουν να αλλαξουν Ερντογαν.Τωρα μπροστα σε αυτα τα 2, εχουμε ειτε με Τραμπ σεναριο πιθανης καταστροφης της Τουρκιας, ισως ομως με αμεσες επιπτωσεις στην Ελλαδα, ειτε με Μπαιντεν μια καποια ησυχια και σταθεροτητα ,οπως τοσα χρονια αλλα με πιο εντονες διεκδικησεις της Τουρκιας σε βαρος της Ελλαδας που θα ενθαρρυνονται απο τις ΗΠΑ. Δηλαδη πραγματα που ως τωρα δε συζητουσαμε , να μπουν στο τραπεζι και αυτα και η Τουρκια να παρει και αλλα.
Με Τραμπ δλδ μπορει να μπλεξουμε σε κανα πολεμο, αλλα μακροπροθεσμα γλιτωνουμε ισως απο την Τουρκια ως οντοτητα. Με Μπαιντεν, ισως δεν εχουμε περιπετειες βραχυπροθεσμα, αλλα θα χουμε την Τουρκια Δερβεναγα . Αυτα ειναι τα δυο βασικα πιθανοτερα σεναρια.

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216

Θα ξαναπούμε τα ίδια αμφότεροι και δεν έχει νόημα. Σε λίγες μέρες έρχονται εκλογές. Αν βγούνε οι Δημοκρατικοί, εξαιρετικά πιθανό, θα δούμε διαφορετικά πράγματα από τις ΗΠΑ σε θέματα που αφορούν τον ελληνισμό. Μη σου πω πως μέχρι και η διζωνική, δικοινοτική παίζει να πάει στο καλάθι.
Το μομέντουμ είναι ιδανικό. Το αρμενικό λόμπυ ανακοίνωσε περήφανο πως ακόμα μία εταιρεία προώθησης τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον διέκοψε το συμβόλαιό της, κατόπιν δικών του πιέσεων φυσικά. Και έχει βάλει στο μάτι και άλλες τουρκικές και αζέρικες συμφωνίες με παρόμοιες εταιρείες.
Είναι πολύ στραβό το κλίμα στις ΗΠΑ για την Τουρκία και μόνον ο Τραμπ τη σώζει.
Κυριακή κοντή γιορτή. Σε 8 μέρες τον ξυρίζουν το γαμπρό στις ΗΠΑ. Σύντομα θα δούμε τι θα γίνει.

Θα διορθωσω και θα πω οτι ειναι στραβο το κλιμα για τον Ερντογαν! Οχι την Τουρκια γενικα. Και μια "μετανοημενη" Τουρκια θα ηταν κατι παραπανω απο καλοδεχουμενη. Κατι το οποιο βεβαια θα επιδιωξει ο Μπαιντεν αν βγει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Αλεξ μου. Ο Τραμπ ( με τον Πουτιν ) τους συμφερει βραχυπροθεσμα ο Ερντογαν, αλλα μακροπροθεσμα ΔΕ τους συμφερει η ισχυρη Τουρκια. Αρα σερνουν τον Ερντογαν τοσο, ωστε να τον εκμεταλλευτουν, προς την καταστροφη της Τουρκιας.
Δημοκρατικους τους συμφερει μακροπροθεσμα ισχυρη Τουρκια. Βραχυπροθεσμα ισως θελουν να αλλαξουν Ερντογαν.Τωρα μπροστα σε αυτα τα 2, εχουμε ειτε με Τραμπ σεναριο πιθανης καταστροφης της Τουρκιας, ισως ομως με αμεσες επιπτωσεις στην Ελλαδα, ειτε με Μπαιντεν μια καποια ησυχια και σταθεροτητα ,οπως τοσα χρονια αλλα με πιο εντονες διεκδικησεις της Τουρκιας σε βαρος της Ελλαδας που θα ενθαρρυνονται απο τις ΗΠΑ. Δηλαδη πραγματα που ως τωρα δε συζητουσαμε , να μπουν στο τραπεζι και αυτα και η Τουρκια να παρει και αλλα.
Με Τραμπ δλδ μπορει να μπλεξουμε σε κανα πολεμο, αλλα μακροπροθεσμα γλιτωνουμε ισως απο την Τουρκια ως οντοτητα. Με Μπαιντεν, ισως δεν εχουμε περιπετειες βραχυπροθεσμα, αλλα θα χουμε την Τουρκια Δερβεναγα . Αυτα ειναι τα δυο βασικα πιθανοτερα σεναρια.
Σε διαβαζω με πολλη προσοχη, να εισαι σιγουρος. Πώς ειναι δυνατον ομως "να απαλλαγουμε απο την Τουρκια σαν οντοτητα"? Επιπλεον, μην παραγνωριζουμε και τον ανθρωπινο παραγοντα. Ο Ερντογαν τα κάνει πλεον ολα λαθος. Εδω καταφερε να ξεφτιλισει ακομη και τους Γερμανους, που ηθελαν να τον εξυπηρετησουν. Ο ανθρωπος δεν ειναι καλα. Εγω θεωρω οτι ειτε με Μπαιντεν ειτε με Τραμπ, η Τουρκια παει για μεγαλη καταστροφη. Δεν "σωνονται" ολα σε αυτη τη ζωη, αν τα κανεις ολα λαθος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom