Νέα

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό: Νέα Navtex για το Oruc Reis κοντά στην Ρόδο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα TASSOS karipidis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 47K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
"Θα είχα κάνει ήδη νηοψία στο Oruc Reis και θα είχα βυθίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία εάν ήμουν πρωθυπουργός."

Αργησε ο Βελό,μάλλον εμαθε οτι ετοιμαζεται διασπαση Νδ και βιαζεται να μαζεψει τις ψηφους.
 

Tigerhead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2020
Μηνύματα
2.255
Like
1.328
Πόντοι
216
 

Συνημμένα

  • 83D1CBD8-01F6-4BF3-855B-BC83B900648A.png
    83D1CBD8-01F6-4BF3-855B-BC83B900648A.png
    349,8 KB · Εμφανίσεις: 17
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.503
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Η Ελλάδα έχει μόνον μία επιλογή, πρώτο πλήγμα και άμεση γενίκευση.

Εκ πρώτης όψεως δεν έχεις άδικο. Όμως αυτή η στιγμή νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη τύπε, δεδομένου ότι για 10+ έτη δεν προχώρησε κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Αν ήδη είχαμε ήδη τα 18 rafale, ετοιμοπόλεμα όλα τα Mirage και 2 σύγχρονες φρεγάτες, τορπίλες βαρέως τύπου για τα 214 θα είχαμε άλλη ισχύ.
Το ΠΝ μας έχει πολλές γέρικες φρεγάτες τύπου S νομίζω.

Από την άλλη δες την διεθνή κατάσταση στη περιοχή μας:

Η ΕΕ δεν θα μας στηρίξει εμπράκτως, η Γερμανία με την στάση της είναι υπερ της Τουρκίας.
Εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία, αλλά βλέπεις πως δεν κοντράρει την Γερμανία.
Θα αρκούσε η δήλωση ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ = ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΕΕ, αλλά δεν γίνεται.

Η Ρωσία βλέπουμε πως έχει σοβαρές μπίζνες με την Τουρκία, σε εξοπλιστικά, πυρηνική ενέργεια, Συρία κλπ.... Βλέπουμε πως ακόμα και στην περίπτωση της Αρμενίας δεν παίρνει αποφασιστική θέση.

Οι ΗΠΑ με Τραμπ που είναι φιλότουρκος, επίσης δεν πρόκειται να μας στηρίξουν.

Οπότε να κάνουμε το πρώτο κτύπημα, αλλά μετά τι γίνεται;;;

Μήπως χάσουμε περισσότερα στο διπλωματικό πεδίο;;;
Ακριβώς γιαυτό πρέπει να κτυπήσεις πρώτος. Επειδή δεν έχεις την υπεροπλία. Αν περιμένεις να κτυπήσει αυτός που υπερτερεί έχασες. Λίγο, πολύ, δεν έχει σημασία. Ο αιφνιδιασμός είναι το ισχυρότερο όπλο σου. Τίποτα δε θα χάσεις σε διπλωματικό επίπεδο. Αυτή η εκάστοτε κυβερνητική καραμέλα έχει λιώσει εδώ και χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν τεράστια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ συμφέροντα στην Ελλάδα.
Η Ρωσία σήμερα πήρε θετική θέση υπέρ της επέκτασης στα 12νμ.
Απλά δε ρώτησε πρώτα το τεράστιο νούμερο το Γεραπετρίτη.
Σφάλμα της.
 

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Μηνύματα
2.087
Like
798
Πόντοι
96

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών θα κάνω μια ερώτηση και θα απαντήσω μόνος μου σε δύο ώρες. Η ερώτηση είναι η παρακάτω :

Γιατί το άρθρο μοιράζει ΦΡΈΣΚΟ και ΥΨΗΛΉΣ ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ σανό στους γαλάζιους ψηφοφόρους;;;;;
Ντικ, κρατούσες ένα επίπεδο στο παρόν νήμα και ήταν ευχάριστη η συζήτηση με σένα.
Βγήκε η απόφαση και έχεις γίνει κομμάτι εριστικός με τη δεξά.
Δηλαδή ο παραπάνω σανός είναι αποκλειστικά για τους δεξούς?
Μπας και θα την γλυτώσετε οι υπόλοιποι??

Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τους έκραζα σε οποιαδήποτε ευκαιρία είχα έξω σε συζητήσεις και μέσα σε social. Μέχρι και στη δουλειά. Οι αριστεροί ήταν εντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ με όλα. Σήμερα κυβερνάει ένα κόμμα που έχει τρομερό ανθρώπινο δυναμικό, βγάζει σοβαρότητα στο εξωτερικό και ο Ελληνικός Λαός του έδωσε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ακριβώς για να τον βγάλει απο τη λάσπη που είχε πέσει. Δείχνει οτι δεν μπορεί παρόλο που κάνει προσπάθειες. Προσπαθώντας να τους δικαιολογήσω έχω το παρακάτω σενάριο στο μυαλό μου.......

Όλη η ιστορία με την Ανατολική Μεσόγειο γίνεται γιατί μάλλον βαίνει προς συνολική διευθέτηση η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Και η διευθέτηση "δείχνει" ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου ώστε να ανοιξει ο άξονας του Ισραήλ προς ΕΕ (eastmed pipe και Euro-Africa interconnector δύο έργα που δείχνουν προς την ένωση, το ένα δεν έχει σχέση με το Ισραήλ) .Επειδή αυτά πριν τα μάθουμε εμείς ,τα διαπραγματεύονται τα κράτη , η Τουρκία τσίνισε άγρια γιατί την αφήνουν απέξω. Μαζί με την Τουρκία η Γερμανία (που μέσω του NordStream2 θέλει να ελέγξει την ΕΕ εντελώς) και η Ρωσία που δεν θέλει ανταγωνιστικό αγωγό. Ισραήλ , Ελλάδα, Κύπρος , Γαλλία (τα δικά της συμφέροντα συγκρούονται με της Τουρκίας στην Β.Αφρική) , ΗΑΕ και ΣΑ (που νιώθει να απειλείται στο μουσουλμανικό κόσμο απο την προσπάθεια ηγεμονίας της Τουρκίας) και ΗΠΑ μαζί μας. Ιταλία μάλλον μαζί μας. Πώς δικαιολογώ την κυβέρνηση σε αυτή την αλλοπρόσαλλη ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ τακτική της;;;;Η κυβερνητική γραμμή είναι "άσε την Τουρκία να σκούζει , τα πράγματα έχουν αποφασιστεί". Αν το καλοσκεφτείς αυτή την αντιμετώπιση την έχει και στο εσωτερικό (άσε τους γύφτους να καίνε, άσε τους λάθρο να καίνε,κλέβουν,διαμαρτύρονται, άσε τους αριστερούς να κλείνουν δρόμους, άσε τα παιδιά να κάνουν καταλήψεις και να σπάνε) .Είναι η ίδια ΠΑΘΗΤΙΚΗ αντιμετώπιση. Ότι γράφω παραπάνω στηρίζονται σε δηλώσεις Δένδια (ΑΟΖ με Κύπρο), δηλώσεις Κυπρίων (συζητήσεις για ΑΟΖ με Λίβανο και Συρία) και διευθετήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (πρόσφατες διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Λιβάνου).Δεν έχω μαγική σφαίρα.Θα δείξει το μέλλον τί θα γίνει και κατά πόσο είμαι μέσα.Μπορεί να κάνω και λάθος.

Πάμε τώρα στο σανό. Παίρνοντας ώς δεδομένο ότι η αθάνατη Ελληνική δημοσιογραφία είναι ΟΥΤΕ αμερόληπτη, ΟΥΤΕ ανεξάρτητη, ΟΥΤΕ ερευνητική διαβάζω το άρθρο (που έχει αναπαραχθεί απο πολλά ΜΜΕ). Κανένα ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΜΕ δεν ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό ώς οφείλει οτι η NAVTEX της Τουρκίας τελειώνει την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που τελειώνει και........το τελεσίγρα(χαχαχαχα)φο της ΕΕ. Το ερευνητικό θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ τις έρευνές του και ΕΝΤΟΣ δυνητικής Ελληνικής ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (αφού η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6νμ) και θα φύγει.Και μετά τα ΜΜΕ θα γράφουν (είμαι σίγουρος) για νίκη της Ελληνικής Διπλωματίας.

- Επειδή αρχίζω και τα παίρνω και για να γράψω θέλει σκέψη. Η Τουρκία με τις 4 NAVTEX και μέχρι τις 22/10 θα καταφέρει να ερευνήσει ΟΟΟΟΟΛΗ την υφαλοκρηπίδα (που είναι δική μας ipso facto και ab initio) που έχει καταθέσει τις συννες στον ΟΗΕ.
- Κατέρρευσε το 40 χρόνων ελληνικό επιχείρημα οτι η μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ της υφαλοκρηπίδας.
- Με τη δήλωση της κόκκινης γραμμής "ενημερώσαμε αρμοδίως" της Τουρκία για το χώρο στον οποίο μπορεί να κινηθεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ και χωρίς συνέπεια.
- Με τη δήλωσή μας της κόκκινης γραμμής ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ απο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ του συμπλέγματος της Μεγίστης και δυνητικά των νησιών του Αιγαίου. Εδώ να επαναλάβω οτι η υφαλοκρηπίδα ενός νησιού ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν οριοθετείται, ούτε ανακηρύσσεται. Οριοθετείται το εξωτερικό όριο που είναι στου διαόλου τη μάνα και όχι στα 6,4 νμ απο το νησί.
- Αφού μας γαμάει (και καλά κάνει η Τουρκία) όταν με το καλό τελειώσει μπορεί να μας ξαναγαμήσει με τους παρακάτω τρόπους:
α) Με το ερευνητικό δυτικά του 28 μεσημβρινού.
β) Με πλωτό γεωτρύπανο ανατολικά του 28 μεσημβρινού.
γ) Με συνδυασμό των παραπάνω (τρίο ή παρτούζα γιατί έχει και άλλα ερευνητικά και γεωτρύπανα) .

Ευτυχώς που μέχρι τώρα ΔΕΝ ΕΙΔΑ κυβερνητικά κομματόσκυλα να υπερασπίζονται την κυβέρνηση.
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.358
Κριτικές
3
Like
7.004
Πόντοι
1.486
Πολύ καλή αναλυση φιλε,δειχνεις οτι εχεις μελετησει το θεμα..
Συμφωνω με όσα γραφεις και να προσθεσω ότι η Κυβερνητική οπισθοχώρηση απο εβδομαδα σε εβδομαδα σε βαθμό εξωφρενικό,οφειλεται σε εξωτερικούς παραγοντες και συγκεκριμενα στα δεσμα των Γερμανων.
Εχουμε πολλους σκελετούς δυστυχως στη ντουλαπα μας.
Οσο για τα ΚΚ (κυβερνητικά κομματοσκυλα) φανταζομαι οτι ασχολούνται με το δικαστικο ρεπορταζ...
 

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Μηνύματα
2.087
Like
798
Πόντοι
96
ΚΚ.......πολύ πετυχημένο. Μπορεί να μπαίνει και σαν προσφώνηση.
 
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Μηνύματα
9.503
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Όλη η ιστορία με την Ανατολική Μεσόγειο γίνεται γιατί μάλλον βαίνει προς συνολική διευθέτηση η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Και η διευθέτηση "δείχνει" ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου ώστε να ανοιξει ο άξονας του Ισραήλ προς ΕΕ (eastmed pipe και Euro-Africa interconnector δύο έργα που δείχνουν προς την ένωση, το ένα δεν έχει σχέση με το Ισραήλ)
Δύο επισημάνσεις. Η σύνδεση Ισραήλ με ΕΕ υπάρχει ήδη μέσω του ΕuroAsia Interconnector. H οποία σύνδεση καθυστέρησε λόγω του ότι η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να δώσει το τμήμα του έργου Κρήτη-ηπειρωτική Ελλάδα σε ημέτερο και όχι στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία. Αλλιώς θα είχε τελειώσει ήδη. Και τελικά πληρώσαμε από την τσέπη μας, με αστείες δικαιολογίες, έργο που χρηματοδοτούσε η ΕΕ.
Και οι δύο αγωγοί ρεύματος κουμπώνουν στην Κύπρο στην Κοφίνου.
Ο σανός δεν είναι η είδηση που ανέφερες. Ο σανός είναι η κουβέντα περί απαιτήσεων κυρώσεων, μόνο που για να τεθούν στο Συμβούλιο ηγετών έπρεπε το αίτημα να κατατεθεί στην προχθεσινή σύνοδο που προετοίμαζε το Συμβούλιο. Όμως οι Γερμανοί δήλωσαν επισήμως πως τέτοιο αίτημα δεν τέθηκε. Δεν έχει σημασία που Αναστασιάδης και Μητσοτάκης το παίζουν Παπαφλέσσας. Κουβέντα περί κυρώσεων να γίνεται. Και μετά θα φταίνε οι κακοί Γερμανοί που δεν τις δέχθηκαν αλλά όχι εμείς που δεν τις ζητήσαμε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: dik

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Μηνύματα
1.686
Like
1.093
Πόντοι
216
Αν είχε σε πλήρη έκταση κατανοήσει ο τουρκόσκυλος, το μέχρι πού είναι έτοιμη να υποχωρήσει η όποια ελληνική κυβέρνηση



θα είχε παρακάμψει όλα αυτά τα προκαταρκτικά στάδια,και θα είχε κατευθείαν αποβιβάσει στρατό σε νησιά......
 

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Μηνύματα
8.108
Κριτικές
33
Like
7.342
Πόντοι
4.746
Kαποτε ειχαμε πολιτικους με @@ τωρα το αντιθετο.. :confused:

«ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ!» Η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που γίνεται δραματικά επίκαιρη...

 

Συνημμένα

  • sismik-papandreou.jpg
    sismik-papandreou.jpg
    43,6 KB · Εμφανίσεις: 18

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
πρέπει να έχει και το βραβείο σταχάνοφ τύπε :confused:
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
τυπε παιζει να εχει και στην πλατη σα τον Θεοχάρη
 
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Μηνύματα
5.282
Κριτικές
8
Like
7.315
Πόντοι
2.636
Kαποτε ειχαμε πολιτικους με @@ τωρα το αντιθετο.. :confused:

«ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ!» Η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που γίνεται δραματικά επίκαιρη...

Τυπε που το παμε που το φερνουμε,στον Αντρικο καταληγουμε.Εννοειται οτι τα κανε πουτανα,αλλα γεμισαν ολοι με σπιτια την τοτε εποχη και ολοι τωρα τον κατηγορουν.

Στη δικη μας γλωσσα ,ειναι σαν να βγεις να σκορπισεις 500€ στις πουτανες κ οταν σε ρωτησουν πως τα περασες να πεις,χαλια,μ φαγαν οι πουτανες τα 500€ χωρις να παρω χαμπαρι και τι μ μεινε στο τελος;Παλι με χειρογλυκανο θα την βγαλω,μονος θα κοιμηθω στο κρεβατι.

 

svas79

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
375
Like
235
Πόντοι
21



Σωθηκαμε συναγωνιστές... μίλησε αυτός ο Καραγκιόζης που θα τους έκαιγε ζωντανους....

Βρε ουστ από εδώ .....
δεν κοιμασε ησυχος δηλαδη με τον Φλωρο?κοιτα παρασημο που εχει μαζεψει :tooth:
2821401.jpg

Τοσους πολεμους κερδισαμε τωρα τελευταια. Λογικο δεν ειναι; :2funny:
 

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Μηνύματα
15.358
Κριτικές
3
Like
7.004
Πόντοι
1.486
Εκπληκτικό αρθρο από εναν ΑΡΙΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΟ..Τον γνωρισα στο Λουξεμβούργο και οι απόψεις μας ταυτιστηκαν αυτόματα.
Επί δεκαπενταετία υπερασπίστηκε τα συμφεροντα μας στο ΝΑΤΟ και από τη θεση του Project Manager Aviation,εφοδίασε τα Mirage με ανταλλακτικα που παρεμεναν καθηλωμενα λόγω του αισχρου νομου περι Προμηθειών στις ΕΔ που ειχε περασει ο Χοντρο- Μπενυ..
Ακουει κανεις αυτα που λεει αραγε??
 

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Μηνύματα
253
Like
302
Πόντοι
21
Εκπληκτικό αρθρο από εναν ΑΡΙΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ και ΑΝΘΡΩΠΟ..Τον γνωρισα στο Λουξεμβούργο και οι απόψεις μας ταυτιστηκαν αυτόματα.
Επί δεκαπενταετία υπερασπίστηκε τα συμφεροντα μας στο ΝΑΤΟ και από τη θεση του Project Manager Aviation,εφοδίασε τα Mirage με ανταλλακτικα που παρεμεναν καθηλωμενα λόγω του αισχρου νομου περι Προμηθειών στις ΕΔ που ειχε περασει ο Χοντρο- Μπενυ..
Ακουει κανεις αυτα που λεει αραγε??

Ρητορικη η ερωτηση ναυαρχε. Αν ακουγε καποιος τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα. Ποτε δεν καταλαβα αν οι εχοντες εξουσια ειναι ανικανοι ή εχουν σκοπιμοτητα σε οσα κανουν.
 

Tigerhead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2020
Μηνύματα
2.255
Like
1.328
Πόντοι
216
 

Συνημμένα

  • B9BF9FA9-77C2-4DB3-B12C-33124EA81F42.jpeg
    B9BF9FA9-77C2-4DB3-B12C-33124EA81F42.jpeg
    85 KB · Εμφανίσεις: 18

Karamanis Stratos

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Μηνύματα
5.486
Like
8.418
Πόντοι
2.356
Εσεις οι αριστεροι προδοτες αντιελληνες κωλο θα στησετε στους τουρκοι οπως το 40 στος ναζι

ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom