Νέα

Δάνειο βοήθεια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MONAXIKOS111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

agianis

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
26
Like
1
Πόντοι
11
Γνώμη μου είναι να μείνεις στο νοίκι για 2-3 ακόμη χρόνια, οι τιμές αγοράς θα πέσουν κ άλλο. Βρες ένα χαμηλό νοίκι και μάζεψε χρήματα για προκαταβολή (οι τράπεζες δίνουν καλύτερους όρους όταν έχεις 10-20% προκαταβολή).

Έχε υπ'όψην σου πως με 450-500Ε βρίσκεις μια χαρά σπίτι στην Αθήνα να νοικιάσεις, ενώ για να αγοράσεις το ίδιο σπίτι (που θα έχει αξία 150-170.000Ε), χρειάζεσαι 750-850 χρεωλύσιο δανείου (το καλύτερο που κυκλοφορεί είναι της Εμπορικής με σχεδόν 500Ε ανά 100.000 δανείου, αλλά όλες παίρνουν γερό παζάρι).

Υπερθεματίζω, μακρυά από την Eurobank.

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.916
Πόντοι
606
με ηρεμιστικά σπίτι δεν παίρνεις.
και το να κάνεις πλάκα με κάποιου το πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο δεν νομίζω πως τον βοηθάει ή πως θα ήθελες να στο κάνουνε εσένα.
Αν δεν έχεις κάτι να πεις για να βοηθήσεις, δεν είναι ανάγκη να ποστάρεις.

Mαλιστα κυριε Lastmoican,σβηνω τα ποστ μου..

grazypoutsa

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Like
0
Πόντοι
1
συμφωνώ με τον agianis....

ψάξε όλες τις τράπεζες πρώτα και κάνε ένα συγκριτικό πίνακα....

ψάξε και τον ΟΕΚ για επιδοτούμενα χαμηλότοκα δάνεια....

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Η τράπεζα επιδιώκει να εισπράξει τόκο ανάλογο με το euribor + κάτι που αυτό το κάτι εξαρτάται από τον κίνδυνο που θεωρεί ότι έχει το δάνειο. Χοντρικά το euribor είναι το επιτόκιο που μπορεί να δανειστεί  χρήματα η μία τράπεζα από την άλλη, είναι δηλαδή το κόστος της τράπεζας για το προϊόν που πουλάει. Για να κάνει ελκυστικό το προϊόν ή για να το κάνει να ταιριάξει στις ανάγκες του δανειολήπτη μπορεί να το πλασάρει με διάφορους τρόπους …

Μπορεί για κάποια χρόνια 2-3 να δώσει ένα πολύ ελκυστικό επιτόκιο κάτω από το euribor (δηλαδή κάτω από το κόστος) και μετά για την υπόλοιπη περίοδο να είναι π.χ. euribor + 1% ή euribor + 2% κτλ.

Μπορεί να είναι κατευθείαν το προϊόν euribor + 1% για όλο το διάστημα αποπληρωμής του δανείου.

Μπορεί να μην είναι μεταβαλλόμενο το επιτόκιο και να σου δώσει ένα προϊόν σταθερού επιτοκίου για όλη την διάρκεια του δανείου το οποίο σίγουρα θα είναι αρκετά πάνω από το τρέχων euribor.

Αποφασίζεις και παίρνεις.

Μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις. Καταρχήν πόσο θα πληρώσεις.
Π.χ. για 100 χιλιάδες ευρώ και περίοδο 20 ετών δεδομένου ότι το euribor είναι στα επίπεδα του 5% ( )  υπολόγιζε ότι μετά την αρχική περίοδο των 2-3 ετών με το χαμηλό επιτόκιο, η δόση θα είναι της τάξης των 700 ευρώ + κάτι ασφάλειες κτλ. Κοντά στα 750.

Μπορείς να κάνεις παρόμοιους υπολογισμούς στο excel για διαφορετικά ποσά και διαφορετικές διάρκειες αποπληρωμής χρησιμοποιώντας την συνάρτηση PMT. Η μπορεί να χρησιμοποιήσεις κάποιο site που έχει online φόρμες υπολογισμού όπως αυτό …

Από εκεί και πέρα υπάρχει και η δυνατότητα να μην βιαστείς αν το νοίκι που πληρώνεις είναι σημαντικά μικρότερο από την δόση του δανείου και να περιμένεις να βρεις κάποια ευκαιρία αγοράς γιατί την τρέχουσα περίοδο οι τιμές είναι ενδεχομένως αρκετά τσιμπημένες.

Προσεξε επίσης γιατί η πορεία των επιτοκίων είναι τελείως απρόβλεπτη. Αν δεν έχεις συνολικό εισόδημα π.χ. της τάξης του διπλάσιου ή τριπλάσιου του ποσού που θα πληρώνεις για δόση μετά την αρχική χαμηλότοκη περίοδο μπορεί να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

morning_defender

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2007
Κριτικές
3
Like
27
Πόντοι
1
Φίλε πάρε ότι δάνειο κρίνεις εσύ ότι μπορείς να πληρώνεις αλλά διάβασε καλά μόνο αυτό¨

[size=20pt]Μακρυά από την Eurobank.[/b][/size]

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
3
Πόντοι
6
Φίλε πάρε ότι δάνειο κρίνεις εσύ ότι μπορείς να πληρώνεις αλλά διάβασε καλά μόνο αυτό¨

[size=20pt]Μακρυά από την Eurobank.[/b][/size]

γιατι ολοι ετσι με την συγκεκριμμενη τραπεζα?
κατα τυχη χθες ειχα μια κουβεντα με μια φιλη υπαλληλο της και λεγαμε περι δανειων κτλ.δεν με προετρεψε να μην παρω δανειο,αλλα να δω σχολαστικα τους ορους και να ζητω διευκρινισεις για το οτιδηποτε με προβληματιζει

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Mαλιστα κυριε Lastmoican,σβηνω τα ποστ μου..
ευχαριστώ...μην το κάνεις για μένα...ούτε είναι επίπληξη...συμβουλή φιλική και συναδελφική γιατί αν χρειαστείς κάτι εδώ μέσα κάποια στιγμή και εσύ...και αντί να σου απαντούνε σου κάνουνε πλάκα, δεν θα νιώθεις καλά...
Και πάλι ευχαριστώ. Και με το συμπάθειο...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Γνώμη μου είναι να μείνεις στο νοίκι για 2-3 ακόμη χρόνια, οι τιμές αγοράς θα πέσουν κ άλλο. Βρες ένα χαμηλό νοίκι και μάζεψε χρήματα για προκαταβολή (οι τράπεζες δίνουν καλύτερους όρους όταν έχεις 10-20% προκαταβολή).

Έχε υπ'όψην σου πως με 450-500Ε βρίσκεις μια χαρά σπίτι στην Αθήνα να νοικιάσεις, ενώ για να αγοράσεις το ίδιο σπίτι (που θα έχει αξία 150-170.000Ε), χρειάζεσαι 750-850 χρεωλύσιο δανείου (το καλύτερο που κυκλοφορεί είναι της Εμπορικής με σχεδόν 500Ε ανά 100.000 δανείου, αλλά όλες παίρνουν γερό παζάρι).

διαφωνώ λιγάκι στα ποσά. Πρώτα πρώτα, το να κρατήσεις χρήματα στην άκρη όταν δίνεις νοίκι είναι ουτοπικό. Δεύτερον σε σπίτια που πληρώνεις ενοίκιο 450-500 γιούργια, τα σπίτια μπορεί να είναι άνετα αξίας 200-250,000 ανάλογα την περιοχή και να αξίζουν ακόμα παραπάνω ή πολύ λιγότερο σε άλλες περιοχές. Η αγορά real estate στην Ελλάδα είναι άναρχη και συνήθως δεν βασίζεται σε σοβαρούς ανθρώπους. Επίσης όσο περιμένεις δεν πέφτει τίποτα. Στην Ελλάδα δεν έχω δει να πέφτουνε τιμές ποτέ παρά μόνο με παζάρι, ποτέ με το χρόνο.
Τέλος, οι καλύτερες τράπεζες κατά τη γνώμη μου και χωρίς να τις έχω δοκιμάσει όλες (απο προσωπική σύγκριση) είναι η Κύπρου και η Μαρφίν (αυτές δίνουν τώρα πολύ καλά προγράμματα) Σταθερή αξία η Εθνική αλλά με κάκιστους όρους.
Τέλος, αν κάποιος θέλει στεγαστικό, ας μου στείλει πμ να τον στείλω σε κάποιους γνωστούς μου που εμένα μου έκαναν παπάδες. Μίλάω πως τώρα έχω 3% επιτόκιο σταθερό. Καλό είναι να ρωτάτε και μετά να πηγαίνετε δασκαλεμένοι ή τουλάχιστον διαβασμένοι.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
κατα τυχη χθες ειχα μια κουβεντα με μια φιλη υπαλληλο της και λεγαμε περι δανειων κτλ.δεν με προετρεψε να μην παρω δανειο,αλλα να δω σχολαστικα τους ορους και να ζητω διευκρινισεις για το οτιδηποτε με προβληματιζει
Αυτό που έχω καταλάβει για την συγκεκριμένη τράπεζα είναι οτι μοιράζει απλόχερα χρήμα για πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Συνήθως αρκετοί παρασύρονται και τελικά χρεώνονται με ποσά μεγαλύτερα απο αυτά που χρειάζονται και μπορούν να διαχειριστούν. Ω ναι, μετά δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν.
Και η τράπεζα αυτή έχει ένα αρκετά "καλό" τμήμα collection.
Κοινώς οτι ακούς περί τηλεφωνημάτων, κατασχέσεων και λοιπών.....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
η συγκεκριμένη τράπεζα προσπαθεί να σε κάνει να κάνεις λάθος. Ζει από την α΄φελεια που έχουν οι πελάτες της να την εμπιστεύονται.
Της λες να κάνει μια αλλαγή και την κάνει λάθος. Αμα το πάρεις χαμπάρι έχει καλώς, αν όχι...βρίσκεσαι στο πέλαγος με καράβι τρύπιο.
Και στα αρχίδια τους.
Γι'αυτό και είναι η κατεξοχήν τράπεζα που παίρνει σπίτια και τα βγάζει σε πλειστηριασμούς.

supermarios

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
0

+1

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]Μακρυά από Eurobank...[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

Τράπεζα Κύπρου δες, επίσης το Ταμιευτήριο, αν και δεν είμαι σίγουρος οτι έχει στεγαστικά προϊόντα...

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
3
Like
112
Πόντοι
16
Καλή επιτυχία φίλε μόνο καθόρισε το υψος της δόσης σου ανάλογα με το εισοδημά σου μην υπερβείς τις οικονομικές σου δυνατότητες εκεί την πατάνε πολλοί.

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Καλή επιτυχία φίλε μόνο καθόρισε το υψος της δόσης σου ανάλογα με το εισοδημά σου μην υπερβείς τις οικονομικές σου δυνατότητες εκεί την πατάνε πολλοί.

Το ποσό που δίνει κάποιος το μήνα για αποπληρωμή δανείου/κάρτας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% των μηνιαίων αποδοχών του... Αλλιώς αρχίζουν τα προβλήματα... και αρχίζει η ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ (Διασκέδαση, διακοπές, ντύσιμο, αποταμίευση γράφονται στο χιόνι)

Λιανά: Παίρνεις 2000 ευρώ ? Όλες οι δόσεις σου δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 400 ευρώ... κ.ο.κ.

Προσοχή παίδες... και κλείστε τα αυτιά σας και τα μάτια σας όταν ακούτε/βλέπετε διαφημίσεις τραπεζών...

Επισκέπτης
Ξερει κανενας καποιον τροπο να μπορεσω να ασφαλισω ακίνητο (σπιτι) παλαιότητας πριν το 1960 ωστε να μπορεσω να το προσημειωσω για δανειο απο τράπεζα; Η τραπεζα μου ζηταει ασφαλεια πυρος και σεισμου, αλλα καμια ασφαλιστικη δεν δινει σεισμου για σπιτια πριν το 1960.
Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη

ais8hsh

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Like
7
Πόντοι
6
Ξερει κανενας καποιον τροπο να μπορεσω να ασφαλισω ακίνητο (σπιτι) παλαιότητας πριν το 1960 ωστε να μπορεσω να το προσημειωσω για δανειο απο τράπεζα; Η τραπεζα μου ζηταει ασφαλεια πυρος και σεισμου, αλλα καμια ασφαλιστικη δεν δινει σεισμου για σπιτια πριν το 1960.
Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη

Θα στο ασφαλίσει τελικά η τράπεζα σε δική της θυγατρική ασφαλιστική... Απορώ πως δεν στο πρότειναν ήδη...

proto

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
5
Like
5
Πόντοι
6

Παρε Χρυση Ευκαιρια και ανοιξε το ενθετο Real Estate και θα δεις ποια τραπεζα κανει τους περισσοτερους πλειστηριασμους...

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom