Eraser..
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 25 Δεκ 2016
- Like
- 11.108
- Πόντοι
- 2.606
Μαύρη, μόνο μαύρη.Kαι μενα με αιφνιδιασες τωρα,συνδυασμος βολευει
Μαύρη, μόνο μαύρη.Kαι μενα με αιφνιδιασες τωρα,συνδυασμος βολευει
Xμ,ρατσιστικο το ποστ,τι σας εκανε η λευκη δηλαδη?Μαυρη σκετη?Ουτε γαλακτος,αμυγδαλου,φουντουκιου?Μαύρη, μόνο μαύρη.
Φουντουκιού εγκρίνεται, αλλά για μπουγάτσα καρμπονάρα δε νομίζω ότι πάει...Xμ,ρατσιστικο το ποστ,τι σας εκανε η λευκη δηλαδη?Μαυρη σκετη?Ουτε γαλακτος,αμυγδαλου,φουντουκιου?
Εχετε δικιο,ισως μια με γευση μπουενο να ταιριαζει καλυτεραΦουντουκιού εγκρίνεται, αλλά για μπουγάτσα καρμπονάρα δε νομίζω ότι πάει...
Εχετε δικιο,ισως μια με γευση μπουενο να ταιριαζει καλυτερα
Eίτε hard είτε soft, δεν υπάρχει.Αυτό που δεν μου κάθεται με αυτή τη δικαιολογία για τις καταρρεύσεις τραπεζών, είναι το γεγονός οτι ζούμε στην εποχή που ζούμε.
Το λεγόμενο hard currency, το φυσικό ρευστό όπως το λένε στο χωριό μου, απλά δεν παίζει τόσο πολύ στην αγορά. Η δουλειά μας, μας πηρώνει σε τραπεζικό λογαριασμό, και χρησιμοποιούμε μια κάρτα για τις κινήσεις μας. Πληρώνουμε με αυτήν λογαριασμούς, δάνεια, αγορές, και οτιδήποτε άλλο. Τα "χρήματα" στο λογαριασμό μας, είναι στην πραγματικότητα ένα είδος πιστωτικού ισολογισμού και χρησιμοποιούμε μετρητά μόνο για συναλλαγές που είτε θέλουμε να μην καταγράφονται, είτε απλά δεν γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος.
Και, το ίδιο, σε ΠΟΛΥ μεγαλύτερο βαθμό, κάνουν και οι ίδιες οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις. Η εποχή που πήγαινες για δάνειο και έφευγες απο την τράπεζα με τη βαλίτσα με τα λεφτά ανήκουν στο παρελθόν. Σίγουρα, για να είναι επίσημη είδηση η κατάρρευση μιας τράπεζας, κάτι έχει παιχτεί, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι ένα τσούρμο μεγαλοκαταθέτες ξεκίνησαν εν χωρώ να σηκώνουν βαλίτσες με μετρητά απο μια τράπεζα.
Αν επενδυαν μονο σε ομολογα ( bond ) καλα θα ητανΑυτο που δεν αντιλαμβανεσαι και σκεφτεσαι απλοικα ειναι οτι οι τραπεζες δε βγαζουν κερδη απο τα δανεια και εληξε.
Παιζουν τα λεφτα σου κανονικοτατα και επενδυουν σε bonds, mbs, trasuries κλπ κλπ
Δηλαδη τζογαρουν.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση εχασαν billions αφου ανεβηκαν τα επιτοκια και μονο.
Ειναι τοσο απλο.
Αν επενδυαν μονο σε ομολογα ( bond ) καλα θα ηταν
Επενδυουν σε υποτιθεμενα μελλοντικα κερδη ( futures ) και σε ασφαλιστρα κινδυνου
Μετα ολα αυτα τα ριψοκινδυνα τα παντρευουν με ασφαλη ομολογα ( πχ κρατικα ) και τα πουλανε στον αφελη κοσμακη εχοντας ΑΑΑ εξασφαλιση
Η ταινια "Big Short" ( Το μεγαλο σορταρισμα ) τα εξηγει αυτα καλα και παιζει και η θεα Μαργκοτ Ρομπι
Με τα μουνοπανα της UBS ναπουμε...
Σε οποιο νημα πας σε γαμάνε ..ειχες κανα δανειο για το περιπτερο ?
Πρόσεχε τι γράφεις πούστη.Σε οποιο νημα πας σε γαμάνε ..
Καλυτερα μεινε στο σερβαιβορ που βρηκατε και ταιριαξατε όλα τα πουστρακια και λετε τα δικά σας..
Λόγω φημών…γιατί να καταρευσει;