Νέα

City Tours in Thessaloniki

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
αλλά θα έχεις double dot!!!!
δεν θελω να μπλεξω στην διαμαχη μεταξυ των ευγενεστατων πελατων, προμοτορισκων, γουαναμπη νταβαδων και γενικως παραπληροφορητων... που δυστυχως βριθουν σε αυτο το σαιτ που υποτιθεται υπαρχει για την ενημερωση των σπορτσμεν... αλλα εχει τελευταια καταντησει στιβος που ολοι παλευουν για το χαρτζηλικι και την εκπτωση...κλπ κλπ... ενεκα η κρισις βλεπετε... και συγχωρεστε με που παρεμβαινω αλλα μερικες φορες δεν καταλαβαινω τι γραφουν και τι εννοουν οι αγαπητοι συναδελφοι...

double dot? τι σκατα? διπλη τελεια ηθελε να εννοησει ο Ερμος?

ή μηπως η θητεια του στα σαλονια ειναι λιγοτερη απ'οση τεχνηεντως αφηνει να εννοηθει? και καπως οτι πιασουμε στον αερα με το εκπαιδευμενο μας αυτι? και μηπως τελικα ειναι του λιμανιου? οποτε μπορει να παει και στην πρωην μασατζου?

Διοτι μαλλον χαριν σε αυτη την ακοη το... table d'hôte... εγινε double dot?

κατι σαν το εχεις κανει ρεζερβε ρε παιδι μου?

τραβιεται πολυ το γκλαμουρ τελικα...

φιλικα χωρις χαρτζηλικι,
χωρις εκπτωσεις... νταξει μερικες φορες ισως...
αλλα παντα με καλη γνωση του savoir vivre... καθε πρωι πινω καφε με τον Ζαμπουνη και σχολιαζουμε τις μαλακιες που γραφονται εδω μεσα...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
ωραία ανάλυση!

όταν θα τολμήσεις να ψελλίσεις διαφορετική γνώμη από τον πρόεδρό σου για μια γκόμενα,μπες να μας κάνεις υποδείξεις

όσο θα είσαι yes man,άστο!

ΥΓ Φίλος προέδρου δεν δικαιούται να μιλάει για αβάντες κλπ!!!!

φιλικά
όπως ξαναείπα,δεν υπάρχει τίποτα να χωρίσουμε!!!και το εννοώ!!!

όποιος ρίχνει τα φράγκα,γαμάει την κάθε πουτάνα!!!!και να πάρει και κανένα δωράκι,χαλάλι του!!!

και αν βγάλει και κανέναν λαγό από το μανίκι του,πάλι χαλάλι του

ανοιχτές τις έχουν τις αγκαλιές τους για όλους μας!!!

ΥΓ2 η πουστιά στο χώρο ξέρεις φυσικά από πού πηγάζει,ή μάλλον από ποιον....
και δυστυχώς παρασέρνει κι άλλους μαζί του

ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ πρέπει να είναι κάποιος να σου στέλνει φιλικά πμ ή να σε προσκαλεί για έξοδο και ποτό,και στο φόρουμ δημόσια να σου την λέει?????
πόσο μωρό!!!!λες και γνωριζόμαστε από χθες ή είμαστε ανταγωνιστές!!!!

φιλικά και πάλι!

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
αναγνωριζω τα συγκρουομενα συμφεροντα... και δεν με αφορουν...
επισης δεν θα μου απαγορευσει κανεις να ομιλω και να εχω αποψη... ουτε εσυ ουτε κανενας προεδρας,
καποιοι που βγαζουν λεφτα με τον ενα ή με τον αλλον τροπο απο εδω μεσα... πολυ καλα κανετε
pas de probleme
εγω δεν ειμαι φιλος κανενος... κανεις δεν ξερει ποιος ειμαι που μενω και τι καπνο φουμαρω... ειμαι απλος πελατης και μπορω να λεω οτι γουσταρω επειδη η κριτικες μου και οι αποψεις μου για τα κοριτσια και το σερβις τους ειναι αντικειμενικοτατες και πολυ αυστηρες, χωρις κανενα ιχνος προσωπικου συμφεροντος
τα γαλλικα ομως θα τα υπερασπιζομαι παντα!!!
γι'αυτο και σε διορθωσα για ενα λαθος που προκυπτει απο ελλειψη κουλτουρας και πραγματικης μορφωσης και εμπειρειας στο savoir vivre και την αληθινη ''μεγαλη ζωη''... και συ μου απαντας για τα προβληματα σου με αλλο μελος...
... triple dot τριπλη τελεια...
τι αλλο να πω...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Το τέλος του double dot στα νυχτερινά κέντρα
23:10 18/11/2010
Πέρυσι, για πρώτη χρονιά, τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα, μπουζούκια και clubs, είχαν αποφασίσει να μην προσθέσουν στην τιμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το καθιερωμένο για πολλά χρόνια double dot.

τί να πω,εγώ έτσι το έβλεπα χρόνια!

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
ε αντι να χαλας ασκοπα τα φραγκα σου στις πουτανες πανε να μαθεις καμια γλωσσα!!!
να μην βασιζεσαι στις κωλοφυλλαδες και στα κωλοχανεια που συχναζεις...

αν δε θες γαλλικα μαθε ρωσικα να λες και καμια κουβεντα με τα κουριτσια...

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
να λεει στην καθηγητρια bonjour Madame....
αυτο κι αν αξιζει τετραπλη τελεια....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
επειδή δεν είχες τίποτα άλλο να πεις,το γύρισες στο καλαματιανό!
αυτό που είπες σημαίνει "μενού προκαθορισμένο" χωρίς δυνατότητα επιλογής
όχι διπλό εισιτήριο που λέμε εδω

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595

by the way,στο γαλλικό ινιστιτούτο φοίτησα κάποτε,αλλά τελευταία χρονια πριν το πτυχίο(νομίζω delf) γνώρισα μια Βουλγάρα που έκανε τρομερό τσιμπούκι η οποία δούλευε στο στριπ Μαγιόρκα(όποιος θυμάται,Μοναστηρίου) την Τζένη,και εκτός από το πρώτο μάθημα,δεν ξαναπήγα!!!

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
επειδή δεν είχες τίποτα άλλο να πεις,το γύρισες στο καλαματιανό!
αυτό που είπες σημαίνει "μενού προκαθορισμένο" χωρίς δυνατότητα επιλογής
όχι διπλό εισιτήριο που λέμε εδω
δε με λες... για τα κοριτσια του Αφροδιτα εχει ''double dot'' ή θα γαμησω a la carte?
μην πληρωσω τα διπλα εισιτηρια που λες για να'χεις εσυ εκπτωση...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
δε με λες... για τα κοριτσια του Αφροδιτα εχει ''double dot'' ή θα γαμησω a la carte?
μην πληρωσω τα διπλα εισιτηρια που λες για να'χεις εσυ εκπτωση...

αφού εκεί ήθελες να πας εξαρχής,γιατί μας πήγες μέσω....Θήβας και Γαλλικών???

στείλε μήνυμα να συνεννοηθείς!

ο καθένας κανονίζει την τύχη του!

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
διαβασε κι αυτο για να μαθαινεις... ατιμουλη...

Double dot

Για άλλη μια χρονιά, έτσι και φέτος, οι περισπούδαστοι κειμενογράφοι και συντάκτες των καναλιών «γέμισαν» τα πάνελ των δελτίων ειδήσεων με το «γνωστό – άγνωστο» όρο double dot ή αλλιώς νταμπλ ντοτ.

Και σα να μην έφτανε αυτό: Ένα κανάλι δημοσίευσε τον όρο, στην επίσημη ιστοσελίδα του. (βλέπε φωτό)

Μάλιστα: Δόθηκε και επεξήγηση του όρου από συνεργάτη εκπομπής που είπε ότι νταμπλ ντοτ είναι το γεύμα για δύο, εξ ου και το double.!!!!

Εμείς όμως: Δεν χρεώνουμε το λάθος στους συντελεστές των τηλεοπτικών παραθύρων. Δεν είναι υποχρεωμένοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν και την εστιατορική ορολογία.

Το κακό με τον όρο νταμπλ ντοτ ξεκίνησε από πού λέτε??

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Από την ίδια την Ομοσπονδία Εστιατόρων που το αναγράφει σε επίσημα έγγραφα της. (βλέπε φωτό).

Εμάς δεν μας απομένει τίποτε άλλο: Παρά να εξηγήσουμε ότι ο όρος νταμπλ ντοτ ή double dot δεν υπάρχει παρά μόνο στη φαντασία ορισμένων κειμενογράφων και ίσως κάποιων αδιάβαστων μαγείρων.

Υπάρχει όμως ο όρος: Ταμπλ ντ’ οτ (Table d’ hôte) ενώ ο αντίθετός του όρος είναι το  Α λα καρτ (À la carte).

Ο διαχωρισμός των μενού (μενούτων που έλεγαν παλιά στις μαγειρικές) σε ταμπλ ντ’ οτ και α λα καρτ γίνεται από πολύ παλιά και είναι αναγκαίος στη λειτουργία των σύγχρονων εστιατορίων.

Με τον όρο Ταμπλ ντ’ οτ: Χαρακτηρίζουμε ένα μενού με προκαθορισμένα πιάτα, χωρίς τη δυνατότητα επιλογής εκ μέρους του πελάτη. Η τιμή ενός τέτοιου μενού είναι προκαθορισμένη κατ’ άτομο και δεν αλλάζει.

Το αντίθετο: Σε ένα α λα καρτ μενού ο πελάτης επιλέγει ανάμεσα στα προσφερόμενα φαγητά μέσα από τον κατάλογο (κάρτα) του εστιατορίου.

Εκτός αυτών: Και για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών πολλά εστιατόρια εφαρμόζουν, ειδικά σε περιόδους εορτών, το μικτό μενού ταμπλ ντοτ α λα καρτ. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 2- 3 είδη ορεκτικού, σαλάτας, κύριου πιάτου και επιδορπίου.

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
αφού εκεί ήθελες να πας εξαρχής,γιατί μας πήγες μέσω....Θήβας και Γαλλικών???

στείλε μήνυμα να συνεννοηθείς!

ο καθένας κανονίζει την τύχη του!

τοση ωρα λακριντι με τον εκπροσωπο τυπου...
τζαμπα μαθημα γαλλικων και savoir vivre καθως και ορολογιας εστιατοριων
και ουτε μια εκπτωσουλα....!!! Ντροπη!!! ααα θα παω αλλου, ετσι χανονται οι πελατες!!!

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326
by the way,στο γαλλικό ινιστιτούτο φοίτησα κάποτε,αλλά τελευταία χρονια πριν το πτυχίο(νομίζω delf) γνώρισα μια Βουλγάρα που έκανε τρομερό τσιμπούκι η οποία δούλευε στο στριπ Μαγιόρκα(όποιος θυμάται,Μοναστηρίου) την Τζένη,και εκτός από το πρώτο μάθημα,δεν ξαναπήγα!!!
Το χουν τα Γαλλικα. Κι εγω πηγα ως φοιτητης και μολις βρηκα γκομενα το πιστολισα το Λυσε

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
γι αυτο μεινατε ολοι αγραμματοι...
στα τσιμπουκια το'χατε το μυαλο σας...

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
νταξει μη μου θυμωνεις... μια κουβεντα ειπα κι εγω...
εξαλλου ολοι εδω μεσα ειμαστε ατομα βαθειας μορφωσης...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
πολύ χαριτωμένα τα λες

jorgekavlares