Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

be_red

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
0
Μέσα στην εβδομάδα γινόταν γκάλοπ με ερωτήσεις:

Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή? Καλύτερα Χειρότερα

Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ΕΕ? Καλύτερα Χειρότερα

και άλλες χειρότερες ερωτήσεις περί κυβερνήσεων από μη εκλεγμένους ή επιχειρηματίες. Επίσης αν έχουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Στρατό...?

Τα συμπεράσματα δικά σας...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αγαπητοί φίλοι,

διάβασα τις τελευταίες 6-7 σελίδες εδώ και θα ήθελα σε πολλά να απαντήσω με "παράθεση", αλλά είναι πάρα πολλά, και δε γίνεται.

Οπότε γράφω απλώς τις θέσεις μου, και σημειώστε ότι αυτές είναι θέσεις κάποιου που (λόγω ηλικίας) θυμάται καλά την περίοδο που το συνάλλαγμα σε αυτή τη χώρα δεν ήταν ελεύθερο. Για όσους δε την εζησαν, για να πας ταξείδι (σαν τουρίστας) "εδικαιούσο" ορισμένο ποσό αδολλαρίων (δε θυμάμαι πόσα ακριβώς αλλά ήταν κάτω από 1.000 το χρόνο), για να πας για δουλειά εξηγούσες ακριβώς τι δουλειά πας να κάνεις και σου έδιναν κάτι σαν $150 την ημέρα, και τέτοια ωραία.

Τέτοια ωραία, ξέρετε, εξακολουθούν να ισχύουν σε κάποιες χώρες.

Όσοι δεν είχαν λεφτά έξω κάνανε διάφορες κομπίνες για να βγάλουν λεφτά, μια εκ των οποίων ήταν να τα κρύβουν επάνω τους (αφού βεβαίως αγόραζαν δολλάρια ή μάρκα απο τους τουρίστες "στη μαύρη"). Η σωματική έρευνα στο αεροδρόμιο (ή τα χερσαία σύνορα) για ανακάλυψη κρυμμένου συναλλάγματος δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.

Στο ερώτημα του φίλου (tkinaliss νομίζω) για το τι να κάνει τις καταθέσεις του (Ελλάδα, Κύπρος ή δε ξέρω τι άλλο) η απάντησή μου είναι μία, και διαχρονική:
ΕΛ-ΒΕ-ΤΙ-Α.
Το μόνο σίγουρο μέρος στον κόσμο, το μόνο σίγουρο νόμισμα στον κόσμο, το μόνο μέρος που δεν έχει κάνει πόλεμο 500 χρόνια, το μόνο μέρος που ΟΛΟΙ οι άρχοντες των χωρών πάνε και κρύβουν τα λεφτά τους να μη τα βλέπει κανείς και να μη τα ξέρει κανείς, και το μόνο μέρος του οποίου οι Τράπεζες (για μας εδώ τους Έλληνες) δουλεύουν 24/7, 365 μέρες το χρόνο.
Αυτό το είχα πει κάποτε και με κοίταζαν περίεργα, αλλά όταν το εξήγησα, όλοι μου είπαν "δίκιο έχεις".  Το εξηγώ και εδώ:
Ο καθένας μας έχει έναν στενό "κύκλο", κύκλο εμποστοσύνης. Η εμπιστοσύνη έχει όρια (ποσοτικά), αλλά για κάθε διμερή ανθρώπινη σχέση, υπάρχει ένα όριο.

Έστω λοιπόν ότι είναι Σάββατο βράδυ, κλειστές οι Τράπεζες (και της Ελβετίας βεβαίως), και θέλεις 10.000 ευρώ μετρητά. Πες ότι κάτι σου έτυχε (καλο ή κακό).  Έχεις λεφτά στην Τράπεζα εδώ. Ή (διαζ) έχεις στην Ελβετία.
Πας σε κάποιον που έχει μετρητά και σε εμπιστεύεται για 10 χιλιάρικα, και του λες "Δώσε μου σε παρακαλώ 10.000 και Δευτέρα πρωϊ πες μου το λογαριασμό σου στην Ελβετία και στα βάζω".
Θα στα δώσει.
Αν όμως του πεις "Δώσε μου σε παρακαλώ 10.000 και Δευτέρα πρωϊ πάω στην Εθνική, τα παίρνω και στα δίνω", οι πιθανότητες να στα δώσει είναι λιγότερες από την πρώτη περίπτωση.

Βεβαίως οι αμφιβολίες του φίλου μας (tkinaliss) έχουν να κάνουν απόλυτα με τα ποσά για τα οποία συζητάμε:  Αν τα ποσά είναι τετραψήφια, δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε. Αν είναι πενταψήφια (και μάλιστα κοντά στο τέλος προς τα πάνω των 5 ψηφίων) κάπως έχει νόημα. Αν είναι εξαψήφιο, έχει νόημα. Και αν είναι επταψήφιο και πάνω, δε θα ρώταγε εμάς εδώ. Θα ήξερε τι να κάνει.

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας:

Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.
Όπως και να το δει κανείς, τα νούμερα ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ για να πούμε ότι "Θα κάνουμε μια δύσκολη προσπάθεια για 3, 5, 10 (έστω) χρόνια, και μετά θα ξαναγυρίσουμε στην παλιά κατάσταση". Δε βγαίνει. Επιχειρήματα του τύπου "Μα άλλοι χρωστάνε περισσότερα" δεν έχουν νόημα (γιατί μακραίνει και η κουβέντα) και γιατί όλα αυτά (τα χρέη) αναφέρονται σε χώρες που ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΡΓΑ ΠΡΑΜΑ (π.χ. Ιαπωνία), ενώ εμείς εδώ δε παράγουμε ούτε οδοντογλυφίδες.

Το ποιές θα είναι αυτές οι εξελίξεις και πως θα ονομαστούν δε μπορώ να το προσδιορίσω (δεν είμαι και κανένας προφήτης) αλλά οι όροι "Χρεωκοπία", "Στάση πληρωμών", "επαναδιαπραγμάτευση του χρέους", "το κανόνι έσκασε" κλπ τέτοια δεν απέχουν από την επικείμενη πραγματικότητα.
Προς τα εκεί πάει το πράμα, και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν υπάρχει τρόπος ή τα μέσα για να αποφευχθεί.  ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

To "πότε" θα γίνει αυτό, είναι επίσης κάτι άγνωστο.  Αλλά με αρκετή βεβαιότητα, θεωρώ ότι είναι κάτι που θα συμβεί μεταξύ των επόμενων 5 και 50 μηνών (δηλαδή μέσα στον επόμενο μισό χρόνο έως στα επόμενα 4 χρόνια).  Παραπέρα δεν πάει το πράμα.
Να με συγχωρείτε και πάλι που δε προσδιορίζω το μέλλον με μεγαλύτερη ακρίβεια, αλλά σέβομαι απόλυτα την ιδιότητά μου ως "Μη προφήτου".
Έστω και με αυτά τα "ευρέα" όρια πάντως, όποιος θέλει, ας τυπώσει αυτό το post, ας γράψει πάνω του και την ημερομηνία, και ας το φυλάξει στο συρτάρι.  Κάποτε θα το κοιτάξει και θα πει: "Κοίτα να δεις που αυτός ο μαλάκας στο bourdela ήξερε τι έλεγε!".

Να μη το τραβήξω πολύ ακόμα, δυο λόγια μόνο για τα νούμερα που λέω ότι δε βγαίνουν:

Αν αναζητήσετε τα στοιχεία και κάνετε τους υπολογισμούς θα δείτε ότι:
Από τη γνωστή (ιστορικά) ύπαρξη του ανθρωπίνου είδους μέχρι και σήμερα (6.000-8.000 χρόνια δηλαδή), ο χρυσός πάντοτε αποτελούσε το βέβαιο και απόλυτο συναλλακτικό μέσο.
Σε αυτή την περίοδο, η παγκόσμια παραγωγή χρυσού είναι (συνολικά) 161.000 τόννοι.
(Αυτό σημαίνει ένα κύβο πλευράς 20,30m αλλά αυτό είναι άσχετο με τους υπολογισμούς).
Με τη σημερινή (ή προ εβδομάδος έστω) τιμή του χρυσού, η Ελλάς (!) ΧΡΩΣΤΑΕΙ (για να ξεπληρώσει το χρέος της) το 1/16 από αυτή την ποσότητα. Περίπου δηλαδή 10.060 τόννους.

Σκεφτείτε το αναλογικά: Μια χώρα που η οικονομία της έχει μέγεθος το 2% της Ευρωζώνης (περίπου το 0,5% της παγκόσμιας), χρωστάει σε χρυσό το 6,25% της παγκόσμιας ποσότητας του διαχρονικού συναλλακτικού μέσου.
Αυτό το χρέος (το οποίο αυξάνεται διαρκώς λόγω τόκων - έστω κι αν δε ξαναδανειστούμε καθόλου για να καταναλώσουμε) δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περιπτωση να πληρωθεί.  Θα μας καταπιεί σίγουρα.

Το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το πότε, και το δεύτερο είναι το γιατί (ενώ υπάρχει αυτή η βεβαιότητα) μας δίνουν ακόμα παρατάσεις.

Στο δεύτερο δεν έχω καταφέρει να απαντήσω. Υποψιάζομαι όμως ότι πρέπει να "τακτοποιηθούν" μερικές δουλειές, πριν σκάσει το κανόνι.

Αυτά.
(Σας έκανα την καρδιά περιβόλι ε?)

Πάσα διαφωνία δεκτή.

Τα ίδια λέω και εγώ εδώ και σχεδών 2 χρόνια που γράφω εδώ μέσα.
Με χλέυασαν οι πλούσιοι  :jerking: εργολάβοι, τα κλωνάκια τους και τα παπαγαλάκια τους.

Μίλησα για λίρες και έπεσαν οι οικονομολόγοι (του κώλου) να με φάνε :tickedoff:

Μίλησα όμως και για χωραφάκια και έγινε το έλα να δεις.

Μάγκες μην την ψάχνεται αν δεν έχεται κάνει την γκαβάτσα σας σε λίρες.

Ψάχτε κανένα τίτλο ιδιοκτησίας από κανένα κτηματάκι (άλλωστε όλοι από επαρχεία είμαστε)

ΥΓ. Αααααααα και για να μην το ξεχάσω - για να είμαι εντός θέματος- πήγα την πρόηγούμενη εβδομάδα να σηκώσω 15000 και φυσικά πήρα τα αρχ@@δια μου.
Επρέπε λέει να τους ειδοποιήσω 2 μέρες πριν :jerking:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Μέσα στην εβδομάδα γινόταν γκάλοπ με ερωτήσεις:

Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή? Καλύτερα Χειρότερα

Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ΕΕ? Καλύτερα Χειρότερα

και άλλες χειρότερες ερωτήσεις περί κυβερνήσεων από μη εκλεγμένους ή επιχειρηματίες. Επίσης αν έχουμε εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Στρατό...?

Τα συμπεράσματα δικά σας...
ρωτανε ακομη
κλεβουν οι πολιτικοι?
να πληρωσουν οι πλουσιοι η εμεις οι φτωχοι?
να μπουν στην φυλακη οι κλεφτες η να μην τους τιμωρησουν?
και αλλα γραφικα
αν ειμαστε τοσο ζωα που δεν βλεπουμε την φακα αλλα μονο το τυρακι δεν φταινε οι δημοσιοκαφροι

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αφού ξέρουν ότι απευθύνονται σε πανηλίθιους, τι να ρωτήσουν?

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
χαχχααχχααχ
μαλιστα.....στο .τν ολα ειναι δυνατα
τα OTC τα ξεχασες....η ειναι η ιδεα μου....;;;
το Τελε-αστυ σε περιμενει.....ειναι κριμα τετοιο..'ταλεντο' να παει χαμενο

1) Χαριτωμένο και γαργαλιστικό το γελάκι σου.  Κάποιος σε γαργάλησε?
2) Τα έχω πει και αλλού, εκτός απ' το .tv.  Και δε γέλασε κανένας.
3) Διευκρίνησε τι εννοείς με OTC.  "Over The Counter"?  "Operator Total Care"? Αυτό ?  Κάτι άλλο?  Για να ξεκαθαρίσεις την ιδέα σου.
4) Δε χρειάζεται να μου πεις εσύ που θα πάω να πω τις σκέψεις μου.  Εγώ τις έγραψα, είδες πως αντέδρασαν αυτοί που τις διάβασαν εδώ, θα μπορούσες να πεις και συ τις δικές σου (αν έχεις την ικανότητα να κάνεις σκέψεις).
Αλλά μάλλον δεν έχεις.

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
1) Χαριτωμένο και γαργαλιστικό το γελάκι σου.  Κάποιος σε γαργάλησε?
2) Τα έχω πει και αλλού, εκτός απ' το .tv.  Και δε γέλασε κανένας.
3) Διευκρίνησε τι εννοείς με OTC.  "Over The Counter"?  "Operator Total Care"? Αυτό ?  Κάτι άλλο?  Για να ξεκαθαρίσεις την ιδέα σου.
4) Δε χρειάζεται να μου πεις εσύ που θα πάω να πω τις σκέψεις μου.  Εγώ τις έγραψα, είδες πως αντέδρασαν αυτοί που τις διάβασαν εδώ, θα μπορούσες να πεις και συ τις δικές σου (αν έχεις την ικανότητα να κάνεις σκέψεις).
Αλλά μάλλον δεν έχεις.

2. Εγω οπου το ειπα, προκαλεσα μια γενικοτερη ευφορια - εγκειται μαλλον στο χαμηλο επιπεδο αντιληψης/αυτο-εκτιμησης των κοινωνικων μου συναναστροφων - μαι μπαντ
3. Over the counter
4. Ποσο πολυ με ξερεις - ενα ταπεινο και περιφρονημενο troll ειμαι

Επι της ουσιας (η αρι8μηση δικη μου):

1. κρύβουν τα λεφτά τους να μη τα βλέπει κανείς και να μη τα ξέρει κανείς

2. Έστω λοιπόν ότι είναι Σάββατο βράδυ, κλειστές οι Τράπεζες (και της Ελβετίας βεβαίως), και θέλεις 10.000 ευρώ μετρητά. Πες ότι κάτι σου έτυχε (καλο ή κακό).  Έχεις λεφτά στην Τράπεζα εδώ. Ή (διαζ) έχεις στην Ελβετία.
Πας σε κάποιον που έχει μετρητά και σε εμπιστεύεται για 10 χιλιάρικα, και του λες "Δώσε μου σε παρακαλώ 10.000 και Δευτέρα πρωϊ πες μου το λογαριασμό σου στην Ελβετία και στα βάζω".
Θα στα δώσει.
Αν όμως του πεις "Δώσε μου σε παρακαλώ 10.000 και Δευτέρα πρωϊ πάω στην Εθνική, τα παίρνω και στα δίνω", οι πιθανότητες να στα δώσει είναι λιγότερες από την πρώτη περίπτωση.

3.Εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις

4. To "πότε" θα γίνει αυτό, είναι επίσης κάτι άγνωστο.  Αλλά με αρκετή βεβαιότητα, θεωρώ ότι είναι κάτι που θα συμβεί μεταξύ των επόμενων 5 και 50 μηνών (δηλαδή μέσα στον επόμενο μισό χρόνο έως στα επόμενα 4 χρόνια).  Παραπέρα δεν πάει το πράμα.

5.Αν αναζητήσετε τα στοιχεία και κάνετε τους υπολογισμούς θα δείτε ότι:

6.Σκεφτείτε το αναλογικά: Μια χώρα που η οικονομία της έχει μέγεθος το 2% της Ευρωζώνης (περίπου το 0,5% της παγκόσμιας), χρωστάει σε χρυσό το 6,25% της παγκόσμιας ποσότητας του διαχρονικού συναλλακτικού μέσου.
Αυτό το χρέος (το οποίο αυξάνεται διαρκώς λόγω τόκων - έστω κι αν δε ξαναδανειστούμε καθόλου για να καταναλώσουμε) δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περιπτωση να πληρωθεί.  Θα μας καταπιεί σίγουρα.

Το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το πότε, και το δεύτερο είναι το γιατί (ενώ υπάρχει αυτή η βεβαιότητα) μας δίνουν ακόμα παρατάσεις.

Στο δεύτερο δεν έχω καταφέρει να απαντήσω. Υποψιάζομαι όμως ότι πρέπει να "τακτοποιηθούν" μερικές δουλειές, πριν σκάσει το κανόνι.

1.
2. Απαντηση στο 1...πιο πανω....ελπιζω μονο να εισαι κατω απο 18

3/4/5/6 Zeitgeist και στην περιπτωση σου λογαρι8μικο....συγκρινεις κρατικα χρεη με....συναλλαγματικα 'μεσα';;

Σαν γενικοτερο σχολιο: δανειζομενος ενα στιχο του, μεγαλου, Nat King Cole.... unforgettable is what you are  :2funny: :2funny: :2funny:

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
2. Εγω οπου το ειπα, προκαλεσα μια γενικοτερη ευφορια - εγκειται μαλλον στο χαμηλο επιπεδο αντιληψης/αυτο-εκτιμησης των κοινωνικων μου συναναστροφων - μαι μπαντ
3. Over the counter
4. Ποσο πολυ με ξερεις - ενα ταπεινο και περιφρονημενο troll ειμαι

Επι της ουσιας (η αρι8μηση δικη μου):

1.
2. Απαντηση στο 1...πιο πανω....ελπιζω μονο να εισαι κατω απο 18

3/4/5/6 Zeitgeist και στην περιπτωση σου λογαρι8μικο....συγκρινεις κρατικα χρεη με....συναλλαγματικα 'μεσα';;

Σαν γενικοτερο σχολιο: δανειζομενος ενα στιχο του, μεγαλου, Nat King Cole.... unforgettable is what you are  :2funny: :2funny: :2funny:

Δεν πειράζει φίλε.

Εσένα σου αρέσει να γράφεις με γρίφους, εμένα δε μου αρέσει ούτε να τους διαβάζω.  Οπότε ασ' το καλύτερα.

Α, και μη το ξεχάσω:
Τα :2funny: και  :uglystupid: και  :rockon: είναι φοβερά επιχειρήματα σε μια τέτοια συζήτηση!  Μπράβο σου!

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλά ο tomcat00  είναι όλα τα λεφτά.

Χάρη μας κάνει που μας μιλά.

Εννοήτε ότι δεν μπορεί να αποδόσει στα φτωχοελληνικά τις τιτανοτεράστιες αγγλικές ορολογίες.

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
απο καπιταλ

Επιστρέφει στις τράπεζες η ευθύνη εγγύησης καταθέσεων

Του Γιάννη Αγγέλη

Τη διαδικασία επιστροφής, από τα κράτη στις τράπεζες, της ευθύνης εγγύησης των καταθέσεων, δρομολογεί η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αρμόδιου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, για την εισαγωγή του ειδικού τέλους στις τράπεζες που θα χρηματοδοτήσει το νέο σύστημα διασφάλισης της τραπεζικής σταθερότητας.

Από τις Βρυξέλλες διευκρινίζουν ότι η χθεσινή ανακοίνωση της πρότασης Μπαρνιέ για τη δημιουργία μιας τράπεζας εργαλείου (σε εθνικό επίπεδο) που θα λειτουργεί σαν προστασία από τις επιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών, ουσιαστικά ισοδυναμεί με την απαρχή απόσυρσης των μέτρων εγγύησης των καταθέσεων από τα κράτη και την μεταφορά και πάλι της ευθύνης αυτής στις τράπεζες.

Τα μέτρα αυτά είχαν ανακοινωθεί σε όλες τις χώρες μέλη της ευρωζώνης με το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 και είχαν στόχο την εγγύηση των καταθέσεων στις τράπεζες από τον δημόσιο προϋπολογισμό, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός απόσυρσης των καταθέσεων από τις απειλούμενες τράπεζες.

Η πρόταση Μπαρνιέ η οποία θα πάει για έγκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα τεθεί προς συζήτηση και στην συνάντηση του G-20  δρομολογεί τη δημιουργία τραπεζών (bridge banks) οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους οι οποίοι θα προέλθουν όμως από το ειδικό τέλος που θα πληρώσουν οι τράπεζες σε εθνικό επίπεδο.

Μένει πάντως να ξεκαθαρισθεί το πως θα δρομολογηθεί η συγκέντρωση αυτών των πόρων με το ειδικό τέλος από το οποίο θα πρέπει να  συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης του 2,5% - 4% του ΑΕΠ κάθε χώρας.

Ο κ. Μπαρνιέ θα ετοιμάσει τη σχετική πρόταση και θα την παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άμεσα. Βέβαια το τέλος αυτό θα έχει τις επιπτώσεις του στους ισολογισμούς των τραπεζών.

spermsprayer

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Εννοήτε ότι δεν μπορεί να αποδόσει στα φτωχοελληνικά τις τιτανοτεράστιες αγγλικές ορολογίες.

μα ο tomcat δεν μιλάει σε όλους...

ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνουν οι γνώσεις του και το επίπεδο κατανόησής του.

το bou.tv δεν είναι ανάγκη να λειτουργεί στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για να καταλαβαίνουν όλοι.

Moutzomenios

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2009
Like
143
Πόντοι
1
τι ειναι παλι αυτη η Eurobank EFG Κύπρου - Private Banking?
καμιά μούφα για να κρατησουν τους καταθετες που τους φευγουν?
ειμαι σιγουρος πως εαν πας και τους ρωτησεις θα σου αρχισουν τα "δε χρειαζεται να τα βγαλετε τα λεφτα σας" και οταν τους πεις θελω τραπεζικη επιταγη τωρα να τα παω εξωτερικο θα σου πουν "τοτε σκεφτειτε το Private Banking που εχουμε".
όπως και να εχει μαλλον οχυρωμα-μουφα μου φαινεται για να μην τους φευγουν οι πελατες δια παντος!

Επισκέπτης

ζητημα να εχει κανα χιλιαρικο καβαντζα..
μην ασχολεισαι ρε..
αζσκησεις επι χαρτου..

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
ΥΓ. Αααααααα και για να μην το ξεχάσω - για να είμαι εντός θέματος- πήγα την πρόηγούμενη εβδομάδα να σηκώσω 15000 και φυσικά πήρα τα αρχ@@δια μου.
Επρέπε λέει να τους ειδοποιήσω 2 μέρες πριν :jerking:
μην λες μαλακιες και παπαρες ρε.
σε ποια τραπεζα πηγες και δεν ειχε να σου δωσει απευθειας 15000 χιλιαρικα?
φτωχομπινεδες οσο και να παρακαλατε δεν προκειτε να βουλιαξουν οι τραπεζες για να ερθετε στα ισια με τους αλλους.
ο νιστικος καρβελια ονειρευτε.

το κρατος μπορει να εχει φτωχυνει,αλλα οι περισσοτεροι ελληνες ειναι φορτωμενοι.
τωρα κατι μπατιριδες και τεμπελιδες σαν και εσενα,οτι και να γινει,μπατιριδες ηταν και μπατιριδες θα μεινουν.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
μην λες μαλακιες και παπαρες ρε.
σε ποια τραπεζα πηγες και δεν ειχε να σου δωσει απευθειας 15000 χιλιαρικα?
φτωχομπινεδες οσο και να παρακαλατε δεν προκειτε να βουλιαξουν οι τραπεζες για να ερθετε στα ισια με τους αλλους.
ο νιστικος καρβελια ονειρευτε.

το κρατος μπορει να εχει φτωχυνει,αλλα οι περισσοτεροι ελληνες ειναι φορτωμενοι.
τωρα κατι μπατιριδες και τεμπελιδες σαν και εσενα,οτι και να γινει,μπατιριδες ηταν και μπατιριδες θα μεινουν.

Πήγα στη Αλφα χαμηλά στη Θησαίως Καλλιθέα   :think: 7/5 νομίζω

Παπαρίες και φίδια δεν γουστάρω ούτε να λέω αλλά ούτε να ακούω. :tickedoff:

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
πλακα κανεις τωρα ρε?
δεν ειχε η αλφα 15000 ευρω?

Φίλε μου Αρκαν80 δεν κάνω καμία πλάκα όπως σου είπα.

Ξαναπήγα μετά από 4 ημέρες χωρίς να τους έχω ενημερώσει για ανάλυψη και τα πήρα.

υγ. είμαι πελάτης του υποκαταστήματος

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
Φίλε μου Αρκαν80 δεν κάνω καμία πλάκα όπως σου είπα.

Ξαναπήγα μετά από 4 ημέρες χωρίς να τους έχω ενημερώσει για ανάλυψη και τα πήρα.

υγ. είμαι πελάτης του υποκαταστήματος
οκ.μπορει οντως να εγινε κατι τετοιο,αλλα θα ειναι απο καμια μαλακια κανενος υπαλληλου,και μπορει να ξεμεινε το συγκεκριμενο υποκαταστημα απο ρευστο.απο κατι τετοιες μαλακιες,που κανουν κατι ασχετοι υπαληλλοι,βγαινουν τετοιες βρωμες,και τις εκμεταλευετε το καθε κολοκαναλο για να ουρλιαζουν στις ειδησεις.
εμενα μου φανηκε περιεργο,διοτι σε μια συζητηση που ειχα με καποιον τραπεζικο με μεγαλη θεση,ολες οι τραπεζες πλεον θα ριξουν την μεγαλη χρηματοδοτηση στις μικρομεσαιες επιχειρησεις,επαγγελματικα-δανεια και ετσι,εχουν ετοιμασει σχεδον ολες οι τραπεζες νεα τραπεζικα προιοντα,και ειναι θεμα χρονου να τα ριξουν στην αγορα.ειδη καποιες τραπεζες δειλα-δειλα εδω και καμια 15 μερες εκαναν μια αρχη(μαρφιν-πειραιως)και θα αρχισουν και οι αλλες.φιλε αυτο θα γινει γιατι το εσπα πρεπει να φαγωθει σε συντομο χρονικο διαστημα,γιατι εχει καθυστερηση πολυ,και κινδυνευει να χαθει.
οσο για καταναλωτικα-πιστωτικες-και αλλα τετοια γαμοδανεια θα δινοντε με το σταγονομετρο.
στεγαστικα θα συνεχισουν θα διδοντε,αλλα με αυστηροτερα κριτηρια πλεον.
παντως ολο το βαρος θα πεσει στο μικρομεσαιο ελευθερο επαγγελματια,ειναι και η γραμμη απο το κρατος αυτη να ξερετε.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Σούπα είμαι πελάτης - καλός πελάτης (καταθέτης δλδ ;))

Δεν ξέρω αν είναι λάθος του υπαλλήλου αλλά το σίγουρο είναι ότι μάλλον είχαν άσκηση ετοιμότητας από το ΔΝΤ (αν με κατάλαβες) :headbang:

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Απο καπιταλ

Δρομολογούνται αλλαγές στην εγγύηση των καταθέσεων

Της Νένας Μαλλιάρα

Σε ένα νέο περιβάλλον θα εισέλθουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, μετά την προωθούμενη –σε πανευρωπαϊκό επίπεδο– διαδικασία επιστροφής, από τα κράτη στις τράπεζες, της ευθύνης εγγύησης των καταθέσεων.

Η δρομολογούμενη «μετάβαση» της εγγύησης των καταθέσεων στις τράπεζες θα δράσει καταλυτικά και στο μέτωπο της συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις τραπεζών που θα ελέγχουν μεγαλύτερα μερίδια της πίτας των καταθέσεων.

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, εντούτοις η προοπτική οι ίδιες οι τράπεζες και όχι πλέον τα κράτη (δηλαδή οι φορολογούμενοι) να εγγυώνται για τις καταθέσεις, κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, για την εισαγωγή του ειδικού τέλους στις τράπεζες που θα χρηματοδοτήσει το νέο σύστημα διασφάλισης της τραπεζικής σταθερότητας.

Η ανακοίνωση της πρότασης Μπαρνιέ την περασμένη εβδομάδα για τη δημιουργία μιας τράπεζας-εργαλείου (σε εθνικό επίπεδο) που θα λειτουργεί σαν προστασία από τις επιπτώσεις χρεοκοπίας τραπεζών, ουσιαστικά ισοδυναμεί με την απαρχή απόσυρσης των μέτρων εγγύησης των καταθέσεων από τα κράτη και την μεταφορά και πάλι της ευθύνης αυτής στις τράπεζες.

Η πρόταση Μπαρνιέ θα πάει για έγκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνέχεια θα τεθεί προς συζήτηση και στη συνάντηση του G-20.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα εγγύησης των καταθέσεων από τα κράτη είχαν ανακοινωθεί σε όλες τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης με το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 και είχαν στόχο την εγγύηση των καταθέσεων στις τράπεζες από τον δημόσιο προϋπολογισμό, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός απόσυρσης των καταθέσεων από τις απειλούμενες τράπεζες.

Τότε και στην Ελλάδα είχε ψηφιστεί τροπολογία στο ν/σ για την προστασία των δανειοληπτών που επέκτεινε την παροχή εγγύησης στις τραπεζικές καταθέσεις μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ) ανά λογαριασμό και ανά καταθέτη, ενώ είχε οριστεί ότι η ισχύς του μέτρου θα ήταν για 3 χρόνια.

Η προωθούμενη αλλαγή τοπίου στο καθεστώς διασφάλισης των καταθέσεων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στις τράπεζες, αλλά και στο σκέλος της ευθύνης του καταθέτη, ο οποίος θα κληθεί να «προσαρμοστεί» σε μικρότερο επίπεδο αποζημίωσης στην περίπτωση που η τράπεζα πτωχεύσει.

Πρωτίστως, όμως, ο καταθέτης θα πρέπει να επιλέγει για τις καταθέσεις του την τράπεζα που θεωρεί αξιόπιστη και ικανή να τον αποζημιώσει, «ανταλλάσοντας» το υψηλό επιτόκιο με την ασφάλεια της κατάθεσής του.

Ετσι αυτομάτως, οι τράπεζες θα λάβουν «rating αξιολόγησης» από τους πελάτες – καταθέτες και θα σημειωθεί άμεσα μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας στα προσφερόμενα καταθετικά επιτόκια.

Εχοντας την ευθύνη για την εγγύηση των καταθέσεων των πελατών τους, οι τράπεζες θα αναγκαστούν επίσης να γίνουν πολύ πιο επιλεκτικές και αυστηρές στη χορήγηση των δανείων, αφού στην πράξη οι καταθέσεις μιας τράπεζας είναι αυτές που τροφοδοτούν τα δάνεια που χορηγεί. Μέχρι σήμερα το ύψος των καταθέσεων υπολείπεται, σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντικά, του ύψους των δανείων που έχουν χορηγηθεί. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού σε χώρες με μεγάλη μόχλευση του τραπεζικού συστήματος, όπως π.χ. στην Ιρλανδία, οι τράπεζες οδήγησαν τα κράτη σε χρεοκοπία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom