Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
διαβαζω απο την αρχη τα ποστ κ μπορω να πω πως κ αυτο το θερντ μοιαζει με τα αλλα... Μερικοι σοβαροι, μερικοι μαλακες, αλλα λεει ο ενας, άλλα απανταει ο αλλος, κλπ κλπ κλπ...

Εγω θελω να παρω μια τζουρα το τι συμαινει χρηματιστηριο κ πως δουλευει για εμενα κ μονο. Δεν ειμαι γκατζετακιας, δεν εχω I Phone, ουτε κοτερο θελω να παρω, απλα εδω και χρονια θελω σαν punter να μαθω τι ειναι αυτο το πραγμα. Το τι κρυβει δεν θα το μαθω ποτε βεβαια.

Σκοπευω λοιπον να παιξω,επενδυσω,δαπανησω,χασω 2.000€ τα οποια δεν θα μου λειπουνε, οχι οτι δεν ειναι λεφτα, αλλα θα το δω σαν να εκανα ενα χομπυ. Κινδυνοι υπαρχουν παρα πολυ, με κυριο κινδυνο τον εθισμο παντα. Το γνωριζω αλλα δεν θελω κ ουτε θα σταθω σε αυτο. Θα υπαρξουν παλι καραγκιοζηδες του σιτε που θα αρχησουν να λενε καραμελλες του τυπου 1999, τα εχουν πει κ αλλα αυτα κ δεν εχουνε δεκαρα τωρα κ αλλα τετοια. Θα ερθουν κ αυτοι που πραγματικα το ξερουν το θεμα κ θα αποτρεψουν καθε προσπαθεια κ σκεψη σαν αυτην που εχω.

Εαν καποιος ειναι ή ηταν σε αυτην την φαση μπορει να μοιραστει αποψεις. Σας το λεω απο τωρα δεν ξερω τι γινεται καθολου κ το ψαχνω τωρα (πχ εαν κρατανε προμηθεια οι τραπεζες που αγοραζεις μετοχη)

Σκεφτηκα σαν αρχη να παρω μετοχες φτηνες εως 300€ οπως πχ της alpha bank περιπου στα 5,7€ κ της Πειραιως
Αυτο βεβαια δεν ξερω κατα ποσο εχει σχεση με το χρηματιστηριο αφου λογικα την αγοραζεις μεσω τραπεζεις αλλα μια αρχη θα ειναι

αυτα

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
διαβαζω απο την αρχη τα ποστ κ μπορω να πω πως κ αυτο το θερντ μοιαζει με τα αλλα... Μερικοι σοβαροι, μερικοι μαλακες, αλλα λεει ο ενας, άλλα απανταει ο αλλος, κλπ κλπ κλπ...

Εγω θελω να παρω μια τζουρα το τι συμαινει χρηματιστηριο κ πως δουλευει για εμενα κ μονο. Δεν ειμαι γκατζετακιας, δεν εχω I Phone, ουτε κοτερο θελω να παρω, απλα εδω και χρονια θελω σαν punter να μαθω τι ειναι αυτο το πραγμα. Το τι κρυβει δεν θα το μαθω ποτε βεβαια.

Σκοπευω λοιπον να παιξω,επενδυσω,δαπανησω,χασω 2.000€ τα οποια δεν θα μου λειπουνε, οχι οτι δεν ειναι λεφτα, αλλα θα το δω σαν να εκανα ενα χομπυ. Κινδυνοι υπαρχουν παρα πολυ, με κυριο κινδυνο τον εθισμο παντα. Το γνωριζω αλλα δεν θελω κ ουτε θα σταθω σε αυτο. Θα υπαρξουν παλι καραγκιοζηδες του σιτε που θα αρχησουν να λενε καραμελλες του τυπου 1999, τα εχουν πει κ αλλα αυτα κ δεν εχουνε δεκαρα τωρα κ αλλα τετοια. Θα ερθουν κ αυτοι που πραγματικα το ξερουν το θεμα κ θα αποτρεψουν καθε προσπαθεια κ σκεψη σαν αυτην που εχω.

Εαν καποιος ειναι ή ηταν σε αυτην την φαση μπορει να μοιραστει αποψεις. Σας το λεω απο τωρα δεν ξερω τι γινεται καθολου κ το ψαχνω τωρα (πχ εαν κρατανε προμηθεια οι τραπεζες που αγοραζεις μετοχη)

Σκεφτηκα σαν αρχη να παρω μετοχες φτηνες εως 300€ οπως πχ της alpha bank περιπου στα 5,7€ κ της Πειραιως
Αυτο βεβαια δεν ξερω κατα ποσο εχει σχεση με το χρηματιστηριο αφου λογικα την αγοραζεις μεσω τραπεζεις αλλα μια αρχη θα ειναι

αυτα
Φιλικη συμβουλή,να κρατηθείς μακρια αυτό το διάστημα..Έχει να πεσει πολύ ξύλο!!

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366

αυτα
Εντάξει το ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για τζόγο το ξέρεις κι από μόνος σου...
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να  ανοίξεις έναν κωδικό σε κάποια χρηματιστηριακή!Απλή είναι η διαδικασία!Κάθε αγοροπωλησία έχει και την προμήθεια της και γι' αυτό δεν αξίζει κατά την γνώμη μου να πάρεις μετοχές αξίας 300 ευρώ!Αν υπολογίσεις χοντρικά προμήθεια 10 ευρώ για την αγορά και 10 ευρώ για την πώληση θα πρέπει να κάνει η μετοχή 30% άνοδο για να βγάλεις 80 ευρώ!Νομίζω ότι το πιο ιδανικό αφού έχεις πάρει την απόφαση να "επενδύσεις" 2.000 ευρώ θα είναι να το σπάσεις στα 2 ψωνίζοντας δύο διαφορετικές μετοχές αξίας 1000 ευρώ!Πρέπει να την ψάξεις καλά όμως...δεν είναι αυτά παιχνιδάκια για τον καθένα!

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
Αν υπολογίσεις χοντρικά προμήθεια 10 ευρώ για την αγορά και 10 ευρώ για την πώληση θα πρέπει να κάνει η μετοχή 30% άνοδο για να βγάλεις 80 ευρώ!

10€ ανα μετοχη?? δηλαδη στις 10 μετοχες αγορα ειναι 100€ προμηθεια αγορας??

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Όχι...συνολικά σου είπα!Αναλογα με το ποσό που θα αγοράσεις καθορίζεται η προμήθεια!Στα ποσά που αναφέρεις ειναι γύρω στα 10-12 ευρώ για κάθε αγοραπωλησία...δεν έχει σημασία ο αριθμός των μετοχών!

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
όχι βρε ! σιγα...

πάντως με 2.000 λίγα πράγματα...
αλλά για τόσα λιγα κάνε αυτό...
με ένα λογ/σμο κατάθεσεων που έχεις σε μία τράπεζα ανοιγεις ένα λογ/σμο σε μία χρηματηστηριακη! για μένα καλυτερα να είναι της ίδιας της τράπεζας! σου δίνουν κωδικόυς και μπορείς και πάιζεις από το γραφείο σου μέσω της χρηματηστηριακής μέσω νετ!
ο λογ/σμος πρέπει να καλύπτει τις αγορες σου και τα έξοδα! έχεις έξοδα (μικρο ποσό) ακομα και αν δεν τις πουλας και τις κρατας στο xαρτφυλάκιο σου (δες τους όρους)!

έξοδα ανα συναλλαγή!
1% προμηθεια για ποσα μέχρι 5.000. πάνω κάτω εκει πάιζει στις χρημ/κες
0.015%  προμηθεια χρηματηστηρίου
0.06% μεταβιβαστικα
0.15 φόρος συναλλαγων όταν πουλήσεις μόνο!
:grin: :grin: :grin:

για μεγαλύτερα ποσά, μικροτερο ποσοστό προμηθειας :grin:

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Απλά συνήθως υπάρχει ένα μίνιμουμ στην προμήθεια (8-10 ευρώ)...δηλαδή και 300 ευρώ να αγοράσει τόσα περίπου θα τον χρεώσουνε!

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
σωστός
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
ελάχιστη 8 για αγορα- 15 για πώληση  ;)

Απλά συνήθως υπάρχει ένα μίνιμουμ στην προμήθεια (8-10 ευρώ)...δηλαδή και 300 ευρώ να αγοράσει τόσα περίπου θα τον χρεώσουνε!

tresurert

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Απο 0 εως 3000 Ε προμηθεια 1%
Απο 3000 - 5000 Ε προμ. 0,75%
Απο 5000 και πανω 0,50%

Με αλλα λογια σε μια αγορα 10000 Ε η προμηθεια βγαινει γυρω στο 0,70%

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
παρε οπαπ στα 17 περιπου ευρω και ξεχασε τα.

θα παρεις 1,10 μερισμα ανα μετοχη το καλοκαιρι

0,50-0,60 το δεκεμβριο προμερισμα και παει λεγοντας.

θα απολαμβανει δλδ 8+% μερισματικη αποδοση και σε βαθος χρονου θα ανεβει και η μετοχη.

punter

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2007
Like
11
Πόντοι
16
απο οτι διαβαζω μεχρι τωρα χρησημοποιειτε ο ορος αλογο. Με λιγα λογια οπως το καταλαβα ειναι μετοχες οι οποιες πχ εχουν τιμη Χ € κ μεσα σε μερικες μερες ανεβαινουν στα 1000Χ €.

Νομιζω ειναι λογικο να μην τις πιανεις οταν δεν εισαι στον χωρο αυτο

Eraser

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
16
έχει δοκιμάσει κανείς τις on line υπηρεσίες των τραπεζών για τέτοιου είδους αγοαραπωλησίες?
η eurobank γράφει ότι μπορείς να κάνεις και αγορές-πωλήσεις μετοχών και αφού μπορείς να τις κάνεις σε (σχετικά) πραγματικό χρόνο το ρίσκο μειώνεται. (όπως και η απόδοση στην ... δουλειά να υποθέσω!)

sex-commando

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
έχει δοκιμάσει κανείς τις on line υπηρεσίες των τραπεζών για τέτοιου είδους αγοαραπωλησίες?
η eurobank γράφει ότι μπορείς να κάνεις και αγορές-πωλήσεις μετοχών και αφού μπορείς να τις κάνεις σε (σχετικά) πραγματικό χρόνο το ρίσκο μειώνεται. (όπως και η απόδοση στην ... δουλειά να υποθέσω!)

Ναι, με την Εθνική. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι αν θες να πουλήσεις σε μία πτώση, για να σωθείς, ενδεχομένως να σου βγει η πώληση τμηματικά (περισσότερες πιθανότητες από τηλεφωνική εντολή), η όλο το πακέτο σε μικρότερη τιμή από αυτή που θέλεις. Επίσης εκτελούνται με διαφορετική προτεραιότητα οι εντολές "Market", "At The Opening" κλπ. Το "πραγματικός χρόνος" που λες είναι σχετικό.

Anathematismenos

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2010
Κριτικές
22
Like
0
Πόντοι
16
παρε οπαπ στα 17 περιπου ευρω και ξεχασε τα.

θα παρεις 1,10 μερισμα ανα μετοχη το καλοκαιρι

0,50-0,60 το δεκεμβριο προμερισμα και παει λεγοντας.

θα απολαμβανει δλδ 8+% μερισματικη αποδοση και σε βαθος χρονου θα ανεβει και η μετοχη.

και να ελυθερωσουν τα μπουκαδικα και τον τζογο τι θα γινει?

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
και να ελυθερωσουν τα μπουκαδικα και τον τζογο τι θα γινει?
γιατι τωρα που ειναι και καλα απαγορευμενα τι γινεται?
οποιος θελει βρισκει.δεκαδες τα παρανομα και τα ιντερνετικα.

η αγορα στοιχηματος πιθανοτατα δεν θα απελευθερωθει πληρως.

θα δωθουν μερικες αδειες σε 3-4 εταιρειες και τοτε θα μπει και ο οπαπ στο  ιντερνετικο στοιχημα για το οποιο εχει ηδη αρχισει να ετοιμαζεται.
μια χαρα θα του κατσει.
και αν του δωσουν και το ξυστο εκει να δεις ταληρο που θα βγαλει.

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
καλες η κακες εταιρειες του χ.α.α. δεν εχει και τοσο σημασια πλεον. η ελληνικη οικονομια εχει και θα εχει σοβαροτατα προβληματα. μη χανουμε το δασος παιδες :)

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
ακόμα και στα λεγόμενα ον λαιν συστηματα τουλάχιστον 15 λεπτα καθυστέριση από τι συνβαίνει πραγματικα!
όλα τα άλλα ιδια, μικροτερο ποσοστό προμηθειας στην χρηματιστηριακή αν θυμαμαι καλα ;)

arkoudiarhs

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
1
εχω την εντυπωση πως εφτασε η ωρα να αγοραζουμε καθημερινα και απο λιγες μετοχες.
οι πιθανοτητες να γραψουμε σημαντικες υπεραξιες σε μακροπροθεσμο οριζοντα ειναι πολυ μεγαλες.
αν οχι τωρα τοτε ποτε??

tresurert

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Πρωτα κανε την πραξη του δια δυο και στα νουμερα που θα σου βγαλει το κομπιουτερακι σου εκει να ψωνξσεις και τοτε θα δεις υπεραξιες !!!
Γνωμη μου !!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom