Νέα

Χρηματιστήριο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 140K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
φανηκα τυχερος

δεν περιμενα να τα δει τοσο γρηγορα

παμε για 1900.

Μην μασας γιατι υπαρχει θεμα στο βαθος που δεν ξερουμε πως θα επηρεασει την πορεια
οποτε κρατα 1-3 μερες και φευγα  ;)

διαβασε παρακατω τι εννοω.....

Παντως εγω εχω καλυψει χασουρες απο την δουλεια μου για 2 ετη και με καλο κερδος
και πηρα και το δωρακι μου .....  ;)
και βγηκα ενω εχω μονο 2 τραπεζες ακομη που θα τις κρατησω για λιγο ακομη
και μετα οποτε πεσει παλι εδω ειμαστε.......

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
απο καπιταλ

Ετοιμάζονται “αντίμετρα” για το ελληνικό κρατικό και τραπεζικό χρέος

Του Γιάννη Αγγέλη

Το ελληνικό, αλλά και συνολικά το δημόσιο και τραπεζικό χρέος των PIGS, που έχει συσσωρευτεί στην ΕΚΤ, έχει αρχίσει να “τρομάζει” τους κεντρικούς τραπεζίτες στην Φρανκφούρτη. Απέναντι σ΄ αυτή την απειλή η ΕΚΤ ετοιμάζει “αντίμετρα”.

Όπως έγραψε το “Κεφάλαιο” το 40% του ελληνικού χρέους (κρατικό και τραπεζικό), δηλαδή περί τα 150 δισ. ευρώ, με την μορφή ομολόγων κάθε είδους, βρίσκεται στα χέρια ή για την ακρίβεια στα “συρτάρια” του κ. Τρισέ στην Φρανκφούρτη...

Επισήμως ο κ. Τρισέ εμφανίζεται να έχει αγοράσει απ΄ ευθείας από τις ευρωπαϊκές (ελληνικές, γαλλικές και γερμανικές κυρίως) τράπεζες 40 και κάτι δισ. ευρώ σε κρατικά ομόλογα. Τα υπόλοιπα 110 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τραπεζικούς υπολογισμούς, είναι κρατικά και τραπεζικά ομόλογα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν καταλήξει στα θησαυροφυλάκια της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη (κάμποσα από αυτά και στην ΤτΕ) σαν εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα στην ευρωζώνη...

Το μέγεθος είναι σχεδόν τρομακτικό. Ποτέ στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους δεν είχε συγκεντρωθεί στα χέρια ενός και μόνου “φορέα” τόσο μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας.    

Στα ίδια “συρτάρια” βρίσκεται και το περίπου 20% του ισπανικού χρέους που σε απόλυτους αριθμούς είναι πολλαπλάσιο του ελληνικού.

Κάπου εκεί σε ένα από τα πιο κάτω... συρτάρια βρίσκονται τα πορτογαλικά και τα ιρλανδικά ομόλογα, κρατικά και τραπεζικά, που έχει φορτωθεί η ΕΚΤ για να κρατήσει σε “λειτουργία” το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Τα μεγέθη αυτά αν και φαίνονται... τρομακτικά για την Ελλάδα, είναι περισσότερο “τρομακτικά” (ιδιαίτερα αν προσθέσει κανείς τα αντίστοιχα μεγέθη της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας) για την ίδια την ΕΚΤ και τους “κινδύνους” που αυτή έχει αναλάβει είτε σε περίπτωση χρεοστασίου είτε σε περίπτωση “αναδιάρθρωσης” της τιμής αυτού του χρέους με άμεση υποτίμηση.

Ήδη πάντως, σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς, τα 40 δισ. ευρώ ελληνικού κρατικού χρέους που έχει αγοράσει η ΕΚΤ  από την δευτερογενή αγορά, τα έχει πάρει στο 75% της ονομαστικής τους αξίας, ήτοι με ένα “haircut” της τάξης του 25%...

Σε επίπεδο διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών έχει γίνει ανεπισήμως γνωστό ότι στην πρόθεση της ΕΚΤ είναι να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων (όπως έχει αποκαλύψει το “Κεφάλαιο”) μέχρι τα 110 – 120 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι  στα συρτάρια του κ. Τρισέ και του κ. Προβόπουλου θα συσσωρευθούν  πάνω από 200 δισ. ευρώ πριν εξαντληθεί η εφαρμογή του Μνημόνιου...

Αυτά θα συμβαίνουν στην Ελλάδα όσο και στις άλλες “προβληματικές” χώρες της ευρωζώνης και γι΄ αυτό έχουν χάσει τον ύπνο τους οι κεντρικοί τραπεζίτες στην Φρανκφούρτη αλλά και στην Αθήνα.

Απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονούν οι απειλητικοί αυτοί αριθμοί, τόσο στην Φρανκφούρτη  όσο και στις Βρυξέλλες, ετοιμάζονται για τα... χειρότερα.

Δεν δυσκολεύεται κανείς να ακούσει στους διαδρόμους, τόσο της EKT όσο και της Κομισιόν ότι πριν από το τέλος του έτους θα πρέπει να είναι έτοιμα τα “αντίμετρα” σε ένα δεύτερο κύμα κρίσης είτε από τον χρηματοπιστωτικό είτε από τον δημοσιονομικό τομέα. Και αυτό όχι μόνο για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό:

* Οι Γερμανοί ετοιμάζουν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για  το πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με διαδικασίες “ελεγχόμενου χρεοστάσιου” ένας νέος κύκλος κρίσης χρέους είτε σε τράπεζες είτε σε κρατικές οικονομίες. Το πλαίσιο αυτό προϋποθέτει, όσον αφορά την κρίση κρατικού χρέους, τη “διάσωση” αλλά με δέσμευση των δημοσίων εσόδων και περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Όσο για τη “διάσωση” τράπεζας αυτή προϋποθέτει τη διασφάλιση των καταθέσεων (για να αποφευχθούν κοινωνικές αναταραχές τύπου Αργεντινής) και τη δέσμευση και εκκαθάριση των περιουσιακών της στοιχείων.

* Παράλληλα το Think Tank των Βρυξελλών, το γνωστό Ινστιτούτο Brugel, προβάλει ολοκληρωμένη πρόταση έκδοσης ευρωομολόγου (Blu Bond) το οποίο όμως θα καλύπτει μόνο το κομμάτι του κρατικού χρέους που φθάνει στο 60% του ΑΕΠ που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ενώ το υπόλοιπο θα καλύπτεται από τα “εθνικά” ομόλογα (Red Bonds) τα οποία θα είναι στο έλεος των αγορών...

Όλες αυτές οι “λύσεις” βέβαια έχουν μία προϋπόθεση, την κατά γράμμα υλοποίηση των  προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στα πρότυπα του ελληνικού “Μνημονίου”.

Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι ότι στην Αθήνα ψηφίσθηκε νομοθετική πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία κάθε ευρώ που θα χρειασθεί να δανεισθεί το ελληνικό δημόσιο –για οποιοδήποτε λόγο– πέραν το ποσού που θα έχει προβλέψει ο Προϋπολογισμός θα πρέπει να εγκριθεί από την Βουλή (και την τρόϊκα) με συμπληρωματικό Προϋπολογισμό...

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Αποτολμας προβλεψη σε βαθος διετιας ? Πιστευεις οτι θα πιασει τις 3000 μοναδες ?
Και γιατι ?

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
δεν διαφωνων οτι υπαρχει θεμα

αλλα τις 1900-2000 θα τις δει

Εγω παντως με το πρωτο μεγαλο ριξιμο  βγηκα εντελως και με κερδος
και ασε αλλους να βγαλουν οτι θελουν μετα......
Μην ειμαστε μονοφαγαδες....

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
αγοραζουμε eurobank αυριο αν ανοιξει κατω.
κοντα στο 6,20-6,30.

και παμε  για τα 7,50

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
κατι μαγειρευετε με την Eurobank....

και εγω αυτο βλεπω
κατι τσιμπησα στο 6,36

επισης  κατι παιζεται στην δομικη κρητης

εδω και καιρο οι κορες του προεδρου της εταιρειας τσιμπανε καθημερινα κομματια.

averkios

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2008
Like
63
Πόντοι
1
Παίδες βοήθεια  ,είμαι ασχετος και σκοπευω να μπω τωρα στο χρηματιστηριο και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα και αν ξερετε Σιγουρα να μου απαντησετε
α)Είσαι υποχρεωμενος να κρατησεις την μετοχη για καποιο διαστημα και αν ναι ποσο ειναι αυτο ή μπορω να τηλεφωνησω και να αγορασω στις 11 η ωρα το πρωι και στις 2 η ωρα το μεσημερι να πουλησω
β)απο τοτε που θα τηλεφωνησω ,σε ποση ωρα εκτελειται η εντολη μου και πως θα το ξερω
γ)τι προμηθεια περνουν οι τραπεζες για τις πραξεις μου
Ευχαριστω και σας ευχαριστω εκ των προτερων

ΥΓ
Αληθεια τι λετε για εθνικη

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Παίδες βοήθεια  ,είμαι ασχετος και σκοπευω να μπω τωρα στο χρηματιστηριο και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα και αν ξερετε Σιγουρα να μου απαντησετε
α)Είσαι υποχρεωμενος να κρατησεις την μετοχη για καποιο διαστημα και αν ναι ποσο ειναι αυτο ή μπορω να τηλεφωνησω και να αγορασω στις 11 η ωρα το πρωι και στις 2 η ωρα το μεσημερι να πουλησω
β)απο τοτε που θα τηλεφωνησω ,σε ποση ωρα εκτελειται η εντολη μου και πως θα το ξερω

ΥΓ

Καταρχην παιζεις με χρηματα που δεν σου χρειαζονται... τουλαχιστον οχι αμεσα.
Δευτερον ΜΗΝ μπεις με την λογικη να κανεις τα 100 ευρω 10.000 γιατι θα εισαι χαμενος απο χερι
Αγοραζεις και πουλας οτι ωρα θελεις (θα σου πουνε εκει που θα ανοιξεις κωδικο)
Οι προμηθειες παιζουν αναλογα το ποσον που επενδυεις η παιζεις οπως θε το λες...
απο 0,65 - 0,35 αν ειναι απευθειας εντολη και λιγοτερο αν ειναι μεσω νετ
Μην φανταστεις τρελες διαφορες....
Οι εντολες εκτελουνται σχεδον αμεσα και εφοσον ειναι εφικτες και υλοποιησιμες
Μην ρωτας για γνωμες γιατι ποτε κανεις δεν ξερει τιποτα ....
Τον πατο και το υψος δεν το ξερει κανενας.... οποτε ακυρη η ερωτηση στο τι λεμε για ΕΘΝΙΚΗ....
Απλα ακολουθας το ενστικτο σου εν μερει......(αφου πρωτα μελετησεις τις διαδρομες πριν το αποφασισεις)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ (οσο αυτο ειναι εφικτο)

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Πωωωω ρε φίλε. Το δικό σου avatar και δικό σου μήνυμα είναι το πρώτο που είδα πρώτη φορά που μπήκα στο site. Θα πρέπει να ήταν πριν από 3 χρόνια... Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση. Τεσπα, να είσαι καλά!  :thumbsup:

και εγω αυτο βλεπω
κατι τσιμπησα στο 6,36

επισης  κατι παιζεται στην δομικη κρητης

εδω και καιρο οι κορες του προεδρου της εταιρειας τσιμπανε καθημερινα κομματια.

Τώρα όσον αφορά στο Inside Information, εάν είσαι θετικός σε αυτό που γράφεις τότε είναι πολύ καλή ένδειξη αγοράς κάποιας μετοχής. Εάν όμως είναι φήμη, είναι απλά για να σπεύσουν να αγοράσουν οι πολλοί ώστε να διευκολυνθούν να πουλήσουν αυτοί που υποτίθεται ότι αγοράζουν.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Παίδες βοήθεια  ,είμαι ασχετος και σκοπευω να μπω τωρα στο χρηματιστηριο και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα και αν ξερετε Σιγουρα να μου απαντησετε

ΥΓ

Εάν θέλεις τη γνώμη μου, ανάθεσε τη διαχείριση χαρτοφυλακίου σου σε κάποιον (πχ αγόρασε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο). Μια ακόμη λύση είναι το να αγοράσεις κάποιον δείκτη και να περιμένεις μακροπρόθεσμα να βγεις κερδισμένος. Μια ακόμη καλύτερη λύση είναι να παραμείνεις μακριά εάν σκοπεύεις να κάνεις ο ίδιος κινήσεις.

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
Πως το λες αυτο ?

για παρατηρησε τα ιστορικα κλεισιματα ....

υγ. τι γνωμη εχεις για ταχυδρομικο ταμιευτηριο ? (σφαιρικα)

πανω κατω μητσο

με την εννοια οτι εβλεπα ακομα +20% περιπου πανω.

δεν σου λεω για νουμερα τεχνικης αναλυσης,αυτα μπορεις ανετα να τα βρεις σε διαφορες εκθεσες.
σου λεω για τιμες που θα επαιζα εγω.

για Τ.Τ. δεν ξερω μα σου πω παρα πολλα.

η ρευστοτητα του το κανει πρωτη νυφη.
εχει το πιο χαμηλο λογο δανεια/καταθεσεις αν θυμαμαι καλα.

το χαμηλοτερο ποσοστο επισφαλειων.

τους 2 μεγαλυτερους παικτες στην ελλαδα,ΕΤΕ κ EUROBANK, τοποθετημενους με 6% περιπου εκαστος στο μετοχικο κεφαλαιο και σε πολυ υψηλοτερα επιπεδα τιμων.

οποτεε ακουγονται σεναρια για κρατικα μαγαζια αυτο και η Αττικης θα τρεχει.

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
Πωωωω ρε φίλε. Το δικό σου avatar και δικό σου μήνυμα είναι το πρώτο που είδα πρώτη φορά που μπήκα στο site. Θα πρέπει να ήταν πριν από 3 χρόνια... Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση. Τεσπα, να είσαι καλά!  :thumbsup:

Τώρα όσον αφορά στο Inside Information, εάν είσαι θετικός σε αυτό που γράφεις τότε είναι πολύ καλή ένδειξη αγοράς κάποιας μετοχής. Εάν όμως είναι φήμη, είναι απλά για να σπεύσουν να αγοράσουν οι πολλοί ώστε να διευκολυνθούν να πουλήσουν αυτοί που υποτίθεται ότι αγοράζουν.

το ιδιο avatar απο την αρχη εχω φιλησυχε.

4,5+ χρονια τωρα

για την δομικη ουτε inside information ουτε παπαγαλακι.

απλη αναγνωση ανακοινωσεων.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

Επισκέπτης

ΥΓ
μακρυα & αλαργα παλληκαρι μου..
ακομη & ευκολα να τα εχεις βγαλει τα λεφτα,καλυτερα να τα φας στις πουτανες παρα να στα φανε τα λαμογια του χρηματιστηριου..
δεν εχεις καμια τυχη λεμε..
ΜΑΚΡΥΑ..

tresurert

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Aσε ρε το παλληκαρι να τσιμπηση κανενα χαρτακι !!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom