Τροφή για σκέψη....
- Από όλες τις χώρες του πλανήτη, επιλέγω να επενδύσω στην ..... (γι αυτόν και γι αυτόν τον λόγο)
- Από την χώρα αυτήν επιλέγω το χρηματιστηριό το τάδε .... (γι αυτόν και γι αυτόν τον λόγο)
- Από το χρηματιστήριο αυτό επιλέγω τον δείκτη ή κάποια μετοχή.... (γι αυτόν και γι αυτόν τον λόγο)
- Από αυτό το asset που επέλεξα ζητάω να μπω σε αυτήν την τιμή, ζητάω αυτήν την πορεία για αυτούς και γι αυτούς τους λόγους και θα βγω σε εκείνη την τιμή, βάζοντας τα στοπς στην δείνα τιμή, ώστε να ικανοποιείται ο λόγος 1/2 ή 1/3 που είναι το λιγότερο που επιζητώ.
- Τότε βάζω και τις γραμμούλες, τα τεχνικά εργαλεία, ρίχνω και λίγο Φιμπονάτσι και Ελλιοτ στο φαγητό για αλάτισμα και βλέπω αν συνάδουν με την σκέψη και την πορεία που έβαλα στο μυαλό μου. Όπου ταιριάζουν περισσότερες ενδείξεις, έχω ισχυρό επιχείρημα για να εισέλθω.
- Λογαριάζω μετά αμέσως ποιο είναι το ποσοστό του κεφαλαίου μου που θα ήθελα να εκτεθώ. Που βρίσκομαι? Στην αρχή του έτους, στην μέση ή στο τέλος? Το που βρίσκεσαι έχει τεράστια σημασία για την απόφαση που θα πάρεις.
Στην αρχή του έτους παίρνεις μικρότερα ρίσκα, μετά την μέση έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα... προς το τέλος βγαίνουν οι καλύτερες και πιο επιτυχημένες προβλέψεις ποσοστιαία.
- Αποφασίζω τον χρονικό ορίζοντα περίπου... Αν ο στόχος μου είναι 4 με 8 μήνες δεν μπορώ να εισέλθω στο asset απλά κοιτώντας το time frame ωριαίου ή δεκαπενταλέπτου!
Αν ο στόχος είναι πολυετής ξεκινάω με γράφημα πολλών ετών πίσω, μετά κατεβαίνω στο μηνιαίο για να πάρω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και μετά στο εβδομαδιαίο για να κάνω φόκους, μήπως το asset έχει πάρει μεσοπρόθεσμη πορεία ανάποδη από αυτήν που έχω επιλέξει και με ταλαιπωρήσει.
Μόλις είναι ΟΚ και το εβδομαδιαίο, κάνω ακόμα πιο μεγάλο ζουμ στο ημερήσιο για να βρω ποια σημεία είναι καλά για να εισέλθω.
Τέλος κάνω ένα τελευταίο ζουμ στο τετράωρο, ίσως και στο ωριαίο για να κερδίσω μερικά πιπς παραπάνω και να είμαι λίγο πιο ακριβής.
- Ακολουθώ το πρόγραμμα που έχω επιλέξει με ευλάβεια. Αν πάει η τιμή εκεί θα κάνω αυτήν την κίνηση, εαν με πάει ανάποδα θα βγω εκεί με στοπς, εάν μου κάνει το χατήρι θα βάλω τόσα ακόμα σε αυτήν την τιμή.
Και σε εκείνο το σημείο θα βγω σταδιακά από το τρέιντ. Και στο άλλο θα ολοκληρώσω την έξοδό μου
Πειθαρχημένα, κι όσο το τρέιντ εξελίσσεται, ακολουθώ το πρόγραμμα μου.
Αυτό είναι που εγώ ονομάζω .... πλάνο ...
Τις καλημέρες μου σε όλους.
Υ.Γ. Πάω να ταλαιπωρηθώ ακόμα μία φορά από το ελληνικό δημόσιο. >