Νέα

Chat room/Έχεις pm/Spam/Άρλεκιν thread

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 549K
  • Εμφανίσεις 6M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 60 άτομα (0 μέλη και 60 επισκέπτες)

Να μπει κανονικό τσατ στο σάιτ ;

• Ο jimy.m. να ποστάρει μετά τα μεσάνυχτα

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο baros να πει καλή κουβέντα και να την εννοεί

Ψήφοι: 11 8,7%
  • Ο dimmits να έρθει Αθήνα και να πάει Αγκυρας

Ψήφοι: 10 7,9%
  • Ο the saint να μη ζητήσει κώλο από εκδιδόμενη

Ψήφοι: 21 16,5%
  • Ο Αθηναίος να πουλήσει τη μάσκα

Ψήφοι: 8 6,3%
  • Ο iuakoya να συναντήσει τον jimy.m.

Ψήφοι: 15 11,8%
  • Ο Tassos Karipidis να πάρει πιπίνι

Ψήφοι: 17 13,4%
  • Ο βάτραχος να επιστρέψει

Ψήφοι: 27 21,3%
  • Ολοι να καταλήξουμε στο υπόγειο

Ψήφοι: 36 28,3%
  • Τίποτα από τα παραπάνω

Ψήφοι: 35 27,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    127

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ακακία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ακακία αποτελεί γένος φυτών, που ανήκει στην οικογένεια των Μιμοζοειδών, στην τάξη των Κυαμωδών.

Η ακακία είναι δέντρο ή θάμνος, αειθαλής ή φυλλοβόλος, με φύλλα σύνθετα διπτεροειδή, με αγκάθια μικρά και ισχυρά. Τα άνθη της είναι μικρά ωχροκίτρινα, κίτρινα, πορτοκαλοκίτρινα και σπανιότερα λευκά, τοποθετημένα σε ταξιανθίες που σχηματίζουν σφαιρικές κεφαλές, κυλινδρικούς ίουλους ή στάχεις.
Ακακία

Χαρακτηριστικό της ακακίας είναι ότι εκκρίνει το αραβικό κόμμι ακόμη και σε άριστες συνθήκες καλλιέργειας, το οποίο θεωρείται παθολογικό φαινόμενο. Ο φλοιός και οι λοβοί πολλών ειδών περιέχουν μεγάλη ποσότητα δεψικών ουσιών και χρησιμοποιούνται στη βυρσοδεψία και τη φαρμακευτική. Το αραβικό κόμμι, διαλυμένο σε κρύο νερό, δίνει τη γνωστή «γόμα» για τα χαρτιά.
[Επεξεργασία] Είδη

Τα περισσότερα είδη ευδοκιμούν σε πυριτικά, αμμώδη και φτωχά εδάφη και αντέχουν την ξηρασία. Μερικά είδη, όπως η Ακακία η εκκρεμής (Acacia pendula), ευδοκιμούν σε νοτερούς, υγρούς και ελώδεις τόπους, και άλλα, όπως η Ακακία η κατεχού (Acacia catechou), αντέχουν και σε θερμοκρασίες λίγων βαθμών κάτω από 0 °C. Θεωρούνται βραχύβια φυτά, παρουσιάζουν όμως γρήγορη αύξηση. Μέσα σε λίγους μήνες αποκτούν ύψος 3 μέτρων. Το συνολικό ύψος μπορεί να ξεπεράσει τα 7 μέτρα. Από τον 30ό χρόνο αρχίζουν να παρακμάζουν. Πολλαπλασιάζονται κυρίως με σπέρματα, που φυτεύονται απευθείας στο χώμα, αλλά και με μοσχεύματα από βλαστούς ημιώριμους.
Ποικιλίες

Ακακία η πυκνανθής (Acacia pycnantha)
    Ακακία η κυανόφυλλος (Acacia cyanophylla)
    Ακακία η φαρνεζιανή (Acacia farnesiana), η γνωστή γαζία
    Ακακία η μελανόξυλος (Acacia melanoxylon)

Φυτεύεται σε πάρκα, σχηματίζοντας δεντροστοιχίες για καλλωπιστικούς σκοπούς, αλλά και για να συγκρατεί αμμώδη εδάφη ή αμμόλοφους.

Η γνωστή από δενδροστοιχίες ακακία, με τα λευκά μυρωδάτα άνθη που κρέμονται σε τσαμπιά (βότρεις), δεν ανήκει στο γένος Acacia, αλλά είναι το φυτό Ροβίνια η ψευδοακακία (Robinia pseudoacacia).
το παραθέτω γιατί είναι πολύ χρήσιμο και αξίζει να το ξαναδιαβάσει κανείς :birdman:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Και πίστεψέ με δε μπορεί να μου κάνει απολύτως τίποτα :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

Ρωτήστε και τον Άλεξ71 που τα ξέρει :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Εσύ δηλαδή τί μπορείς να του κανείς;;; :cheesy:

Άντε να του σπάσεις τα @@ κ να αναγκαστεί να αλλάξει νούμερο...αν κ νομίζω μπορεί με ένα τηλ να σε κάνει φραγή.

Βλέπεις που μαλακίζεσαι ασύστολα;;; :cheesy:  :grin:

Επισκέπτης
Εσύ δηλαδή τί μπορείς να του κανείς;;; :cheesy:

Άντε να του σπάσεις τα @@ κ να αναγκαστεί να αλλάξει νούμερο...αν κ νομίζω μπορεί με ένα τηλ να σε κάνει φραγή.

Βλέπεις που μαλακίζεσαι ασύστολα;;; :cheesy:  :grin:

Μη ξεχνάς ότι το τηλ. του δε το ξέρω μόνο εγώ,και δεν έχει αποδίξεις ότι εγώ του έκανα τη φάρσα.... :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

Μπορεί απλά οι υποψίες να πέσουν πάνω μου....αλλά αποδείξεις δεν έχει :headbang2: :headbang2:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Μη ξεχνάς ότι το τηλ. του δε το ξέρω μόνο εγώ,και δεν έχει αποδίξεις ότι εγώ του έκανα τη φάρσα.... :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

Μπορεί απλά οι υποψίες να πέσουν πάνω μου....αλλά αποδείξεις δεν έχει :headbang2: :headbang2:
Και;;; τηλεφωνεί στην cosmote ή vodafone ή όπου ανήκει,τους λέει ότι ένας μαλάκας του σπάει τα νεύρα,την ώρα που πήρε ο συγκεκριμένος μαλάκας κ σε κάνουν μία φραγή οπότε τσιμπάς τα @@ του,μείνε να χαίρεσαι μετά ότι κάτι κατάφερες.... :cheesy: :cheesy: :cheesy:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Ακακία
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Ακακία αποτελεί γένος φυτών, που ανήκει στην οικογένεια των Μιμοζοειδών, στην τάξη των Κυαμωδών.

Η ακακία είναι δέντρο ή θάμνος, αειθαλής ή φυλλοβόλος, με φύλλα σύνθετα διπτεροειδή, με αγκάθια μικρά και ισχυρά. Τα άνθη της είναι μικρά ωχροκίτρινα, κίτρινα, πορτοκαλοκίτρινα και σπανιότερα λευκά, τοποθετημένα σε ταξιανθίες που σχηματίζουν σφαιρικές κεφαλές, κυλινδρικούς ίουλους ή στάχεις.
Ακακία

Χαρακτηριστικό της ακακίας είναι ότι εκκρίνει το αραβικό κόμμι ακόμη και σε άριστες συνθήκες καλλιέργειας, το οποίο θεωρείται παθολογικό φαινόμενο. Ο φλοιός και οι λοβοί πολλών ειδών περιέχουν μεγάλη ποσότητα δεψικών ουσιών και χρησιμοποιούνται στη βυρσοδεψία και τη φαρμακευτική. Το αραβικό κόμμι, διαλυμένο σε κρύο νερό, δίνει τη γνωστή «γόμα» για τα χαρτιά.
[Επεξεργασία] Είδη

Τα περισσότερα είδη ευδοκιμούν σε πυριτικά, αμμώδη και φτωχά εδάφη και αντέχουν την ξηρασία. Μερικά είδη, όπως η Ακακία η εκκρεμής (Acacia pendula), ευδοκιμούν σε νοτερούς, υγρούς και ελώδεις τόπους, και άλλα, όπως η Ακακία η κατεχού (Acacia catechou), αντέχουν και σε θερμοκρασίες λίγων βαθμών κάτω από 0 °C. Θεωρούνται βραχύβια φυτά, παρουσιάζουν όμως γρήγορη αύξηση. Μέσα σε λίγους μήνες αποκτούν ύψος 3 μέτρων. Το συνολικό ύψος μπορεί να ξεπεράσει τα 7 μέτρα. Από τον 30ό χρόνο αρχίζουν να παρακμάζουν. Πολλαπλασιάζονται κυρίως με σπέρματα, που φυτεύονται απευθείας στο χώμα, αλλά και με μοσχεύματα από βλαστούς ημιώριμους.
Ποικιλίες

Ακακία η πυκνανθής (Acacia pycnantha)
   Ακακία η κυανόφυλλος (Acacia cyanophylla)
   Ακακία η φαρνεζιανή (Acacia farnesiana), η γνωστή γαζία
   Ακακία η μελανόξυλος (Acacia melanoxylon)

Φυτεύεται σε πάρκα, σχηματίζοντας δεντροστοιχίες για καλλωπιστικούς σκοπούς, αλλά και για να συγκρατεί αμμώδη εδάφη ή αμμόλοφους.

Η γνωστή από δενδροστοιχίες ακακία, με τα λευκά μυρωδάτα άνθη που κρέμονται σε τσαμπιά (βότρεις), δεν ανήκει στο γένος Acacia, αλλά είναι το φυτό Ροβίνια η ψευδοακακία (Robinia pseudoacacia).

Ακαρι, γαμω το φελεκι μου...

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66

Τραγουδα και χορευε οσο θες. Μην ξαναπεις ομως οτι εισαι αντρας εδω μεσα.
Αδερφη του ελεους εισαι... παρτε μια επαναληψη.
[/quote]

[quote author=poustiki kithara link=action=profile;u=90155 date=1310992234]
Καλά,καλά άμα σε έπαιρνα τηλ. 10 φορές την ημέρα και σου έκανα φάρσες θα σου έλεγα εγώ... :2funny:

Φυσικά αστειεύομαι,γιατί δε θα έκανα κάτι τέτοιο.....΄λλος όμως μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από εμένα...

ΥΣ. Εγώ φταίω πάντως που σε προειδοποίησα..... :birdman: :jerking:
[/quote]

Επισκέπτης

Ενώ το να βγάζεις ΠΜ στη φόρα άλλου μέλους,χωρίς την άδειά του,είναι ότι πιο αντρίκιο υπάρχει..... :jerking: :jerking: :jerking:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Η φάση είναι που προσπαθεί να στο παίξει ιστορία ότι άλλος θα σε παίρνει κ όχι αυτός τάχα.... :2funny:

Καλά,καλά άμα σε έπαιρνα τηλ. 10 φορές την ημέρα και σου έκανα φάρσες θα σου έλεγα εγώ... :2funny:

Φυσικά αστειεύομαι,γιατί δε θα έκανα κάτι τέτοιο.....΄λλος όμως μπορεί να έχει διαφορετική άποψη από εμένα...

ΥΣ. Εγώ φταίω πάντως που σε προειδοποίησα.....  :birdman: :jerking:

Επισκέπτης
Και ναι ρε εγώ σου έκανα τη φάρσα....τι θα μου κάνεις;;; Το πολύ-πολύ να μου κλάσεις μια πουτσότριχα :birdman: :jerking: :jerking:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Ενώ το να βγάζεις ΠΜ στη φόρα άλλου μέλους,χωρίς την άδειά του,είναι ότι πιο αντρίκιο υπάρχει..... :jerking: :jerking: :jerking:
Κανε μου αναφορα ρε αργοσχολε.
Πατα το λινκ στα δεξια σου και κανε μου αναφορα.

ακαρι το : πληθ. ακάρεα : (ζωολ.) ζωύφιο που ζει παρασιτικά σε ζώα και σε φυτά.
Πραγματικα δεν ηξερα ο πληθυντικος γραφετε ετσι. Θα διορθωθει αμεσα.
Οσο για τα λαθη σημερα, ειναι γιατι το κεφαλι μου ειναι κουδουνι απο χθες...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Η φάση είναι που προσπαθεί να στο παίξει ιστορία ότι άλλος θα σε παίρνει κ όχι αυτός τάχα.... :2funny:
μήπως τον πήρε τηλέφωνο μία από τις άλλες προσωπικότητές του, ίσως ο Πολυδεύκης ή ο Βαρθολομαίος :rockon:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.344
Πόντοι
8.645
Παιδιά τι θα λέγατε να πούμε τίποτα για το στρατό; Καιρό έχουμε να πούμε  :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Τον πήρα με απόκρυψη ρε χαλβά....οπότε δε ξέρει τίποτα :rockon: :rockon: :rockon:

Σου λέω απλά τελειώσε ο τυπάκος.....και η συνομηλία μας δεν είναι ακριβώς έτσι -εγώ ήμουν ευγενέστατος- και φυσικά "πουστική" φωνή δεν έχω....
:rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom