Ήρθε λοιπόν η πιο γλυκανάλατη, ξενέρωτη και εμετική μέρα του χρόνου:
14 Φεβρουαρίου, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου !
Με αφορμή λοιπόν αυτήν την λαμπρή γιορτή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου...
Μα καλά ρε πούστη μου, όλες οι σακαφιόρες 364 μέρες τον χρόνο ζούνε στην πίεση, την στέρηση, τις φορτωμένες πιστωτικές κάρτες, στο αγγούρι της δουλειάς (που για τις περισσότερες είναι βοηθός κομμώτριας, υπάλληλος σουπερμάρκετ, βοηθός κουβαλητή αλληλογραφίας σε πολυεθνική και δεν συμμαζεύεται...) ΑΛΛΑ την ημέρα αυτή μεταμορφώνονται σε Πριγκίπισσες !
Θέλουνε να πάνε σε ακριβά εστιατόρια (διάβασα μια διαφήμιση για ένα εστιατόριο που την ημέρα αυτή θα παρέχει λεει και υπηρεσίες λιμουζίνας, για να σε πάει και να σε φέρει στο μαγαζί...ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ, Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ...), θέλουνε κοσμήματα, γκλαμουριά, χλίδα, ρομαντικό βράδυ σε σουίτα ακριβού ξενοδοχείου... Να ζήσουνε λεει το όνειρο τους ...
Φυσικά δεν μου προκαλούν λιγότερο εμετό, αυτές που την άγια ετούτη μέρα μεταμορφώνονται σε γατούλες, γούτσου-γούτσου και θέλουν να τους προσφέρεις αρκουδάκια, σοκολατάκια, κουκλάκια, λαμπάκια, πουτσάκια και αρχιδάκια....
Και ασφαλώς στην τοπ θέση αυτών που μου προκαλούν την μεγαλύτερη αναγούλα είναι όλοι οι φλώροι, φλούφληδες, μαλακογκάβληδες που στολίζονται σαν τα κοκκόρια, παίρνουνε στο ένα χέρι τα δώρα στις μαντάμ και τα λουλούδια στο άλλο και πάνε να συναντήσουνε τις πριγκίπισσες τους καβάλα στο άσπρο άλογο?
Φυσικά, από τον κανόνα δεν μπορούσε να εξαιρεθεί ούτε η γυναίκα μου που σαν κοριτσάκι του γυμνασίου, σήμερα το πρωί μου είπε με ένα παράπονο «Ααααααααααχ, αύριο είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, θα πάμε σε κανένα καλό εστιατόριο να γιορτάσουμε ??» Λες και περιμένει την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να πάει σε καλό εστιατόριο να φαει... 5 χρόνια παντρεμένοι και δεν ξέρει να βράζει ούτε αυγό ! Κάθε μέρα την βγάζουμε σε εστιατόρια, λες και του Αγίου Βαλεντίνου θα αποτελούσε εξαίρεση...
Σκατά στον ʼγιο Βαλεντίνο !