Καζαν Ντιπί
Υλικά
4 λίτρα φρέσκο γάλα
300 γρ. κορν φλάουρ
1 στήθος κότας βρασμένο και καλοχτυπημένο στο γουδί
600 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά μαργαρίνη
Συνταγή
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ένα λίτρο κρύο γάλα. Βράζουμε τα άλλα τρία λίτρα και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη. Ενώνουμε τα δύο μείγματα καθώς και τις ίνες του κοτόπουλου και τη μαργαρίνη. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με στρογγυλό πάτο και το ανακατεύουμε για 5 - 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα τετράγωνο ταψί και το βάζουμε πάνω στα μάτια του γκαζιού ή της ηλεκτρικής κουζίνας. Οταν αρχίζει να βγάζει σκουρόχρωμες φυσαλλίδες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Τεμαχίζουμε και σερβίρουμε. Προαιρετικά το πασπαλίζουμε με κανέλα ή το σερβίρουμε με παγωτό Kαιμάκι.
^με κοτόπουλο είναι η αυθεντική συνταγή αλλά δε νομίζω ότι συναντάται συχνά ειδικά σε ελληνικά ζαχαροπλαστεία