Πάντως στην Ελλάδα η φτώχεια θαρρώ ότι έχει εξαλειφθεί την τελευταία πεντηκονταετία με τη γιγάντωση του κοινωνικού κράτους. Είναι θεωρώ πολύ σπάνιο το φαινόμενο της φτώχειας με την έννοια του: αρχίζω να έρχομαι φάτσα με το να μην έχω να φάω κάθε μέρα και τρώω κάθε δεύτερη.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αυτοί που είναι έτσι είναι μεμονομένες περιπτώσεις και ότι ο Ελληνικός λαός έχει αφήσει το θέμα "πείνα" εδώ και πάρα-πάρα πολύ καιρό πίσω του. Δεν είναι συστηματικό το φαινόμενο για να αποδωθεί στο ΣΥΣΤΗΜΑ. Αν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα εν έτει 2010 εν Ελλάδι.
Έχω δει παππού να ψάχνει στα σκουπίδια της λαϊκής ώστε να βρει κάτι που είναι περίπου καλό για να το πάρει στο σπίτι. Έχω δει παππού να προσποιείται ότι τρώει στα Goody's έχοντας πιάσει τη θέση κάποιου που είχε μόλις φύγει. Ξέρεις τι έκανε φίλε ο παππούς; Ως που να έλθει ο υπάλληλος να μαζέψει τους δίσκους πήγαινε και τσάκιζε τα αποφάγια που είχαν αφήσει οι πελάτες και μετά ξανακαθόταν στη θέση του προσποιούμενος ότι τρώει για να μην τον καταλάβει ο υπάλληλος. Δεν θεωρώ κανέναν από τους δύο αντιπροσωπευτική περίπτωση του μέσου Έλληνα παππού στα 2010. Εσύ;
Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς , στη Β. Ελλάδα υπάρχουν θύλακες βυθισμένοι στην απελπισία απο τη χρόνια ανεργία , τα συσσίτια της εκκλησίας και των δήμων έχουν διπλασιασθεί και απλώς πολλοί κρύβουν το οξύ πρόβλημα τους για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας...
Σε λίγο , νομίζω ότι θα γίνει πάλι επίκαιρο το σύνθημα
ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ ...